*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
a pamiętam jak będąc w szpitalu przy wywoływaniu miałam bóle miesiączkowe z początku bardzo silne i pytam się, czy to już właśnie TO i niebawem będę rodzić, to położne mówiły mi też ,że jak zacznie się dziać to na pewno będę wiedziała. Że jak mogłam się uśmiechać, normalnie rozmawiać to znaczy , że jeszcze dłuuga droga przede mną. Oj i miały rację
to samo tyczyło się samego parcia.. też nie wiedziałam co kiedy i jak...
a się okazało, że jak zacznie chcieć się kupę to właśnie są to skurcze parte.
Agus89 POWODZENIA!!!!!!!
Malenq, Agus89 lubią tę wiadomość
-
zielarka wrote:Dziewczyny, któraś z was wklejała rozszerzoną zawartość wyprawki rmf. Wiecie gdzie to można znaleźć?
Coś takiego znalazłam na stronie rmf fm:
"Dzieci urodzone 15 stycznia 2015 roku otrzymają między innymi kosmetyki do pielęgnacji niemowląt, rożek, pluszaka, kubek, zabawki do kąpieli, śliniak oraz inne akcesoria."
http://www.gruparmf.pl/rmf-fm-z-okazji-25-urodzin-funduje-wyprawki-dzieciom,article,753.html
Tutaj pod koniec ich spotu reklamowego widać parę artykułów np. misia, rożek, kaczuchy do kąpieli czy kubek
https://www.youtube.com/watch?v=q1mmu9zZtZYWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:33
-
no i my jestesmy w domku;) ja jestem padnięta i czekam jeszcze aż mąz się wykapie bo ja ide spać a trzeba się jeszcze straszą córą zająć zanim ona zaśnie;)
Sebusiek słodki, ciągnie ładnie cycusia, choć na początku było różnie... cały dzien dziś spał więc nie wiem co będzie w nocy, wczoraj w szpitalu jeszcze do 4 rano plakał strasznie, dopiero jak zasnął o 4 to spał do 9! wypił mleczko i znów spał i tak cały dzień, dziś go nie kąpaliśmy bo ja ledwo na nogach stoję, trzy noce pod rząd nieprzespane- pierwsza noc-poród, druga i trzecia w szpialu z małym, nie miałam jeszcze na tyle pokarmu żeby się porządnie napił i chciał co pół godziny, godzine, masakra... dziś już czuje napływ pokarmu, mały zjadł z cycka a dalej pełny także zaczyna się....
co do porodu to było ciężko, mały duży 3720 i 58 cm, ja miałam skurcze o 1 w nocy co 7 minut, przyjechalismy do szpitala po 2 to miałam tylko 1 cm rozwarcia a już mnie mocno skurcze bolały! po ktg, wywiadach itd na górę na salę przedporodową tam badanie usg i normalne-3 cm rozwarcia więc ruszyło i na porodówkę, byłam tam chyba gdzieś od 3.30 i skurcze co 4-5 minut bolesne jak cholera, lewatywa, skurcze coraz mocniejsze, wody dalej nie odeszły, przy skurczach co 3 minuty pękł częściowo pęcherz i polało się trochę wód, ale nie wszytsko, więc przebijali no i potem juz było szybko, bóle straszne, na pewno mocniejsze niż przy pierwszym porodzie, parcie też gorze, ale pewnie dlatego żeby cały 1 kg cięższy i 7 cm większy niż córka! no i przy pierwszym porodzie mnie rozerwało, bo szybka akcja, teraz wolniej i mimo to, ze taki duzy mam tylko małe nacięcie;) godz po porodzie chodziłam, siadałam i ok, mały krwiaczek mi się zrobiła na ranie ale mówiły położne że psikać octaniseptem i same się wchłonie, czuje troszkę jeszcze ranę ale nie przeszkadza w siadaniu, chodzeniu itd... najbardziej co boli to obkurczająca się macica, ale biorę przeciwbólowe taletki żeby się nie męczyćgeneralnie jest ok:) jutro poczytam Was co się działo i kto rodził, teraz ide spać
Malenq, Gwiazdeczka27, jonka91, Maud11, Ewelina88, kamilaaa_88, zielarka, Viv78, szpilka, lwuska55592, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Aguś dasz radę! U mnie w szpitalu też nie ma. Tyle kobiet rodziło, rodzi i będzie rodzić bez znieczulenia. Jak one dały radę to my nie damy? DAMY!!!
Ojj ciężko będzie mi dziś usnąć..
Mam nadzieję, że Ty chociaż troszkę odpoczęłaś w ciągu dnia, co?Agus89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGwiazdko na razie nieregularne i trwają średnio 40sek. Raz są co 20-25min, raz co 5-10...w ciągu ostatniej godziny 4 razy chwytały....
mała rusza się normalnie, nie za szybko, nie za wolno...
2 poszły z krzyża...ale ogólnie to z przodu ten skurcz chwyta....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo ja się teraz pochwalę moim Tomusiem ♥:
Wszyscy zgodnie twierdzą że cały tata. No nic, poczekam jak podrośnie może jakiegoś skrawka siebie się doszukamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:42
Malenq, jonka91, Gwiazdeczka27, Nuskaw, Viv78, kamilaaa_88, Paula44, Selene, Goosiaczek2, zielarka, rastafanka, szpilka, Ewelina88, Agus89, nix, belldandy, lwuska55592, Ag..., polaola, bluegirl89, Becia81, blador, MartaKD, OliOla, M4DZI4, isabelle lubią tę wiadomość
-
jonka91 wrote:Aguś dasz radę! U mnie w szpitalu też nie ma. Tyle kobiet rodziło, rodzi i będzie rodzić bez znieczulenia. Jak one dały radę to my nie damy? DAMY!!!
Ojj ciężko będzie mi dziś usnąć..
Mam nadzieję, że Ty chociaż troszkę odpoczęłaś w ciągu dnia, co?
Musimy dać radę.Silne z nas babki.
Ja odpoczelam dzisiaj troszkę, ale przede mną ciężka noc.