*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry:)
ja po porannej prasie internetowej:)
wiedziałyście, że nastąpiły zmiany w kalendarzu szczepień i np: "w 5-6. miesięcy życia dodano uwagę, że dzieciom, które mają przeciwwskazania do szczepienia przeciw krztuścowi szczepionką pełnokomórkową oraz dzieciom urodzonych przed 37. tygodniem ciąży lub z masą urodzeniową poniżej 2500 g należy podać szczepionkę z bezkomórkowym komponentem ksztuśca (DTap), a w przypadku orzeczenia przeciwwskazania do szczepienia przeciw krztuścowi, trzeba podać szczepionkę przeciw błonicy i tężcowi (DT).
(...) Niektóre szczepienie są obowiązkowe (bezpłatne) także dla dzieci z tzw. grup ryzyka. Szczepienie przeciw pneumokokom jest bezpłatne wcześniaków (dzieci urodzonych przed 37. tygodniem ciąży) oraz urodzonych z masą ciała poniżej 2500 g. W grupach ryzyka są też dzieci z chorobami przewlekłymi. Więcej informacji o szczepieniach wraz z informacjami, które dzieci znajdują się w grupach ryzyka, znajdziesz na stronie: kalendarz szczepień." -
Witajcie kochane styczniówki na razie będę musiała Was nadrobić.
U nas wszytko w najlepszym porządku
Dnia 16.01.2015 przez CC na świat przyszedł przystojny i słodki ponad wszystko Mateusz z wagą 4200!!! i 57 cm !
A oto i on Szanowne Panie Mamusie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b890ca6a5709.jpg
mam problem jeden i płacze przez to po nocach
rozkręcam laktacje.
Chciałam karmić piersią ale zaczynam mieć wątpliwości
1. cycki strasznie mnie bolą nie do wytrzymania
2. są ogromne a dopiero zebrała się siara i widać że powoli już zaczyna pokazywać się białe mleko
3. sutki mnie strasznie bolą
4. boje się, że jak pokaże się mleko o moje piesi będą tak ogromne i tak bolesne że nie wytrzymam już nie wspominając o nawale
4. zaczęłam zastanawiać że aby karmić samą butelką z mm ale z drgiej strony tak mi jest żle że czuje że ppozbawiam go najcenniejszego czyli własnego mleka
5. boje się że moje cycki już takie ogromne zostaną (tak jak było to w przypadku mojej mamy)
POMOCY!!!!!!!!!!!!Malenq, Ag..., Wiki81, bluegirl89, Paula44, Chanela, renia83, jonka91, Becia81, Kawa, kafabi, rastafanka, Nuskaw, szpilka, isabelle, Martaaa, kamilaaa_88, OliOla, magdalenka, agnb6, MartaKD lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGWIAZDKO nie poddawaj się, miałam prawie identycznie w szpitalu, mała nie chciała ssać, pomogłam sobie laktatorem, ale ściągałam tylko do POCZUCIA ulgi a dalej przystawiałam małą, i tak w koło...pomogło...
śliczności:*:*:*:*: buziaczki i witaj na Świecie Mateuszu:)Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
ja też daję smoka, tym bardziej że Alek pcha do buzi całe piąstki i ssie paluszki, więc wolę smoczek, który gdy zaśnie wypluwa
chyba za mocno pochwaliłam mojego synka, dzisiaj po karmieniu o 7.30 nie zasnął sam, uśpił go dzwięk suszarki z youtuba, wyłączyłam a on zaczyna kwilić
Gwiazdeczko gratulacje, kawał chłopakaa jakie ma włoski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 09:36
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzielarka wrote:Czy was też boli żołądek o jelita? Nie wiem od czego to, mam wrażenie że wszystko mi się w środku przemoeszcza i napina
Babki po cc, nad szyciem mam takkie zgrubienie, jdkby spuchnięcie w środku, nie jest czerwone, to norma?
Tez mam takie zgrubienie, jakby płyn jakiś się zbierał. Jak dotykam to skóra jakby nie moja. Byłam na kontroli - to normalne. To obrzęk. A takie wrażenie, że to nie twoja skóra może się utrzymać nawet 2 miesiące. Przeciętne zakończenia nerwowe itd.
Damy rade!
Zielarka! Nasze dzieci będą robić imprezy w tym samym dniuzielarka lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczko gratulacje!!!
Kochana nie trac nadziei. Z laktacja wszystko sie unormuje!! Sciagaj pokarm do uczucia ulgi. Smaruj sutki masciami. Kup kapuste i po karmieniu rob.oklady z kapusty biale tak 20-30 minut, a przed karmieniem cieple oklady. Wszystko sie unormuje.
Ja mialam piersi wielkosci pilek od rugby w czasie nawalu. Byly twarde rozowe tkliwe. A teraz sa mieciutkie i fajne!!Gwiazdeczka27, isabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGwiazdeczko Gratulacje! :* Jeśli chodzi o karmienie też przez pierwszy tydzień chciałam zrezygnować z karmienia piersią- tak mnie bolały, ale teraz się cieszę że przetrwałam- ból przejdzie a sutki szybko się zahartują! :*
śliczne maleństwo!Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmoczki- ja daję czasem, raczej mam spokojne dziecko
ale zauważyłam że Delka ssie tylko Lovi, mam też smok z Aventu i nie da się jej oszukać drze się i go wypluwa, może dlatego że nie jest tak wyprofilowany jak Lovi.
Stojak do wanienki- wanienkę kładę na łóżko, M siada za głową małej i ją podtrzymuje a ja kąpię. Jestem wysoka i tak czy siak musiałabym się schylać do wanienki na stojaku(przymierzałam się w sklepie)
Adelkę Blue Monday ominął, może dlatego że o nim nie wiedziała?przespała pół dnia i pozwoliła ogarnąć dom
Chanela lubi tę wiadomość
-
A u nas wszystko ucichło...całą noc przespałam, a nadal jestem zmęczona...chyba jednak wrócę do łóżka.
Po południu wizyta u gina...jestem ciekawa co powie, a przed tym ostatnie sprawy do załatwienia " na mieście". Obym dała radę...Ag..., rastafanka lubią tę wiadomość