Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o wózkach Bebetto? Ja widziałam je w Smyku, zakochałam się w Luca. Wydaje mi się fajny i material tez niczego sobie.

Rosna Wam już brzusie? ;)

isabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Rzućcie mi pomysł na obiad ?? :) Albo co Wy dziś gotujecie? :)

Ja dziś mam zupę warzywną z wczoraj. Do tego na patelni grillowej zrobie indyka i bakłażana, do tego jakas surówka albo ogórasy konserwowe. A ogólnie to chodza za mną kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym...aż mi ślinka cieknie jak o nich pomyślę :)

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poszłam na łatwiznę i nawpierdzielałam się BOBU :P (nawpierdzielałam to idealne w moim przypadku określenie, bo zjadłam go sporo) Bób ma dużo kw. foliowego więc mam nadzieję, że dla mojej "fasolki" dobrze zrobi 1389203uns1vmnadw.gif

Z tymi wózkami można by było podpytać się dziewczyn na forach, które już mają dzieci, może wówczas swoje opinie przedstawią? Ja jeszcze się nad wózkiem nie zastanawiam , jeszcze I trymestr się nie skończył, zostawię to do momentu jak będzie pewność, że wszystko jest ok. :)

isabelle lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takich pysznościach piszecie a ja w pracy siedzę i tylko bułka mi została. :( Uśliniłam klawiaturę...

Gwiazdeczka27, olka25 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ale mi smaka narobiłaś na te kotlety ziemniaczane, w życiu jeszcze takich nie jadłam, będę musiała je wypróbować! Może podzielisz się swoim sprawdzonym przepisem hmm? :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLKA25 podoba mi się ten wózek, to jest taki typ tego co ja wybrałam :)

AGATTEE - gratuluje II trymestru :) Czyli masz wizytę 8 lipca? Ja 10 i lekarz ppowiedział, ze przy odrobinie szczęscia też może uda sie zobaczyć kto tam w brzuszku siedzi :)

ANGELCIA kiedyś o Bebetto Luca czytałam bardzo pochlebne opinie i nawet się nad im zastanawiałam. jednak póki co obstaję przy ABC Design Turbo 6s lub Hartan Racer S, a ostatecznie decyzję podejmiemy jak wybierzemy się do sklepu zeby pooglądać na żywo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:22

olka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ja właśnie widziałam Lucę na żywo i jakoś od razu przykuł moją uwagę. Podobał mi się Maxi Cosi Mura (chyba nie pomyliłam?) ale strasznie szeroki stelaż, za szeroki dla mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiad pojadłam czereśni Mmm a w piekarniku biszkopt z truskawkami dochodzi... :)

Gwiazdeczka27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• agattee Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, wizyte mam 9 lipca czy dzien przed Toba :) No i zycze sobie i Tobie, zeby cos tam udalo sie lekarzowi podejrzec jesli chodzi o plec. Wiem, ze nie jest to najwazniejsze ale ciekawosc wygrywa :P

Ja dzis zjadlam 2 bulki, drozdzowke i wypilam 2 herbaty z cytryna. Mimo wszystko jestem tak pelna i tak mi brzuch wywalilo, jakbym juz byla w 5-6 miesiacu... Obiad a raczej obiado-kolacja bedzie pozna, bo pozno wracam z kursu. Wymyslilam kotlety rybne ktore oczywiscie sama zrobie ;)

I zaczelo mnie ciagnac do slodkiego, niedobrzeee bo moga byc tego zle skutki (wagowe) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:19

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatte zależy od budowy ciała :) ja też zaczęłam się obżerać lodami, cistami, czekoladą nawet! :P

P.s i mam nadzieję nie przytyć! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:22

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi wróciła chęć na słodkie (póki co czekolada nie) ale dziś upiekłam drożdżówki z jagodami i 2 już zjadłam... :P

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    I mi wróciła chęć na słodkie (póki co czekolada nie) ale dziś upiekłam drożdżówki z jagodami i 2 już zjadłam... :P

Sprzedaj jedną, tez bym zjadł taką domową.. mmm

Martaaa lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest może tutaj któraś z Kielc lub ze Świętokrzyskiego?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ic7ktw.jpg
    Smacznego! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 17:28

zielarka, Patrycha, Ewelina88, kejti91, Martaaa, Ag..., Gwiazdeczka27, M4DZI4, Selene, agnb6, szpilka, anka8820, olka25, nick nieaktualny, nick nieaktualny, jonka91 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wspaniałe ciacho. :)

Ja ostatnio piekłam tort szwarcwaldzki na Dzień Ojca. Mój tatuś uwielbia go. Oczywiście nie jadłam go, bo biszkopt jest nasączony likierem i ma w sobie pełno wiśni ze spirytusu. :D

Ja właśnie przez dwie godziny leżałam w wannie. :) Odrobina relaksu się przyda. :D Teraz wskoczyłam w piżamkę i będę oglądać mecz. :)

nick nieaktualny, M4DZI4, kejti91, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja rano czulam sie dobrze i myslalam ze mi przeszlo ale ide jutro znow do inernisty o jestem mega oslabiona dalej. jak mi da antybiotyk to wieczorem mam gina i skonsultuje z nim jeszcze:/
    no okropna jakas ta infekcja:(
    moze mi chociaz da zwolnienei na dluzej

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag bardzo Ci współczuje podejrzewam jak się musisz bidulo męczyć, w ciąży organizm kobiety jest bardzo osłabiony niestety :/ zdrówka życzę

mhsvp07w3ex0n696.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM - ale mi też zrobiłaś smaka tymi kotletami ziemniaczanymi z pieczarkami! Kiedyś moja mama często je robiła! Zjadłabym sobie!

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisałyście o książkach, jakie czytacie.
    Ja jestem obecnie na "Zwodniczy punkt" D.Browna, nie jest zła. Sporo już jego książek czytałam, ostatnio było "Inferno" i jednak dużo lepsze (więcej akcji) niż ten "punkt".
    Bardzo fajne są książki z serii tzw Babylon: "Hotel Babylon", "Air Babylon", "Ślubny Babylon", "Plaża Babylon" czy "Szpital Babylon". Każda z tych książek to jest jakby opowieścią osoby anonimowej, która pracuje w danym sektorze - np zajmuje się organizacją wesel, albo pracuje na lotnisku w obsłudze klienta, albo w hotelu, albo w luksusowym centrum na Seszelach itp- i opowiada o tym, jak ta praca naprawdę wygląda od tzw podszewki. Można się nieźle pośmiać! :) Czyta się bardzo szybko do tego.
    Ja przeczytałam już wszystkie te części, oprócz tej o szpitalu. Były jeszcze jakieś dwie o pokazach mody i o świecie rockmenów czy coś takiego, ale nie bardzo mnie interesowały :)

jonka91 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam niepohamowany apetyt. Zjadłam 6 pierogów, nie poczułam nawet uczucia sytości.. jadłabym dalej (ale nie było - szczęście w nieszczęściu).

W piątek mam wizytę u ginekologa, mam nadzieję, że nie powie mi np. 'jajo puste, serce nie bije' ... umarłabym, tak kocham moją Skubi Chrupkę, że poszłabym z nią nawet... nawet nie wiem gdzie! Po prostu wszędzie.

Przepisywali Wam ginekolodzy badania na NFZ czy płaciłyście z własnej kieszeni? Mnie jedna Pani ginekolog powiedziała, że jej się limit wyczerpał i mam sobie zrobić badania za 260zł sama, ale ogólnie nie wzbudziła we mnie zaufania. Poszłam do swojej osiedlowej przychodni i lekarz (mężczyzna) o niebo lepszy, zobaczymy czy jemu tez się skończył limit.

Tak poza tym, przepraszam, że wcinam się Wam w wątek, bo defacto jestem z lutego (10dokładnie), ale zawsze może mi się przytrafić styczeń, a jak tak do Was zaglądam i podczytuje to mniej więcej zawsze wiem co dalej może mnie czekać ;-) Takie jesteście wspaniale informatorki ;*!

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ