X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:):)

Marta gratuluje:):) Mała bardzo podobna do Ciebie na tym zdjęciu:)

Martkaa ja sobie nie wyobrazam ciazy i teraz czasu bez poduchy rogala-wspaniała rzecz!

Słuchajcie upasłam moją Helene,jak ostatnio była połozna u nas na wizycie to mała przybrała wg niej za mało na moim cycu no i mnie wystraszyła wiec dokarmiałam ją MM i w tydz około 400 gram dowaliła ale ja jej tego mleka na siłe nie wciskałam ,ona sama sobie dozuje raz wypije same cycki(szczególnie w nocy) i jej starcza a czasemw dzien no musze ja dokarmic bo dziecku widze ze brakuje,na tyle poznałam juz jej reakcje-rodzaj płaczu itd no wiec zgłupiałam
    sumsa sumarum stweirdziłam ze nie bede baby słuchac bo matczyna intuicja jest niezawodna,pójde z tym karmieniem znowu na czuja i zobaczymy za tydzien
    gdybym ja przekarmiałą to by mi ulewała i takie tam a ona jest grzeczna jak Aniołek,ani nie ulewa i robi ładne kupy

moje jelita po cc nadal nie pracuja tak jak powinny,moze trzeba na to jeszcze czasu? nie wiem

MartaKD lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni mnie nie było, a po liście widzę że sporo malutkich obywateli nam przybyło:) masę stron mam do nadrobienia i nie wiem czy to ogarne bo jestem tak zajęta ze szok:) od Wczoraj jesteśmy w domu! Przez cały czas w szpitalu poobudziłam piersi laktatorem i dopiero w 4 dobie po cc zaczął pojawiać się pokarm, ale co się naplakalam to moje. Teraz przede mną i synkiem nauka ssania bo przez ten czas był na mm , A wiadomo że z butelki pilo mu się łatwiej. Synek jest leniuszkiem possie 5 minut i śpi i tak w koło. Sukcesem mogę nazwac to, że od nd od 4 nad ranem jest na moim mleku, gdzie przeważa pierś, chociaż Nie powiem, strasznie się denerwuje, ze synek się nie najada. .. karmimy się przez kapturki bo mam chowajace się brodawki,a mały lekko wysunięta żuchwe i tylko taki sposób jest w naszym przypadku akceptowany.

Co do cc to szybko dochodZę do siebie. Rana pięknie zszyta, niewielka. Brzuszek ładnie się wchłania. Od porodu ubyło mi 8 kg, jeszcze 4 I będę ważyć tyle co przed ciąża. Nie wiem jak wymiary, ale pewnie większe niż przed zajściem w ciążę i chyba do swoich już nie wrócę.

Gdybym miała rodzic drugi raz to tylko cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 15:20

Ag..., Malenq, lwuska55592, blador lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I takie pytanie. Czy jeśli synek dostaje pierś, possa 15 minut powiedzmy, to potem mam tez odciągnąć jak w szpitalu co 3 h?

[*] 2014 i 2016
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz regularnie przystawiasz to nie trzeba odciągać.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Marta gratuluje i zycze zdrowka tej slicznej krolewnie :-)

My juz sie ulokowalysmy ale Hania nadal w brzuchu, co prawda juz schodzi do kanalu ale jeszcze chwila. Krew upuscili, siuski zabrali, ktg, usg i czekamy jutro na naszego doktora i decyzje co dalej.

Passiflora warunki moga byc, lipa z prysznicami - 2 na oddzial i toalety ze wzgledow bezpieczeństwa sie nie zamykaja, ale sa lodowka i mikrofalowka do dyspozycji i sale sa ok.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteśmy :) no normalnie jakie to moje dziecko dziś spokojne - tfu tfu tfu bo zapesze ;) obiadek wstawiony, domek ogarnięty, zaraz kawusie sobie trzasne :) wow :) :) :)
    No nic to czekamy na Szumisia do zwycięstwa :) najbardziej na noc jest potrzebny bo mały miewa dość często (czytaj prawie zawsze) problem z ponownym usnieciem :/ najpierw trzeba się poprzeciagac, pocisnac kupę a nuż może coś poleci a potem jeśli się nie rozkręci że oczy jak 5zl albo nie wscieknie że kupa to jednak nie chce wylezc bo przecież przed chwilą pielucha była zmieniana to ewentualnie usnie z naciskiem na ewentualnie :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Gdybym miała rodzic drugi raz to tylko cc.
    Dlaczego? :) Skąd porównanie?

Ag..., zielarka lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:

to samo mi przyszło na mysl...
    ale nie wchodzmy juz w dyskusje CC czy SN, niech sobie kazda rodzi jak chce.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    to samo mi przyszło na mysl...
    ale nie wchodzmy juz w dyskusje CC czy SN, niech sobie kazda rodzi jak chce.

Racja Ag. Zostawmy to :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Dziewczyny, używacie poduszek do karmienia (rogal)? polecacie kupić już do szpitala?

Ja kupiłam rogala Motherhood, używam ale w zasadzie tylko do karmienia w pozycji spod pachy, inaczej nam niewygodnie. Dużo bardziej sprawdza nam się używanie rogala ciążowego poofi. Wkładam sobie twardszą część pod głowę, a drugi koniec mogę fajnie dopasować do potrzeb.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja poofi juz schowalam...za duzo miejsca mi zajmowało:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam rogala motherhood. z rogalem ciążowym jeszcze śpię, zobaczymy może coś z niego będzie i po porodzie ;) zazwyczaj rogal lądował na podłodze obok łóżka a zostawała tylko ta część pod głową :D

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Rogala ciążowego Motherhood. Mąż mi go przywiózł też do szpitala - bardzo mi ułatwił karmienie po cc. Ma wygodne opakowaniedo noszenia. W domu też z nim karmię, część zwinieta za plecami. Karmie najczęściej spod pachy, wtedy wygodnie mi się czyta, a dzidzia nie uciska na brzuch.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilaa88 trzymam kciuki, żeby Mała jak najszybciej była z Tobą.

Dwa prysznice mówisz! Cudownie. W Nowej Soli były łazienki w pokoju. Ale cóż najwyżej będę uciekać do domu na kąpiel:-)

A jak myślisz o której najpóźniej można się tam zameldować?

• isabelle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Też kp, ale zastanawiam się przyszlosciowo nad takim podgrzewaczem. Chyba się zdecyduje właśnie na avent, bo mam butelki z tej serii. :-)

My mamy Avent (ten http://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/SCF355_00-IMS-pl_PL?wid=1250&$jpgsmall$) i używam teraz sporo, jak dokarmiam małą ściągniętym bądź rozmrożonym mlekiem. Pełni swoją funkcję, czyli podgrzewa równomiernie, ale wielkim rozczarowaniem dla mnie jest to, że nie można ustawić automatycznego wyłączenia podgrzewania jak mleko osiągnie określoną temperaturę tylko trzeba samemu odliczać minuty, żeby nie zagrzać za ciepło mleka. Urządzenie ma też funkcję rozmrażania, co jest bardzo praktyczne.

Ag..., Rybka1 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dla mnie to niepojęte, zeby na porodowce prysznice były na korytarzu!
    ja zawsze wszedzie mialam lazienke w pokoju i tylko na jedną noc bylam raz na sali bez łazienki- koszmar! isc caly korytarz zeby sie wysikac...
    na takich oddziałach azienki w pokojach powinny byc w kazdym szpitalu, zeby się podmyc czy cokolwiek.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:

Nie miałam porównania bo nie chciałam go mieć:) za bardzo stresowalam się porodem sn i ewentualnymi komplikacjami wobec dziecka typu przyduszenie czy wyrwanie barku. Jak się okazało zrobiłam słusznie. Mały był spory i nawet po porodzie przyszedł mój gin,który był operatorem przy cc i powiedział że naturalnie by nie poszło, że była to dobra decyzja bo i tak skończyło by się to cc na ci to. W moim stwierdzeniu bardziej chodziło o to, że każdy straszy cc, jakie to be, jak ciężko dojść do siebie i wogóle, a wcale nie było tak zle i boleśnie jak piszą:) Nie zemdlalam przy pionizacji, nie było mi slabo, A i ból nie był taki silny o jakim piszą na forach . drugi raz też wybiorę cc bo odpowiada mi taką formą porodu. Miałam skurcze przepowiadajace i dochodzące do 60 % I podziękuje. Nie chciałabym doświadczyć tych porodowych O wiele bardziej wolę bol po cc ;P może jestem dziwna, ale mniej mnie bolało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 16:25

marrtka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

[*] 2014 i 2016
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    My mamy Avent (ten http://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/SCF355_00-IMS-pl_PL?wid=1250&$jpgsmall$) i używam teraz sporo, jak dokarmiam małą ściągniętym bądź rozmrożonym mlekiem. Pełni swoją funkcję, czyli podgrzewa równomiernie, ale wielkim rozczarowaniem dla mnie jest to, że nie można ustawić automatycznego wyłączenia podgrzewania jak mleko osiągnie określoną temperaturę tylko trzeba samemu odliczać minuty, żeby nie zagrzać za ciepło mleka. Urządzenie ma też funkcję rozmrażania, co jest bardzo praktyczne.

mam ten sam- i faktyczne to ze się samo nie wyłącza to lekki minus i w sumie zaskoczenie. ale pozatym jest OK

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag,dzięki za wstawienie posta:)zanim wejde na forum przez tel to pol godziny.Mala nakarmilam zaraz po cc siara,pociumkala i musza ja dokarmiac dziś,bo do 18 jestem bez podnoszenia glowy.Ale mleczko mam nadzieje bedzie.Dostaje kroplowki przeciwbolowe i jest git.Polozna naciska mi macice zeby się oczyszczala.Wszystko u nas ok.corcia bardzo grzeczna.

Ag..., renia83, Nuskaw, isabelle, rastafanka, OliOla, Wiki81, magdalenka, jonka91, Maud11, Agus89, blador, Becia81, Selene lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super! Gratulacje i jeszcze dokładnie w 40 tyg. Córcia przyszła na świat. Jest w tych 5% które rodzą się w terminie :-P

‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ