*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz wiem co czułyście pisząc o telefonach w stylu "urodziłaś już"? Zaraz albo mnie trafi albo ustawię coś na poczcie głosowej. Nie odbieram już, chcę świętego spokoju.
Bell dzięki za odp.To dobrze, że jesteś zadowolona, to najważniejsze
Skurcze przepowiadające to te, które piszą się na ktg? Bo moim brakuje skaliMożna to porównywać z porodowymi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 16:43
belldandy lubi tę wiadomość
-
isabelle wrote:Moje dziecko zaczęło wędrować po łóżeczku. Wczoraj o mało zawału nie dostałam jak nie zobaczyłam jej tam, gdzie ją kładłam - przemieściła się do połowy łóżeczka i zakopała w kocyku. Dzisiaj też robi akrobacje
ojej to jeszcze przedemną
narazie lubi się przewracać z brzucha na plecy... bo chyba poprostu nie lubi lezec na brzuchu?
a jak ona sie przemiescila? bo kotek spi w rożku więc nie bardzo ma jak chyba. -
Ag... wrote:ojej to jeszcze przedemną
narazie lubi się przewracać z brzucha na plecy... bo chyba poprostu nie lubi lezec na brzuchu?
a jak ona sie przemiescila? bo kotek spi w rożku więc nie bardzo ma jak chyba.
Na noc zawsze śpi w rożku i jest ok - jest sztywno zawinięta i dobrze śpi, ale czasem w ciągu dnia ją przykrywam samym kocykiem. No i się kręci. Z brzuszka na plecy jeszcze nie jest w stanie samodzielnie się obrócić, bardziej wędruje góra-dół na brzuchu pomagając sobie rączkami.Ag... lubi tę wiadomość
-
MartaKD Gratuluję, śliczną masz córeczkę.
zielarka ja mam taki obrzęk nad cięciem i brak czucia. W jednym miejscu dodatkowo większe zgrubienie, własnie siedze z okładami z revanolu żeby ściągnął stan zapalny.
My się karmimy cycem przeważnie co 2-3godzinki. Tylko mam problem bo Jaś po 15 minutach zasypia, a w nocy po pół godzinie znów jest głodny bo nie dojadł jakie macie sposoby wybudzania dziecka jak zasypia na cycku??
Widzę, że u wszystkich lovi ktróluje, a u nas avent od razu się przyjął bez problemu. Dzisiaj kupiłam z canpol ale tak samo wyprofilowany w razie gdyby avent się zawieruszył.MartaKD lubi tę wiadomość
-
Isabelle ja myje w zmywarce a potem do sterylizatora, smoczki wyparzam raz dziennie w kubku.
chociaz wlasnie przeczytalam ze nie wolno...no to bede myla ręcznie. w sumy maly pij 3 razy z butli do tej pory tylko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:05
-
Dziewczyny co można ćwiczyć z dzieckiem już od pierwszych dni ? Ćwiczę z nim oczka, jak do niego mówię to przekręcam głowę na jedną i drugą stronę, tak żeby wodził oczkami no i podczas leżenia na pleckach trzymam go za rączki tak by chciał się podnieść. Oczywiście nie pozwalam na podniesenie się bo główka jest jeszcze chwiejna, po prostu wuczuwam moment w którym go puszczam.
Mogę już Jasia kłaść na brzuszku ??
Ja wszystkio wyparzam raz dziennie (smoczek, czesci od laktatora, osłonki na brodawki, butelkę), poza tym po każdym użyciu myję pod bieżącą wodą.
olka25 pytałam bo nma suwaczku nie ma imieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:28
olka25 lubi tę wiadomość
-
butelki wyparzam po każdym użyciu
magdalenka w szpitalu położna kładła nam dzieciaki na brzuszkach i powiedziała żeby tak spały w domu na żabcię, ale ja się boję jakoś i tylko na chwilę przed kąpielą kładziemy tak małegomagdalenka lubi tę wiadomość