X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Szpilka Kostek tez byl okręcony pępowiną, jak widac sporo dzieci tak ma. no ale to takie wiercipięty ze chyba sztuką by bylo się nie okręcic w ciasnym brzuchu:)
    generalniesamo okrecenie nie jest niczym zlym ani niezwyklym, chyba, ze dzecko sie poddusi wychodzac jak moj

niemniej jednak podejrzewam, ze gin na wizycie i ten w szpitalu widzeli to na usg i dobrze ze mi nie mowili bo schizy bym miala konkretne

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie ciesze ze nie wiedzialam o tym:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja niczego. mam purelan medeli ale uzylam moze raz.
    ja też purelan mam i avent, uzywam codziennie,bobolą suty jak Klara ciągnie ale tylko przy pierwszym pociągnięciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:19

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska, gonek te wodniste kupki to normalne przy karmieniu piersią.
    Kawa niektórzy panowie tak mają i rozmowy mogą nie przynieść skutków. Jak będziesz na siłę starała sie go zaangażować, bez jego chociaż malej chęci to może przynieść to jeszcze gorszy skutek. Poszukaj pozytywnych cechvu niego. Może jeździ na myjnie Ci samochód myc, albo tankuje go. Może psa wyprowadza... No i pewnie pracuje. Pewnie mnie tu inne mamy zakrzyczą... Także przemyśl to ale to Twój mąż i Ty wiesz co na niego podziała. To tak samo jak jeden mężczyzna sprząta i gotuje a inny nie. Zreszta to zależy jeszcze co z domu wyniósł. Takze mamy pamiętajcie hak wychowujecie swoich synkow. Nie wyręczajcie ich we wszystkim.

jonka91, isabelle, MonikaDM, renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    widzę od pisałyscie o kolkach. w szpitalu dostałam książeczkę Dlaczego maluszki płaczą. I tam jest napisane że pojawia się ona między 3dniem a 3tygodniem. Szczyt objawów przypada ok 6tygodnia i ustępuje zwykle około 3-4miesiąca. Najczęściej występuje w godz popołudniowych lub wieczornych. Nas kolka dopadła po wyjściu ze szpitala. Mała cały dzień płakała, brzuszek napięty, nóżki podkurczone. Mąż w aptece kupił Delicol i pomogło.

Ja niestety zaczęłam z jednej piesi ściągać mleko i podawać w butelce bo brodawka pękła na pół. i boli bardzo podczas karmienia. Z drugiej mała je normalnie. Nie wiem czy tak można ale mam wrażenie że jest bardziej najedzona.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie czasami tez bardzo boli jak chwyci zle i nie daje sobie zabrac, akcja z wtykaniem malego palca miedzy zacisniete dziasla bywa poniekad zabawna,
    brodawek popekanych nie mam ale podraznione

najgorsze jest pierwsze zassanie no i jak juz konczy i nie chce mu sie dobrze chwytac bo piers rozkrecona i samo leci

i coraz czesciiej rozwazam wyjecie kapturkow z opakowania
    moj na cyca sie rzuca jak ten rekin ze szczek
    nazywam go czasem żarłacz cyckojad :)

Kawa lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Takze mamy pamiętajcie hak wychowujecie swoich synkow. Nie wyręczajcie ich we wszystkim.

noo wlasnie, bo będą na nas synowe psioczyć:)

jonka91, Wiki81, Kawa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:50

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Czego używacie do sutków?

Ja mam lano-maść Zaji. Też 100% lanolina, a 4 razy tańsza niż purelan medeli.

Malenq lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bf5d48ec28c.jpg

Cześć ciotki styczniówki!

Kończę dziś 3 tygodnie. A mama na dziś dopiero miała termin! ;)
    Nie ma czasu Was nadrobić, bo... no cóż... zajmuje jej każda minute.
    Jak juz śpię, to mama zamiast spać ze mną sprząta, pierze albo szuka dla mnie rzeczy przez internet. Zamówiła mi hustawka ze Smyka. Wygląda odlotowo. Dostane też nowe ubrania, bo z tych 56 już wyrastam. Jesteś leniem, mama odciagac resztki pokarmu z cyca. Tak to cały czas butla.
    Odwiedziny były. Dziadków i wujka oraz ciotki. Ale spałem jak byli.
    Tata pomaga, chociaż rano wygląda jakby nie spał tydzień a ja przecież w nocy śpię 3 lub 4 godziny. Wczoraj miałem zatwiardzenie. Darlem się okropnie i ... mam chrype. Tata kupił mi nowe mleko na kolki i zaparcia hipp comfort. I.... zrobiłem taka kupę, ze bylem brudny nawet pod pachami! Mama nadal nie wie, jak to możliwe; )
    Ponieważ chrypa nie przechodzi, mama poprosiła o wizytę domowa pediatre. Ma być o 18.
    Bylem już w przychodni. Waze 3500. Mam małego wodniaczka na jaderku. Oby się wchłpnal. Wczoraj odpadł mi pępek! Jestem dorosły! :)
    Teraz śpię na brzuchu mamy, mnie wygodnie, ale ona ledwo dycha. Ciężki chyba jedem albo znowu jen kręgosłup nawala ;)
    Brzuch ja pobolewa. Nadal ma taki wałek nad blizna i leci jeszcze....

To chyba tyle. Śpię dalej! ♡

Ag..., jonka91, Selene, isabelle, ania_29, szpilka, Agus89, Ewelina88, Wiki81, Maud11, Gwiazdeczka27, Kawa, MartaKD, M4DZI4, renia83, belldandy, Anutka, rastafanka lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dzięki za odp. Ale w wozku ma byc pusto i tylko poduszka a na niej dziecko ubrane na spacer i przykryte? Czy czyms "zascielic" karete jaśnie pana?

Pościelki do wózka to chyba bardziej na lato jak maluch leży tylko w ubranku. Ja daję małą w kombinezon i owijam całą grubym kocem i w takiej postaci do wózka. A co do twojego pytania wyżej - śmiało idź na spacer póki mrozów nie ma, mały nie jest taki mały :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/walka-mam-zobacz-starcie-mam-na-placu-zabaw-film,aktualnosci-film,622,r22.html

fajny filmik:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:54

jonka91, MartaKD lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:51

Ag... lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    http://babyonline.pl/walka-mam-zobacz-starcie-mam-na-placu-zabaw-film,aktualnosci-film,622,r22.html

fajny filmik:)

Jak dobrze, że my tu na forum jesteśmy ponad podziałami! :) Dla nas po prostu najważniejsze są nasze Dzieciaczki! :)

Film świetny! Taki prawdziwy! ;)

Ag..., MartaKD lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala po pierwszym spacerze spała do 15.15 (od 11.20)... zjadła i... poszła w kimę :)

Ja ubrałam ją tak:
    body z długim rękawem, śpiochy welurowe, misiowy kombinezon, czapeczka; w wózku miała tylko bawełniano-polarowy śpiworek i na to okrycie wózka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 16:04

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:51

Ag..., isabelle, jonka91, Maud11 lubią tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wiki, uspokoiła się trochę i staram się nie nakręcić za mocno:0

Wiki81 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupki są różne: wodniste i kleksy, także grudkowate - wszystkie w kolorze musztardowym lub lekko zielonkawym, w zależności, co zjem... Ale w przewadze rzadkawe, żółtawe :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek dxis znowu bardzo mocno ulewa:( mam wrażenie ze więcej uleje niż zje. Nie wiem czy nie skończę u lekarza:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brak pokarmu polecam odgazowane karmi. Działa!!!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 1994 1995 1996 1997 1998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ