*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAGNB - aż jestem ciekawa tą ślubną częścia, ściągnę sobie e-booka.
Inferno to fajna książka. Jednak tematyka erotyczna mnie bardziej pociąga - Dotyk Crossa. Wspaniały! Taka gruba książka, a ja ją przeczytałam w jedno popołudnie, choć nigdy nie byłam molem książkowym. -
Dziewczyny a ja od kiedy mam mdłości to może z razy sama robiłam obiad, bo tak to mdłości mega, nawet to co było ok dnia poprzedniego nastepnego dnia nie nadaje do odgrzania przeze mnie więc w weekendy gotuje mąż a w tygodniu chodze na obiady abonamentowe, bo gotowe produkty mnie tak nie mdlą ale wersja zapachowa podczs gotowania to masakra, no i mycie naczyń też masakra czasami, ale bywają dni,że udaje się bez mdlości, a najbardziej w sumie żal mi M, bo nie dość, że ja się lenię po powrocie z pracy a on wraca późnym, wieczorem i ciągle jeszcze coś musi robić z obowiązków domowych to nawet biedak nakrzyczeć nie może ani się poskarżyć, mam nadzieję, że za 3 tygodnie mi przejdzie
-
Ja dziś też czuję się paskudnie.. wczoraj nabrałam energii i wysprzątałam całe mieszkanie, wieczorem już poczułam mój kręgosłup który nie odzywał się przez jakieś dwa tygodnie, myślałam że przez noc przejdzie jak to zawsze się odbywało, ale niestety boli mnie dziś tak że mój ukochany musiał pomagać mi przemieszczać się po mieszkaniu.. Do tego boli mnie okropnie głowa od jakiegoś tygodnia, ale dziś ten ból obudził mnie w nocy, do tej pory zdarzał się tylko w dzień i ledwo pomaga mi tabletka, a plastry też już nie działają. Macie jakieś sposoby na tak silny ból?
-
Angelcia ja ostatnio jak bylam u gina prywatnie to dostalam skierowanie na te wszystkie badania pierwszego trym na fundusz! Bylam w szoku. Ja mu nic nie mowilam bo myslalam ze nie ma takiej szansy... nawet nic nie pytalam bo myslalam ze to zwykle zlecenie z informacja jakie konkretnie badania. No chyba ze myslal ze jestem z funduszu (mozliwe?) Bo w jednym czasie przyjmuje pacjentki prywatne i funduszowe... no ale badania juz zrobione
A poza tym zmieniam jednak gina. Tamten poprzedni jest dostepny tylko raz w tygodniu a karty ciazy i tak mi nie zalozyl. Umowilam sie do innego, kolezanka mi wczoraj bardzo zachwalala i wizyte mam w soboteWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 18:48
-
Ja na szczęście nie mam problemów z gotowaniem, mi śmierdzi tylko z lodówki!
Angelcia - ściągnij sobie, warto przeczytać A tak w ogóle to przecież nie szkodzi, ze jesteś z lutego a zaglądasz i do nas:) Przecież tak naprawdę to mało kobiet rodzi dokładnie w dzień, który niby jest dniem porodu (no chyba, ze ma umówioną cesarkę). Moja koleżanka miała termin porodu na 18 stycznia tego roku a urodziła 2 lutego, więc sama widzisz:)
Mi ginekolog (prywatnie chodzę) przepisuje wszystkie badania na nfz, ale mieszkam we Włoszech a tu i tak wiele rzeczy jest inaczej w służbie zdrowia, bo za ichni nfz i tak się płaci częściowo z własnej kieszeni. Ja dzięki temu, ze jestem obecnie bezrobotna- za żadne badania krwi, moczu itp robione w ramach nfz nie płacę, jestem zwolniona z opłaty.Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
nick nieaktualnyZgadzam się z tym absolutnie, nawet nie liczę na to, że a nóż urodzę w terminie.
Mnie mdłości również łapią, straszne - nie wymiotuję, ale męczą mnie cały dzień. Miewam do tego biegunkę. Nie chcę nic mówić, ale to wszystko mam od zażywania PRENATALU.. Wezmę tabletkę.. i bum. Migdały niby pomagają, ale na moment.
U mnie jeszcze trochę minie nim miną wszystkie dolegliwości. -
Chanela ma do Ciebie pytanie z racji mieszkania w moim okolicznym "dużym" mieście, byłam w naszym jedynym sklepie z ciuchami ciążowymi w galerii karkonoskiej i się zastanawiam czy jako całkiem miejscowa może znalazłaś ciuchy gdzieś jeszcze, bo u mnie przed urlopem to ciężko zdążyć zanim sklepy pozamykają a i czy może się rozglądałaś już po sklepach za adapterem do pasów? bo jeden dzień co się na zakupy wybrałam to mało co zdążyłam obejrzeć
-
nick nieaktualnyolka25 wrote:Mnie też mdliło od prenatalu, dlatego na razie łykam sam kwas foliowy. Mdli i tak, ale jakby mniej.
Teraz to zaluję, że wydałam 60zł za 90 tabletek,a nie zjadłam nawet połowy blistra. Prenatal czy zjadłam rano, popołudniu, na noc.. caly czas rewolucja
-
ale wpadłam, w piątek jadę do zakopanego na weekend i pogoda nam nie dopiszę, a nie mam kurtki, wszystkie które mam w szafie są już w brzuszku za ciasne i dziwnie w nich wyglądam. mam polary ale na deszczu sie nie spiszą. Widziałyście gdzieś kurki dla ciężarówek ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyangelcia prenatale trzeba dobrze "zajeść", np. zjeść kanapkę popić tabletkę i znowu coś dojeść na nią... bo mnie też po nich mdliło jak mało zjadłam, (brać na pusty żołądek nie wolno ale to na pewno wiesz) a później ta metoda mi pomogła, ah i jadłam je na noc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochane już po wizycie jestem, wróciłam do domku padnięta, aczkolwiek szczęśliwa
niunia ma 5,5cm, spała i gin musial obudzić...a później zaczęła fikołki robić:)hehehe nie było łatwo...rączki sztuk 2, nóżki sztuk 2, główka sztuk 1
kość nosowa obecna, kręgosłup symetryczny, serce płodu i żołądek typowo położone, czynność serca FHR 170/min, powłoki z zachowaną ciągłością. Zarysy pokrywy czaszki regularne, widoczny sierp mózgu
wiek zgodny z ostatnią miesiączką
fotkę wrzucę jutro...bo na lapku siedzę...Patrycha, Gwiazdeczka27, zielarka, MonikaDM, isabelle, agnb6, M4DZI4, Monifah, Monifah, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo witajcie ponownie, tym razem oficjalnie.
Jeszcze raz:
32 lata, Śląsk, 8 lat po ślubie, wiele zdrowotnych perypetii, hashimotka,pierwsza, upragniona ciąża - wyczekana, wyśniona i wymarzona - złoty strzał!
Dziś wizyta - wg. usg 8 tydzień i 6 dzień.
Termin porodu 29 stycznia 2015
Dzidziol ma 2,18 cm
Machał do nas dzisiaj rączkami i cały się wiercił - może dlatego, że oglądał Go w końcu Tatuś (tyłozgięcie macicy, więc przez brzuch nic nie było widać, pan dr zrobił dopochwowo, ale nikomu to nie przeszkadzało). Mąż zachwycony!
Nie wiem jak to tu wszytko działa, suwaczki, tabelki, więc proszę o wskazówki!
Pozdrawiam ciepło!Malenq, MonikaDM, agnb6, isabelle, M4DZI4, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Aby umieścić suwaczek:
kliknij na suwaczek jednej z dziewczyn - przekieruje Cię do odpowiedniej strony.
Postępuj zgodnie z instrukcją na stronie
Na ovufriend w prawym górnym rogu wejdź w ustawienia, wybierz zakładkę SPOŁECZNOŚĆ, skopiuj link ze strony suwaczka BBCode i wklej w oknie "twój podpis na forum" (w zakładce SPOŁECZNOŚĆ)
Malenq lubi tę wiadomość