X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam my bylismy pierwszy raz dzis z mezem mopsem i dzidzia na spacerku tak dziadkowie lazili.
    Ja codziennie przegotowana woda myje jezor i buziule, ale nalot jest.
    Ada zaczyna zauwaza bialo czarnego motyla emanuela :-) jestem w szoku.
    W nocy tak sie wsciekla ze wygladala jak diabelek.:-) wlosy staly rece i nogi rozlozone i sztywne ja bujalam spiewalam wreszcie odlozylam do lozeczka i to pomglo :-)

Z racji niby malego przyrostu wagi mam wazyc mala przed jedz. I po wtedy wiem ile zjadla.
    Od doby jest glownie na piersi i co i gazy sie zmniejszyly po jedzeniu.

Dzisiaj wypad na imieninki pierwsza impreza Ady :-)
    Podrawiam Was.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Agus, jak przygotowujesz herbatkę?

Mam herbatkę z Humany na brzuszek. Na 50ml daję pół łyżeczki herbatki. :) Choć nie daję mojej Ali 50ml. Zazwyczaj pije 30ml. Myślę, że to wystarczająco.

Malenq, isabelle lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    magdalenko a jak z rozmiarówka, bo mojego nie ma i nawet nie ma podobnych, potrzebuje mało pod biustem i duza miska, wiec jak przyjdzie i moglabys to zobacz jak ten rozmiar do normalnych Twoich biustonoszy pasuje, np wieksza miseczka czy krotszy obwod

szpilka to jak znajdziesz taki: mało pod biustem, ale duża miska to daj znać...:)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam ciekawa ile waży nasza Alicja. Więc zważyłam się na wadze, później zważyłam się jeszcze raz z Małą na rekach. :D
    19 stycznia ważyła 3380g, a dzisiaj ok. 3800g.
    Jak myślicie to dobry przyrost masy? :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Pinia kostek tez ma bialy język. to od mleka
    Uff. Jeszcze zlustruje dziasła i policzki. Nawet swój jezyk wyoglądałam w lusterku... tez troche bialy jest...
    Przyznam, ze juz troche zaczęłam zchizować.
    Byłam z Kamilka na spacerze w chuscie, wróciłam po 30 minutach, rozebralam małą i wtedy wyszło piekne słońce - nawet pogoda dzis przeciwko mnie. A jak spacerowalam to nawet jednego promienia nie było.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka spoko dam znać jak dojdzie, pewnie będzie w poniedziałek lub wtorek. Ja zamówiłam 80B.

Dziewczyny też macie takie uczucie jakby zakwasy na brzuchu??Ja mam to od porodu, kiedy sie np. przeciągam to boli właśnie jakbym miałam zakwasy w górnej cześci brzucha. Poza tym blizna po CC nadal ciągnie i jest wałek nas szwem...

• ania_29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Pospaliśmy we troje do 12 :D Oczywiście ja i Natalka z przerwami co 3h na przebranie i jedzenie. A na 13 obiad u rodziców. Motorek w dupkę i jakoś sie wyrobiliśmy ;)

Kawa ja te z mam bardzo wyraźną linię. W ogóle to pojawiła się u mnie na samym końcu ciąży. Ciekawe kiedy zniknie :)

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    szpilka to jak znajdziesz taki: mało pod biustem, ale duża miska to daj znać...:)
    na razie znalazłam to i chyba zamowie, bo potrzebuje tylko do spania na dzien mam, a tak niewiele kosztuje, ze choc sadze, ze to badziew to nie bedzie mi zal kasy
    http://allegro.pl/biustonosz-stanik-ciazowy-bezszwowy-kolory-i4856981471.html

Malenq lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!

Melduję się z domu już z moim małym ssakiem. Wszystkim mamom które urodziły serdecznie gratuluję a tym które jeszcze czekają życzę wytrwałości!

Nie umiem dodać zdjęcia wiec wstawiam w profilowmy Tymka. Jest słodki, pulchniutki i najważniejsze zdrowy!

Chciałam Wam napisać kilka słów zanim się pożegnam, myślę że jeszcze tu zagłądnę jak ogarniemy z małym trochę kuwetę. Na razie dużo pomaga mi mąż bo kiepsko dochodzę do siebie po cesarce i pobycie w szpitalu, głównie psychicznie, ale nie narzekam. Trzeba się ogarnąć jak najszybciej.

Sam porod i ból juz dawno za mną. Nawet nie pamiętam. Tak jak pisałam Wam wcześniej odeszły mi zielone wody, cały czas mówili że wszystko w porządku a ja na karcie mam wpis podejrzenie zmartwicy płodu. Mam nadzieje, ze to tylko kolejna sztuczka szpitala. Taka sama jak to, że nie mogłam wyjść ze szpitala po 4 dniach, mimo że dziecko otrzymało wypis, bo oni maja taka procedurę ze musze tam siedzieć 6 dni (de facto 7) żeby otrzymać pieniądze z NFZ. Jako że psychicznie i fizycznie nie dałam juz rady wypisałam się na własne żądanie. Nie żałuję tej decyzji. Byłam wykończona miałam pokój zaraz obok sal porodowych całą noc słuchałam nieludzkich jekow rodzących kobiet, w dzień słychac było tylko krzyki i generalnie ruch jak na targu bo pokój był pod recepcja i kuchnia. Walczyłam o laktacje w stresie i musiałam dokarmiać małego mm mimo że mleko mu nie pasowało bo ulewal nim za każdym razem. Na szczęście podjęłam słuszna decyzję mimo że lekarka próbowała mnie zastraszyć słysząc ze chce się wypisac na żądanie. Mimo tego wszystkiego byłam bardzo wdzięczna wszystkim pielęgniarkom i położnym za opiekę i pomoc bo byli do rany przyloz. Lekarze również, poza kobieta która mnie operowala, wczoraj byłam na ściągnięciu szwu i w końcu zobaczyłam bliznę. Co tu dużo mówić jestem zszyta jak patchwork, uwierzcie mi, że szew jest krzywo pomiędzy końcami różnica wysokości ma 3 cm. Mam wrażenie ze lekarka była pijana jak mnie szyla bo ja lepiej ceruje skarpety po ciemku.

Ale jestem juz w domu. Uczymy się siebie z Tymkiem, myślę że jeszcze trochę nam zajmie to czasu, ale jestem pozytywnie nastawiona. Ściskam was wszystkie. Buziolki :-*

magdalenka, Selene, lwuska55592, Agus89, Paula44, Maud11, MartaKD lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanie, pępek Jasia od wczoraj zaczął brzydko pachnieć, podejrzewam że to ropa. Ale nie ma zaczerwienienia ani krwawienia. Troszke tylko brudzi na brązowo i trzyma się już na jeden niteczce. Czy iść do lekarza ?? Bo właśnie czytam w necie że taki brzydki zapach to niepojący objaw i trzeba isc do lekarza...

szpilka a te ramiączka nie będą Cie uciskać ?? troszke wąskkie jak na taka miseczke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 14:44

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw Tymek jest śliczny. Też się wypisywałam na własne żądanie, żeby nie czekać kolejnego dnia. W domu funkcjonuje się zupełnie inaczej. Trzymaj się i dochodź w spokoju do siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 15:16

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A jeszcze jedno pytanie, pępek Jasia od wczoraj zaczął brzydko pachnieć, podejrzewam że to ropa. Ale nie ma zaczerwienienia ani krwawienia. Troszke tylko brudzi na brązowo i trzyma się już na jeden niteczce. Czy iść do lekarza ?? Bo właśnie czytam w necie że taki brzydki zapach to niepojący objaw i trzeba isc do lekarza...

szpilka a te ramiączka nie będą Cie uciskać ?? troszke wąskkie jak na taka miseczke.
    beda pewnie bardzo luzno bo nie mam zamiaru biustu nim podtrzymywac tylko miec do czegp wkladki laktacyjne przykleic w nocy :)bo dzisiejszej nocy udalo mi sie przykleic pod koszula nocna, ale sie przesuwaja paskudy a nie bede co noc koszuli nocnej zminiac bo poprzednia tak zalana mlekiem, ze hoho

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    beda pewnie bardzo luzno bo nie mam zamiaru biustu nim podtrzymywac tylko miec do czegp wkladki laktacyjne przykleic w nocy :)bo dzisiejszej nocy udalo mi sie przykleic pod koszula nocna, ale sie przesuwaja paskudy a nie bede co noc koszuli nocnej zminiac bo poprzednia tak zalana mlekiem, ze hoho
    Skądś to znam :D W cyckonoszu muszę chodzić 24h/dobę :)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam was nocą w czasie karmienia, fajnie czytać o karmieniu, przewijaniu, spacerach, kurcze nie mam tylko czasu otworzyć kompa, wciąż jadę na komórce.
    Moja młoda ładnie śpi i je, szczerze to nie wiem ile przybrała, nie ważę jej, ale widzę, że jest coraz bardziej pucułowata i dłuższa. Trochę dziwi mnie gdy czytam, że wy dzieci piersiowe ważycie, że położne każą dokarmiać mm....trąci komuną :/
    My właściwie codziennie 2 godziny na spacerach się bujamy odkąd mała skończyła tydzień. Nie eerandowaliśmy :P jakoś nie widzę sensu tego procederu. Odwiedziłam już z małą dwa razy ulubioną kawiarnię :D wraca normalność :D

isabelle, Malenq, Viv78, szpilka, Rybka1, lwuska55592, Anutka lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko u mnie położna waży na wizycie jak i pediatra. Dla mnie to ciekawostka a nie jakaś potrzeba, bo również widzę że mała rośnie wzdłuż i wszerz :D

zielarka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie było jeszcze położnej, do pediatry też dopiero się wybieramy.

FITop1.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak samo jak Zielarka jeśli chodzi o spacery;) pierwszy raz był Antoś na balkonie 15 min w 5 dobie życia, dwa dni później na 30 min spacerku, potem byliśmy 45 minut, a dziś 2 H. Nie bawiliśmy sie za bardzo w werandowanie

zielarka, MonikaDM lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ja też mam tą głupią ciemną linię :)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię linea nigra...to ostatnia w moim życiu, niech będzie jak najdłużej :)

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to "głupia" Haha, a gdzieś w okolicach strony 500-700 - każda z nas 100000 razy dziennie oglądała brzuch czy juz jest, no i czy widoczna, czy do pępka czy powyżej Haha! Kobiety ;)

Anutka, Malenq, jonka91, Gwiazdeczka27, szpilka, zielarka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ