X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:34

• Chanela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:42

Ag..., bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka super, że już w domciu! :)
    Ja się nie bałam porodu do dzisiaj hehe

Kasiakra chyba wybrałabym cc, ale porozmawiałabym jeszcze z lekarzem lub położną. Zgadzam się z dziewczynami, że nie ma nic gorszego niż martwić się cały czas o stan dzidziusia, namęczyć sie przy naturalnym, a potem i tak wylądować na stole...

Ciekawe jak Agnesik się po tym wszystkim czuje.

jonka91, Nuskaw, M4DZI4 lubią tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze z jednej strony strach odziecko, a z drugiej strasznie boję się cesarki

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety! Gratulacje rozpakowanym!!! :-) Mam pytanie do dziewczyn które rodziły już kiedyś. Od 1 stycznia od 16 mam dość regularne niebolesne skurcze. Utrzymują się do dzisiaj, czasami pojawi się ból podbrzusza ale inny niż miesiączkowy. I nie jechałam jeszcze do szpitala bo przecież mnie nic nie boli a mała się rusza. Tylko teraz skurcze mam już co 10 minut i sama nie wiem czy ściągać męża z pracy, czy jeszcze czekać. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Kurcze z jednej strony strach odziecko, a z drugiej strasznie boję się cesarki

Kochana w Hiszpani większość kobiet rodzi przez cc (mają tam wybór) te które rodzą przez sn nazywają je hipisami :D

MonikaDM lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Pytanie do dziewczyn po cc ;) Czy musiałyście brać zastrzyki przeciwzakrzepowe po zabiegu??
    Ja do 30tc brałam w ogóle zastrzyki przeciwzakrzepowe, pytałam lekarza,ale powiedział,że w połogu nie będą potrzebne.Mam nadzieję. One są bardzo drogie,jeśli nie masz na nie recepty na ryczałt.Pewnie wszystko zalezy od wyników krzepnięcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 12:10

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siliatan jak widac kazda ma inaczej i ciezko cos doradzic. skurcze z reguly sa bolesne, ale w sumie z kolei jesli sa regularne to moze warto sprawdzic. sama powinnas najlepiej ocenic sytuacje.

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan a może kąpiel pomoże? :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan spróbuj kąpieli, to powinno wyklarować sytuację, bo albo skurcze odpuszczą albo się wzmocnią. Tylko weź do wanny telefon w razie "W" ;)

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po dwóch kąpielach i powiem szczerze, że ani mi się szczególnie nie nasila, ani nie przechodzi. Skurcze są cały czas. poczekam do wieczora i chyba profilaktycznie sprawdzę, jak się mała czuje podczas skurczy. Ot tak,żeby mieć poczucie że sprawdziłam wszystko. Będę się odzywać :-)

zielarka, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie spałam do 4. Zgaga wypaliła mi przełyk :/ nosz kurna nie ma na to sposobu...dziś nawet rennie nie pomagało...

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w Sylwka miałam mega zgagę! najgorzej jak lezałam.Dla mnie dobrym sposobem jest zwymiotowanie,ale jednak staram się unikac.
    Zielarko, dobrze znów Cie "widzieć" w dobrym humorze:)

zielarka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale się dzieje;)

Fucina, Agnesik, moje gratulacje!!!

kurcze Fucina przeraziłaś mnie, bo ja pierwsze dziecko szybko urodziłam i się boję że teraz nie zdążę;) hehe ale pewnie nie będzie tak pięknie;)

ja dziś prawie nie spałam w nocy, brzuch miałam cały czas twardy plus pobolewania, ciągnięcie, krocze bolało i latałam sikać chyba co godzine! w dodatku mały się słabo rusza, takie tylko lekkie przeciągnięcia co jakiś czas, mam nadzieję że wszystko ok....już bym chciała urodzić bo zeświruje ! 40 tydzień się zaczął wczoraj, mogłby już coś ruszyć!

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie boli dupa! No masakra jakaś !

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:42

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina i Agnesik GRATULUJĘ !! Czekamy na zdjęcia.

Widzę, że nocne twardnienia brzucha ma większość więc już mnie nie martwią. Też chciałabym już urodzić, bo stan ciążowy zaczyna mnie męczyć.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    (...)Byłam w jednej biedronce żeby zobaczyć te chusteczki i ich nie było :/ może później pojadę gdzieś dalej. To są te z pudełeczkiem?

Bez pudełeczka, dokładnie jak na zdjęciu pod linkiem poniżej. Taki wielopak z rączka. Tam są trzy opakowania duże po 72 chusteczki i dwa takie malutkie do torebki na spacer po 20 szt.

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3192,name,chusteczki-nawilzane-z-bawelna-dada-premium-3x72-szt-2x20-szt

A skład mają taki jak te Dada Cotton Ultra Sensitive, które kiedyś były produkowane tylko inne oleje naturalne w pierwszym składzie. Wydaje mi się ze skład porównywalny z tymi z netto, tylko szkoda że one tylko raz na jakiś czas się pojawiają. Ja zrobię zapas dzisiaj. :-)

I jak dla mnie te zielone fajnie pachną, nie wiem jak lawenda. Bo te z netto mi śmierdzą :-) Ale to kwestia gustu, bo te rossmannowskie kremy tez mi śmierdzą, ale używam na sobie i są naprawdę fajne.

Będę robiła w weekend sama mazidoło z masła shea takie bezzapachowe i olejku ze słodkich migdałów. W kąpieli wodnej. Podobno najlepsze na wszystko, zwłaszcza na buzię w zimie i poranione brodawki przy karmieniu. Kupiłam nawet fachowy sprzęt - spieniacz do mleka w ikei :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:04

Chanela lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coś dziwnego zaczyna się dziać...
    Boli mnie strasznie jajnik i pachwiny.
    Ledwo chodzę. :/

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chusteczek z Biedry to to są te z tym najlepszym składem. Kusi mnie by je kupić ale łącznie to mam już z 600 sztuk jak nie więcej. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:04

Nuskaw, isabelle lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 1759 1760 1761 1762 1763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ