*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Kostek dxis znowu bardzo mocno ulewa:( mam wrażenie ze więcej uleje niż zje. Nie wiem czy nie skończę u lekarza:(
Odbekujcie. Rob przerwy czestrze w jedzonku i odbekujcie.
Ja mam problem z odbijaniem u malego.. Mezowi to tak swietnie wychodzi ze nasz elfik beknie jak dorosly...czasami budze meza zeby tylko na minutke wstal i synkowi pomogl odbeknac bo u mnie marnie to wychodzi -
Ag ale Kostek przybiera normalnie na wadzę? jak tak to może to ulewanie wcale nie jest takie niepokojące? Wiadomo , cały ukłd trawienny jest jeszcze niedojrzały trzeba dać czasu więcej. Może przekarmiasz troszeczkę synka? Słyszałam, że dobrą metodą też na ulewanie jest poduszka klin ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Słuchajcie jaka ze mnie jest agentka..
wstawiłam zupę pomidorową. I korzystając z chwili siedzę sobie w intenecie, udzielam się jak widzicie dzisiaj na forum . Siedzę tak i siedzę , czas sobie upływa i czuje po chwili taki Przyjemny zapaszek.. myślę sobie " oho ale ktoś obiadek pyszny pichci, też bym zjadła" i tak sobie siedzę dalej
po chwili zorientowałam się, że ZUPĘ CHYBA PRZYPALIŁAM!
Uroki bycia mamąByłam odmóżdżona przez hormony w ciąży a teraz po ciąży z przemęczenia..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 17:03
szpilka lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka tak, przybiera dobrze.
Ja wczoraj wieczorem i dzis dalam mu rano wode z glukoza bo polozna mowila ze to zbija zoltaczke. Moze to po tym, wypil wczoraj wieczorem i dzis rano po 10 ml., tak to pije wodę samą.
juz mu nie dam z glukozą zobacze czy przejdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 17:03
-
Mi też Kubuś dziś kilka razy ulał, podczas jednego karmienia ulał dwa razy, ale to było w trakcie jak jadł a nie po, po południu też mu sie zdarzyło w trakcie jedzenia... i to nie było trochę, tylko ogromna ilość, ąż ja się musiałam przebierać.
Martwię się, nie wiem co robić.
zazwyczaj je aktywnie i szybko 10-15 min, a dziś przed południem wisiał z 40 minut i w trakcie wyleciało mu dużo mleka z żołądka. nie wiem czy się przejadł czy jak. Potem darł się przez godzinę i szukał cyca.
Co robić w takich przypadkach jak uleje? Dać mu choć na 2-3 min znów cyca, czy nie... -
Nie bede dzwonic bo dzwonilam ostatnio z tym problemem. Polecila wlasnie herbatke z rumianku, a jak nie minie to isc do lekarza ( wtedy ulewal serwatką z przejedzenia)
dlatego spokojnie zobacze jak bedzie wieczorem, dam mu herbatke i odstawie wode z glukozą. ostatnio pomoglo. On generalnie zawsze ulewa, ale dzis to jakas masakra. -
A my byliśmy na szczepieniu dzis. 5w1+ wzw+ rotawirus. Odruch po szczepieniu byl prawidłowy: Krzyk przeraźliwy. Dala sie szybciutko utulić. Szczepienie bylo o 13. Do tej pory nie ma opuchlizny ani gorączki. Jest ospała i chyba tyle. Nie marudzi jakoś bardziej.
Paula44 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Jak ja jeszcze znajde czas na seriale
no ale jakos moze znajde
jezeli chodzi o ulewanie to moj robi to czesto pomimo odbekiwania a niekiedy tuz po, czasami w trakcie ciagniecia cyca mu sie zdarza ma podniesiony materacyk zarowno w łózeczku jak i w koszu i tam ulewanie jest sladowe a tak jak jest aktywny to czesto, mysle ze to dlatego, ze bardzo łapczywie je, bekamy jak tylkopusci piers np po 5 minutach
a jak mu sie uleje to od razu chce jesc znow (otwieranie buzi, mlaskanie jezykiem i piastki do buzi lub cokolwiek znajdzie sie w zasiegu, ale w porownaniu z wymiotowaniem wodami plodowymi w drugiej dobie teraz jest high life
Ag moj dostal w szpitalu wode z glukoza, zeby albo do konca zwymiotowac wody albo zeby sie strawily i wyszly z kupa, moglo zadzialac w dwie strony a potem mial zostac przeglodzony i u nas pomogło, ale skoro u Was nasililo ulewanie to moze nie ma co mu dawac na razie