*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Szpilka Kostek tez byl okręcony pępowiną, jak widac sporo dzieci tak ma. no ale to takie wiercipięty ze chyba sztuką by bylo się nie okręcic w ciasnym brzuchu:)
niemniej jednak podejrzewam, ze gin na wizycie i ten w szpitalu widzeli to na usg i dobrze ze mi nie mowili bo schizy bym miala konkretne -
Iwuska, gonek te wodniste kupki to normalne przy karmieniu piersią.
Kawa niektórzy panowie tak mają i rozmowy mogą nie przynieść skutków. Jak będziesz na siłę starała sie go zaangażować, bez jego chociaż malej chęci to może przynieść to jeszcze gorszy skutek. Poszukaj pozytywnych cechvu niego. Może jeździ na myjnie Ci samochód myc, albo tankuje go. Może psa wyprowadza... No i pewnie pracuje. Pewnie mnie tu inne mamy zakrzyczą... Także przemyśl to ale to Twój mąż i Ty wiesz co na niego podziała. To tak samo jak jeden mężczyzna sprząta i gotuje a inny nie. Zreszta to zależy jeszcze co z domu wyniósł. Takze mamy pamiętajcie hak wychowujecie swoich synkow. Nie wyręczajcie ich we wszystkim.jonka91, isabelle, MonikaDM, renia83 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Cześć dziewczyny.
widzę od pisałyscie o kolkach. w szpitalu dostałam książeczkę Dlaczego maluszki płaczą. I tam jest napisane że pojawia się ona między 3dniem a 3tygodniem. Szczyt objawów przypada ok 6tygodnia i ustępuje zwykle około 3-4miesiąca. Najczęściej występuje w godz popołudniowych lub wieczornych. Nas kolka dopadła po wyjściu ze szpitala. Mała cały dzień płakała, brzuszek napięty, nóżki podkurczone. Mąż w aptece kupił Delicol i pomogło.
Ja niestety zaczęłam z jednej piesi ściągać mleko i podawać w butelce bo brodawka pękła na pół. i boli bardzo podczas karmienia. Z drugiej mała je normalnie. Nie wiem czy tak można ale mam wrażenie że jest bardziej najedzona. -
mnie czasami tez bardzo boli jak chwyci zle i nie daje sobie zabrac, akcja z wtykaniem malego palca miedzy zacisniete dziasla bywa poniekad zabawna,
brodawek popekanych nie mam ale podraznione
najgorsze jest pierwsze zassanie no i jak juz konczy i nie chce mu sie dobrze chwytac bo piers rozkrecona i samo leci
i coraz czesciiej rozwazam wyjecie kapturkow z opakowania
moj na cyca sie rzuca jak ten rekin ze szczek
nazywam go czasem żarłacz cyckojad
Kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bf5d48ec28c.jpg
Cześć ciotki styczniówki!
Kończę dziś 3 tygodnie. A mama na dziś dopiero miała termin!
Nie ma czasu Was nadrobić, bo... no cóż... zajmuje jej każda minute.
Jak juz śpię, to mama zamiast spać ze mną sprząta, pierze albo szuka dla mnie rzeczy przez internet. Zamówiła mi hustawka ze Smyka. Wygląda odlotowo. Dostane też nowe ubrania, bo z tych 56 już wyrastam. Jesteś leniem, mama odciagac resztki pokarmu z cyca. Tak to cały czas butla.
Odwiedziny były. Dziadków i wujka oraz ciotki. Ale spałem jak byli.
Tata pomaga, chociaż rano wygląda jakby nie spał tydzień a ja przecież w nocy śpię 3 lub 4 godziny. Wczoraj miałem zatwiardzenie. Darlem się okropnie i ... mam chrype. Tata kupił mi nowe mleko na kolki i zaparcia hipp comfort. I.... zrobiłem taka kupę, ze bylem brudny nawet pod pachami! Mama nadal nie wie, jak to możliwe; )
Ponieważ chrypa nie przechodzi, mama poprosiła o wizytę domowa pediatre. Ma być o 18.
Bylem już w przychodni. Waze 3500. Mam małego wodniaczka na jaderku. Oby się wchłpnal. Wczoraj odpadł mi pępek! Jestem dorosły!
Teraz śpię na brzuchu mamy, mnie wygodnie, ale ona ledwo dycha. Ciężki chyba jedem albo znowu jen kręgosłup nawala
Brzuch ja pobolewa. Nadal ma taki wałek nad blizna i leci jeszcze....
To chyba tyle. Śpię dalej! ♡Ag..., jonka91, Selene, isabelle, ania_29, szpilka, Agus89, Ewelina88, Wiki81, Maud11, Gwiazdeczka27, Kawa, MartaKD, M4DZI4, renia83, belldandy, Anutka, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:Dzięki za odp. Ale w wozku ma byc pusto i tylko poduszka a na niej dziecko ubrane na spacer i przykryte? Czy czyms "zascielic" karete jaśnie pana?
Pościelki do wózka to chyba bardziej na lato jak maluch leży tylko w ubranku. Ja daję małą w kombinezon i owijam całą grubym kocem i w takiej postaci do wózka. A co do twojego pytania wyżej - śmiało idź na spacer póki mrozów nie ma, mały nie jest taki małyGwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:http://babyonline.pl/walka-mam-zobacz-starcie-mam-na-placu-zabaw-film,aktualnosci-film,622,r22.html
fajny filmik:)
Jak dobrze, że my tu na forum jesteśmy ponad podziałami!Dla nas po prostu najważniejsze są nasze Dzieciaczki!
Film świetny! Taki prawdziwy!Ag..., MartaKD lubią tę wiadomość
-
Ala po pierwszym spacerze spała do 15.15 (od 11.20)... zjadła i... poszła w kimę
Ja ubrałam ją tak:
body z długim rękawem, śpiochy welurowe, misiowy kombinezon, czapeczka; w wózku miała tylko bawełniano-polarowy śpiworek i na to okrycie wózkaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 16:04
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość