X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może być na przykład zestaw: body z krótkim rękawem + pajac? :D
    Sorki za takie pytania, ale ja naprawdę nie wiem. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:29

Wiki81 lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzostwa świata w byciu sierota dzien kolejny

hit dnia dzisiejszego to:

jak sie kliknie na serduszka wazne daty na kalendarzu belly to wyskakuje dodatkowa informacja

brawa i gratulacje przyjmuje do jutra, dodam tylko, że do terminu porodu zostało 22 dni, szybko to wyczaiłam nie ma co

Nuskaw, renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ciekawe kiedy lutówki zaczna:)no bo jakieś lutówki musza urodzić w styczniu:)

Pierwsza lutowka zaczyna już 05/01 w poniedziałek ma CC - 2 dziewczynki bliźniaczki ;)

jonka91, Ewelina88, MartaKD, M4DZI4 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Wiki u mnie jest różnie. Zazwyczaj to ok 70 ml. Tak więc myśle, że u Ciebie nie jest źle, tym bardziej 2 godz po karmieniu gdzie pierś/i miałaś opróźnione :).
    Ja ściągam metodą 7-5-3 min na każdą pierś.
    Tu znów lutowka ;) na czym polega ta metoda 7-5-3?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny gratulacje dla świeżych mam. A ja tak się mialam pakować ze torba dalej pusta leży od 4 dni w pokoju. Co do kąpieli biorę praktycznie cala ciaze ale nie dluzsze jak 10 minut i jak do tej pory żadnej infekcji na szczęście.
    Powodzenia i trzymam kciuki za pozostale dwupaki.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    A może być na przykład zestaw: body z krótkim rękawem + pajac? :D
    Sorki za takie pytania, ale ja naprawdę nie wiem. :)

tak, tak ubieram w domu czasem. Pod pajac bodziak z krotkim:)

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też te końcowe tygodnie tak lecą? Mi od 37 tc czas leci między palcami. Jutro zzaczyna się 5 dzień 39 tygodnia, zaraz właściwie 40 tydzień. Nigdy nie byłam tak długo w ciąży.

Ag..., Agus89, jonka91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Czy wam też te końcowe tygodnie tak lecą? Mi od 37 tc czas leci między palcami. Jutro zzaczyna się 5 dzień 39 tygodnia, zaraz właściwie 40 tydzień. Nigdy nie byłam tak długo w ciąży.

a pamietam jak mowilas ze czekam do terminu wyznaczonego przez gina:)
    a tu proszę...

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyscie o tej historii brytyjskiej pary co w USA w 29tc urodzila wczesniaka?
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/nieoczekiwany-porod-zrodlem-problemow-kosztowny-pobyt-w-usa,502709.html

jak rozpoczął sie moj koszmar wrzesniowy mialam byc w szwajcarii, nie polecialam tylko dlatego ze doagadalam sie z mezem ze dolece 2 tyg pozniej do niego.
    nie chce myslec ile bym miala placic za szpital w Szwajcaii.. koszty tam leczenie szpitalnego są duuuzo wyzsze niz w USA, a sam porod kosztuje 50 tys zl.
    Nie mowiac juz o opiece noworodkowej.
    ehhh... swoją drogą kto lata w 29tc do USA nan wakacje???

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Słyszałyscie o tej historii brytyjskiej pary co w USA w 29tc urodzila wczesniaka?
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/nieoczekiwany-porod-zrodlem-problemow-kosztowny-pobyt-w-usa,502709.html

jak rozpoczął sie moj koszmar wrzesniowy mialam byc w szwajcarii, nie polecialam tylko dlatego ze doagadalam sie z mezem ze dolece 2 tyg pozniej do niego.
    nie chce myslec ile bym miala placic za szpital w Szwajcaii.. koszty tam leczenie szpitalnego są duuuzo wyzsze niz w USA, a sam porod kosztuje 50 tys zl.
    Nie mowiac juz o opiece noworodkowej.
    ehhh... swoją drogą kto lata w 29tc do USA nan wakacje???
    Ag a kto lata do Szwajcarii 2dwudziestym któryms, dobrze, że jakaś opatrznośc nad Wami czuwała, że zostałaś i nie jest to krytyka, bo jak to potem przeczytalam to jakos mi tak zabrzmialo, tylko stwierdzenie, ze jedne jak sie dobrze czuja podrozuja dla samego zwiedzania inne dojezdzaja do mezów, żeby byc razem, caly czas sie slyszy, ze nie powinno sie isc na l4, w ciazy wszystko mozna robic normalnie o ile lekarz nie widzi przeciwskazan

ich lekarz nie widzial

Kobiety w ciazy normalnie podrozuja, my na belly jestesmy czsto nieco bardziej przewrazliwione, bo czsc długo starala sie o dziecko, ale statystyczne kobiety

caly czas mowia ciaza to nie choroba a juz w Wielkiej Brytanii to chyba najlepiej wypowiedza sie te, ktore tam mieszkaja, ze ciaza to praktycznie zaden szczególny stan, strasznego pecha mieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 18:40

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka w 23 w moim przypadku:) Chodzilo mi bardziej o to, ze wowczas gin mowil ze po europie mozna smialo latac do 32tc, ale ze loty za ocean to juz nie bo za dlugi lot.
    krotkie 3/4h loty jak najbardziej jak jest wszystko OK.
    Ja do szwajcarii lecialam 1h40 min wiec szybciej niz niektore do lekarza dojezdzają:)
    ale fakt...jakas opatrznosc czuwała:)

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha już wiem co robić by mi zły humor przeszedł! 3:)
    Dorwałam męża jej jakie to wspaniałe uczucie po tylu miesiącach. No dostałam dosłownie skrzydeł :))

Ag..., zielarka, Malenq, jonka91, szpilka, Agus89, bluegirl89, Gwiazdeczka27, Ewelina88, Chanela, renia83, kasiakra, M4DZI4 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Dorwałam męża jej jakie to wspaniałe uczucie po tylu miesiącach. No dostałam dosłownie skrzydeł :))

jeszcze 3 tyg...dam rade, dam rade, dam rade!

szpilka, Goosiaczek2, bluegirl89, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:

A mój może da się dopaść po poniedziałkowej wizycie.. Zobaczymy, czy to nie będzie za późno...

Dziś już jestem wypruta.. Sprzątam, sprzątam i końca nie widać.. :P

A i dziś mój chojrak przyznał się, że na porodówce w pewnym momencie miał juz mokre gacie, w przenośni oczywiście.. :P Dobrze się z tym krył, bo ja po nim nic nie zauważyłam! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 18:47

Agus89, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Szpilka w 23 w moim przypadku:) Chodzilo mi bardziej o to, ze wowczas gin mowil ze po europie mozna smialo latac do 32tc, ale ze loty za ocean to juz nie bo za dlugi lot.
    krotkie 3/4h loty jak najbardziej jak jest wszystko OK.
    Ja do szwajcarii lecialam 1h40 min wiec szybciej niz niektore do lekarza dojezdzają:)
    ale fakt...jakas opatrznosc czuwała:)
    bo u nas lekarze sie przejmuja i cos takiego powiedza a tam pracujesz do trzydziestego ktoregos tygodnia, kobiety lataja w 9 miesiacu na długich trasach i to nie dziwi zbyt wielu ludzi,

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

gratulacje dla nowych mam! i też czekam na relację z porodów:) szczególnie jestem ciekawa jak Kawa i Ciebie w klinice;) życzę Wam wszystkich zdrówka, szybkiego powrotu do sił i duużo cierpliwości;)

ktoś tu pytał o termometr, ja do pierwszej córki kupiłam taki do ucha i nie polecam! za każdym razem inna temperatura! wystarczyło że dziecko minimalnie się porusza, nie dociśnie się dobrze do uszka termometru i już źle, ja nigdy tym nie umiałam zmierzyć, potem kupiliśmy taki paskowy na czoło za parę zł co trzeba 10 s chyba trzymać na czole, ale jak się mała wierciła to też średnio wychodziło, pod pachą nie było mowy żeby trzymała... w zeszłym roku zainwestowaliśmy w taki na podczerwień, zbliżeniowy do czoła, bezdotykowy (coś takiego co w szpitalach mają) i jesteśmy bardzo zadowoleni, jak mała jest chora, w czasie snu można bez problemu zmierzyć, nawet nie wie że ma mierzoną temperaturę;) i pokazuje dobrze bo porównywaliśmy z tradycyjnym starym rtęciowym.... no ale za taki to juz ponad stówę trzeba dac...

dziewczyny które rodzą- trzymam kciuki i ciagle zaglądam czy któraś już pisze że jest po;)

u mnie cisza, dziś mocno boli kręgosłup-dalej, brzuch ciągnie w dół jak nie wiem, aż źle mi się chodzi, twardnieje normalnie i boli jak na okres, ale skurczy brak, wody też nie odchodzą także czekam... wczoraj wykorzystałam męża ale nic nie ruszyło;) mam wrażenie że zaraz urodzę, że to będzie dziś albo jutro, ale pewnie się mylę i jeszcze pochodzę z brzuszkiem... czekam razem z Wami;) no i mąż czeka bo teraz długo weekend więc jest w domu, a od środy zaczyna mu się w firmie nawał pracy po świętach i długich wolnych;(

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem Ciocie jestem Milenka. Przyszłam na świat dziś o 16:40 ważę 3270g i mierzę 55 cm.

Dziewczyny ostatecznie miałam cc jutro Wam napiszę co i jak bo nie mam siły. Buziaki.

jonka91, Agus89, bluegirl89, szpilka, Ag..., Selene, Melula, Malenq, Wiki81, Gwiazdeczka27, Pinia108, kamilaaa_88, zielarka, Silatan, Bogusiar80, Maud11, Becia81, Ewelina88, Kawa, lwuska55592, MonikaDM, MartaKD, Viv78, Chanela, polaola, renia83, kasiakra, isabelle, kasia86, Asiaa1201, rastafanka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    jeszcze 3 tyg...dam rade, dam rade, dam rade!

już TYLKO 3 tygodnie! przeleci! idziesz najpierw na wizytę do lekarza sprawdzić czy wszystko ok? ja pamiętam że czekałam do wizyty ale jak sobie przypomnę pierwszy seks po porodzie to mam gęsią skórkę! to było gorsze niż poród :) hehe oczywiście Cię nie straszę hehe może ja tak reagowałam, ale mnie rozerwało przy porodzie, byłam mocno poszyta w środku i na zewnątrz, może dlatego bolało...

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Czołem Ciocie jestem Milenka. Przyszłam na świat dziś o 16:40 ważę 3270g i mierzę 55 cm.

Dziewczyny ostatecznie miałam cc jutro Wam napiszę co i jak bo nie mam siły. Buziaki.

gratulacje córeczki! i zdrówka dla Milenki i dla Ciebie!!

‹‹ 1780 1781 1782 1783 1784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ