X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:50

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:50

Melula, Malagosia lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    U nas gdyby nie wyspa to nie miałabym stołu roboczego bo tam nie mam gdzie się pomieścić. No ale tu była afera bo się teściu mieszał ze wszystkim, układem gniazdek, ścianę można było trochę przesunąć (ale po co) i walczyłam o wszystko bo mi męża buntował. Na szczęście do projektu już mi się nie mieszał bo nie pokazaliśmy.
    Szafa faktycznie super. My mamy taką zwykłą na razie (trzeba było ograniczyć koszty) ale jak będziemy lepiej stać finansowo to będę namawiać męża na szafę z prawdziwego zdarzenia.
    Mój małż nie lubi prowizorek i woli nie robić nic, niż zrobić na chwilę, bo twierdzi, że prowizorki zostają na dłużej...
    Na szafę zbieraliśmy ponad pół roku, ale jest taka, jaką chciałam. Kuchnię mogliśmy zrobić z kasy z książeczki.

Dobranoc!

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula zgadzam sie z Twoim mezem i zgadzam sie tylko na akceptowalne prowizorki, na wypadek gdyby tak zostalo :) tez spadam pod prysznic i do spania

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Powoli Was sobie nadrabiam, ale jak nie napiszę teraz, to później zapomnę. Nuskaw, napisz mi, proszę, jak długo infekcja trwa u Ciebie. Ja w połowie listopada miałam zapalenie oskrzeli, które leczyłam domowymi sposobami. Po nim cały czas bolało mnie gardło, ale nie jakoś uciążliwie - przeszkadzało tylko po nocy. Teraz przed świętami mąż i tata się rozchorowali i chyba od nich znów coś złapałam. Mniej więcej od sylwka mam zatkany nos i gardło mnie boli coraz bardziej. Też nic nie pomaga, a od wczoraj boli już masakrycznie, że ledwo mogę wytrzymać. Jak ginowi powiedziałam, to tylko skwitował, że teraz jest taki okres przeziębieniowy. Też nie mam gorączki, ani ropnej wydzieliny i nie wiem, czy mam się martwić, interweniować, czy co. Mój lekarz rodzinny ma urlop i wraca dopiero za 1,5 tygodnia. :(

A lekarz Cię badał? Bez względu czy to tylko przeziębienie czy infekcja wirusowa to najlepiej żeby lekarz Cię osłuchał czy nie ma czegoś na płucach czy oskrzelach, czy nie masz nalotu na migdałkach albo zapalenia uszu. To ważne bo bakterie niestety sprzedaż dziecku i wtedy najlepiej szybko włączyć antybiotyk. Ja bym poszła do lekarza, ew. Zrobiła badania morfologia i crp jeśli nie masz możliwości umówić się do kogoś innego.

Ja się mecze tez od Sylwestra, dokładnie od wtorku. Bolało mnie gardło, potem ucho, mialam jeden dzien goraczke 39, później zatoki i jak zatoki mi przeszły to dostałam mega kataru i kaszlu. Byłam w zeszly piątek u internisty, zbadał, powiedział ze wszystko ok, leczenie objawowe, jak się nasili przyjść na wizytę. W sobotę juz myślałem ze jestem zdrowa trochę mnie pobolewalo gardło a w nocy znowu gorączka, bolące gardło, potem ucho, zatoki, zaropiale oczy, wydzielina z zatok, katar, kaszel, w środę byłam u internisty osłuchał wszystko ok, kazał leczyć objawowo i zrobić morfologie i crp, ja zrobiłam jeszcze mocz. Przez dwa dni zatoki i katar przeszedł tylko trochę boli mnie gardło. Morfologia i mocz ok tylko to CRP wysokie i tak już pisałam byłam dzisiaj u lekarza zbadał nic mi nie jest crp wysokie bo infekcja wirusowa, jakby były bakterie to by było znacznie większe.

Co do leczenia tak pisały dziewczyny na forum:
    Gardło - płukanie wodą z solą morska i woda utleniona rozcienczona, tantum verde psikadlo, teraz mam jeszcze pastylki z propolisem,
    na zatoki - sinupred, ładnie mi oczyścić zatoki, wszystko wyszło
    Na kaszel syrop z cebuli
    Dostałam jeszcze receptę na jakąś Wit C z wapnem i syrop homeopatyczny ale nie wierzę w takie rzeczy więc cały czas pije soki z cytrusów, herbatkę z sokiem z malin i od dwóch dni dolewam sok z imbiru i on daje rade, naprawdę.

Reasumując możesz leczyć się na własną rękę ale tak jak pisałam lekarz musi sprawdzić czy to nie jakies bakterie. Trzymaj się ciepło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 00:19

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 0.20 przyszedl na swiat sn chyba Mareczek (jeszcze nie jestesmy pewni). Wazy 3360 ma 55 cm. Jest slodki. Porod byl dlugi, ale taki jak chcialam. W skrocie o 7 jakos zaczely odchodzic wody, kolo 13 bylam na porodowce z 3 cm rozwarcia. Do 19 mimo nieregularnych skurczy nic nie ruszylo. Przyszla genialna polozna i powiedziala zeby draznic brodawki. Po 5 mibutach skurcz i juz od tego czasu bylo regularnie. Pod koniec 1 fazy straszny bol, ale parte lepsze. Sluchalam poloznej jak w wojsku i poszlo w 40 minut. Udalo sie uniknac naciecia, mam male otarcie, jeden szew i juz moge siedziec, tak wiec masaz krocza dal rade:) w porownaniu do 1 porodu bajka. Dziewczyny z krakowa polecam goraco Rydygiera. Jesli oczywiscie chcexie rodzic bez pospieszania i w zgodzie z natura. Super polozne, nic nie narzucaja, ale warto ich sluchac. Nuskaw jestem duuuuzo bardziej zadowolona niz z porodu w zeromskim. A i polecam na drugi porod niespodzianke jesli chodzi o plec. Super przezycie to dla mnie bylo:)

Ewelina88, Maud11, Malenq, lwuska55592, Nuskaw, MartaKD, Izabelka88, szpilka, Ag..., kamilaaa_88, pestka, bluegirl89, olka25, Paula44, nix, rastafanka, waszka88, M4DZI4, Chanela, Agus89, Kawa, Viv78, isabelle, jonka91 lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu bardzo wam gratuluje! Super informacja! Ja nie chciałam wiedzieć co będzie ale mąż się trasy nawet jakby ja nie wiedziała to on pewnie wyglądałby się jakbym coś chciał kupić. Jeszcze raz gratuluje.

A ja mam w końcu normalną noc. Mam nadzieję że to cisza przed burza bo inaczej w poniedziałek szpital.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu GRATULACJE :-) :-) :-) :-) :-) witamy małego mężczyznę :-D :-D :-D

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mi odeszly! Skurczy brak. Za max 2h do szpitala!!!!!! @aaaaaaaaaaaaaaa

Malenq, kejti91, lwuska55592, Becia81, Ewelina88, Nuskaw, Izabelka88, zielarka, szpilka, Ag..., kamilaaa_88, pestka, Maud11, bluegirl89, Paula44, nix, rastafanka, babeczka, waszka88, M4DZI4, Sista, Chanela, Silatan, Agus89, Kawa, MigoTtTka, magdalenka lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwe sie juz po

kejti91, Nuskaw lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka! Jonka! Jonka! Go go go..powodzenia :-) :-)

jonka91 lubi tę wiadomość

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, ja Ci z dzisiejszego doswiadczenia powiem MASUJ CYCKI :) powaznie u mnie zdzialalo cuda. Powodzenia!

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ nowiny!;) Fajnie się wchodzi na forum a tu kolejne kolejne rozpakowane.

Gabrysia gratuluje :)!!
    Jonka dajesz dajesz, trzymamy kcikasy, niech Ci pójdzie szybko i sprawnie.

Kiedyś w porodach na polsat cafe kazała, połoźna jednej babce drażnić czyli działa!

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 Gratulacje!!!! Super, że masz już maluszka przy sobie, czekam na zdjęcia! :D

Jonka91 dajesz!!!! GO!! :D

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu gratulacje! Jonka trzymam kciukasy ze dzisiaj z nami będzie juz Fifi :-)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka! Jonka! Jonka!
    Do boju! :):)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no,ale tempo,będę chyba ostatnia w takim razie z ta moja cesarka 19 lub 20 :)
    gratulacje:)
    A Jonka się tez doczekałaś szybszego biegu wydarzeń:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje gabrysiu:D
    Jonka!!!! Trzymamy kciukasy:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chanela, robisz liste?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia gratulacje, niech synek sie zdrowo chowa :-)

Jonka kciuki zacisniete!

relg8iikn5mn7s8i.png
‹‹ 1852 1853 1854 1855 1856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ