X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Kawa drastycznie- zostaw go z małą i wyjdz ( chocby za płot)

To weźmie małą albo zadzwoni po teściową- mieszkamy dom w dom.

Dziewczyny dziękuję za pocieszenie, nie jest mi z małą ciężko, radzimy sobie ale jego stosunek do niej poprostu mnie cholernie przytłacza.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie juz dwa razy poryczalam przez m a moj to i tak jest zloty
    raz jak zapomnialam pepek poryskac a on do synka, ze zginalby bez niego, bo mamusia ani kapac ani przewijac, fakt mniejszy ryk jak on go przewija zreszta w nocy to nasz podzial obowiazkow, zebym mogla materaco pieluch zmienic, bo jak nie zdaze to mi sie przelewa

a drugi raz wczoraj bo wychodzi nam 7 karmien a polozna mowila ze ma byc 8-9, wiec go dostawlam o jeden raz wiecej i nie dosc ze biedak ulewal koszmarnie (choc sam jadl ja go tylko obudzilam wczesniej niz po 3 h snu) to jeszcze zaczal go strasznie brzuszek bolec i 3 wieczorno-nocne karmienia byly z rykiem od brzuszka i tez co s skomentowal o moim sluchaniu dziwnych rad

a i jeszcze snilo mi sie ze powiedzial ze mam sobie sama do dzecka w nocy wstawac, no to wstałam przebieram malego ten w ryk bo nie dosc ze nie tata to ja jeszcze zaspana powoli to robie a maly nienawidzi sie ubierac a mezu wstal i sie dziwi czemu go nie obudzilam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki i te rozpakowane i te, które lada chwila nimi zostaną :-)
    Malo sie udzielam bo zajmuje sie dzieckiem,domem i latamy zalatwiac sprawy zwiazane z synkiem ale czasami zaglądam i staram sie cos tam was nadrobic :-)
    Mateusz wazy juz 4050 :-) wiec pomalutku az do skutku :-) chociaz ostatnio jada czesciej po 80 ml niz po 100 ale nie bedziemy na sile w niego wciskac jak nie chce.

Ostatnio mnie olsnilo i doszlam do wniosku ze w sumie spisujemy sie dobrze w kwestii zajmowania sie Mateuszem bo mimo ze jest taki grzeczny.. Placze jak juz jest po kapieli i czasami na przewijaku a tak to cichutki i zadowolony :-) oby tak zostalo! Idziemy trybem co 3h, delikatnie budzimy, potem przewijamy jak wczesniej po wstaniu sie skasztani,potem karmimy, troche jest czuwania,usypianie i po godzine juz spi i tak caly czas :-) zloty chlopak! Jak zostawilismy malego pod opika mojej mamie to sie nameczyla przy nim... No coz tylko rodzic dokladnie wie jak zajac sie swoim dzieckiem,dobrze juz go poznal i rozumie co mu potrzeba :-) przy nas jest grzeczniutki jak anioleczek, nawet jak kupke zrobi to jest cicho. A wiemy kiedy idzie kupka bo robi taka zarabista mine prezesa, pierdzi jak moj maz,steka fajnie no i smierdziec zaczyna :-)
    Pepek jeszcze nie odpadl a robie wszystko i nadal sie trzyma...

Mam pytanka

1. Kiedy werandowalyscie swe pociechy? Czy ja juz moge
    2. Co trzeba wlozyc do wozka..jaka posciel czy co aby udac sie na spacer? Kiedy mozemy zrobic pierwsza rundke?

Ps. Niestety pokarmu juz nie mam :( jestesmy na mm... Tak walczylam o kp tak pragnelam i niestety nie wyszlo. Ale najwazniejsze ze Mateusz jest szczesliwy i przybiera na wadze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:24

Ag..., szpilka, isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    To weźmie małą albo zadzwoni po teściową- mieszkamy dom w dom.

Dziewczyny dziękuję za pocieszenie, nie jest mi z małą ciężko, radzimy sobie ale jego stosunek do niej poprostu mnie cholernie przytłacza.

W końcu musi się ogarnąć.

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdko witaj:)
    pewnie ze juz mozesz werandować.
    Ja na spacer daje mlodego w kombinezonie i nakrywam kocykokołderką, pod głową ma podusie.
    Pierwsza rundka w zaleznosci od pogody. jak jest cieplo to mozesz po werandowaniu od razu. Mateusz sie duzy urodzil wiec jest silny, ja mialam 4 dni werandowania, 3 na balkonie i dopiero pozniej spacer ale nie dosc ze pogoda byla ochydna to tez Kostus malusi.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam tylko ze maly moj okrecony byl pepowina w opisie te juz dopisalam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka Kostek tez byl okręcony pępowiną, jak widac sporo dzieci tak ma. no ale to takie wiercipięty ze chyba sztuką by bylo się nie okręcic w ciasnym brzuchu:)

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag kochana Ty moja! :D
    Dzięki za odp. Ale w wozku ma byc pusto i tylko poduszka a na niej dziecko ubrane na spacer i przykryte? Czy czyms "zascielic" karete jaśnie pana?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego używacie do sutków?

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja do wozka nie wkladam juz nic. daje go na materacyk tylko. raz dalam kocyk pod dupe i sie spocil za bardzo.
    czyli ubieram go w kombinezon, wkladam do wozka, nakrywam kocykokolderką i ta pokrywa od wozka i to wszystko.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:

ja niczego. mam purelan medeli ale uzylam moze raz.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja używam tego:
    http://www.aptekagemini.pl/flos-lek-for-mum-preparat-do-pielegnacji-brodawek-sutkowych-15ml.html
    To jest czysta lanolina, tańszy polski odpowiednik droższych preparatów. Tylko ja nigdy nie miałam popękanych, tylko wysuszone i na to działa bardzo dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:57

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam w 100 % purelan medeli :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam kontrastową kartkę w linie dla Tomka.
    Tylko śmierdzi bo markerem więc muszę trochę powietrzyć. Ciekawa jestem czy mu się spodoba :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problem jest poważniejszy. Przystawianie Natki jest coraz większym bólem :/

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to że ten Purelan i Floslek to z opisu to samo, a różnica w cenie jest ponad 3-krotna... Chyba że tego Purelanu to jakaś duża tubka, bo Flosleku jest dość mała.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te kapturki?

ania_29 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    U mnie problem jest poważniejszy. Przystawianie Natki jest coraz większym bólem :/

Ania jak ja Cię rozumiem...
    Ja nieraz prawie krzyczałam z bólu... Teraz też boli, ale po prostu się przyzwyczaiłam albo zagryzam zęby.
    U mnie to problem wrażliwości skóry brodawek + ewentualnie za krótkiego wędzidełka u Tomka.
    A kapturki u mnie nie zrobiły różnicy, a że kształt brodawek ok to sobie darowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:07

• szpilka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    moje mleko i maltan

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A te kapturki?
    Nie chcę karmić przez silikon, chyba że inaczej się nie będzie dało..

Mam to
    http://www.doz.pl/apteka/p62109-Linoderm_Mama_krem_do_pielegnujacy_brodawek_sutkowych_15_ml
    ale nie daje rady

201501145565.png
‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ