X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam odwiedzić was na forum a tu taka cisza. Znowu sie doje :-)
    Maly caly czas ma problem ssac mi piers, bedziemy ratowac sie poradnia laktacyjna.
    Possie 3 razy i koniec..musze go zacheceć ale marnie to idzie...
    Boje sie ze przyzwyczai sie do butli na dobre ...
    Zmartwilam sie okropnie bo mam ten monitor angelcare i juz pare razy dal sygnal ostrzegawczy !
    Dostałam takich paranoi... Nawet nie pytajcie
    Tak patrze na liste i mójnsynek wychodzi na to że jest rekordzista co do wagi.. Taki klocuś mój kochany... A raczej był bo waga spadła i walczymy o jego brzydko mówiac utuczenie.

Mateusz jest strasznie grzeczny
    Budzimy, karmimy,nprzewijamy troche jest płaczu potem chwilka na rąsiach pogapi sie i spac... Tylko męczące jest dla nas wstawanie co 3h bo z mężem susły jesteśmy...

Skorzystałam z waszych rad co do kąpieli i wczoraj było o niebo lepiej ale za to wycieranie i pielęgnacja to był sajgon...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 14:16

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawajcie dawajcie bo już luty się zbliża, a Was tyle na liście jeszcze ;)

Nawet jedna marcowka urodziła ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko a może jest glodny podczas kąpieli? Ja ok 40 min przed kąpielą karmię trochę. A po kąpieli przytulam i karmie tak jak do snu. Nigdy mi nie ulała podczas kąpieli.

Marta cieszę się ze piszesz szczerze o tym, ze masz brzuch jak w 6 miesiącu - to tak jak ja.bo wszystkie piszą ze juz jak laski wyglądają. A mi po miesiącu dalej mocno odstaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 14:27

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i ja weszłam na forum i cisza:)
    Nasz mały terrorysa dał nam dzisiaj pospać :)
    Jeśli chodzi o kolki to my używamy preparatu o nazwie BOBOTIC polecam espumisan nie dał rady w naszym przypadku.
    Mała śpi razem z nami w łóżku no nie stety jak ją kładziemy w łóżeczku jest ryk.
    MartaDK u mnie w szpitalu też było dużo cc 15 stego dla mnie to też jest strasznie śmieszne i to jeszcze za taką wyprawkę:
    Reporterzy RMF FM w szpitalach w całej Polsce odwiedzali młode mamy, które urodziły dzieci 15 stycznia. Podczas wizyt najmłodsi zostali obdarowani wyjątkowymi urodzinowymi wyprawkami od RMF FM, które otrzymali ich rodzice. W ogromnych żółtych kartonach znajdowały się między innymi rożki, kubeczki, śliniaki, misie oraz dziecięce kosmetyki.

Mi zostało jeszcze do zrzucenia 3kg ale nadal w spodnie z przed ciąży się nie mieszczę mam za duży brzuchol :/

Jeśli chodzi o butelki to ja mam 3 z TT, Avent, Lovi i najbardziej przypadła mi ta z Lovi z TT mleko nie cieknie ale nie urzekła mnie

A o to nasza Alutka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2907d74b3838.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44dd6ce640a6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 14:29

MartaKD, Agus89, lwuska55592, Kawa, Gwiazdeczka27, jonka91, Becia81, Wiki81, rastafanka, blador lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to Klara 42fd1be51faf0677med.jpg
    nie moge coś odwrócić fotki:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 14:42

Karolajla, Agus89, lwuska55592, ania_29, Kawa, Gwiazdeczka27, Goosiaczek2, jonka91, Becia81, Wiki81, rastafanka, blador lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:45

MartaKD lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam medeli butelkę i to był strzał w 10!!!
    Śliczności, dzieciaczki cudowne:-D
    U nas dzisiaj kolki/lub cos innego...może to po tym antybiotyku małej ciężko kupkę zrobić... Spina się i krzyczy w niebogłosy....

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie dzieciaczki :)

Byliśmy dzisiaj na obiedzie u rodziny. Mała cały czas spała więc nikt sobie niuni nie ponosił :D

Chyba muszę spać w staniku bo zalałam już pościel, koszulę a przy karmieniu muszę uważać żeby drugim cycem nie nakapać na Natkę :)

201501145565.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja gratuluje rozpakowanym:)
    śliczne mamy bobaski na forum.
    U mnie o dziwo 15 nie było ani jednego porodu ani naturalnego ani cc! Śmiałyśmy się z położnymi że za duża presja była i dzieci nie chcą wychodzić.

Antoś przeważnie śpi w łóżeczko, chociaż strasznie płacze jeżeli go odłożymy a on nie śpi twardym snem, ale walczymy i odkładamy.. nad ranem czasami się poddajemy i bierzemy do siebie, ale to bardziej dlatego że tatuś chce mieć synka przy sobie.

Mały jest taki silny że ciężko mi go przebierać wygina się próbuje przewracać a jak wezmę go na ręce to głowa mu ciągle chodzi i ciągle nią wierzga że nie można jej stabilnie utrzymać aż muszę go przyciskać, boje się że może zrobić sobie krzywdę i my mu zresztą też, nie wiem czy wszystkie dzieciaki tak mają czy te które urodziły się troszeczkę większe. Jak to u Was jest?

Mi do wagi wyjściowej zostało ok 9 kg, brzuszek może jest nie wielki ale kilogramy są. Jakoś się tym nie przejmuje wiadomo fajnie by było ważyć mniej no ale trudno poczekam z czasem jakoś uporam się z wagą.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek a Bobotic nie jest czasem od 28dnia życia?? też go mam w razie W ale wydawało mi się że dopiero po miesiącu można go stosować. Idę zajrzeć w ulotkę

edit dzieci: 28 dzień życia-3 rok życia - 8 kropli (20 mg) na dawkę;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 15:23

• isabelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A ja mialam odciągac dzis mleko bo jezziemy na szkolenie i rano zawsze mi sie leje a dzis cycki miekkie i nic:/ nic nie odciaglam...po karmieniu jedyne 60 ml:(
    ile te dzieci piją na raz teraz?

wogole to milego dzionka- pada u mnie snieg no i nie wiem czy isc na spacer cczy nie:/

Ag, przeczytaj to: http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html.

lwuska55592 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Zmartwilam sie okropnie bo mam ten monitor angelcare i juz pare razy dal sygnal ostrzegawczy !

Kochana, to nie musi niczego oznaczać. Jak moja Ala leżała już na noworodkach w łóżeczku to każde dziecko miało monitor oddechu, albo przynosili rodzice swoje z domu do przetestowania albo były szpitale Angelcare. "Aniołki" bardzo często dawały sygnały ostrzegawcze albo nawet włączały się alarmy, mimo, że dziecko było w tym czasie podpięte dodatkowo do pulsoksymetru i na 100% było z nim wszystko dobrze. My używamy Babysense i póki co - odpukać - nigdy nie było alarmu.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się udało dziś wyjść na spacer jak jeszcze nie padało - w sumie to nasz pierwszy spacer 25 min. Byłam sama w domu więc się odważyłam zamotać córcie w chustę i wyszłyśmy na spacer, tak blisko tylko koło bloku. Cały czas się bałam żeby mała się nie udusiła i patrzyłam czy oddycha :/ Mieszkam na 4 IV piętrze bez windy i po cc na razie nie mam innej możliwości wyjścia na spacer niż chusta. W lutym tatuś idzie na urlop ojcowski więc będziemy razem śmigać już wózkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:28

zielarka, lwuska55592, Agus89, rastafanka, bluegirl89, blador lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o butelkach TT, że potrafią mieć wadę - czyli nie mieć dziurki w tym zaworku odpowietrzającym, podobno mnóstwo reklamacji z tego powodu było. Warto przy zakupie od razu sprawdzić czy dziurka jest, bo jak nie ma to w sklepie bez problemu wymieniają.

Ja na TT się nie skusiłam, karmię małą butelką Medela Calma, no ale że ta butelka jest tylko jedna i ciągle trzeba ją myć i wyparzać, kupiłam dwa zwykłe silikonowe smoczki medeli do butelek od laktatora i używam też butelki antykolkowej LOVI. Co do LOVI to jestem pozytywnie zaskoczona, bo Ala fajnie z niej je i nie zapowietrza się mimo, że butla nie ma jakiegoś specjalnego systemu z rurką itp. Te wszystkie co mam to są pojemności 150 ml i zastanawiam się, co kupić większego NUK first choise? antykolkową Dr Browns? Używa któraś tych butli?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle Dr Browns ta antykolkowa ma ten sam system odpowietrzania co TT, też ma rurkę. Wymieniłabym moją butlę gdybym ją zakupiła w sklepie a nie na allegro, pozatym tyle zakupów na necie robię że nie pamiętam od kogo ją zakupiłam bo po wystawieniu komentarza usuwam aukcje..

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Gosiaczek a Bobotic nie jest czasem od 28dnia życia?? też go mam w razie W ale wydawało mi się że dopiero po miesiącu można go stosować. Idę zajrzeć w ulotkę

edit dzieci: 28 dzień życia-3 rok życia - 8 kropli (20 mg) na dawkę;

tak on jest od 28 dnia ale nam lekarz kazał 5k 3xdziennie
    espumisan też np jest od 1 m.ż

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Gwiazdeczko a może jest glodny podczas kąpieli? Ja ok 40 min przed kąpielą karmię trochę. A po kąpieli przytulam i karmie tak jak do snu. Nigdy mi nie ulała podczas kąpieli.

Marta cieszę się ze piszesz szczerze o tym, ze masz brzuch jak w 6 miesiącu - to tak jak ja.bo wszystkie piszą ze juz jak laski wyglądają. A mi po miesiącu dalej mocno odstaje.
    Dla pocieszenia nie jesteście same. Mi też brzuch mocno wystaje, skóra przez ułożenie Kuby i wielowodzie mocno się naciągnęła, wyszło w ostatnim tygodniu multum rozstępów. Choć wagowo zostało mi tylko 3 kg.

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któremuś bobaskowi zaczerwieniła się pupa, bo u nas dziś trochę wokół odbytu. co stosujecie?

relgtgf6uee8xud8.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moruskowa wrote:
    Musze sie pochwalic naszym malenstwem :). Oto Kubus :)

906635_803789129690781_5460503176839739132_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9L

A kiedy Kubuś się urodził, z jaką wagą i wzrostem? Gratulacje!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny będę miała na sprzedaż jedno opakowanie kropli sab simplex 1 op cena 30 zł+ przesyłka szwagier zakupił mi w Niemczech dwa opakowania a myślę że jedno mi w zupełności wystarczy wiec jak któraś byłaby zainteresowana to zapraszam na priv.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ