X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek sobie ściągał. Obetnij pazurki:)
    Selene daleko do siebie nie mamy wiec randka naszych pociech wcale nie jest złym pomysłem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 08:40

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG,obcinam,piluje a one dalej takie ostre i mocne.za to moje ostatnio słabo wyglądają :( ale co kogo pytam czy mam cos brać oprócz omega optimy (branej z myślą o malej) to słyszę że nie.marzę o wizycie u mojego giną.może on cos pomoże.ale póki co to wyjście na wizytę brzmi jak jakiś kosmos

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    My już na nogach i mam mission impossible przetrzymac małą bez drzemki do 10. Tesciowa przychodzi ją popilnować na 3h i chce żeby spała. Inaczej czeka ją tarmoszenie i wymuszanie w nią jedzenia co 10 minut

Kurde jakbym czytała o mojej teściowej. Z tą różnicą że ona ją bierze na ręce nawet jak śpi :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spiłowaliśmy pazurki już w pierwszym tygodniu i od tego czasu nie nosi niedrapków, pazurki dlaej wydają się być ostre ale mała nie rysuje sobie nimi buzi :)

Viv kup sobie cynk i bierz 2x1, jest dozwolony w ciązy i przy kp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 09:15

Viv78 lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:52

Viv78 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen to moja jak pilnowała małej to mi powiedziała że za mało jej dałam pokarmu w buttli bo dalej się domagała, jak mała miała troszkę ponad tydzień (90ml-gdzie tyle dopiero teraz mi wypija i miała by to na dwa razy) i nie dokręciła butelki po podgrzaniu i połowe wylała na pieluszkę i ubranka :/ wtedy byłam wściekła że zmarnowała mi odciągnięty pokarm.

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Karmie, młody spal 8!!! godzin:D
    Teraz pożera cyca:)
    Zazdro ;-) u mnie jak w zegarku po 2,5 do 3 pobudka na jedzonko.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Zazdro ;-) u mnie jak w zegarku po 2,5 do 3 pobudka na jedzonko.
    mój ma taki zegar na dzien:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko tak jak pisałam wcześniej ja mam zalecenie karmienia na żądanie. Tutaj coś znalazłam ciekawego o tej metodzie i o karmieniu co 3godz.
    https://parenting.pl/portal/rozwoj-noworodka-tydzien-po-tygodniu

Gwiazdeczka27, Ag... lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... to moja mała chyba woli jedzenie od spania bo co 2,5h się budzi czy to noc czy to dzień...raz nam spała 5h i to było CUDOWNE....

u mnie zielone pampki się nie sprawdziły, mała szybko miała wilgotno i był płacz, do tego 2 razy przeciekły...
    na razie używamy DADY, 1ki były chyba lepiej wykonane niż 2, ale nie mam na co narzekać...na noc używamy Pampersów Premium 2 i są świetne...

Dzień dobry:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 10:03

• szpilka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie u nas wczorajszy wieczor znow ciekawy, tym razem wieczór sponsorowała literka "w" jak wodnista kupa i wielki ryk :)

ale juz lepiej podejrzewam wypite dzien wczesniej przeze mnie pol kubka herbatki koperkowej, zeby maly se tak nie prezyl

generalne im bardziej chce mu pomoc na brzuszek tym wydaje mi sie ze bardziej szkodze

Rybka1 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 21:58

Malenq, isabelle, Viv78, Selene, Rybka1 lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie odnosnie stanikow do karmienia

potrzebuje materiałowy bez fiszbin z duza miską i odpinanymi ramiączkami, jezeli któraś ma takie cudo z allegro lub jakiegos sklepu internetowego to BARDZO PROSZE O LINK

niestety spanie bez stanika przestalo byc mozliwe bo strzelam w nocy mlekiem nawet na kwekniecia

moje fiszbiniaste karmniki sa swietne na dzien ale w nocy to za duzo jak dla mnie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nasza Nikola ma już 2 tygodnie ale nie patrzy na mnie kiedy je. I zastanawiam się czy mam się martwic czy jeszcze nie trzeba. Potrafi skopić wzrok poza tym na mojej twarzy ale nie wtedy kiedy jest na cycu. Czy któraś z was tak miała?

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko ja tez mam zalecenie budzenia małego na karmienie co 2 h w nocy co trzy. Mały urodził się się z wagą 4050 spadł do 3840 i później przekroczył masę urodzeniową w 3 dobie do 4060 a teraz przez tydzień przybrał tylko 130 gram. Dostałam zalecenie od położnej z tym karmieniem jak mało będzie przybierał to niestety włączymy mm starałam się na początku budzić go ale doszłam do wniosku że to bez sensu mały wisi długo na cycu zanim zaśnie od jedzenia często mijają prawie 2 h, moim zdaniem i tak mało śpi potrafi po 5 h nie spać! Więc go nie budzę ale widzę że tak jak by załapał rytm bo sam domaga się co 2-3 h;)

Co do pampersów nie wiem co się u mnie dzieje ale nam ani chusteczki dady ani pampersy nie odpowiadają.
    Po pierwsze ten specyficzny zapach a po drugie strasznie odparzają małemu pupkę.
    Wczoraj jechaliśmy do teściowej mały był nie całe 3 h w pampku i już ma czerwone ślady, zmieniam mu pieluchę co 2 h czasami nawet częściej i dalej jest czerwona, więc mniemam że to ich wina. Każdemu pasuje co innego.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do budzenia i karmienia na poczatku go rozbudzałam co 3 godziny od poczatku karmienia o ile mlody tyle pospal, bo glodomor sie nie najadał (jadl mniej niz 20 min z piersi)z reguły budził sie w ciagu 30 min godziny od zakonczenia karmienia, wiec chodzilam jak zombie
    potem zmienilam sysytem i karmiłam az dobrze nie zasnie czyli jedzonko jak wypuszczał pers bekniecie troche noszenia gadania etc, znow ta sama piers, zeby dopłynelo geste mleko, bekniecie aktywnosc etc i troche karmienia z drugiej piersi dobrze zasnal i budzenie po 3 h, choc zwykle budzł sie sam po 2,5

w miedzy czasie zaczelismy go karmic bardziej na zadanie i spi dluzej a jak po wizycie poloznej policzylam ze takich pelnych cykli karmienia mam mniej to probowałam go wybudzac czesciej co sie skonczylo gorszym ulewaniem niz zwykle (paw na odległość)i bólem brzucha, teraz czekam az sie obudzi porzadnie czyli do placzu a nie kwekania, wiec przerwy od poczatku jednego karienia do nastepnego sa wieksze, ale jezeli obudzi sie o 8 to po przebraniu cyc potem troche aktywnosci i znow cyc, wiec zasnie po 9 wiec ze 2,5-3,5 h spi od ostatniego łyka w dzień, a w nocy od 2,5-4,5 snu, zobacze ile przybierze na nastepnym wazeniu i ewentualnie zmodyfikuje plan karmien

aaaa i wreszcie dlużej ssie na raz i wczoraj prawie nie ulewal :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna noc za nami:) pobudka o 24,4 i 8 na karmienie: ) dziś drugi dzień (nie wiem czy cały czy tylko polowa) na mleku mm, tak zalecila nam położna, żeby na dzień, Góra dwa odstawić Antosia od piersi, podobno Mm pomoże wyplukac zoltaczke.
    Ostatni raz odciagalam mleko około 1 w nocy i rano obudziłam się zalana po pachy...cały biustonosz, wkładki , A o koszuli nocnej nawet nie mówię: ) piersi były jak głazy. Pierwsze co to mama karmiła Antosia mm,a ja musiałam ściągnąć. 165 ml, jestem z siebie dumna heH,coś w tychce cycach mam... wiem, że taka ilość to pewnie z racji braku odciagania w nocy...
    )
    No nic, mam nadzieję że mały wreszcie przestanie być mega leniwy i zacznie ssać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 10:47

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Dziewczyny nasza Nikola ma już 2 tygodnie ale nie patrzy na mnie kiedy je. I zastanawiam się czy mam się martwic czy jeszcze nie trzeba. Potrafi skopić wzrok poza tym na mojej twarzy ale nie wtedy kiedy jest na cycu. Czy któraś z was tak miała?
    moj na mnie nie patrzy jak je, przed jedzeniem czasem zanim cyca dostanie po jedzeniu jak nie ma zamknietych oczu ale najczesciej patrzy na cyca, w przestrzeń lub ma zamkniete oczy

jeszcze nie ma powodu do zmartwien

Silatan lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD ja tez mam taki bol pleców. Masakra. Jak sobie radzisz? Ja cierpię. OliOla po jakie szczepionce tak się zrobiło? Życzę zdrówka.
    Szpilka wpisz w Internet biustonosz Natura. Jest super. Gladki, bez fiszbiny. Koszt ok 60 zl. Rozmiarowka troche zawyżona.

szpilka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    MartaKD ja tez mam taki bol pleców. Masakra. Jak sobie radzisz? Ja cierpię. OliOla po jakie szczepionce tak się zrobiło? Życzę zdrówka.
    Szpilka wpisz w Internet biustonosz Natura. Jest super. Gladki, bez fiszbiny. Koszt ok 60 zl. Rozmiarowka troche zawyżona.
    czyli, że przychodzi za mały wg miseczki czy za duży

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 2007 2008 2009 2010 2011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ