*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez na styczen U lekarza jeszcze nie bylam. 13dpo zrobilam pierwsza bete wynik 102, i w piatek (16dpo) druga bete ale wynik mam w poniedzialek. Mam nadzieje, ze przyrosnie ladnie. Mieszkam w DE i w piatek chcialam zrobic termin na pierwsza wizyte ale baba z recepcji cos tam powiedziala, ze mam najpierw odebrac wyniki w poniedzialek i wtedy cos tam -,- tak olewajaco troche mnie potraktowali, wkurzona bylam jak nie wiem.
Tak wiec styczniowki 2015, laczmy sie !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 12:45
Wiola25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo kochane, gratulacje to cudowne widzieć styczniówki Boże jak ten czas leci.. pamiętam jak byłam w 8 tyg i nie mogłam doczekać się 10 tego, potem 15 tego, itd.. teraz marzę o 37 i koniec :)A Wam życzę podobnie jak Rewolucja samych nudnych, ksiązkowych ciąż )
Wiola25, iwcia77, Sofia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tez macie bol brzucha ciagle? Mnie boli codziennie odkad zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywny. Bol doslownie 2 sekundowy ale powtarza sie kilka razy dziennie i przyrownalabym go do miesiaczkowego. To normalne ?
benitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagattee wrote:Dziewczyny tez macie bol brzucha ciagle? Mnie boli codziennie odkad zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywny. Bol doslownie 2 sekundowy ale powtarza sie kilka razy dziennie i przyrownalabym go do miesiaczkowego. To normalne ?
-
karola to ja tez takie ciagle mam, niestety taki bol przypomina mi tylko o morzu czerwonym wiec niestety co jakis czas latam do lazienki skontrolowac, ehh...
W ktorym tygodniu powinna odbyc sie pierwsza wizyta u ginekologa? Bo jak mi te durne baby z recepcji dadza pozny termin to chyba je tam udusze... zawsze robia problem... -
nick nieaktualny
-
Ja tylko czuje bol brzucha, wrazliwe sutki i troche piersi. I odkad zrobilam test to brzuch mam lekko wzdety, czasem chce mi sie czesto jesc Do tej pory zawsze rano wstawalam i nie bylam glodna a juz ledwo sie obudze o 8 i mi burczy w brzuchu. Albo zjem cos po poludniu a czuje sie jakbym nic nie jadla, mimo wszystko nie obzeram sie bo to tez niedobrze
Starająca się lubi tę wiadomość
-
A.loth wrote:Ja też mogę dołączyć? Zaczynam dopiero piąty tydzień, ale mam ogromną nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze i w styczniu pojawi się nowy członek rodziny
oczywiście, zapraszamy! jak juz bedziemy po pierwszych, moze drugich wizytach to zrobimy sobie liste z datami prawdopodobnych porodów co Wy na to ? narazie nie ma co szaleć, ale czas leci nieubłaganie i juz jakies plany mozemy snućMonikaDM lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mnie od dwóch dni już raczej nic nie boli ( w sensie brzuch). Czasami chwyta mnie tak jakby skurcz jajnika, raz z jednej raz z drugiej strony. Nie wiem czy to normalne i tez sie troche martwie. Mdłości miałam w poniedziałek, wtorek i troche środe. Od czwartku nic.. co tez mnie martwi. No ale apetytu nie mam, na słodycze nie mam ochoty.. generalnie ciągle pije i w związku z tym dużo wysikuje termin do gine mam na 05.05 w poniedzialek, ale tylko dlatego, że miesiac temu umowilam sie na cytologie. Moze bedzie juz cos widac na usg. Owulacja była pozno,bo w 19dc, wiec cudów nie oczekuje. Dziewczyny jedyne co mozemy teraz zrobic to sie nie denerwowac, nie stresowac i czekac na wizyty u gine wtedy wszystko sie okaże
-
Wiola25 wrote:Dziewczyny mnie od dwóch dni już raczej nic nie boli ( w sensie brzuch). Czasami chwyta mnie tak jakby skurcz jajnika, raz z jednej raz z drugiej strony. Nie wiem czy to normalne i tez sie troche martwie. Mdłości miałam w poniedziałek, wtorek i troche środe. Od czwartku nic.. co tez mnie martwi.
Spokojnie, na pewno wszystko jest w porządku. To normalne że jednego dnia coś dolega a drugiego już nie. Trzeba się do tej zmienności przyzwyczaić
-
Wiola, ale fajnie Ci sie zlozylo z ta wizyta u gina I musze powiedziec ze mialam jeszcze pozniej owulacje niz Ty (pierwszy raz taki przypadek) bo dopiero 22dc. Do 20dc testy owulacyjne wychodzily mi negatywne, temperatura byla tragiczna juz podejrzewalam cykl bezowulacyjny i chcialam odpuscic ale dziewczyny na OF daly mi powera, doping, wiec wspolzylismy dalej i 9dpo ujrzalam baaardzo blada kreseczke, a doslownie jej zarys. Mimo wszystko pierwsze co pomyslalam, ze test byl felerny bo znajoma z innego forum tez stara sie i w poprzednim cyklu wychodzily jej bladziochy i niestety okres przyszedl... Na szczescie u mnie testy z dnia na dzien zaczely ciemniec i... udalo sie
Co do dat prawdopodonych porodow to tez jestem za, mysle ze po wizytach u ginow fajnie byloby takie cos zrobic Mi w sumie tutaj na belly wyznacza na 31.12 ale to niemozliwe bo mialam pozna owule (16.04). Jednak jak w ustawieniach zmienie, zeby kalkulator liczyl termin od daty owulacji to pokazuje 7.01.
No ale ciekawe co powie lekarzWiola25 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, już się zastanawiałam, czy takiego tematu nie założyć
Mi z kalkulatorów wychodzi 5 (od początku cyklu) lub 7 (od owulki) stycznia, do gina mam zamiar pójść jakoś w przyszłym tyg, żeby potwierdzić i zobaczyć już serduszko czyli tak 12 może 14 maja?
Kiedy zamierzacie oznajmić tę cudowną nowinę rodzinie? No i komu powiedziałyście pierwszemu?
Ja powiedziałam mojemu M od razu, badał test pod każdym kątem z wyszczerzonymi ząbkami, już strony z imionami przejrzał hihi...
A rodzinie zamierzam powiedzieć z końcem pierwszego trymestru, no może mamie wcześniej ( o ile mój M. nie będzie sie stawiać, że on też chce swoim powiedzieć) - mam z nią tak cudowną więź, że ciężko mi jej czegoś nie powiedzieć -
agattee wrote:Co do dat prawdopodonych porodow to tez jestem za, mysle ze po wizytach u ginow fajnie byloby takie cos zrobic Mi w sumie tutaj na belly wyznacza na 31.12 ale to niemozliwe bo mialam pozna owule (16.04). Jednak jak w ustawieniach zmienie, zeby kalkulator liczyl termin od daty owulacji to pokazuje 7.01.
No ale ciekawe co powie lekarz
Trochę dziwnie to liczy. Miałaś później owulację niż ja a termin z niej i tak wcześniejszy od mojego
Edit:
A nie, przepraszam, ja miałam 17.04 Czyli wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 08:59
-
My rodzicom powiemy pewnie po tej wizycie nie ma co ukrywac przed nimi, nawet GDYBY ale OBY NIE było coś nie tak, to powini wiedziec co przeżywamy. Znajomi jeszcze poczekaja, nie wiem do którego tygodnia zastanawiam sie kiedy w pracy powidziec, do konca miesiaca powinnam dostac swoją upragnioną, wypracowaną po 5ciu latach, umowe na czas nieokreslony huuura! Pierwsza dowiedziała sie moja przyjaciólka. Mąż jako drugi kupiłam mu buciki i wręczyłam z testem ciążowym
Ja owulke miałam póżno, bo w 19 dc, i jak oglądam na mamazone.pl ciążę tydzień po tygodniu, to patrze cos sie dzieje u mojego Kropka tak jakby tydzien wstecz. Np teraz jestem w 6. tc, a oglądam 5tc. bo owu było 5 dni pozniej niż standard właśnie w tych filmikach jest mowione, że serduszko zaczyna bić w 22. dniu od zapłodnienia. Ja ide do gine właśnie 22 dnia le nie licze na serce ważne żeby była żyjąca kropa