*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja sie witam my bylismy pierwszy raz dzis z mezem mopsem i dzidzia na spacerku tak dziadkowie lazili.
Ja codziennie przegotowana woda myje jezor i buziule, ale nalot jest.
Ada zaczyna zauwaza bialo czarnego motyla emanuelajestem w szoku.
W nocy tak sie wsciekla ze wygladala jak diabelek.wlosy staly rece i nogi rozlozone i sztywne ja bujalam spiewalam wreszcie odlozylam do lozeczka i to pomglo
Z racji niby malego przyrostu wagi mam wazyc mala przed jedz. I po wtedy wiem ile zjadla.
Od doby jest glownie na piersi i co i gazy sie zmniejszyly po jedzeniu.
Dzisiaj wypad na imieninki pierwsza impreza Ady
Podrawiam Was. -
nick nieaktualnyszpilka wrote:magdalenko a jak z rozmiarówka, bo mojego nie ma i nawet nie ma podobnych, potrzebuje mało pod biustem i duza miska, wiec jak przyjdzie i moglabys to zobacz jak ten rozmiar do normalnych Twoich biustonoszy pasuje, np wieksza miseczka czy krotszy obwod
szpilka to jak znajdziesz taki: mało pod biustem, ale duża miska to daj znać... -
Ag... wrote:Pinia kostek tez ma bialy język. to od mleka
Przyznam, ze juz troche zaczęłam zchizować.
Byłam z Kamilka na spacerze w chuscie, wróciłam po 30 minutach, rozebralam małą i wtedy wyszło piekne słońce - nawet pogoda dzis przeciwko mnie. A jak spacerowalam to nawet jednego promienia nie było.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
szpilka spoko dam znać jak dojdzie, pewnie będzie w poniedziałek lub wtorek. Ja zamówiłam 80B.
Dziewczyny też macie takie uczucie jakby zakwasy na brzuchu??Ja mam to od porodu, kiedy sie np. przeciągam to boli właśnie jakbym miałam zakwasy w górnej cześci brzucha. Poza tym blizna po CC nadal ciągnie i jest wałek nas szwem... -
Hej!
Pospaliśmy we troje do 12Oczywiście ja i Natalka z przerwami co 3h na przebranie i jedzenie. A na 13 obiad u rodziców. Motorek w dupkę i jakoś sie wyrobiliśmy
Kawa ja te z mam bardzo wyraźną linię. W ogóle to pojawiła się u mnie na samym końcu ciąży. Ciekawe kiedy zniknie -
Malenq wrote:szpilka to jak znajdziesz taki: mało pod biustem, ale duża miska to daj znać...
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-ciazowy-bezszwowy-kolory-i4856981471.htmlMalenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie Kochane!
Melduję się z domu już z moim małym ssakiem. Wszystkim mamom które urodziły serdecznie gratuluję a tym które jeszcze czekają życzę wytrwałości!
Nie umiem dodać zdjęcia wiec wstawiam w profilowmy Tymka. Jest słodki, pulchniutki i najważniejsze zdrowy!
Chciałam Wam napisać kilka słów zanim się pożegnam, myślę że jeszcze tu zagłądnę jak ogarniemy z małym trochę kuwetę. Na razie dużo pomaga mi mąż bo kiepsko dochodzę do siebie po cesarce i pobycie w szpitalu, głównie psychicznie, ale nie narzekam. Trzeba się ogarnąć jak najszybciej.
Sam porod i ból juz dawno za mną. Nawet nie pamiętam. Tak jak pisałam Wam wcześniej odeszły mi zielone wody, cały czas mówili że wszystko w porządku a ja na karcie mam wpis podejrzenie zmartwicy płodu. Mam nadzieje, ze to tylko kolejna sztuczka szpitala. Taka sama jak to, że nie mogłam wyjść ze szpitala po 4 dniach, mimo że dziecko otrzymało wypis, bo oni maja taka procedurę ze musze tam siedzieć 6 dni (de facto 7) żeby otrzymać pieniądze z NFZ. Jako że psychicznie i fizycznie nie dałam juz rady wypisałam się na własne żądanie. Nie żałuję tej decyzji. Byłam wykończona miałam pokój zaraz obok sal porodowych całą noc słuchałam nieludzkich jekow rodzących kobiet, w dzień słychac było tylko krzyki i generalnie ruch jak na targu bo pokój był pod recepcja i kuchnia. Walczyłam o laktacje w stresie i musiałam dokarmiać małego mm mimo że mleko mu nie pasowało bo ulewal nim za każdym razem. Na szczęście podjęłam słuszna decyzję mimo że lekarka próbowała mnie zastraszyć słysząc ze chce się wypisac na żądanie. Mimo tego wszystkiego byłam bardzo wdzięczna wszystkim pielęgniarkom i położnym za opiekę i pomoc bo byli do rany przyloz. Lekarze również, poza kobieta która mnie operowala, wczoraj byłam na ściągnięciu szwu i w końcu zobaczyłam bliznę. Co tu dużo mówić jestem zszyta jak patchwork, uwierzcie mi, że szew jest krzywo pomiędzy końcami różnica wysokości ma 3 cm. Mam wrażenie ze lekarka była pijana jak mnie szyla bo ja lepiej ceruje skarpety po ciemku.
Ale jestem juz w domu. Uczymy się siebie z Tymkiem, myślę że jeszcze trochę nam zajmie to czasu, ale jestem pozytywnie nastawiona. Ściskam was wszystkie. Buziolki :-*magdalenka, Selene, lwuska55592, Agus89, Paula44, Maud11, MartaKD lubią tę wiadomość
-
A jeszcze jedno pytanie, pępek Jasia od wczoraj zaczął brzydko pachnieć, podejrzewam że to ropa. Ale nie ma zaczerwienienia ani krwawienia. Troszke tylko brudzi na brązowo i trzyma się już na jeden niteczce. Czy iść do lekarza ?? Bo właśnie czytam w necie że taki brzydki zapach to niepojący objaw i trzeba isc do lekarza...
szpilka a te ramiączka nie będą Cie uciskać ?? troszke wąskkie jak na taka miseczke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 14:44
-
magdalenka wrote:A jeszcze jedno pytanie, pępek Jasia od wczoraj zaczął brzydko pachnieć, podejrzewam że to ropa. Ale nie ma zaczerwienienia ani krwawienia. Troszke tylko brudzi na brązowo i trzyma się już na jeden niteczce. Czy iść do lekarza ?? Bo właśnie czytam w necie że taki brzydki zapach to niepojący objaw i trzeba isc do lekarza...
szpilka a te ramiączka nie będą Cie uciskać ?? troszke wąskkie jak na taka miseczke. -
szpilka wrote:beda pewnie bardzo luzno bo nie mam zamiaru biustu nim podtrzymywac tylko miec do czegp wkladki laktacyjne przykleic w nocy :)bo dzisiejszej nocy udalo mi sie przykleic pod koszula nocna, ale sie przesuwaja paskudy a nie bede co noc koszuli nocnej zminiac bo poprzednia tak zalana mlekiem, ze hoho
W cyckonoszu muszę chodzić 24h/dobę
-
Nadrabiam was nocą w czasie karmienia, fajnie czytać o karmieniu, przewijaniu, spacerach, kurcze nie mam tylko czasu otworzyć kompa, wciąż jadę na komórce.
Moja młoda ładnie śpi i je, szczerze to nie wiem ile przybrała, nie ważę jej, ale widzę, że jest coraz bardziej pucułowata i dłuższa. Trochę dziwi mnie gdy czytam, że wy dzieci piersiowe ważycie, że położne każą dokarmiać mm....trąci komuną
My właściwie codziennie 2 godziny na spacerach się bujamy odkąd mała skończyła tydzień. Nie eerandowaliśmyjakoś nie widzę sensu tego procederu. Odwiedziłam już z małą dwa razy ulubioną kawiarnię
wraca normalność
isabelle, Malenq, Viv78, szpilka, Rybka1, lwuska55592, Anutka lubią tę wiadomość
-
My tak samo jak Zielarka jeśli chodzi o spacery;) pierwszy raz był Antoś na balkonie 15 min w 5 dobie życia, dwa dni później na 30 min spacerku, potem byliśmy 45 minut, a dziś 2 H. Nie bawiliśmy sie za bardzo w werandowanie
zielarka, MonikaDM lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyTeraz to "głupia" Haha, a gdzieś w okolicach strony 500-700 - każda z nas 100000 razy dziennie oglądała brzuch czy juz jest, no i czy widoczna, czy do pępka czy powyżej Haha! Kobiety
Anutka, Malenq, jonka91, Gwiazdeczka27, szpilka, zielarka, Ewelina88 lubią tę wiadomość