X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Selene i chcesz nam powiedziec ze przed sie nie denerwowalas wogole:)
    to tak jak z prawkiem, maturą czy obroną magisterki. mądry ten kto ma za sobą :)

mam nadzieje ze bedziemy mialy takie same zdanie PO ale narazie jestesmy PRZED:)wiec pewnie zadne nawet najszzczersze slowa jakie to wspaniale uczucia nie wyplenia z nas strachu i niepewnosci niestety:/

To była jedyna wizyta co do której nie czułam nawet grama strachu, szczerze.. nawet o niej zapomniałam, mąż mi przypomniał "a czy my dziś nie idziemy na te badania". Pewnie mi nie uwierzycie, ale nawet jak czekałam w kolejce to nie czułam zdenerwowania czy nawet zniecierpliwienia. Miałam uczucie w stylu, jakby mieli robić USG komuś innemu. I w sumie wyszło na dobre :)

Ale ok, nie będę taka mądralińska :) tulę wszystkie, które mają to jeszcze przed sobą i czekam z niecierpliwością na wasze opowieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:14

MonikaDM, Martaaa lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    To była jedyna wizyta co do której nie czułam nawet grama strachu, szczerze.. nawet o niej zapomniałam, mąż mi przypomniał "a czy my dziś nie idziemy na te badania". Pewnie mi nie uwierzycie, ale nawet jak czekałam w kolejce to nie czułam zdenerwowania czy nawet zniecierpliwienia. Miałam uczucie w stylu, jakby mieli robić USG komuś innemu. I w sumie wyszło na dobre :)

Ale ok, nie będę taka mądralińska :) tulę wszystkie, które mają to jeszcze przed sobą i czekam z niecierpliwością na wasze opowieści :)

no to w takim razie zazdroszcze podejscia:) chcialabym tak sie nie przejmować:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka wrote:
    Ja się dziewczyny z Wami żegnam.
    Moja ciąża stanęła w 9 tc.
    Pusty pęcherzyk płodowy.

Jak do czwartku nie dostane krwawienia to w czwartek idę na wywoływanie poronienia.

Trzymam za Was dziewczyny kciuki, żeby wasze ciąże i fasolki dotrwały do końca i były piękne i duże i wspaniałe.

Ja już nie mam nawet łez żeby płakać, brak mi sił i wszystkiego. Cały czas kłody pod nogi... cały czas.

W domu wszyscy mnie już pouczają co zrobiłam źle i tak dalej a ja nawet nie mogę tego słuchać.

Trzymam kciuki bardzo i do zobaczenia jeszcze kiedyś może.

Buziulka,
    strasznie mi przykro! Wiem przez co przechodzisz, miałam tak samo: pierwsza ciąża biochemiczna w 2012 i poronienie w 5tc. Druga- pusty pęcherzyk w 2013 i niestety musiałam mieć zabieg (w październiku), bo organizm nie chciał się sam oczyścić...
    Mój ginekolog powiedział, ze nawet jego żona miała pusty pęcherzyk a potem im się udało i mają już dwoje dzieci. I to nie jest niczyja wina, Ty nie masz na to wpływu, rodzina nie ma prawa niczym Cię obarczać!

Też mówiłam, że do 3 razy sztuka i teraz za 3cim razem się udało. Jak na razie wszystko dobrze, chociaż kosmówka się odkleja i oczywiscie boję się każdego dnia... Najważniejsze aby potem zdrowe było.
    A Ty i swojego się doczekasz, zobaczysz! Daj sobie czas na odpoczynek a jak już będziesz gotowa, to działajcie - uda się:)

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny ide dzisiaj do szpitala.
    Trzymajcie kciuki za mnie.
    Odezwę się jak będę miała neta albo wrócę do domu.
    Buźki

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka - ty to masz sny jak mój mąż...ten to też wiecznie się ściga, goni jakies stwory z kosmosu, jest jakimś agentem albo siedzi na wojnie w tych swoich snach :)

M4DZI4 - myślę tak samo jak Isabelle, za cenę 1500 zł, można kupić super wózek...ten mój jest też poniżej 2tys. Ale jak dziewczyny chcą droższe to oczywiście ja nie mam nic przeciwko, kazdy kupuje taki jaki chce. Ja akurat mam to szczęście, ze rodzice powiedzieli, ze tyle nam dołożą, jakby tak nie było to własnie te 400e byliśmy w stanie zapłacić. Kazdy mierzy siły na zamiary :) Ja np. wiem też czego chcę: napewno wózek nie kubełkowy, ze skrętnymi przednimi kołami i nie planuję go zmieniać przez kilka lat, więc ma być wytrzymały i bezpieczny :)

Agnb6 - super, że kosmówka "wraca na miejsce", pewnie jeszcze musisz się oszczędzać, ale pewnie za niedługo będzie wszystko dobrze i na swoim miejscu. Ważne, ze maluszek jest zdrowy i rośnie :)

Buziulka trzymam kciuki i czekamy na wieści.

Laski zyczę Wam miłego dnia :)

M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdoberek:)
    Buziulka czekamy na wieści i jesteśmy z Tobą
    Agnb6 no widzisz wszystko wraca na swój tor:)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    ja juz dzis czuje sie lepiej wiec chyba ze homeopatyczne badziewia dzialają.
    No i dobrze bo jutro musialabym isc po antybiotyk a tak to moze sie obejdzie;)

Buziulka trzymaj sie!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczęłam 12 tydzień!
    Mdłości męczą bardzo....

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam, a pro po wózków - znalazłam stronkę z kilkoma firmami i można tam znaleźć coś dla siebie w odpowiedniej cenie :)

http://www.bobowozki.com.pl

kejti91 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najtaniej na allegro.

Kawa, isabelle lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka ja własnie mój Pajero Sport na allegro znalazłam :) w sklepach są ceny dużo wyższe, lepiej znaleźć na allegro sklep z okolicy i podjechać obejrzeć i zapłacić cenę z allegro :)

zielarka lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie zrobię.

nix lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 2 trymestrze!!! Hurra :)
    Mam mega przypływ energii ale to chyba z radości :P

Kawa, zielarka, M4DZI4, Malenq, kejti91, Patrycha, Selene, agnb6, MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzućcie mi pomysł na obiad ?? :) Albo co Wy dziś gotujecie? :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam botwinkową :) z dobieranymi ziemniaczkami :)

a co do wózków, ja na tej stronie bobo oglądam i czytam o wózkach, jest cena i porównuję z cenami na allegro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 09:08

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka wrote:
    Ja dziewczyny ide dzisiaj do szpitala.
    Trzymajcie kciuki za mnie.
    Odezwę się jak będę miała neta albo wrócę do domu.
    Buźki
    Trzymaj się kochana, wspieram i czekam na wieści!! Wszystko będzie ok!!! :)
    A ja dziś 3 dzień wstałam z bólem głowy ehhh a niestety muszę do banku jechac, ale może to dobrze, spacer i świeże powietrze może pomogą :)
    Miłego dzionka <3 :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Martaaa gratulacje, ja odliczam tygodnie do tego przypływu energii hahaha....

wczoraj mój A. mnie zaskoczył...bo widziałam, że wózki oglądał w necie....;)

Martaaa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)

M4DZI4 też miewam takie bóle głowy, wiem jakie to męczące. Ostatnio na ból pomogły wymioty. :P Ale zazwyczaj biorę apap. Gin pozwolił. :) Świeże powietrze też działa u mnie ale na krótko. Mam nadzieję, że Tobie pomoże. :)

Na szczęście ja problemu z tym co zrobić na obiad nie mam, bo ich nie robię. :P I tak jem tylko ziemniaki z koperkiem. :D Choć dziś mam ochotę na śledzia w śmietanie. :D

M4DZI4 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na obiadek dzisiaj robię zapiekankę makaronową z mięsem mielonym pieczarkami, pomidorami i serem to wszystko zalewam sosem który parę dni wcześniej przygotowałam taki ala meksykański jak to się zapiecze to jest mega pyszne:)

Martaa gratuluje mi pozostało jeszcze 9dni:)

a tak ap propo to od rana miałam bardzo nieprzyjemne doświadczenie na poczcie masakra tak mi nerwy puściły że masakra.

Martaaa lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    ja na obiadek dzisiaj robię zapiekankę makaronową z mięsem mielonym pieczarkami, pomidorami i serem to wszystko zalewam sosem który parę dni wcześniej przygotowałam taki ala meksykański jak to się zapiecze to jest mega pyszne:)

Martaa gratuluje mi pozostało jeszcze 9dni:)

a tak ap propo to od rana miałam bardzo nieprzyjemne doświadczenie na poczcie masakra tak mi nerwy puściły że masakra.

Jejku jak ja bym chciała zjeść taki obiad. Też robiłam taką zapiekankę przed ciążą. Teraz nie mogę jeść praktycznie nic. :/ ale dla dziecka wszystko przecierpię :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ