X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź, już 4tyg ma Adela i tylko czekam aż ta paskudna linia zniknie..

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie właśnie zmartwilam. Kostek przez tydzień nic nie przybral na wadze:( może to przez te mocne ulewania co miał ale ten tydzień go budze nawet w nocy. W czwartek mam wizytę, zobaczymy co powie. Martwię się bo co tydzień Było równo 250g.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:52

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hm u nas z zasypianiem sprawa wygląda tak że po kąpieli karmię butelką z mm aż "pod sam korek", odbekam i kładę małą do łóżeczka, przy przygaszonym świetle, czasem daję smoka i wychodzę. Mała sobie pomarudzi coś pod nosem i do 15min zasypia :) zgodnie z zasadą T.Hogg którą moja szwagierka też stosowała i się sprawdziła. ;)

edit Jeśli dziecko płacze bez powodu łatwo to sprawdzić, po jakimś czasie popłakiwania robi przerwę nasłuchując czy ktoś idzie jeśli nikt nie przychodzi to w końcu sobie zaśnie :)

To moja mała wyłamuje się z tej zasady....
    Jak ja zostawiam to " płuca wypluwa "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 20:58

• Selene Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ll

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:52

Malenq, Anutka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    To moja mała wyłamuje się z tej zasady....
    Jak ja zostawiał to " płuca wypluwa "

Moja na początku też się darła więc ze stoickim spokojem wstawałam jej podać smok ale na ręce nie brałam aż się nauczyła. Chyba że Twoją boli brzuszek albo ma mokro? hm no każde dziecko jest inne :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene nawet nie wiedziałam, ze coś takiego jest i tak się objawia:)dzięki za słowa otuchy. Poczekam spokojnie do wizyty jednocześnie monitorując wagę. Mam nadzieje ze to właśnie to:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a moj maly terrorysta dzisiaj znow sie drze i wszytko mu przeszkadza, co sie robi z dwutygodniowy dzieckiem, ktore najedzone przebrane przytulone i dalej sie drze, no i tym razem to raczej nie brzuch, bo najbardziej macha rekami robiac sie czerwonym z wsciekłosci

sprawia wrazenie jakby nie mogl zasnac
    Ja swoja mecze... Klade na brzuszek i wlaczam kolyske... Klade w bujaczek, wlaczam choinke, jakos ja czyms interesuje az sie zmeczy i zasnie a nieraz daje je poplakac

I moja tak sie czerwieni i denerwuje jak nie moE zasnac, bujanie pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 21:13

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Moja na początku też się darła więc ze stoickim spokojem wstawałam jej podać smok ale na ręce nie brałam aż się nauczyła. Chyba że Twoją boli brzuszek albo ma mokro? hm no każde dziecko jest inne :)
    I sytuacje są inne, nie tylko dzieci...jak masz świadomość ze maleństwo chore jest, to inaczej podchodzisz do płaczu, wrzaskow itp.
    Mnie wystarczy, ze co i rusz przypominam sobie opis kardiologia i juz biorę małą na ręce, coby nie straciła oddechu od tych wrzasków...
    Kiedyś przed porodem,jak wszystko miało być pięknie i normalnie, to obiecywałam sobie, ze malej na rekach nosić nie będę, ze sama będzie zasypiac itp. Życie zweryfikowało moje plany i poglądy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 21:20

Anutka, Kawa lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubilam za to, ze bierzesz na rece mimo iz olan byl inny... Serce mi peka od krzyku dziecka i tez nie wyobrazam soebie ze ma lezec j sie zanosic od placzu

zielarka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wychodzę z takiego z kolei założenia, że takie małe dziecko nie powinno już od razu mieć wprowadzanych jakiś zasad. Teraz jest taki czas (wg mnie oczywiście) gdzie u dziecka liczy się dotyk, czułość, bliskość a nie tylko karmienie, przewijanie i kładzenie do łóżeczka spać. Jak popłakuje i wszystko dla niego się zrobiło i nadal popłakuje najwyraźniej potrzebuje tej bliskości dlatego bierzemy go na rączki , przytulamy potem np. zaśnie i odkładamy do jego łóżeczka i owszem zdarza się przecież że się przebudzi , otwiera te małe ślipka ale nie płacze czuwa sobie po czym np. po 15 minutach zasypia :)
    Jak będzie bardziej kumaty to i wówczas będziemy starać się wprowadzać zasady aby zasypiał np. sam w swoim wyrku :)
    Nie jestem również zwolenniczką typowo poradników jak wychowywać dzieci ponieważ każde dziecko jest przecież inne i podejrzewam, że sami będziemy w stanie odnaleźć złoty środek , poznając cały czas naturę naszego szkraba. Ale oczywiście wszystko zweryfikuje życie.. mam nadzieję że w przyszłości nie będę musiała wydzwaniać po Zawadzką ;)

a to my po kąpieli , które są coraz bardziej spokojniutkie i milutkie :)Czyściutki i opatulony i baardzo zadowolony :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6fca3ccb387.jpg

Gosiak, isabelle, Rybka1, Malenq, Maud11, Goosiaczek2, Ewelina88, Becia81 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenQ jeśli masz do tego powody to jak najbardziej rozumię Twoje postępowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 22:40

• isabelle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Selene nawet nie wiedziałam, ze coś takiego jest i tak się objawia:)dzięki za słowa otuchy. Poczekam spokojnie do wizyty jednocześnie monitorując wagę. Mam nadzieje ze to właśnie to:)

Ag, a ważony był na tej samej wadze co zawsze?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:52

OliOla lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:52

Gwiazdeczka27, Malenq, OliOla lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stas <3
    urodzil sie 28.01.2015 , o godz 20:52 -naturalnie ,3650g wazyl ..... wiecej wam opisze bo to trwalo az od 27go stycznia az do urodzin malego-dodam ze byl wyciagany kleszczami;/- czy jak to sie nazywa.....MALY I JA JESTESMY CALI I ZDROWI , OD WCZORAJ W DOMKU<3

Kawa, MartaKD, zielarka, lwuska55592, isabelle, renia83, Gwiazdeczka27, Malenq, Maud11, Agus89, Paula44, Anutka, Wiki81, Ewelina88, magdalenka lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie mam dwa pytanka

1. delicol (kropelki na kolki) jak często się je stosuje? czy tylko się podaje wówczas kiedy występuje kolka u dziecka? Czy np. dwa razy dziennie? Pytam tak w razie czego na przyszłość, bo na ulotce nic nie piszą tylko o dawkowaniu. Więc ja zrozumiałam, że podaje się je w trakcie trwania kolki?

2. Oilatum : czy po dodaniu go do kąpieli jeszcze przy pielęgnacji mam smarować ciałko dziecka jakąś oliwką lub kremikiem czy już nie trzeba?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc i dzień pełen wrażen... róznych...
    Wczoraj Wam pisałam,że boli mnie kregosłup, no więc ból sie nasilał,nie pomagaly zmiany pozycji.O 23 pojechalismy z mężęm na SOR, tam odesłali mnie na Izbe ginekologii, ginekolog mnie zbadał, wszystko ok,odesłał na SOR.Tam pobrali krew, zrobli ktg,rentgena, podali kroplówkę przeciwbólową taką jak po cc, ja zwijałam sie z bólu.Mała została z mamą,ja cycki miałam pełne, mąż jechał po laktator.Wyszło,że po ciązy zmienił sie środek ciezkości, kręgosłup dostał po dupie i teraz uciska,bo jest jakies skrzywienie:( Gdy rana mi sie wygoi mam chodzic na basen, teraz spac na płasko i wygodnie siedziec w czasie karmienia.Takze Kochane-dbajmy o kregoslupy.
    A dziś na obiad i kolacje przyjechali tesciowie, przywieźli malej pieluchy, chusteczki i płyn do kapania.Spodziewalam się jakiejś zabawki, ciuszków,a poczulam sie jakby nie bylo mnie stać na pieluchy.Wizyta przebiegla spokojnie, Klara przespała 3/4 czasu:) a ja gdy tylko mogłam szłam do niej na góre dac cycka i posiedzieć:)

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Znów wykąpaliśmy małą po karmieniu. Wybudziła się z drzemki i nie było siły, żeby nie zjadła, a że nie chciałam omijać wieczornej kąpieli albo zbytnio przeciągać wieczoru - wrzuciliśmy ją do wanienki po jedzeniu. I było cudownie! Spokojnie, leniwie, bez stresu i płaczu, mimo, że mała całe popołudnie spina się z powodu zaparcia. Zjadła przed kąpielą na tyle dużo, że po nie karmiłam tylko położyliśmy ją do łóżeczka. Poczuwała chwilę i zasnęła.

my raz zrobiliśmy na odwrót tj. najpierw wykąpaliśmy a potem karmiliśmy i Mateusz był bardziej niespokojny podczas kąpieli a potem mieliśmy problem z karmieniem bo po prostu zasypiał :) Więc teraz najpierw nakarmimy i po ok. 45 minutach jak wszystko mu się w brzusiu ułoży to kąpiemy i jest cudownie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 22:55

isabelle lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ag, a ważony był na tej samej wadze co zawsze?

tak, na tej samej, przybral 10 gram od niedzieli:(
    czytalam o tych skokach rozwojowych, moze cos w tym byc bo w tym tyg maly sam wyciąga sobie smoczek i go trzyma w rękach, lapie tez grzechotki wiec moze to ten etap wg art bynajmniej. wiecej aktywnosci+ jego ulewanie.
    poobserwuje go, w czwartek mam wizyte.

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2011 2012 2013 2014 2015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ