*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
A tu w kołysce:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/40e3eb5ae025.jpg
przemierzam internet w poszukiwaniu chusty idealnej i kupilabym każdą- są przecudowne.
no ale zacznę od 1 na początek:)Gwiazdeczka27, Malenq, MartaKD, Maud11, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
dziekuje za wszelkie rady, maly ululany, przytulany na brzuszku u mamy i taty, chyba jednak brzuszek, choc chyba nie kolka bo drze sie co jakis czas przez krotka chwile a nie ciagle, dalismy mu kropelki, po kolejnym lulaniu zasnal
-
Gwiazdeczka27 wrote:2. Oilatum : czy po dodaniu go do kąpieli jeszcze przy pielęgnacji mam smarować ciałko dziecka jakąś oliwką lub kremikiem czy już nie trzeba?
-
Kawa wrote:MalenQ jeśli masz do tego powody to jak najbardziej rozumię Twoje postępowanie.
noszę, lulam i śpię z córką bo tak mi serce każe. Ale ja zwariowana hippiska jestem
A tak w ogóle to powinni dawać jakieś nagrody za pisanie postów na smatrfonie, klawiaturą dotykową, lewą ręką, z dzieckiem u piersi
Ag..., renia83, Malenq, szpilka, Agus89, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Isabelle no to kołyskowo spróbuj. mozesz regulowac dziecko czy bardziej siedzi czy lezy.
dla mnie kieszonka lesza bo mialam wiecej czasu na jej nauke i chyba czuje sie pewniej poprostu, wydaj mi sie ze kwestia wprawy.
ale po 4h wiazania i naciągania chusty bylam padnięta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 23:15
isabelle lubi tę wiadomość
-
czy ktoś wie jak to jest z kropelkami na te kolki?
Aniu dzięki za odpowiedźja po kąpieli z oilatum posmarowałam go oliwką , on na razie nie ma jakiegoś wielkiego problemu ze skórą ale zauważyłam np. nad stópkami że trochę się łuszczy, a sama oliwka nie pomogła. Następne dwie kąpiele spróbujemy bez dodatkowego smarowania i zobaczymy
-
Gwiazdeczka27 wrote:czy ktoś wie jak to jest z kropelkami na te kolki?
Aniu dzięki za odpowiedźja po kąpieli z oilatum posmarowałam go oliwką , on na razie nie ma jakiegoś wielkiego problemu ze skórą ale zauważyłam np. nad stópkami że trochę się łuszczy, a sama oliwka nie pomogła. Następne dwie kąpiele spróbujemy bez dodatkowego smarowania i zobaczymy
Nie wiem jak delicol, bo nie miałam, ale espumisanu nie powinno się podawać profilaktycznie bez zaleceń lekarza, bo dziecko może się przyzwyczaić do wspomagania. Dawałabym wtedy, gdy jest problem.
A co do emolientów, spróbuj może emulsji zamiast oliwki. U nas się sprawdza emolium i skóra jest cudownie mięciutka po nim i nawilżona. Oliwki w ogóle nie stosuję, podobno nie jest już zalecana. -
Gwiazdeczka, delicol stosuje się u dzieci, które nie tolerują laktozy, bo to tylko na to działa, więc raczej daje się do każdego posiłku. I różne są opinie, co do "uzależnienia" od espumisanu, bo przecież to jest substancja, która w ogóle się nie wchłania z jelit i rozbija pęcherzyki poprzez zmianę napięcia powierzchniowego.
A ja do natłuszczania skóry niezmiennie polecam olej migdałowyU nas całkowicie zlikwidował bardzo suchą skórę odchodzącą płatami.
Malenq lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
gratulacje wszystkim mamom i tym też jeszcze oczekującym...ktorych juz nie zostalo tak wiele
troszkę mi się uzbierało zaległości aby Wam opisać...a czas mija tak szybko..
długo mnie tu nie bylo...a pragne Wam obwieścic, że urodziłam naszego synka Rubena 17 stycznia rano;)
co do porodu: dzieki Bogu wszystko dobrze sie udalo: 1,5 godziny, naturalny bez znieczulenia.
Tak więc możecie mnie uaktualnić na naszej liscie Styczniówek!!
załuje ale nie mam kiedy Was nadrabiać ;( czesto tylko czytam co piszecie i lece dalej do swoich zajęc...moja prawie 3-latka wymaga sporo czasu plus nowonarodzony synek rowniez.
Ale z cala sympatią kibicuje Wam i pozdrawiam serdecznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 04:40
Malenq, Maud11, Selene, szpilka, zielarka, jonka91, ania_29, Paula44, Anutka, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzieki dziewczyny...
imię Ruben bardzo nam sie spodobalo...oryginalne, latwo wymawialne w jezykach, ktorych uzywa sie tu gdzie mieszkamy no i znaczenie i pochodzenie imienia tez super
w zasadzie nie znam zadnego Rubena w PL...a Wy?
zielarka, Malenq lubią tę wiadomość