*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez boje sie wywolywania porodu ale wczoraj dwie znajome osoby jakos uspokoily mnie troszke w tym temacie... obydwie na wlasnym przykladzie przekonaly sie ze to nic zlego i w ich przypadku oxytocyna przyspieszyla porod i mowia ze bylo ok... chociaz zdaje sobie sprawe ze nie zawsze tak dobrze dziala...
-
Marrtka a czy lekarze zwrocili uwage na zapis Twoich skurczy? U mnie nic nie mowili i tego samego dnia wypisali mnie na pare dni do domu
wracam na oddzial w pon. Wiec zobaczymy co tam bedzie sie nam pisalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:48
-
nick nieaktualnyAgus89 wrote:Dziewczyny jak sobie poradzić z nawałem mleka?
Są gigantyczne, twarde i zaraz eksploduja.
Pewnie temat ten był już poruszany, ale nie nam siły ani czasu by czytać.
Pomóżcie.
1. Okład z kapusty zwykłej białej. Liście trzeba sprarzyc wrzątkiem, rozwałkować i dać do lodówki. ZimNe przykładać po karmieniu.
2. Przed karmieniem cieply prysznic lub okład.
3. Odciągnąć mleko laktatorem, jak nie masz jak po goracym prysznic piersi same zaczną puszczać mleko, wtedy je trochę opróżnić.
4. Najwazniejsze - jak najczęściej przykładać do piersi dziecko. -
Hej dziewczyny
na poczatku chcialabym POGRATULOWAC WSZYSTKIM mamusiom , ktore pieknie zniosly porody i tula juz swoje pociechy:)|
Kiedys do Was pisalam juz , nawet na liste sie zapisalam , ale potem znalazlam -forum mi blizsze -ciaza w szkocji -poniewaz od 2lat tu mieszkam...
a wiem ze w Pl inaczej wszystko wyglada-opieka itp..
Podczytuje was caly czas -i przezywam z Wami porody -co od tygodnia mi sie sni albo szpital , albo porod, i budze sie cala spocona...
DO POrodu zostalo mi 7dni -jak narazie to od czasu do czasu czuje bole @ , i krzyzowe -choc wczoraj juz byly silniejsze ... a dzis znow slabawe , synus za to szaleje tak ze od rana mowie do mojego ze slodka pupcia mnie obudzila i wierci sie , i wbija mi nozki , a do tego uwielbia bawic sie pepkiem co nie jest zbyt przyjemne...
Mam nadzieje ze czytajac Was u Mnie cos sie ruszy - tylko chcialabym zeby to bylo w chwili kiedy moj mezczyzna jest w domku-czyli najlepiej w nocy ...
pozdrawiam !szpilka, jonka91, belldandy, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
a ja juz po odwiedzinach kolezanek, jejku jak fajnie rozmawiac z ludzmi na zywo, i jeszcze poznac najnowsze plotki z bylej pracy
spotkanie przebiegło bardzo klimatycznie, poniewaz jakies pol godziny przed ich przyjazdem zgasło światło, wiec zamiast
a) wyszykowac siebie
b)przyszykowac sobie talerze, kubki i sztucce
c) dokonczyc salatke
spedziłam ten czas szukajac swieczników, bo zaginely w trakcie remontu dobrze ze te co mam na podgrzewacze byly wszystkie na swoim miejscu i ostatniio w biedrze malinowe podgrzewacze kupilam -
a i dla pełnego zobrazowania sytuacji po wczorajszej koledzie został mój zestaw dwa swieczniki i krzyz połączone na stałe i przy tym siedziałyśmy bo dawał najwiecej swiatła
zielarka, jonka91, belldandy, Maud11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgus89 wrote:Dziękuję za pomoc.
Kapusty nie mam.
Jak odciagne laktatorem mleko to dać je dziecku od razu?
Ala jest niejadkiem. Duuużo śpi.
Teraz cycki są tak nabrzmiale że Mała nie chce ssać. -
Marta159753 wrote:Marrtka a czy lekarze zwrocili uwage na zapis Twoich skurczy? U mnie nic nie mowili i tego samego dnia wypisali mnie na pare dni do domu
wracam na oddzial w pon. Wiec zobaczymy co tam bedzie sie nam pisalo
-
Odliczamy... Zegar tyka
jesteśmy na ostatniej prostej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:03
rastafanka, jonka91, Marta159753, szpilka, Chanela, lwuska55592, isabelle, Ewelina88, Anutka, MartaKD, MigoTtTka, bluegirl89, A.loth, M4DZI4, Paula44, Kawa lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016