X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agattee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na styczen :) U lekarza jeszcze nie bylam. 13dpo zrobilam pierwsza bete wynik 102, i w piatek (16dpo) druga bete ale wynik mam w poniedzialek. Mam nadzieje, ze przyrosnie ladnie. Mieszkam w DE i w piatek chcialam zrobic termin na pierwsza wizyte ale baba z recepcji cos tam powiedziala, ze mam najpierw odebrac wyniki w poniedzialek i wtedy cos tam -,- tak olewajaco troche mnie potraktowali, wkurzona bylam jak nie wiem.

Tak wiec styczniowki 2015, laczmy sie ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 12:45

Wiola25 lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane, gratulacje to cudowne widzieć styczniówki :) Boże jak ten czas leci.. pamiętam jak byłam w 8 tyg i nie mogłam doczekać się 10 tego, potem 15 tego, itd.. teraz marzę o 37 i koniec :)A Wam życzę podobnie jak Rewolucja samych nudnych, ksiązkowych ciąż :))

Wiola25, iwcia77, Sofia lubią tę wiadomość

• agattee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez macie bol brzucha ciagle? Mnie boli codziennie odkad zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywny. Bol doslownie 2 sekundowy ale powtarza sie kilka razy dziennie i przyrownalabym go do miesiaczkowego. To normalne ?

benitka lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STYCZNIÓWECZKI GRATULACJE KOCHANE :-) ŻYCZĘ ZDROWYCH CIĄŻ I ZDROWIUTKICH MALUSZKÓW :-)

POZDRAWIAM

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Dziewczyny tez macie bol brzucha ciagle? Mnie boli codziennie odkad zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywny. Bol doslownie 2 sekundowy ale powtarza sie kilka razy dziennie i przyrownalabym go do miesiaczkowego. To normalne ?
    to normalne...ja tez jeszcze mam takie bole, dzisiaj jak sie obudziłam to mnie dorwał...na poczatku miałam tak silne po kilka sekund, ze musiałam przysiasc lub sie zgiac w poł...

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Styczniowe Mamy.... Spokojnych Ciąż <3

• agattee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola to ja tez takie ciagle mam, niestety taki bol przypomina mi tylko o morzu czerwonym wiec niestety co jakis czas latam do lazienki skontrolowac, ehh...
    W ktorym tygodniu powinna odbyc sie pierwsza wizyta u ginekologa? Bo jak mi te durne baby z recepcji dadza pozny termin to chyba je tam udusze... zawsze robia problem...

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak koło 7 tyg najlepiej...wtedy juz i serduszko mozna zobaczyc :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie bóle brzucha. Na 4 dni przed testem się zaczęły i myślałam że to bóle przewidujące @ (zawsze takie miałam na 3 dni przed @). :) Nie ma się czym martwić :)

201501145565.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też trochę boli, a w zasadzie lekko "ciągnie". Ale jest to już inne odczucie niż na okres. Miałam tak w każdej ciąży, więc już wiem, że to normalne. A poza tym coś już czujecie?

o14815nmahj2bgg1.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko czuje bol brzucha, wrazliwe sutki i troche piersi. I odkad zrobilam test to brzuch mam lekko wzdety, czasem chce mi sie czesto jesc :P Do tej pory zawsze rano wstawalam i nie bylam glodna a juz ledwo sie obudze o 8 i mi burczy w brzuchu. Albo zjem cos po poludniu a czuje sie jakbym nic nie jadla, mimo wszystko nie obzeram sie bo to tez niedobrze :)

Starająca się lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tylko brzuch i piersi (bardziej sutki) :) Sajgon zacznie się później ;)

201501145565.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Ja też mogę dołączyć? Zaczynam dopiero piąty tydzień, ale mam ogromną nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze i w styczniu pojawi się nowy członek rodziny :)

oczywiście, zapraszamy! :) jak juz bedziemy po pierwszych, moze drugich wizytach to zrobimy sobie liste z datami prawdopodobnych porodów ;) co Wy na to ?:D narazie nie ma co szaleć, ale czas leci nieubłaganie i juz jakies plany mozemy snuć ;)

MonikaDM lubi tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie od dwóch dni już raczej nic nie boli ( w sensie brzuch). Czasami chwyta mnie tak jakby skurcz jajnika, raz z jednej raz z drugiej strony. Nie wiem czy to normalne i tez sie troche martwie. Mdłości miałam w poniedziałek, wtorek i troche środe. Od czwartku nic.. co tez mnie martwi. No ale apetytu nie mam, na słodycze nie mam ochoty.. generalnie ciągle pije i w związku z tym dużo wysikuje ;) termin do gine mam na 05.05 w poniedzialek, ale tylko dlatego, że miesiac temu umowilam sie na cytologie. Moze bedzie juz cos widac na usg. Owulacja była pozno,bo w 19dc, wiec cudów nie oczekuje. Dziewczyny jedyne co mozemy teraz zrobic to sie nie denerwowac, nie stresowac i czekac na wizyty u gine :) wtedy wszystko sie okaże :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    Dziewczyny mnie od dwóch dni już raczej nic nie boli ( w sensie brzuch). Czasami chwyta mnie tak jakby skurcz jajnika, raz z jednej raz z drugiej strony. Nie wiem czy to normalne i tez sie troche martwie. Mdłości miałam w poniedziałek, wtorek i troche środe. Od czwartku nic.. co tez mnie martwi.

Spokojnie, na pewno wszystko jest w porządku. To normalne że jednego dnia coś dolega a drugiego już nie. Trzeba się do tej zmienności przyzwyczaić :)

201501145565.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, ale fajnie Ci sie zlozylo z ta wizyta u gina :) I musze powiedziec ze mialam jeszcze pozniej owulacje niz Ty (pierwszy raz taki przypadek) bo dopiero 22dc. Do 20dc testy owulacyjne wychodzily mi negatywne, temperatura byla tragiczna juz podejrzewalam cykl bezowulacyjny i chcialam odpuscic ale dziewczyny na OF daly mi powera, doping, wiec wspolzylismy dalej i 9dpo ujrzalam baaardzo blada kreseczke, a doslownie jej zarys. Mimo wszystko pierwsze co pomyslalam, ze test byl felerny bo znajoma z innego forum tez stara sie i w poprzednim cyklu wychodzily jej bladziochy i niestety okres przyszedl... Na szczescie u mnie testy z dnia na dzien zaczely ciemniec i... udalo sie :)

Co do dat prawdopodonych porodow to tez jestem za, mysle ze po wizytach u ginow fajnie byloby takie cos zrobic :) Mi w sumie tutaj na belly wyznacza na 31.12 ale to niemozliwe bo mialam pozna owule (16.04). Jednak jak w ustawieniach zmienie, zeby kalkulator liczyl termin od daty owulacji to pokazuje 7.01.
    No ale ciekawe co powie lekarz :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuje i kibicuje. oby wszystkim udalo sie dotrzymac do terminu i zeby bylo was tak duzo jak nas grudniowek :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, już się zastanawiałam, czy takiego tematu nie założyć ;)
    Mi z kalkulatorów wychodzi 5 (od początku cyklu) lub 7 (od owulki) stycznia, do gina mam zamiar pójść jakoś w przyszłym tyg, żeby potwierdzić i zobaczyć już serduszko czyli tak 12 może 14 maja?

Kiedy zamierzacie oznajmić tę cudowną nowinę rodzinie? No i komu powiedziałyście pierwszemu? :)
    Ja powiedziałam mojemu M od razu, badał test pod każdym kątem z wyszczerzonymi ząbkami, już strony z imionami przejrzał hihi...
    A rodzinie zamierzam powiedzieć z końcem pierwszego trymestru, no może mamie wcześniej ( o ile mój M. nie będzie sie stawiać, że on też chce swoim powiedzieć) - mam z nią tak cudowną więź, że ciężko mi jej czegoś nie powiedzieć

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Co do dat prawdopodonych porodow to tez jestem za, mysle ze po wizytach u ginow fajnie byloby takie cos zrobic :) Mi w sumie tutaj na belly wyznacza na 31.12 ale to niemozliwe bo mialam pozna owule (16.04). Jednak jak w ustawieniach zmienie, zeby kalkulator liczyl termin od daty owulacji to pokazuje 7.01.
    No ale ciekawe co powie lekarz :)

Trochę dziwnie to liczy. Miałaś później owulację niż ja a termin z niej i tak wcześniejszy od mojego ;)

Edit:
    A nie, przepraszam, ja miałam 17.04 :D Czyli wszystko ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 08:59

201501145565.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzicom powiemy pewnie po tej wizycie :) nie ma co ukrywac przed nimi, nawet GDYBY ale OBY NIE było coś nie tak, to powini wiedziec co przeżywamy. Znajomi jeszcze poczekaja, nie wiem do którego tygodnia ;) zastanawiam sie kiedy w pracy powidziec, do konca miesiaca powinnam dostac swoją upragnioną, wypracowaną po 5ciu latach, umowe na czas nieokreslony :D huuura! Pierwsza dowiedziała sie moja przyjaciólka. Mąż jako drugi :) kupiłam mu buciki i wręczyłam z testem ciążowym :)
    Ja owulke miałam póżno, bo w 19 dc, i jak oglądam na mamazone.pl ciążę tydzień po tygodniu, to patrze cos sie dzieje u mojego Kropka tak jakby tydzien wstecz. Np teraz jestem w 6. tc, a oglądam 5tc. bo owu było 5 dni pozniej niż standard :) właśnie w tych filmikach jest mowione, że serduszko zaczyna bić w 22. dniu od zapłodnienia. Ja ide do gine właśnie 22 dnia :D le nie licze na serce :D ważne żeby była żyjąca kropa :D

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ