X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z was wklejała rozszerzoną zawartość wyprawki rmf. Wiecie gdzie to można znaleźć?

FITop1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pamiętam jak będąc w szpitalu przy wywoływaniu miałam bóle miesiączkowe z początku bardzo silne i pytam się, czy to już właśnie TO i niebawem będę rodzić, to położne mówiły mi też ,że jak zacznie się dziać to na pewno będę wiedziała. Że jak mogłam się uśmiechać, normalnie rozmawiać to znaczy , że jeszcze dłuuga droga przede mną. Oj i miały rację :)
    to samo tyczyło się samego parcia.. też nie wiedziałam co kiedy i jak...
    a się okazało, że jak zacznie chcieć się kupę to właśnie są to skurcze parte.

Agus89 POWODZENIA!!!!!!!

Malenq, Agus89 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Dziewczyny, któraś z was wklejała rozszerzoną zawartość wyprawki rmf. Wiecie gdzie to można znaleźć?

Coś takiego znalazłam na stronie rmf fm:
    "Dzieci urodzone 15 stycznia 2015 roku otrzymają między innymi kosmetyki do pielęgnacji niemowląt, rożek, pluszaka, kubek, zabawki do kąpieli, śliniak oraz inne akcesoria."
    http://www.gruparmf.pl/rmf-fm-z-okazji-25-urodzin-funduje-wyprawki-dzieciom,article,753.html

Tutaj pod koniec ich spotu reklamowego widać parę artykułów np. misia, rożek, kaczuchy do kąpieli czy kubek :)
    https://www.youtube.com/watch?v=q1mmu9zZtZY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:33

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i my jestesmy w domku;) ja jestem padnięta i czekam jeszcze aż mąz się wykapie bo ja ide spać a trzeba się jeszcze straszą córą zająć zanim ona zaśnie;)
    Sebusiek słodki, ciągnie ładnie cycusia, choć na początku było różnie... cały dzien dziś spał więc nie wiem co będzie w nocy, wczoraj w szpitalu jeszcze do 4 rano plakał strasznie, dopiero jak zasnął o 4 to spał do 9! wypił mleczko i znów spał i tak cały dzień, dziś go nie kąpaliśmy bo ja ledwo na nogach stoję, trzy noce pod rząd nieprzespane- pierwsza noc-poród, druga i trzecia w szpialu z małym, nie miałam jeszcze na tyle pokarmu żeby się porządnie napił i chciał co pół godziny, godzine, masakra... dziś już czuje napływ pokarmu, mały zjadł z cycka a dalej pełny także zaczyna się....

co do porodu to było ciężko, mały duży 3720 i 58 cm, ja miałam skurcze o 1 w nocy co 7 minut, przyjechalismy do szpitala po 2 to miałam tylko 1 cm rozwarcia a już mnie mocno skurcze bolały! po ktg, wywiadach itd na górę na salę przedporodową tam badanie usg i normalne-3 cm rozwarcia więc ruszyło i na porodówkę, byłam tam chyba gdzieś od 3.30 i skurcze co 4-5 minut bolesne jak cholera, lewatywa, skurcze coraz mocniejsze, wody dalej nie odeszły, przy skurczach co 3 minuty pękł częściowo pęcherz i polało się trochę wód, ale nie wszytsko, więc przebijali no i potem juz było szybko, bóle straszne, na pewno mocniejsze niż przy pierwszym porodzie, parcie też gorze, ale pewnie dlatego żeby cały 1 kg cięższy i 7 cm większy niż córka! no i przy pierwszym porodzie mnie rozerwało, bo szybka akcja, teraz wolniej i mimo to, ze taki duzy mam tylko małe nacięcie;) godz po porodzie chodziłam, siadałam i ok, mały krwiaczek mi się zrobiła na ranie ale mówiły położne że psikać octaniseptem i same się wchłonie, czuje troszkę jeszcze ranę ale nie przeszkadza w siadaniu, chodzeniu itd... najbardziej co boli to obkurczająca się macica, ale biorę przeciwbólowe taletki żeby się nie męczyć:) generalnie jest ok:) jutro poczytam Was co się działo i kto rodził, teraz ide spać;)

Malenq, Gwiazdeczka27, jonka91, Maud11, Ewelina88, kamilaaa_88, zielarka, Viv78, szpilka, lwuska55592, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:12

Gwiazdeczka27, Malenq, Viv78, lwuska55592, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadprodukcje mleka :D Mała jeszcze je mało, piersi jak balony Maz zachwycony, twarde jak skala, siedze i sciagam z jednego poszlo 60ml ;)

Dziewczyny na porodówkach puuush :) :) jestem z Wami

OliOla lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze u mnie w szpitalu nie ma zzo.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dasz radę! U mnie w szpitalu też nie ma. Tyle kobiet rodziło, rodzi i będzie rodzić bez znieczulenia. Jak one dały radę to my nie damy? DAMY!!!

Ojj ciężko będzie mi dziś usnąć..
    Mam nadzieję, że Ty chociaż troszkę odpoczęłaś w ciągu dnia, co? :)

Agus89 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opisy...więc wiem, że u mnie COŚ się zaczyna...niektóre z opisywanych bóli mam identyczne....
    jak coś to w nocy jadę...
    buziaki....teraz czas na kolejny prysznic....

a rodzącym powodzenia:)

nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś trzymam kciuki. Jak wody odeszły to pewnie rano już będzie po wszystkim :)
    Maleng za to rano zamelduje się w szpitalu więc będzie kolejna relacja :) :)

Gwiazdeczka27, Malenq, Agus89, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a co ile masz te skurcze i ile trwają bo nic nie piszesz o tym, tylko o bólu i tym ze z szyjką jak by coś zaczelo sie dziać. A jaka jest częstotliwość skurczy?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdko na razie nieregularne i trwają średnio 40sek. Raz są co 20-25min, raz co 5-10...w ciągu ostatniej godziny 4 razy chwytały....
    mała rusza się normalnie, nie za szybko, nie za wolno...
    2 poszły z krzyża...ale ogólnie to z przodu ten skurcz chwyta....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:51

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i podwójny post poszedł...

TOMUŚ śliczny....:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:52

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się teraz pochwalę moim Tomusiem ♥:

Wszyscy zgodnie twierdzą że cały tata. No nic, poczekam jak podrośnie może jakiegoś skrawka siebie się doszukam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:42

Malenq, jonka91, Gwiazdeczka27, Nuskaw, Viv78, kamilaaa_88, Paula44, Selene, Goosiaczek2, zielarka, rastafanka, szpilka, Ewelina88, Agus89, nix, belldandy, lwuska55592, Ag..., polaola, bluegirl89, Becia81, blador, MartaKD, OliOla, M4DZI4, isabelle lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomuś jest przeprzystojny :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud śliczny twoj Tomus, malutki przystojniak :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 21:06

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:12

Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Aguś dasz radę! U mnie w szpitalu też nie ma. Tyle kobiet rodziło, rodzi i będzie rodzić bez znieczulenia. Jak one dały radę to my nie damy? DAMY!!!

Ojj ciężko będzie mi dziś usnąć..
    Mam nadzieję, że Ty chociaż troszkę odpoczęłaś w ciągu dnia, co? :)

Musimy dać radę. :) Silne z nas babki. :)
    Ja odpoczelam dzisiaj troszkę, ale przede mną ciężka noc. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud - masz małego Przystojniaka. :)

Już niedługo pochwalę się Alicją. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś któraś z Was podawała nazwę aplikacji do mierzenia skurczów? Mogę prosić o jej nazwę?

relgtgf6uee8xud8.png
‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ