*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych Styczniowek! !!
belldandy wrote:To strasznie ciepło macie... Powinno być Max 21 stopni w pokoju, gdzie przebywa dziecko
U mnie położna mówi ze 18 stopni to najlepsza temp dla dzieci do spania a do funkcjonowania powinno być 19-20. Tak jak pisze bell max 21 stopni w pokoju. Gdy jest niższa temperatura to dziecko ponoć lepiej śpi. Znajomi przetestowali na swoim maluszku i im się to potwierdziło. Ja jestem raczej cieplolubna ale przyzwyczajam się do niższej temp. I całyczas mam kolo 19 w domu . -
Kupowałyście termometr dla swoich maluszków? Bo tak przeglądam listę co by trza mieć i o tym termometrze zapomniałam... Myślałam o takim elektronicznym co do ucha i do czoła może być, i chyba wodę też można sprawdzić, ale widzę że one mają różne opinie
Podobno najdokładniej to w pupie zwykłym zmierzyć, ale mnie to troszkę przeraża. Ze swoich doświadczeń ovulantki to stwierdzam, że najlepszy jest szklany rtęciowy, pomiar mierzony w pochwie. Ale takiemu maluszkowi będę się chyba bała mierzyć w odbycie... Polecicie coś. Budżetowo myślałam gdzieś do 100 zł
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
zielarka wrote:Jejku ale tempo nastało
kobitki rodzą jak szalone
Dziewczyny z pessarem...czy mogę, mając jeszcze niebieskiego przyjaciela, wziąć kąpiel? Wcześniej gin zabraniał, ale teraz już ciąża na finiszu, a ja nie moczyłam się od maja.
a wiesz, że dzisiaj miałam taką ochotę się w końcu wykąpać i tak jak Ty Zielarko tłumaczyłam sobie, że to już końcówka... ale kurcze może lepiej nie ryzykować w końcu tyle już wytrzymałyśmy a tak na koniec ciąży infekcji dostać to też nie koniecznie , po co problemów sobie narobić niepotrzebnie na koniec ciąży
Pinia108 mój mąż zakupił taki elektroniczny o którym mówisz ( ale nie ze względu na dziecko tylko na nas, bo to gadżeciarz jest) ale przyda się i dla dziecka.
Mąż kupił taki firmy Novama, można nim mierzyć też temperaturę przedmiotów, wody i takie tamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 17:24
-
Dziewczyny które odciągacie pokarm laktatorem, ile możecie jednorazowo odciągnąć? Ja próbowałam dzisiaj i ok 2 godz po karmieniu odciągnęłam 40 ml. Póżniej dałam to Hani z butelki. Chciałam zobaczyć, czy umie z butelki, tak na wypadek mojego wyjścia z domu. Jadła ze smakiem i o dziwo nie otwierała już buzi do karmienia jak po piersi zwykle to robi. Zasnęła w spokoju. Jak karmie piersią to przy przebudzeniu zwykle szuka piersi i zawsze chwilę je. Sama ją tak przyzwyczajam, że zawsze jej daję pierś, bo smoczka wyjątkowo nie chce.
Wydaje mi się jednak, że bardzo mało odciągnęłam. Jak to jest u Was?www.styczniowki2015.phorum.pl -
a to z pessarem nie wolno się kąpac? hahaha... dobrze wiedziec...teraz:)
kąpalam sie w wannie i płynie do kąpieli cala ciaze, z pessarem tez.
teraz w pologu mam 6 tyg prysznica:/
wstawilabym taką malpke z duzymi oczami jak gwiazdeczka ale nie wiem jak:D
serio nie mialam pojecia ze nie wolno!
czasem niewiedza jest dobra:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 17:32
-
Mnie jakoś wzięło na przepakowanie toreb do szpitala i się zastanawiam ile kompletów ubranek wziąć? Mam spakowane niby 4 zestawy. Zarówno. Mniejsze jaki i większe.
Zastanawiam się w czym takie dziecko w szpitalu lezy ubrane? Sam pajac? Czy body jeszcze fo tego?
Moja wiedza w tym temacie nadal jest poniżej minimum. -
Agus89 a to wszystko zalezy- ja nie mialam wprawy w przewijaniu i kostek mi się czesto osikiwał
w sensie sobie ubranka, albo przy karmieniu puscilo mi mleko z 2 cyca byl mokry do przebrania. Ja nie mialam wogole ubranek bo u nas w szpitalu dziecko mialo byc w szpitalnych i co chwile chodzilam na noworodki do poloznych po ubranka na zmiane;)
Na porodowie jest cieplo. Kostek mial albo pajac sam, albo kaftanik+ spiochy, albo bodziaki + spiochy.Agus89 lubi tę wiadomość
-
zielarka wrote:Ag udało ci się
Mi gin zakazał od początku, brałam tylko prysznic w wannie a to jest namiastka czegokolwiek, nawet prysznica w kabinie.
ojj kochana, mam to teraz- prysznic w wannie bo nie mam kabiny ani zaslony prysznicowej:/
masakra niewygodnie a nie relaks...czekam na koniec pologu i bede 3 h miedzy karmieniami lezec i sie moczyc:)
noo ale skoro ja nie wiedzialam i mi sie udalo... to znaczy ze nie jest az tak duze ryzyko wiec ja bym smialo zapodala kąpiel:)
ja bralam tylko provag- przeciw infekcjom- nic wiecej.