X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas lepiej mlody troche je, niekiedy zle chwyta brodawki i dostaje mega wscieka, ryczy nie jak maluszek tylko wielkie dziecko cycki mi mega nabrzmialy

Ag to moze byc jakis odruch moro, ale nie jestem pewna, moj juz brzuchu mial takie pojedyncze drgawki i teraz jak spi to wyrzuca reke do przodu a dlon z zacisnietej piesci robi takie rozcapierzone palce

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on wlasnie tylko jak na brzuchu lezy w polsnie ma takie pojedyncze drgania...pewnie minie ale zapytam w poniedzialek.

bluegirl89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    on wlasnie tylko jak na brzuchu lezy w polsnie ma takie pojedyncze drgania...pewnie minie ale zapytam w poniedzialek.

Alicja tak miała jeszcze w inkubatorze, wszyscy mówili, że to normalne i mija.

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o szybka rade, jestem w desperacji a te położne w szpitalu to o dupę rozbić... Co robicie jak dziecko zasypia zaraz na poczatku karmienia? Ledwo ciumknie 3-4 razy i spi a jak odkładam do łóżeczka to ryk i tak w kółko od 19h. Wczoraj skapitulowalam i o 5 rano dokarmili ja mm bo ciągnęła i ciągnęła a tam pustka ale dzis juz nie chce sie poddać bo widze ze pokaru juz troszke mam wiecej a padam na ryj ze zmeczenia...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 21:56

l22nzbmh1lqdktpj.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok 1 cm za uchem jest taka wystajaca kosc i trzeba ja potrzec palcem, mowia polozne, ze mocno, ale u mnie wystarczy smyranie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:42

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Dziewczyny proszę o szybka rade, jestem w desperacji a te położne w szpitalu to o dupę rozbić... Co robicie jak dziecko zasypia zaraz na poczatku karmienia? Ledwo ciumknie 3-4 razy i spi a jak odkładam do łóżeczka to ryk i tak w kółko od 19h. Wczoraj skapitulowalam i o 5 rano dokarmili ja mm bo ciągnęła i ciągnęła a tam pustka ale dzis juz nie chce sie poddać bo widze ze pokaru juz troszke mam wiecej a padam na ryj ze zmeczenia...

Miałam bardzo podobnie mały tylko wisiał na cycu. Ciumkal i płakał nie pomagalo żadne smyranie po policzki delikatne Potrzasanie ani smyranie za uchem. Początkowo nawet nie słyszałam odgłosy pozyskania.. W domu w 3 dobie zaczęłam go po prostu odkładać do luzeczka on płakał a ją go grałam on zasypał ją odkładając i tak w kulki. Teraz jest ok mały ładnie przybiera ale podczas karmienia zasypia ciumka raczej sporsdycznie, gdy czasie biorę go jak do odbicia ob się budzi znowu cych on śpi do odbicia budzi się i cyc. Je krótko bo aktywnego stanie mamy góra 20 min ale chyba mu wystarcza ;) początki są ciężkie..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielkę moim zdaniem on traktuje pierś jak smoczek a nie pokarm. Ja bym dala smoczek i powinien z nim zasnąć, a jak wstanie głodne to zje pierś, a może i dwie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle i OliOla zauwazylam ze macie w sobie ogromne wsparcie. W kontekście tego wszystkiego fajnie ze się znalazłyście na jednym forum i możecie wymieniać sie radami. Bardzo Was podziwiam.

Ja właśnie po czyszczeniu noska, inhalacji i karmieniu.

isabelle lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:31

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:

Mam to samo,nie spie od kilku dni.masakra :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja właśnie po czyszczeniu noska, inhalacji i karmieniu.
    Wiki w jaki sposób robisz inhalacje Hani?

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam inhalator kompresowy. Dr kazała mi robic kilka razy dziennie. Sól fizjologiczna w stężeniu 4,5% (w aptekach są ampułki wody 9% wiec rozcieńczam po połowie ze zwykłą woda przegotowaną, można tez z destylowaną). Przykładam maskę do buzi Hani. Ona bardzo to lubi bo to szumi - cos jak Szumis!!!

Na początek po 2 min. A później 5-10 min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 08:59

renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie smoczek pomógł . Jak chce jeść to go lwypluwa, nap
    .rawdę pomaga. Możesz też przy bUzi położyć pieluszke pachnące tobą mleczkiem

ex2bo7ess0m327wq.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córcia wyprawiona do przedszkola, poszłam w kimono obok maleństwa i obudziłam się zalana mlekie :D

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene walczylam z draniem od 23 do 1 w nocy, ale w koncu zasnął i spał do 6 rano.
    nakarmilam i zasnelam kolo niego, a on sie patrzal jak spie az sa padł:) obudzil się o 9 pociumkal 5 min cyca i spi dalej.
    a o 9 tez mnie mleko zalało...obudzil mnie chłod na koszuli:D

wogole jak maly zaczyna ssac i pusci na chwile cyca to tryska ze mnie jak z hydrantu i ma calą twarz zalaną mlekiem:/ chyba nie nadąza z łykaniem takiego strumienia:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 10:12

Selene, Kawa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:31

renia83, kamilaaa_88, Ag..., Maud11, Kawa, zielarka, jonka91, Agus89, OliOla, lwuska55592, isabelle, magdalenka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Widze ze dzisiaj mamuski rzadza na forum a brzuchatki i rodzace spia i korzystaja z ostatnich dni spokoju ;-)
    My jeszcze w dwupaku, aleeeee rozwarcie 1,5 cm, skurcze juz robia sie bolesne i czestsze, zaczelam plamic i troche wody sie posaczyly wiec juz blizutko. Jeszcze dzisiaj dajemy sobie czas z nadzieja ze akcja sama sie rozkreci, a jesli nie to jutro o 7 oksytocyna i powinno pojsc szybko :-)

renia83, Nuskaw, bluegirl89, Selene, Maud11, Kawa, zielarka, jonka91, Agus89, lwuska55592, rastafanka lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonił Pan Kurier :) Szumiś jest w drodze :)

mój synuś wczoraj cały dzień był super spokojny i grzeczniutki ale wieczorem tj o 22 dał taki popis że kosmos :) był już tak padnięty że nie mógł usnąć i wściekł się tak w pewnym momencie że nie wiedziałam co robić, matko jak się rozdarł bo płacz to nie był, mąż zawału dostał bo już przysypiał :) po raz pierwszy wczoraj bujałam go na rękach , po kwadransie padł a ja jeszcze przez godzinę bałam się iść spać :D

Selene pięknie mała przybrała!

Selene lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 1934 1935 1936 1937 1938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ