*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
isabelle wrote:Marta, czyli jesteś już perfekcyjnie przygotowana na Wielki Dzień?
-
Dzień dobry, ja dzis dzien z moją mamą
maly wycałowany przez babkę, nawet mial szminke na czole:D
wrocilismy wlasnie ze spacerku godzinnego- taka fajna pogoda ze az szkoda nie skorzystac:)
Obiad zrobiony, mieszkanie ogarniete- nic tylko wejsc na forum:)
moja polozna złoty czlowiek- dzownila rano pytala jak maly. Ale lepiej, juz nie ulewa tak mocno wiec chyba faktycznie mial gdzies niestrawione jedzenie. Az szkoda ze przyjdzie jeszcze tylko 27 stycznia ostatni raz. Fajnie ze moge do niej dzwonic chociaz.
Co do kota- moj Leon powąchał i generalnie juz się nie interesuje nowym lokatorem więcej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:49
szpilka lubi tę wiadomość
-
Witam Mamusie, mało pisze, ale cały czas czytam i czytam!
Gratuluje Bell:) Wyprawka z rmf fm na dobry początek. Nasza Hanka nie słucha ani mnie ani tatusia.Dzis nasz PTP. Nie chce nagrody to dostanie kare i przez rok żadnej zabawki;)
Kurcze dziewczyny z Maluchami, tak gonicie z tematami o dzieciach, że chyba zaczne kopiować Wasze rady do jakiegoś dokumentu.. w sumie to za późno wpadłam na ten pomysł
Pozdrawiam.
-
nick nieaktualnyMelduję się i ja dalej w dwupaku. Jestem po wizycie na patologii ciąży, już ostaniej jak mniemam. Wszystko w porządku Młody nie pcha się za bardzo na świat. I teraz najlepszy news dzisiejszego dnia, Młody waży 3800g. Lekarz sprawdzał 4 razy bo przed świętami powiedzieli mi ze ma 2700g i ciężko mi uwierzyć że przytył kilo w ciągu 3 tygodni. Biorąc pod uwagę ze przenoszę ciążę to zastanawiam się czy poród naturalny wogole będzie wchodził w grę. I dostałam skierowanie do szpitala na patologie ciąży na 26 stycznia o ile wcześniej nic się nie wydarzy. Nie pozostaje mi nic innego tylko czekać.
-
Cześć Dziewczynki :d
My po pierwszym balkonowaniu ze tak to ujme :d
Dzis nawiedziła mnie Tesciowa - tylko sie nawkurwialam ,prawie mi nos w cycek włożyła zeby zobaczyć i przyglądać sie małej , kuzwa nie miałam odwagi jej nic odpowiedzieć
Młoda spi , Tymi ogląda bajkę a ja korzystam i wchodzę zobaczyć co u Was
Jesli chodzi o cesarki to faktycznie rożnie szpitale radzą jesli chodzi o pionizacje , jedzenie, przeciwbólowe
U mnie np pionizaxja wg lekarza powinna byc 6 godz po cc a wg anestezjologa po 12 godz, mnie kazano isc pod prysznic po 12 godz , co to był za bol! Ja prosiłam o przeciwbólowe jak czułam ze puszczalo, ale ketonal to był najsilniejszy lek , albo dożylnie albo w dupsko co cholernie bolało !
Ja miałam dość rozległą operacje po samej cesarce wiec 1 godziny były tragiczne pamietam jak dali mi cos na spanie a ja nie umiałam , zasnelam na 20 min poczym obudziły mnie strzały fajerwerków i szum wokół przywitania nowego roku wsród położnych i lekarzy, ta noc była koszmarna , na 2 dzien z zaciśniętymi zębami spacerowałam pod psyche z mama lub mężem po oddziale zeby sie jak najszybciej uruchomić , generalnie o bólu musiałam zapomnieć jak mi dali Helenę pod opiekę , pic mogłam po 6 godz i jeść tez
Wiec co szpital to inny obyczaj
Gratuluje nowo rozpakowanym
Bell ale Antos duży chłopak !!!
-
co do wybudzania dzieci- ja mialam początkowo ustawione co 3h. budzilam i w dzien i w nocy. wiec spalam po godzinie jak dobrze poszlo.
Maly na wadze przybiera ponad 200g tygodniowo wiec neonatolog powiedziala zeby karmic na ządanie i nie wybudzać.
POnadto grono znajomych mowilo ze wlasnie tak w nocy wybudzali i pozniej im sie dziecko przyzwyczailo i nie dalo się oduczyc budzenia co 3h.
W dzien polozna wczoraj mowila ze przerwa ok 3h, ewentuanie jedna 5h bo dziecko moze chciec w dzien tez dluzej pospac.
Ja generalnie juz nie budze wogole. Kostek i tak co 3h w dzien się budzi a w nocy jak chce tak mu dam. spi roznie. raz 4 raz 6 godzin.
Głód jest tak silnym uczuciem, ze jak dziecko glodne to napewno da o sobie znac.Selene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKawa wrote:Kochana kiedy byłaś na pierwszym spacerku? Nie obawiałaś się przeziębienia?
Kawa ja jestem zmuszona jutro pojechać do lekarza i małą muszę wziąć ze sobą, obawiam się również, ale nie ma rady, nie mam jej z kim zostawić...ubiorę w kombinezon, na to kocyk i siup do autka....mam nadzieję, że będzie dobrze...
Bell GRATULACJE:)Kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Malenq- spokojnie. Wyjazd autem to nie polgodzinny spacer na mrozie, nic Kosi nie bedzie.
Tylko zeby u tego lekarza nie bylo chorych ludzi!!!
ale i tak stresa mam....
czy mierzycie swoim pociechom temperaturę ciała??Ag... lubi tę wiadomość
-
kasiakra wrote:I mam jeszcze jedno pytanie dla doświadczonych już mam, Po kąpieli Kuba ma suchą, łuszczącą się skórę, czym ją smarujecie?
Ja smaruję po kąpieli małą emulsją Emolium lub balsamem Hippa. Emolium lepiej nawilża, a Hipp cudownie pachnie.