X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:44

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coś rusza chyba...

Skurcze mam średnio co 10 minut trwające 20-30 sekund. Dość mocno bolesne.

Trzymajcie kciuki aby to było to!!!!

A tymczasem piorę, sprzątam, gotuje obiad dla M na te parę dni w razie W...

jonka91, Ag..., Silatan, Chanela, Gwiazdeczka27, renia83, Malenq, Bogusiar80, Nuskaw, kasiakra, szpilka, bluegirl89, rastafanka, lwuska55592, zielarka, Agus89, Ewelina88, nix, M4DZI4, Selene, kasia86, Asiaa1201, Maud11 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa trzymam mocno kciuki!!! :)

Martaaa lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko ja wietrze dziennie mieszkanie i wydaje mi sie ze jest OK.
    Martaaaa no to dajesz dziewczyno!!! najwyzsza pora:)

Martaaa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do temperatury. U nas w domu jest między 18 a 20 stopni. Sama byłam w takiej temperaturze wychowywana i właściwie nie chorowałam. Myślę, że przegrzewanie też nie jest dobre. Obydwoje z mężem jesteśmy raczej chłodno-lubni więc sądzę, że dziecko też nie będzie miało problemów. :-)

Wczoraj pojechałam na ktg. Skurcze w granicach 80-100 ale nieregularne i brak rozwarcia, dlatego jestem w domu. Generalnie szyjka miękka i przepuszcza palec. Nawet no-spa domięśniowo nie pomogła. :-) Jeszcze się okaże, że przenoszę. A mąż właśnie zaczął urlop. Ale niech wychodzi kiedy chce widać jeszcze potrzebuje tych kilku dni. :-)

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa trzymam kciuki!!!! :-)

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O prosze i następna styczniówka szaleje nam :-) dobrze,dobrze oby to było to!
    Czekamy na relacje :-) trzymam kciuki!

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie 95/69 to troche niskie co? Może kawkę lekką wypiję?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim lidlu nawet nie bylo tych kartek z cena produktu na posciel tylko pizamy i przescieradla

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    U mnie to samo, chociaż Ty masz większe do tego powody. Trzymaj się Martuś :*

Gratuluję rozpakowanym i trzymam kciuki za rodzące :)

Wrócę tutaj jak już Natalka będzie się pchała na świat. A na razie wrzucam tryb "stand by". Pora skupić się na sobie :)
    Ania bu :( ale wyciszenie to też zwiastun porodu ;)
    To ja powinnam wrócić tu za miesiąc :|

Gratuluję nowym mamusiom, wracajcie do sił. Maluszkom dużo zdrówka!

Gwiazdeczka walnij se kawusię i... serniczek ;) Ja mam 133/94 a mogłabym iść spać, chociaż wstałam po 10! :P

Wysłałam mojego małża do biedry po chusteczki Dady w promocji. I co przyniósł? Te z pudełkiem! nosz k...wa a tłumaczyłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 14:46

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wypita, serniczka nie mam niestety buuuu
    Kurcze taka cisza się u nas zrobiła, czyzby to tzw cisza przed burzą? :-)
    Moj mąż poszedł spac a ja nie wiem co ze sobą zrobić, smyram tylko synka po piętkach bo odciska na brzuchu.
    Kurcze i od wypychania pupy po lewej stronie pojawily sie rozstepy! I to w ciagu 5 dni!
    A taki ładny brzuszek miałam...
    Jak beda bardzo widoczne to laserowo je usune

Marrtka skad ja to znam... Z moim jest identycznie ..ale oni na serio chcą dobrze :-)
    Moj to by pewnie powiedzial ze innych nie bylo hehe co tak naprawde bylo by sciemą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 14:50

Agus89 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto my z Filipkiem i nasze zdjęcie konkursowe do rmf fm :)
    tc1wpsq4ez80_t.jpg

szpilka, marrtka, rastafanka, Ag..., MartaKD, Agus89, Bogusiar80, Ewelina88, bluegirl89, lwuska55592, kamilaaa_88, M4DZI4, renia83, kasia86, Asiaa1201, Maud11, Chanela lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj to specjalnie wzial mnie dzis na zakupy, bo wczoraj przy kladzeniu plytek pekl jeden pierniczony dekor i chcial skoczyc do najblizszego sklepu z plytkami, zeby dokupic, oczywiscie jakby peklo w nocy z czwartku na pt pewnie do srody by byly a tak musimy czekac az beda miec wiecej zamowien od producenta, wiec bede w pn dzwonic do pana z mojego ukochanego sklepu z plytkami i moze tym razem bedziemy czekac na ten dekor krocej niz 5 tygodni

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Już wypita, serniczka nie mam niestety buuuu
    Kurcze taka cisza się u nas zrobiła, czyzby to tzw cisza przed burzą? :-)
    Moj mąż poszedł spac a ja nie wiem co ze sobą zrobić, smyram tylko synka po piętkach bo odciska na brzuchu.
    Kurcze i od wypychania pupy po lewej stronie pojawily sie rozstepy! I to w ciagu 5 dni!
    A taki ładny brzuszek miałam...
    Jak beda bardzo widoczne to laserowo je usune

Marrtka skad ja to znam... Z moim jest identycznie ..ale oni na serio chcą dobrze :-)
    Moj to by pewnie powiedzial ze innych nie bylo hehe co tak naprawde bylo by sciemą :-)
    Haha dokładnie to powiedział :D Dada? dada. Zielone? Zielone. Naturals? Wszystko się zgadza. Nawet dzwonił ze sklepu właściwie tylko pochwalić się, że kupił.
    Miałam nie robić zapasów podkładów bella mama, ale teraz zaczynam się bać, co mógłby mi mąż do szpitala przynieść w razie czego. Wolę kupić sama :D

Ag... lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha noo to u mnie podobnie z zakupami bywalo. ale nie czepialam sie juz pozniej bo wiem ze chcial dobrze. a odką dostał opierdziel ze jak jest na zakupach niech se radzi sam a nie dzwoni sprzed kazdej polki no to juz nie moglam narzekac.
    no i w sumie juz nie narzekam:)

my wlasnie wrocilismy z werandowania i znowu maly spi a ja mam chwile dla siebie, mąż przykleja uszczelke na balkonie a ja popijam herbatke na laktacje Humana- szkoda ze mozna tylko 2 dzinnie bo strasznie dobra jest:)
    serniczka tez nie mam:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki smak herbtaki? bo ja jestem bardzo herbatkowa,więc czy na laktacje czy na odchudzanie,chętnie wypiję:)

isabelle lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a jaki smak herbtaki? bo ja jestem bardzo herbatkowa,więc czy na laktacje czy na odchudzanie,chętnie wypiję:)

http://www.mlekolandia.pl/herbatki-dla-mam-i-dzieci,humana-herbatka-laktacyjna-dla-karmiacych-mam,8-k-942-984-p?gclid=CjwKEAiAw56lBRCs29jB9uOvkygSJADnD3-6BUax8l8zFQEYWqvTbr7k5O0hxtUYZWcFqOGlKZfbWxoCv4vw_wcB

o taka.
    Ja tez jestem herbaciara:) ostatnio uwielbiam lipton zielona jaśminowa, lipton citrus lemon i wszystkie owocowe teekane.

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was bardzo przepraszam za ten serniczek :( ale nie chciałam pisać np o ciastkach korzennych z lidla, którymi się opycham do kawy i herbaty...bo nie wiem jak u Was z cukrami.

W ogóle ostatni trymestr przyniósł mi apetyt (nazwijmy to tak elegancko). Jem na co mam ochotę. Na zapas :D

Ag... lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż napil sie troche odemnie herbatki laktacyjnej- teraz pajac trzyma sie za cycki i mowi ze twarde i gorące:/ ehhh... soooo funny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 15:37

Malenq, Gwiazdeczka27, jonka91, szpilka, M4DZI4, renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Ja Was bardzo przepraszam za ten serniczek :( ale nie chciałam pisać np o ciastkach korzennych z lidla, którymi się opycham do kawy i herbaty...bo nie wiem jak u Was z cukrami.

W ogóle ostatni trymestr przyniósł mi apetyt (nazwijmy to tak elegancko). Jem na co mam ochotę. Na zapas :D
    u mnie juz cukry OK, ale poprostu nie mam serniczka w domu:) wcinam biszkopty teraz.

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1778 1779 1780 1781 1782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ