*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Weszłam odwiedzić was na forum a tu taka cisza. Znowu sie doje
Maly caly czas ma problem ssac mi piers, bedziemy ratowac sie poradnia laktacyjna.
Possie 3 razy i koniec..musze go zacheceć ale marnie to idzie...
Boje sie ze przyzwyczai sie do butli na dobre ...
Zmartwilam sie okropnie bo mam ten monitor angelcare i juz pare razy dal sygnal ostrzegawczy !
Dostałam takich paranoi... Nawet nie pytajcie
Tak patrze na liste i mójnsynek wychodzi na to że jest rekordzista co do wagi.. Taki klocuś mój kochany... A raczej był bo waga spadła i walczymy o jego brzydko mówiac utuczenie.
Mateusz jest strasznie grzeczny
Budzimy, karmimy,nprzewijamy troche jest płaczu potem chwilka na rąsiach pogapi sie i spac... Tylko męczące jest dla nas wstawanie co 3h bo z mężem susły jesteśmy...
Skorzystałam z waszych rad co do kąpieli i wczoraj było o niebo lepiej ale za to wycieranie i pielęgnacja to był sajgon...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 14:16
-
Gwiazdeczko a może jest glodny podczas kąpieli? Ja ok 40 min przed kąpielą karmię trochę. A po kąpieli przytulam i karmie tak jak do snu. Nigdy mi nie ulała podczas kąpieli.
Marta cieszę się ze piszesz szczerze o tym, ze masz brzuch jak w 6 miesiącu - to tak jak ja.bo wszystkie piszą ze juz jak laski wyglądają. A mi po miesiącu dalej mocno odstaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 14:27
www.styczniowki2015.phorum.pl -
hej i ja weszłam na forum i cisza:)
Nasz mały terrorysa dał nam dzisiaj pospać
Jeśli chodzi o kolki to my używamy preparatu o nazwie BOBOTIC polecam espumisan nie dał rady w naszym przypadku.
Mała śpi razem z nami w łóżku no nie stety jak ją kładziemy w łóżeczku jest ryk.
MartaDK u mnie w szpitalu też było dużo cc 15 stego dla mnie to też jest strasznie śmieszne i to jeszcze za taką wyprawkę:
Reporterzy RMF FM w szpitalach w całej Polsce odwiedzali młode mamy, które urodziły dzieci 15 stycznia. Podczas wizyt najmłodsi zostali obdarowani wyjątkowymi urodzinowymi wyprawkami od RMF FM, które otrzymali ich rodzice. W ogromnych żółtych kartonach znajdowały się między innymi rożki, kubeczki, śliniaki, misie oraz dziecięce kosmetyki.
Mi zostało jeszcze do zrzucenia 3kg ale nadal w spodnie z przed ciąży się nie mieszczę mam za duży brzuchol
Jeśli chodzi o butelki to ja mam 3 z TT, Avent, Lovi i najbardziej przypadła mi ta z Lovi z TT mleko nie cieknie ale nie urzekła mnie
A o to nasza Alutka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2907d74b3838.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44dd6ce640a6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 14:29
MartaKD, Agus89, lwuska55592, Kawa, Gwiazdeczka27, jonka91, Becia81, Wiki81, rastafanka, blador lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I ja gratuluje rozpakowanym:)
śliczne mamy bobaski na forum.
U mnie o dziwo 15 nie było ani jednego porodu ani naturalnego ani cc! Śmiałyśmy się z położnymi że za duża presja była i dzieci nie chcą wychodzić.
Antoś przeważnie śpi w łóżeczko, chociaż strasznie płacze jeżeli go odłożymy a on nie śpi twardym snem, ale walczymy i odkładamy.. nad ranem czasami się poddajemy i bierzemy do siebie, ale to bardziej dlatego że tatuś chce mieć synka przy sobie.
Mały jest taki silny że ciężko mi go przebierać wygina się próbuje przewracać a jak wezmę go na ręce to głowa mu ciągle chodzi i ciągle nią wierzga że nie można jej stabilnie utrzymać aż muszę go przyciskać, boje się że może zrobić sobie krzywdę i my mu zresztą też, nie wiem czy wszystkie dzieciaki tak mają czy te które urodziły się troszeczkę większe. Jak to u Was jest?
Mi do wagi wyjściowej zostało ok 9 kg, brzuszek może jest nie wielki ale kilogramy są. Jakoś się tym nie przejmuje wiadomo fajnie by było ważyć mniej no ale trudno poczekam z czasem jakoś uporam się z wagą. -
nick nieaktualnyGosiaczek a Bobotic nie jest czasem od 28dnia życia?? też go mam w razie W ale wydawało mi się że dopiero po miesiącu można go stosować. Idę zajrzeć w ulotkę
edit dzieci: 28 dzień życia-3 rok życia - 8 kropli (20 mg) na dawkę;Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 15:23
-
Ag... wrote:A ja mialam odciągac dzis mleko bo jezziemy na szkolenie i rano zawsze mi sie leje a dzis cycki miekkie i nic:/ nic nie odciaglam...po karmieniu jedyne 60 ml:(
ile te dzieci piją na raz teraz?
wogole to milego dzionka- pada u mnie snieg no i nie wiem czy isc na spacer cczy nie:/
Ag, przeczytaj to: http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html.lwuska55592 lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:Zmartwilam sie okropnie bo mam ten monitor angelcare i juz pare razy dal sygnal ostrzegawczy !
Kochana, to nie musi niczego oznaczać. Jak moja Ala leżała już na noworodkach w łóżeczku to każde dziecko miało monitor oddechu, albo przynosili rodzice swoje z domu do przetestowania albo były szpitale Angelcare. "Aniołki" bardzo często dawały sygnały ostrzegawcze albo nawet włączały się alarmy, mimo, że dziecko było w tym czasie podpięte dodatkowo do pulsoksymetru i na 100% było z nim wszystko dobrze. My używamy Babysense i póki co - odpukać - nigdy nie było alarmu.
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Mnie się udało dziś wyjść na spacer jak jeszcze nie padało - w sumie to nasz pierwszy spacer 25 min. Byłam sama w domu więc się odważyłam zamotać córcie w chustę i wyszłyśmy na spacer, tak blisko tylko koło bloku. Cały czas się bałam żeby mała się nie udusiła i patrzyłam czy oddycha
Mieszkam na 4 IV piętrze bez windy i po cc na razie nie mam innej możliwości wyjścia na spacer niż chusta. W lutym tatuś idzie na urlop ojcowski więc będziemy razem śmigać już wózkiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:28
zielarka, lwuska55592, Agus89, rastafanka, bluegirl89, blador lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Ja też słyszałam o butelkach TT, że potrafią mieć wadę - czyli nie mieć dziurki w tym zaworku odpowietrzającym, podobno mnóstwo reklamacji z tego powodu było. Warto przy zakupie od razu sprawdzić czy dziurka jest, bo jak nie ma to w sklepie bez problemu wymieniają.
Ja na TT się nie skusiłam, karmię małą butelką Medela Calma, no ale że ta butelka jest tylko jedna i ciągle trzeba ją myć i wyparzać, kupiłam dwa zwykłe silikonowe smoczki medeli do butelek od laktatora i używam też butelki antykolkowej LOVI. Co do LOVI to jestem pozytywnie zaskoczona, bo Ala fajnie z niej je i nie zapowietrza się mimo, że butla nie ma jakiegoś specjalnego systemu z rurką itp. Te wszystkie co mam to są pojemności 150 ml i zastanawiam się, co kupić większego NUK first choise? antykolkową Dr Browns? Używa któraś tych butli? -
nick nieaktualnyIsabelle Dr Browns ta antykolkowa ma ten sam system odpowietrzania co TT, też ma rurkę. Wymieniłabym moją butlę gdybym ją zakupiła w sklepie a nie na allegro, pozatym tyle zakupów na necie robię że nie pamiętam od kogo ją zakupiłam bo po wystawieniu komentarza usuwam aukcje..
-
Kawa wrote:Gosiaczek a Bobotic nie jest czasem od 28dnia życia?? też go mam w razie W ale wydawało mi się że dopiero po miesiącu można go stosować. Idę zajrzeć w ulotkę
edit dzieci: 28 dzień życia-3 rok życia - 8 kropli (20 mg) na dawkę;
tak on jest od 28 dnia ale nam lekarz kazał 5k 3xdziennie
espumisan też np jest od 1 m.ż -
Wiki81 wrote:Gwiazdeczko a może jest glodny podczas kąpieli? Ja ok 40 min przed kąpielą karmię trochę. A po kąpieli przytulam i karmie tak jak do snu. Nigdy mi nie ulała podczas kąpieli.
Marta cieszę się ze piszesz szczerze o tym, ze masz brzuch jak w 6 miesiącu - to tak jak ja.bo wszystkie piszą ze juz jak laski wyglądają. A mi po miesiącu dalej mocno odstaje. -
a dziewczyny będę miała na sprzedaż jedno opakowanie kropli sab simplex 1 op cena 30 zł+ przesyłka szwagier zakupił mi w Niemczech dwa opakowania a myślę że jedno mi w zupełności wystarczy wiec jak któraś byłaby zainteresowana to zapraszam na priv.