X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wezcie kopnijcie mnie w d***e.. jak do tej pory bylam twrdzielka tak teraz jak pomysle ze w kazdej chwili moze sie zaczac to boje sie jak cholera i plakac mi sie chce...

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:13

Sarnaa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ma racje.
    Mnie tez na pocz grudnia ogarnialy takie ataki paniki, wręcz paraliżujące.
    A pozniej juz tylko adrenalina i emocje...mimo ze nawet jak szlam na porodowke nie weirzylam ze to juz.
    Ale to wspaniale przezycie...

Sarnaa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoeki Selene.. wlasnie tym sie caly czas pocieszam ze pozniej juz mala bedzie z nami ze w koncu ja zobacze.. i mam nadzieje ze nie rozkleje sie jak sie wszystko zacznie..:)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzis chcialam napisac co u Cookie:D
    kochana pamiętamy o tobie;) czekamy na info, ze Tosia na swiecie;)

szpilka, Cookie lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba pomału odchodzi czop albo to tylko gęsta żółtawa wydzielina (taka w konsystencji żelatyny).
    Ledwo chodzę, tak mi Mała uciska na dół. Jak się nie rozkręci to jutro jadę na IP, bo w nocy bardzo bolał mnie brzuch i teraz też...

Chanela lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie a co robicie z uszkami? niby są te patyczki z ogranicznikami ale ja w sumie jeszcze uszek nie czyściłam.. są takie delikatne, poza tym dziecko w kopalnie nie siedzi, żeby nie wiem jakie brudne miało być ;) pilnuję tylko by woda nie dotarła i jak wacikiem przemywam twarz to je też przy okazji przetrę (ale nie w środku).

• Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    chyba pomału odchodzi czop albo to tylko gęsta żółtawa wydzielina (taka w konsystencji żelatyny).
    Ledwo chodzę, tak mi Mała uciska na dół. Jak się nie rozkręci to jutro jadę na IP, bo w nocy bardzo bolał mnie brzuch i teraz też...

To napewno czop :D gratulacje! już bliżej niż dalej :) trzymam kciuki!

nix lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh mi od tygodnia odchodzi i nadal czekam.. Oby u Ciebie coś się ruszyło!!! :)
    Mel jedź na izbę, jak cokolwiek Ciebie niepokoi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:36

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Mamusie a co robicie z uszkami? niby są te patyczki z ogranicznikami ale ja w sumie jeszcze uszek nie czyściłam.. są takie delikatne, poza tym dziecko w kopalnie nie siedzi, żeby nie wiem jakie brudne miało być ;) pilnuję tylko by woda nie dotarła i jak wacikiem przemywam twarz to je też przy okazji przetrę (ale nie w środku).

Ja robię tak samo jak ty, jakoś się boję użyć patyczka. Chyba nie ma takiej potrzeby na razie. A myjecie buzię przegotowaną wodą czy tą od kąpieli z płynem?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie myje patyczkiem, boje się to raz. A dwa polozna i na SR mowili ze nie trzeba. wiec co najwyzej wacikiem przetre uszko.
    Buzke myje przegotowaną wodą- wacikiem.
    najpierw " zetka" czolo, pod noskie, broda
    a pozniej oczka od zew do środka. Tak nas uczyli:D

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Nuskaw, ja miałam po odejściu wód ciągle sprawdzane CRP. Dostawałam antybiotyki przy CRP 14 i 40. Norma jest do 5, a wszystko powyżej oznacza, że coś się gdzieś dzieje. Nie słyszałam o tym, żeby w ciąży podwyższone CRP uznano za normę, u mnie w szpitalu bardzo to kontrolowali. U mnie nie było żadnych objawów infekcji, posiew wykazał bakterie na szyjce.
    Dziękuję za informację Kochana. Konsultowalam dzisiaj z lekarzem wyniki, poraz trzeci zostałam przebadana przez innego lekarza i nic nie znajdują a a mnie gardło tak boli ze masakra. Dostałam antybiotyk ale mam go wziąć dopiero jeśli dostane gorączke albo znowu ropnego kataru z zatok. Prawdopodobnie moje przeziębienie jest juz na finiszu. Dowiedziałam się że crp jest w ciąży i u osób z nadwagą podwyższone tak do 10. A do 40 może być infekcja wirusowa, i wtedy antybiotyk nic mi nie da. Jeśli nasila się znowu objawy mam jechać na IP bo za długo to trwa. U Ciebie sytuacja była też inna bo był to taki etap ciąży gdzie jeszcze wiele dziecku zagrażalo, u mnie to już nie ma takiego znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:59

• Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja robię tak samo jak ty, jakoś się boję użyć patyczka. Chyba nie ma takiej potrzeby na razie. A myjecie buzię przegotowaną wodą czy tą od kąpieli z płynem?

Na wacik daję kilka kropel soli fizjologicznej i głównie tym przemywam oczka, twarz.. Raz na jakiś czas moczę też wacik w tej wodzie z kąpieli. Niby powinno się tylko przegotowaną wodą, ale o ile na początku chciało mi się studzić wodę to teraz już przerzuciłam się na sól fizjologiczną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    właśnie nie wiem co z tymi kąpielami.jedni mówią,żeby kapac w emolientach od początku,inni,że wtedy gdy jest problem ze skóra.a tam... i badz tu madrym.
    Marta no właśnie ja też jestem w kropce, ale widzę ze najlepiej sprawdza się praktyka prac w płynie lub mydełku i co któreś mycie zapuścić emolient. :-) Dzięki dziewczyny za wszystkie informacje. Co do ucha, to moja położna mówiła ze można na patyczek nakręcić waty i tylko lekko włożyć końcówkę do uszka zeby zaciagnelo wodę, po kąpieli zalożyć czapkę na 1-2h ale każda robi po swojemu, wiadomo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:07

• marrtka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po ktg, zapis prawidłowy, tylko pacjent trudny, bo się chował gdzieś głęboko przy mamy kręgosłupie... Moje skurcze wychodziły poza skalę, miałyście tak?

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mialam podobnie ze skurcze wychodzily poza skale ale nic nie czulam poza twardnieniami brzucha... zadnego bolu :)

ex2bp07wqbuoq473.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznać się która z Was to Celebrytka... :-D

http://www.pudelek.pl/artykul/75087/z_ostatniej_chwili_zielinska_urodzila/

• marrtka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Tak ja mialam podobnie ze skurcze wychodzily poza skale ale nic nie czulam poza twardnieniami brzucha... zadnego bolu :)
    DZięki za odp.:) Ja też twardnienia, nieprzyjemne ale znośne. Nie wiem czy to dobry czy zły znak w kontekście tych porodowych :P

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra, skurcze nieregularne, bardzo bolesne, za chwile mi beda chcieli dawac antybiotyk, a ja tak bardzo bym chciala, zeby nie szprycowali mnie niczym. No i pewnie beda chcieli dac oxy, ale planuje sie jeszcze nie zgadzac. Trzymajcie kciuki

Ewelina88, belldandy lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam księdza dziś. Mąż się śmiał bo wymusiłam na ministrantach kolędę. Wstydzili się ale tylko na tym zyskali. :)
    Mi też czop kawałkami odchodził ok 2tyg a dziś to już całkowicie chyba bo ilość mnie zaskoczyła. I miałam nadzieję że może jeszcze dziś coś się zacznie a tu dupa. Zjadłam więc chyba ostatni raz przed porodem ogromnego kebaba i nic tylko czekać pozostało. Boję się strasznie wywoływania. Chciałabym żeby się samo zaczęło.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ