*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Passiflora dzięki
a ty rodzisz w ZG? Jak u Ciebie sprawa wygląda?
Oj rastafanka nie bądź taka pewna, wszystko może się zdarzyć i możecie jeszcze przede mną urodzić, ciąża to jedna wielka kinder- niespodziankaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:03
rastafanka, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrastafanka wrote:Nuskaw, Ty przynajmniej masz wizję szpitala za tydzień
Ja w środę jadę na ktg, a 26 stycznia mam wizytę u gina jeszcze umówioną i jestem pewna, że się na niej pojawię
Oszaleć można od tych ciągłych telefonów czy aby już nie rodzę.
Przestałam je odbierać. A najbardziej mnie wpienia jak kontaktują się ze mną ludzie którzy całą ciążę nawet łaskawie nie zapytali jak się czuje i co u mnie słuchać. Obłęd w ciapki! Przepakowalam torbę z uwzględnieniem pobytu na patologii, mam nadzieje ze Mlody poczeka do kolejnego poniedziałku, bo już mi się nie chce pakować po raz trzeci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:01
-
Nuskaw ja też nie miałam żadnych objawów, 3 godziny przed pierwszymi skurczami jeszcze sobie grałam w grę na fb, gdybym wtedy wiedziała, że za 3 godziny zacznę rodzić to bym wolała się wyspać ! a poprzedniego dnia byłam na zakupach, jeżdziłam autem...
Dziewczyny mam pytanie, karmiąc piersią należy dostawiać raz do jednej raz do drugiej piersi. A co zrobić w sytuacji kiedy ostastnio dostawiałam do lewej, a teraz po 3h czuję że lewa jest pełna i wycieka mleko ?? Czy mimo to dostawić do prawej a lewą opróżnić laktatorem?? -
Paula - ile dajecie tej parafiny do wody?
Ja też tęsknię za brzuszkiem.Ale mój mały Skarb, wynagradza jego brak.
Nasza córka polubiła sikanie na przewijak.Dzisiaj trzy razy zrobiła nam taką niespodziankę.
Obsikała też wagę położnej.
Wytłumaczyła nam że dziecko ma ciepło i w momencie przewijania czuje chłód i dlatego siusia. -
olka25 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które urodziły dzieci ważące powyżej 4kg. Ubranka w jakich rozmiarach zakładacie maluszkom? Które są na nie dobre, a które okazały się za małe?
Z tymi ubrankami to różnie narazie jeszcze wchodzi w te większe 56 bo, mam sporo ubranek z Sh i te 56 bądź z rozmiarówka 0-3 m dają rade. Mam jeden komplecik z pepco 56 i jest dosłownie na styk. Mały przy porodzie miał 4050 i mierzy 61 cm.olka25 lubi tę wiadomość
-
kąpalam dzis malego przy mojej ciążowej relaksacyjnej skladance- maly zasnal na przewijaku:D co sie do tej pory nie zdarzylo.
a ja zaczęłam ryczec bo mi sie przypomnialy wszystkie stresy i jak sluchalam kilka godzin dziennie zeby wyciszyc skurcze i sie zrelaksowac.
mąż ez sie wzruszyl no i tak wisielismy nad mlodym ze lzami w oczach a on zrelaksowany spal:D
to chyba się nazywa szczęscie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:56
renia83, zielarka, isabelle, Wiki81, rastafanka, A.loth lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczór. Mnie chyba dopadł (zresztą Tomka też przez pół dnia) blue monday
i dopiero teraz mam ostatki sił na forum
Miałam wrzucić szczepienia na maila - nie dałam rady dziś kompa otworzyć, postaram się jutro...
Agus89 wrote:Kupki rzadziej niż dotychczas.
Bączki czasem są jak jej się uda "wycisnąć".
Podczas prężenia i wyciągania nóżek czasem słychać gazy.
Może zacznę pić herbatę koperkową. Póki co piję tylko miętową.
Aguś, a miętę pijesz bo ktoś Ci zalecił?
Mi położna zabroniła! Zmniejsza laktację a u dziecka może powodować zaparcia.
Doczytałam że faktycznie nie można przy kp.
Ty chyba też pisałaś o małym ciemiączku u małej...? Małe tzn. ile macie?
Ja mam w książeczce 0,5 na 0,5 cm i też się już zdążyłam zestresować. Konsultowałaś to już z lekarzem?Magdas lubi tę wiadomość
-
olka25 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które urodziły dzieci ważące powyżej 4kg. Ubranka w jakich rozmiarach zakładacie maluszkom? Które są na nie dobre, a które okazały się za małe?
olka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Maud ja mam 1x1, ale jak sprawdzali to nikt nic nie mowil. Połozna tez nie, aczkolwiek pamietala ze 1x1 wiec to chyba tez niewiele. czytalam ze powinno byc 2x2.
No właśnie też czytałam. W szpitalu lekarka mówiła że tak się zdarza i żeby obserwować.
Na wizycie w piątek inna pediatra też sprawdzała i wpisała 1,5 na 1,5 cm ale do jej pomiaru nie mam zaufania. Ze stópek Tomka wywróżyła że będzie miał 1,90 m wzrostu a z rączek że będzie ginekologiem (bo delikatne)
A jak jej powiedziałam o wędzidełku to zanim w ogóle na nie popatrzyła to się 5 minut wymądrzała że tydzień temu czytała najnowsze zalecenia i wcale nie trzeba podcinać. A jak pod koniec wizyty w końcu oglądnęła to zapanowała chwila ciszy i następne 5 minut myślała do kogo nas wysłać jednak na to podcięcie...
Tej Pani już podziękuję
A odnośnie jeszcze ciemiączka to w ciągu 2 tygodni mamy jeszcze właśnie chirurga i pediatrę prywatnie więc każdego zmolestuję o własny pomiar ciemiączka i co o tym sądzą więc może coś się rozjaśni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 22:09
-
U Jasia ciemiączko ma 2X1 a nawet nie wiedziałam że powinno byc 2X2, ale skoro nikt nie zwrócił na to uwagi to chyba jest ok.
Dziewczyny a czemu Wy chodzicie do pediatry?? Macie takie zalecenia od położnej ?? Ja nigdzie poza USG bioderek nie mam zalecenia iść.
olka25 a Ty znasz płeć swojego dzieciątka??Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 22:14
-
kamilaaa_88 wrote:Passiflora dzięki
aty rodzisz w ZG? Jak u Ciebie sprawa wygląda?
Tak rodze w Zielonej Górze. Jestem już 4 dni po terminie i ciągle cisza jak makiem zastał.
Jeśli nie urodze do piątku to mam się zameldować w szpitalu.
Także czekam na Twoje relację z frontu, bo rozumiem, że jednak też będziesz w ZG? -
Maud11 wrote:Dobry wieczór. Mnie chyba dopadł (zresztą Tomka też przez pół dnia) blue monday
i dopiero teraz mam ostatki sił na forum
Miałam wrzucić szczepienia na maila - nie dałam rady dziś kompa otworzyć, postaram się jutro...
Aguś, a miętę pijesz bo ktoś Ci zalecił?
Mi położna zabroniła! Zmniejsza laktację a u dziecka może powodować zaparcia.
Doczytałam że faktycznie nie można przy kp.
Ty chyba też pisałaś o małym ciemiączku u małej...? Małe tzn. ile macie?
Ja mam w książeczce 0,5 na 0,5 cm i też się już zdążyłam zestresować. Konsultowałaś to już z lekarzem?
Gdzieś na jakiejś stronie czytałam że można pić herbatę miętową, ale teraz dałaś mi do myślenia. Na wszelki wypadek ją odstawię i przerzucę się na koperkową.
Tak, ja pisałam o małym ciemiączku. Nasza Ala ma też 0,5x0,5cm. W szpitalu pediatra powiedział tylko że jest małe. Niby zdarza się to jak w ciąży przyjmuje się dużo witaminy D3. -
Ej mój też ma w książeczce 0.5/0.5 i nikt nic nie mówił? Ani położna ani pediatra hmmmm... Dopytam 27 na szczepieniu. A i my dokupujemy małemu jednak szczepionkę na rotawirusy, jest doustna i ma dwie dawki (299zl-gdyby któraś była zainteresowana)
Mój potworek obudził się mocno nie w sosie o 18 i przemarudzil do 21 i padłteraz śpi jak kamień
-
Magdalenka nam położna umówiła wizytę patronazowa do pediatry na której waza malucha i ogólnie pediatra sobie go bada i przeprowadza wywiad medyczny i bynajmniej u nas od razu umówili na pierwsze poszpitalne szczepienie - jeśli oczywiście masz taki zamiar także dopytaj może położnej?