*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
A.loth, Julaa85,Kawa GRATULEJSZYN!!!!
Rybka, Bogusiar80 trzymam kciuki za dalszy rozwój wydarzeń !!!!
KAWA a to Ty miałaś miec swoje CC w prywatnej klinice bo nie pamietam? Jak tak to zdaj relację jak to wygląda od momentu przyjęcia...ciekawa jestem jak u mnie w mieście to wygląda i czego się spodziewac krok po kroku...? Wypełniałaś jakis plan porodu? jak tak to przed samym CC czy wcześniej np na wizycie?
Pozdrawiamy -
A z brakiem mozgu nie sposob sie nie zgodzic, przeciez to jasne, ze jak oni beda jesc to chcialabym sie wysikac, zeby im w pracy nie przeszkadzac
no ale coz nie mozna miec wszystkiego niektorzy maja zacmienia
wazne, ze My Ciezarne jestesmy taaakie rozsadne hehe
IWuska super ze sie odezwalas -
A.loth, Jula, Kawa- gratulacje dla Was!
A za te, u których coś się zaczyna dziać trzymam kciuki
Niestety będę mogła Was podczytać dopiero jutro, bo mąż zabiera mnie do kina ostatni raz i to od razu na 2 filmyWięc Wy trzymajcie za mnie kciuki, żeby mnie tam nie ruszyło
nix lubi tę wiadomość
-
Kupiłabym popcorn i was pośledziła, ale nie mogę, bo .... jedziemy po Alicję!
Becia81, Goosiaczek2, nix, Agus89, jonka91, lwuska55592, Ewelina88, Selene, rastafanka, szpilka, Ag..., kasiakra, bluegirl89, Sarnaa, belldandy, Bounia, kamilaaa_88, Chanela, Bogusiar80, zielarka, M4DZI4, OliOla, kasia86, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam Dziewczynki. Ostatnio z dnia na dzień czuję się gorzej. Źle wyglądam na twarzy, tak jakoś inaczej, mam zły nastrój i na nic siły. Przed chwilą bardzo zakręciło mi się w głowie, musiałam się szybko położyć. Całą noc, aż do teraz bardzo ciągnie mnie coś w brzuchu - uczucie jak przed okresem. Poza tym, nie mam żadnych skurczów, czop nie odchodzi, brzuszek od początku mam dość nisko. Co mogą oznaczać te bóle? Jeden termin na 14.01, drugi termin na 16. Czy to już?? W nocy przekręcić się z boku na bok to walka z samą sobą i bólem.
Gratuluję Kawa!!)) Niech Adela zdrowo rośnie:))
-
Ja tak z doskoku chciałam tylko napisać, że Agattee 2 stycznia urodziła córeczkę
Mamusiom gratuluję a za pozostałe styczniówki trzymam kciuki
Kwietniówka 2014Goosiaczek2, Selene, Ewelina88, bluegirl89, polaola, Martaaa, Chanela, jonka91, Bogusiar80, zielarka, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki. Jestem z Wami od początku ale rzadko pisalam. Może się troszkę przypomnę: czekam na synka, termin mam na 16 stycznia ale z usg od początku wychodzi na dzisiaj:-) Mały jest od początku większy o 2 tygodnie. 9 grudnia ważył juz 3,480 kg, także nawet nie myślę ile może ważyć teraz. 9 stycznia mam kolejną wizytę i lekarz sugerował, że jeśli donoszę do tego terminu będziemy rozmawiać o cc.
Na razie nic się nie dzieje, śpię tylko dużo więcej i więcej mam też śluzu.
Dwie ostatnie noce chciałam jechać na IP. Przedwczoraj: bo mały się nie ruszał parę godzin, pomimo zjedzenia czekolady, pomarańczy i kiwi, które normalnie wprawiają go w ruch.
W czoraj natomiast ruszał się za bardzo:-) godzinna dyskoteka. Nawet chodzenie po domu nie podzialalo!!!! Także zaczyna się nerwowy okres. Boje się już o niego i tak jak pewnie większość z Was chciałabym juz mieć go przy sobie.
Gratuluję wszystkim rozpakowanym i trzymam kciuki za wszystkie styczniowkiChanela, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Kawcia! Super! gratuluje!!!!!
A ja objechałam 3 Lidle za ta poscielą, ludzi jak mrówków,oczywiscie poscieli już nie ma, tylko taka mała została,nieciekawy wzór.Ja nie wiem czy ci ludzie stoja pod sklepem jak otworza czy pracownicy biora sobie zanim wyłożą.nie wiem.Były też piżamy,ale powywalane z opakowań, porozdzielane. Wkurwia mnie to:) -
Jejku dziewczyny, wszystkie chca już rodzić,a ja bym chciała jeszcze troche w tej ciązy być, każdy dzień to dobro dla maluszka.Dziwnie się czuję jak czytam,że juz by wszystkie chciały się rozpakowac,dopiero 3 stycznia mamy:(
szpilka lubi tę wiadomość
-
Izabelka88 wrote:Witam Dziewczynki. Ostatnio z dnia na dzień czuję się gorzej. Źle wyglądam na twarzy, tak jakoś inaczej, mam zły nastrój i na nic siły. Przed chwilą bardzo zakręciło mi się w głowie, musiałam się szybko położyć. Całą noc, aż do teraz bardzo ciągnie mnie coś w brzuchu - uczucie jak przed okresem. Poza tym, nie mam żadnych skurczów, czop nie odchodzi, brzuszek od początku mam dość nisko. Co mogą oznaczać te bóle? Jeden termin na 14.01, drugi termin na 16. Czy to już?? W nocy przekręcić się z boku na bok to walka z samą sobą i bólem.
Gratuluję Kawa!!)) Niech Adela zdrowo rośnie:))
Może to coś zwiastować
Ja miałam parę dni temu taki sam stan jak co miesiąc kiedy miała przyjść miesiączka.
Taki stan napięcia przedmiesiączkowego, bez życia, osowiała,smutna a zarazem poddenerwowana, bolało , ćmiło mi podbrzusze i ten ból szedł na krzyż.
Poznałam dokładnie te objawy bo takie zawsze miałam pare dni przed okresem. Ale jak widać nadal jestem w dwupaku grrrr.
Pamietam skurcze przy wywoływaniu porodu, był to ból miesiączkowy bardzo silny i właśnie napinanie się jak by dołu brzucha, musiałam aż ściskać łóżko, ciężko było oddychać. Wiec najwyraźniej trzeba czekać na coś takiego?
-
dziewczyny gratulacje:) Kawa czekam na fotke Adelki, Kostek tez:)
Sie posypalo po nowym roku.
Isabelle cudowne wiadomosci:) juz bedziecie w 3 w domku.
Ktoras mnie pytala o temp w domu, stacja przy lozeczku kostka mowi o 23st nie wiecej, wilgotnosc ok 50% tak staram sie utrzymywac. Do kąpieli ma 24 st przeważnie.
Ja dzis wyspana jak nigdy, maz w nocy wstawal. Posprzątalam, poprasowalam i mam wolne:D
Ps- Paula ciągle w dwupaku.
-
MartaKD wrote:Jejku dziewczyny, wszystkie chca już rodzić,a ja bym chciała jeszcze troche w tej ciązy być, każdy dzień to dobro dla maluszka.Dziwnie się czuję jak czytam,że juz by wszystkie chciały się rozpakowac,dopiero 3 stycznia mamy:(
Jak ciąża jest donoszona to można rodzić, pewnie dlatego tak mamywiadomo, że tylko parę procent dzieci rodzi się w terminie OM a tak to plus minus dwa tygodnie, dużo dziewczyn ma już dosyć... Jest ciężko no i już tak blisko
Oczywiście mam na myśli ciąże donoszone a nie np. 35, 36 tydzień skończony.
Dla mnie okropnością jest stosowanie metod naturalnych na przyśpieszenie porodu przed terminem OM. Dziecko jak będzie gotowe uruchomi wszystkie hormony by się zaczęlo .
No i jeszcze dziewczyny,ktore moga tulić swoje pociechy, tez by sie chcialo zobaczyc swoje dziecko tak wyczekiwane
-
nick nieaktualnyGratuluję wszystkim nowym Mamuśkom.
U nas:
Personelu jak na lekarstwo. Badań nie ma kto robić, bo pełno dziewczyny przyjechało na izbe i rodzą. A jest ich na w sumie 34 pacjentki 2. Mam wszystkiego serdecznie dość. Do tego wczoraj mój mąż zrobił mi na weekend zakupy - pomidory, serki, jogurty, jajka itd ktoś w nocy ukradł mi całą reklamowke. Jestem zbulwersowsna!
Co u Szymusia-
Łożysko II/ III
Przepływy dobre.
Ruchy są.
Wod 5, 4
Caly czas ida kroplowki.
Morfologia ok.
Niestety crp 35.
Chyba znowu gardło i zatoki, ja tylko w tych szpitalach wiecznie cos łapie. To suche powietrze. ... gardło drapie itd.
Smród papierosów na korytarzu wydabywajacy się z kuchni i wc.
Marze o tym, żeby wyniki małego były dobre i żeby opanować sytuację - i wyjść tj. Pojechać tam, gdzie chce rodzić w Katowicach. Nie jestem w stanie już długo tego miejsca znieść. Psychicznie jestem wykończona. Głodna i zła. Do tego te warunki. Brud. Zimno w łazience. Grzyb. Płakać mi się chce.
Jutro powtarzaja crp. Być może osłonowo antybiotyk. Chyba bym już go wolała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 12:38