X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wezcie kopnijcie mnie w d***e.. jak do tej pory bylam twrdzielka tak teraz jak pomysle ze w kazdej chwili moze sie zaczac to boje sie jak cholera i plakac mi sie chce...

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:13

Sarnaa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ma racje.
    Mnie tez na pocz grudnia ogarnialy takie ataki paniki, wręcz paraliżujące.
    A pozniej juz tylko adrenalina i emocje...mimo ze nawet jak szlam na porodowke nie weirzylam ze to juz.
    Ale to wspaniale przezycie...

Sarnaa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoeki Selene.. wlasnie tym sie caly czas pocieszam ze pozniej juz mala bedzie z nami ze w koncu ja zobacze.. i mam nadzieje ze nie rozkleje sie jak sie wszystko zacznie..:)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzis chcialam napisac co u Cookie:D
    kochana pamiętamy o tobie;) czekamy na info, ze Tosia na swiecie;)

szpilka, Cookie lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba pomału odchodzi czop albo to tylko gęsta żółtawa wydzielina (taka w konsystencji żelatyny).
    Ledwo chodzę, tak mi Mała uciska na dół. Jak się nie rozkręci to jutro jadę na IP, bo w nocy bardzo bolał mnie brzuch i teraz też...

Chanela lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie a co robicie z uszkami? niby są te patyczki z ogranicznikami ale ja w sumie jeszcze uszek nie czyściłam.. są takie delikatne, poza tym dziecko w kopalnie nie siedzi, żeby nie wiem jakie brudne miało być ;) pilnuję tylko by woda nie dotarła i jak wacikiem przemywam twarz to je też przy okazji przetrę (ale nie w środku).

• Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    chyba pomału odchodzi czop albo to tylko gęsta żółtawa wydzielina (taka w konsystencji żelatyny).
    Ledwo chodzę, tak mi Mała uciska na dół. Jak się nie rozkręci to jutro jadę na IP, bo w nocy bardzo bolał mnie brzuch i teraz też...

To napewno czop :D gratulacje! już bliżej niż dalej :) trzymam kciuki!

nix lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh mi od tygodnia odchodzi i nadal czekam.. Oby u Ciebie coś się ruszyło!!! :)
    Mel jedź na izbę, jak cokolwiek Ciebie niepokoi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:36

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Mamusie a co robicie z uszkami? niby są te patyczki z ogranicznikami ale ja w sumie jeszcze uszek nie czyściłam.. są takie delikatne, poza tym dziecko w kopalnie nie siedzi, żeby nie wiem jakie brudne miało być ;) pilnuję tylko by woda nie dotarła i jak wacikiem przemywam twarz to je też przy okazji przetrę (ale nie w środku).

Ja robię tak samo jak ty, jakoś się boję użyć patyczka. Chyba nie ma takiej potrzeby na razie. A myjecie buzię przegotowaną wodą czy tą od kąpieli z płynem?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie myje patyczkiem, boje się to raz. A dwa polozna i na SR mowili ze nie trzeba. wiec co najwyzej wacikiem przetre uszko.
    Buzke myje przegotowaną wodą- wacikiem.
    najpierw " zetka" czolo, pod noskie, broda
    a pozniej oczka od zew do środka. Tak nas uczyli:D

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Nuskaw, ja miałam po odejściu wód ciągle sprawdzane CRP. Dostawałam antybiotyki przy CRP 14 i 40. Norma jest do 5, a wszystko powyżej oznacza, że coś się gdzieś dzieje. Nie słyszałam o tym, żeby w ciąży podwyższone CRP uznano za normę, u mnie w szpitalu bardzo to kontrolowali. U mnie nie było żadnych objawów infekcji, posiew wykazał bakterie na szyjce.
    Dziękuję za informację Kochana. Konsultowalam dzisiaj z lekarzem wyniki, poraz trzeci zostałam przebadana przez innego lekarza i nic nie znajdują a a mnie gardło tak boli ze masakra. Dostałam antybiotyk ale mam go wziąć dopiero jeśli dostane gorączke albo znowu ropnego kataru z zatok. Prawdopodobnie moje przeziębienie jest juz na finiszu. Dowiedziałam się że crp jest w ciąży i u osób z nadwagą podwyższone tak do 10. A do 40 może być infekcja wirusowa, i wtedy antybiotyk nic mi nie da. Jeśli nasila się znowu objawy mam jechać na IP bo za długo to trwa. U Ciebie sytuacja była też inna bo był to taki etap ciąży gdzie jeszcze wiele dziecku zagrażalo, u mnie to już nie ma takiego znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:59

• Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja robię tak samo jak ty, jakoś się boję użyć patyczka. Chyba nie ma takiej potrzeby na razie. A myjecie buzię przegotowaną wodą czy tą od kąpieli z płynem?

Na wacik daję kilka kropel soli fizjologicznej i głównie tym przemywam oczka, twarz.. Raz na jakiś czas moczę też wacik w tej wodzie z kąpieli. Niby powinno się tylko przegotowaną wodą, ale o ile na początku chciało mi się studzić wodę to teraz już przerzuciłam się na sól fizjologiczną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    właśnie nie wiem co z tymi kąpielami.jedni mówią,żeby kapac w emolientach od początku,inni,że wtedy gdy jest problem ze skóra.a tam... i badz tu madrym.
    Marta no właśnie ja też jestem w kropce, ale widzę ze najlepiej sprawdza się praktyka prac w płynie lub mydełku i co któreś mycie zapuścić emolient. :-) Dzięki dziewczyny za wszystkie informacje. Co do ucha, to moja położna mówiła ze można na patyczek nakręcić waty i tylko lekko włożyć końcówkę do uszka zeby zaciagnelo wodę, po kąpieli zalożyć czapkę na 1-2h ale każda robi po swojemu, wiadomo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:07

• marrtka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po ktg, zapis prawidłowy, tylko pacjent trudny, bo się chował gdzieś głęboko przy mamy kręgosłupie... Moje skurcze wychodziły poza skalę, miałyście tak?

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mialam podobnie ze skurcze wychodzily poza skale ale nic nie czulam poza twardnieniami brzucha... zadnego bolu :)

ex2bp07wqbuoq473.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznać się która z Was to Celebrytka... :-D

http://www.pudelek.pl/artykul/75087/z_ostatniej_chwili_zielinska_urodzila/

• marrtka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Tak ja mialam podobnie ze skurcze wychodzily poza skale ale nic nie czulam poza twardnieniami brzucha... zadnego bolu :)
    DZięki za odp.:) Ja też twardnienia, nieprzyjemne ale znośne. Nie wiem czy to dobry czy zły znak w kontekście tych porodowych :P

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra, skurcze nieregularne, bardzo bolesne, za chwile mi beda chcieli dawac antybiotyk, a ja tak bardzo bym chciala, zeby nie szprycowali mnie niczym. No i pewnie beda chcieli dac oxy, ale planuje sie jeszcze nie zgadzac. Trzymajcie kciuki

Ewelina88, belldandy lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam księdza dziś. Mąż się śmiał bo wymusiłam na ministrantach kolędę. Wstydzili się ale tylko na tym zyskali. :)
    Mi też czop kawałkami odchodził ok 2tyg a dziś to już całkowicie chyba bo ilość mnie zaskoczyła. I miałam nadzieję że może jeszcze dziś coś się zacznie a tu dupa. Zjadłam więc chyba ostatni raz przed porodem ogromnego kebaba i nic tylko czekać pozostało. Boję się strasznie wywoływania. Chciałabym żeby się samo zaczęło.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ