Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój chce brac do kawy mleko.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    mój chce brac do kawy mleko.

patrz to ja proponowalam to moj nie chciał:) a oferowalam ze swiezego strumienia:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych Styczniowek! !! ;)
    belldandy wrote:
    To strasznie ciepło macie... Powinno być Max 21 stopni w pokoju, gdzie przebywa dziecko :)

U mnie położna mówi ze 18 stopni to najlepsza temp dla dzieci do spania a do funkcjonowania powinno być 19-20. Tak jak pisze bell max 21 stopni w pokoju. Gdy jest niższa temperatura to dziecko ponoć lepiej śpi. Znajomi przetestowali na swoim maluszku i im się to potwierdziło. Ja jestem raczej cieplolubna ale przyzwyczajam się do niższej temp. I całyczas mam kolo 19 w domu .

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam takie próbki, tegoż specyfiku do picia

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58709226e9b4.jpg

Ag ale tą swoją herbatkę to pijesz rozumiem tak profilaktycznie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 16:02

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka pije bo mi smakuje:) mam mleko, mialam wczesniej. Nawet nie wiem czy ona ma jakies dzialanie wspomagajace

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu mam handre wiec robię tortille

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale tempo nastało :D kobitki rodzą jak szalone :D
    Dziewczyny z pessarem...czy mogę, mając jeszcze niebieskiego przyjaciela, wziąć kąpiel? Wcześniej gin zabraniał, ale teraz już ciąża na finiszu, a ja nie moczyłam się od maja.

FITop1.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowałyście termometr dla swoich maluszków? Bo tak przeglądam listę co by trza mieć i o tym termometrze zapomniałam... Myślałam o takim elektronicznym co do ucha i do czoła może być, i chyba wodę też można sprawdzić, ale widzę że one mają różne opinie :/ Podobno najdokładniej to w pupie zwykłym zmierzyć, ale mnie to troszkę przeraża. Ze swoich doświadczeń ovulantki to stwierdzam, że najlepszy jest szklany rtęciowy, pomiar mierzony w pochwie. Ale takiemu maluszkowi będę się chyba bała mierzyć w odbycie... Polecicie coś. Budżetowo myślałam gdzieś do 100 zł

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzenie w pupie to naprawdę nie problem :) szkoda kasy na nowe ustrojstwa.

Wiki81, renia83, marrtka lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth, Julaa, Kawa - w i e l k i e g r a t u l a c j e

2 dni czytałam, żeby Was nadrobić!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 17:08

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:29

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Jejku ale tempo nastało :D kobitki rodzą jak szalone :D
    Dziewczyny z pessarem...czy mogę, mając jeszcze niebieskiego przyjaciela, wziąć kąpiel? Wcześniej gin zabraniał, ale teraz już ciąża na finiszu, a ja nie moczyłam się od maja.

a wiesz, że dzisiaj miałam taką ochotę się w końcu wykąpać i tak jak Ty Zielarko tłumaczyłam sobie, że to już końcówka... ale kurcze może lepiej nie ryzykować w końcu tyle już wytrzymałyśmy a tak na koniec ciąży infekcji dostać to też nie koniecznie , po co problemów sobie narobić niepotrzebnie na koniec ciąży

Pinia108 mój mąż zakupił taki elektroniczny o którym mówisz ( ale nie ze względu na dziecko tylko na nas, bo to gadżeciarz jest) ale przyda się i dla dziecka.
    Mąż kupił taki firmy Novama, można nim mierzyć też temperaturę przedmiotów, wody i takie tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 17:24

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które odciągacie pokarm laktatorem, ile możecie jednorazowo odciągnąć? Ja próbowałam dzisiaj i ok 2 godz po karmieniu odciągnęłam 40 ml. Póżniej dałam to Hani z butelki. Chciałam zobaczyć, czy umie z butelki, tak na wypadek mojego wyjścia z domu. Jadła ze smakiem i o dziwo nie otwierała już buzi do karmienia jak po piersi zwykle to robi. Zasnęła w spokoju. Jak karmie piersią to przy przebudzeniu zwykle szuka piersi i zawsze chwilę je. Sama ją tak przyzwyczajam, że zawsze jej daję pierś, bo smoczka wyjątkowo nie chce.

Wydaje mi się jednak, że bardzo mało odciągnęłam. Jak to jest u Was?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie odpuszczę kąpiele, w poniedziałek mam wizytę, zdejmowanie pessara, zapytam o to.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to z pessarem nie wolno się kąpac? hahaha... dobrze wiedziec...teraz:)
    kąpalam sie w wannie i płynie do kąpieli cala ciaze, z pessarem tez.
    teraz w pologu mam 6 tyg prysznica:/

wstawilabym taką malpke z duzymi oczami jak gwiazdeczka ale nie wiem jak:D
    serio nie mialam pojecia ze nie wolno!
    czasem niewiedza jest dobra:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 17:32

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinny sie kapac pessarowe i zaszyte bo jest wieksze narazenie na infekcje.
    Ag. udalo Ci sie kochana :-)

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś wzięło na przepakowanie toreb do szpitala i się zastanawiam ile kompletów ubranek wziąć? Mam spakowane niby 4 zestawy. Zarówno. Mniejsze jaki i większe.
    Zastanawiam się w czym takie dziecko w szpitalu lezy ubrane? Sam pajac? Czy body jeszcze fo tego? :D
    Moja wiedza w tym temacie nadal jest poniżej minimum. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag udało ci się :P
    Mi gin zakazał od początku, brałam tylko prysznic w wannie a to jest namiastka czegokolwiek, nawet prysznica w kabinie.

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 a to wszystko zalezy- ja nie mialam wprawy w przewijaniu i kostek mi się czesto osikiwał:) w sensie sobie ubranka, albo przy karmieniu puscilo mi mleko z 2 cyca byl mokry do przebrania. Ja nie mialam wogole ubranek bo u nas w szpitalu dziecko mialo byc w szpitalnych i co chwile chodzilam na noworodki do poloznych po ubranka na zmiane;)
    Na porodowie jest cieplo. Kostek mial albo pajac sam, albo kaftanik+ spiochy, albo bodziaki + spiochy.

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Ag udało ci się :P
    Mi gin zakazał od początku, brałam tylko prysznic w wannie a to jest namiastka czegokolwiek, nawet prysznica w kabinie.

ojj kochana, mam to teraz- prysznic w wannie bo nie mam kabiny ani zaslony prysznicowej:/
    masakra niewygodnie a nie relaks...czekam na koniec pologu i bede 3 h miedzy karmieniami lezec i sie moczyc:)

noo ale skoro ja nie wiedzialam i mi sie udalo... to znaczy ze nie jest az tak duze ryzyko wiec ja bym smialo zapodala kąpiel:)
    ja bralam tylko provag- przeciw infekcjom- nic wiecej.

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1779 1780 1781 1782 1783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ