X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 21:55

Rybka1, MartaKD lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• marrtka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wiem co czułyście pisząc o telefonach w stylu "urodziłaś już"? Zaraz albo mnie trafi albo ustawię coś na poczcie głosowej. Nie odbieram już, chcę świętego spokoju.

Bell dzięki za odp. :) To dobrze, że jesteś zadowolona, to najważniejsze :)

Skurcze przepowiadające to te, które piszą się na ktg? Bo moim brakuje skali :D Można to porównywać z porodowymi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 16:43

belldandy lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:29

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle Kostek też wył na balkonie- jednak to nie to samo co wibracje na chodnikach:)

przełam się- przeciez wózek jest tak zabudowany ze snieg to jej akurat wogole nie bedzie przeszkadzał. No chyba ze mowisz o zacinającej śniezycy:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Moje dziecko zaczęło wędrować po łóżeczku. Wczoraj o mało zawału nie dostałam jak nie zobaczyłam jej tam, gdzie ją kładłam - przemieściła się do połowy łóżeczka i zakopała w kocyku. Dzisiaj też robi akrobacje :O

ojej to jeszcze przedemną:)
    narazie lubi się przewracać z brzucha na plecy... bo chyba poprostu nie lubi lezec na brzuchu?

a jak ona sie przemiescila? bo kotek spi w rożku więc nie bardzo ma jak chyba.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://podaj.to/post/276,1,takiego-dziecka-nie-przegadasz.html

za parę chwil u nas...:D

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ojej to jeszcze przedemną:)
    narazie lubi się przewracać z brzucha na plecy... bo chyba poprostu nie lubi lezec na brzuchu?
    a jak ona sie przemiescila? bo kotek spi w rożku więc nie bardzo ma jak chyba.

Na noc zawsze śpi w rożku i jest ok - jest sztywno zawinięta i dobrze śpi, ale czasem w ciągu dnia ją przykrywam samym kocykiem. No i się kręci. Z brzuszka na plecy jeszcze nie jest w stanie samodzielnie się obrócić, bardziej wędruje góra-dół na brzuchu pomagając sobie rączkami.

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora jak sytuacja u was? :)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jeszcze nie probowalam klasc kostka bez rożka. ale jak go kładę na przewijak zawsze do samej gory to tak się kreci ze w połowie zawsze musze go spowrotem podniesc do gory bo by i zjechał:D

pędraki małe noo:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD Gratuluję, śliczną masz córeczkę.

zielarka ja mam taki obrzęk nad cięciem i brak czucia. W jednym miejscu dodatkowo większe zgrubienie, własnie siedze z okładami z revanolu żeby ściągnął stan zapalny.

My się karmimy cycem przeważnie co 2-3godzinki. Tylko mam problem bo Jaś po 15 minutach zasypia, a w nocy po pół godzinie znów jest głodny bo nie dojadł jakie macie sposoby wybudzania dziecka jak zasypia na cycku??

Widzę, że u wszystkich lovi ktróluje, a u nas avent od razu się przyjął bez problemu. Dzisiaj kupiłam z canpol ale tak samo wyprofilowany w razie gdyby avent się zawieruszył.

MartaKD lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka posmyraj po policzku albo po szyji. ewentualnie cos chlodnego do szyji podobno sie przyklada ale to ze słyszenia bo kostek mi na cycku nie zasypia raczej.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używające butelek - sterylizujecie/wygotowujecie przed każdym użyciem? Ja po każdym użyciu myję w płynie do mycia butelek i smoczków, potem przelewam wrzątkiem a raz dziennie wygotowuję. Nie wiem, czy to wystarczająco?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja myje w zmywarce a potem do sterylizatora, smoczki wyparzam raz dziennie w kubku.

chociaz wlasnie przeczytalam ze nie wolno...no to bede myla ręcznie. w sumy maly pij 3 razy z butli do tej pory tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:05

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Isabelle ja myje w zmywarce a potem do sterylizatora, smoczki wyparzam raz dziennie w kubku.

No ja nie mam mikrofalówki, więc ta opcja odpada. Zobaczymy jak długo pociągnę bez sterylizatora parowego...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag a Kostek tak swobodnie sie juz przerzuca z brzuszka na plecki? No i ile leży na brzuszku? Ja w sumie może 2 razy tak ją kładłam. Wiem, ze stanowczo za mało.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można ćwiczyć z dzieckiem już od pierwszych dni ? Ćwiczę z nim oczka, jak do niego mówię to przekręcam głowę na jedną i drugą stronę, tak żeby wodził oczkami no i podczas leżenia na pleckach trzymam go za rączki tak by chciał się podnieść. Oczywiście nie pozwalam na podniesenie się bo główka jest jeszcze chwiejna, po prostu wuczuwam moment w którym go puszczam.
    Mogę już Jasia kłaść na brzuszku ??

Ja wszystkio wyparzam raz dziennie (smoczek, czesci od laktatora, osłonki na brodawki, butelkę), poza tym po każdym użyciu myję pod bieżącą wodą.

olka25 pytałam bo nma suwaczku nie ma imienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:28

olka25 lubi tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    butelki wyparzam po każdym użyciu

magdalenka w szpitalu położna kładła nam dzieciaki na brzuszkach i powiedziała żeby tak spały w domu na żabcię, ale ja się boję jakoś i tylko na chwilę przed kąpielą kładziemy tak małego

magdalenka lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

magdalenka, OliOla lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. teraz jak wstanie to go tak położę, ciekawe czy polubi.

‹‹ 1932 1933 1934 1935 1936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ