Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny Isabelle:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIX też mam prenatalne 1-ego o godz. 16! :)

co do wózków wypatrzyłam u dziewczyny w Jastrzębiej Górze w restauracji firmy Pajero Sport-Adamex. Raczej na 99% go kupie, jest tani bo tylko 1500zł ok za 3w1, praktyczny (widziałam jak szybko go składała i obsługiwała) koła ma pompowane, przednie mniejsze i super skrętne. :) kolor oliwkowo-czarny lub granat albo beż? haha pożyjemy, zobaczymy :)

co do wizyt mam równo co miesiąc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Aaa mi się dziś wyśniło że będę mieć chłopca! :) Ciekawe ile w tym prawdy :)

Kawusia mi też...taki już był może 2-letni a jaki słodziak. W ogóle to trzeci raz mi się śniło ze mam chłopczyka :)

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze Wam tych snów, ja mam tak dziwne i niefajne sny że spać nie chcę, budzę się w nocy z płaczem, wystraszona, bolą mnie mięśnie bo za każdym razem uciekam przed kimś... mam nadzieje że to szybko minie bo już mam ich dość, a do tego są tak realne że nie wiem czy to się działo naprawdę czy tylko w śnie

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Ja tez juz sie rozgladam za wozkami ale narazie tylko w necie :-)
    Jak narazie to ten mi sie bardzo spodobal
    http://allegro.pl/tutek-grander-play-eco-skora-od-reki-i4346220116.html
    Najbardziej ten granatowo-bialo-czerwony :-)

Gosiaczek ten Twoj tez fajny.

Ja bym chciala sie zmiescic z wozkiem w 2 tys.

Ja właśnie u Tutka będę kupować, bo siedzibę, a raczej właściciel mieszka ulicę ode mnie i jest sąsiadem szwagra, więc może i co do ceny się dogadam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:31

kejti91 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ja pierwszy raz miałam taki sen :) mam nadzieję że się sprawdzi bo bardzo byśmy chcieli chłopca :)
    oprócz tego śniło mi się że byłam w wielkim centrum handlowym i nie umiałam znaleźć auta na parkingu haha :)

Ten wózek TUTEK przypomina mi sportowe samochody na rajdzie wisła, takie kolorowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:32

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i co tu się dziwic ze mnie głowa boli jak ciśnienie godzinę temu mierzyłam i było 94/46 a ja normalnie mam książkowe ok 125/75 :-/
    A jutro odstawiam duphaston, wg zaleceń gina.Ciekawe jak to będzie,mam nadzieję że nie odczuję tej zmiany wogóle.
    Zazdroszczę Wam że macie już te usg prenatalne,ja muszę czekac jeszcze niecałe 3 tygodnie...A co do wózków to też mi się podobają takie 3w1 jak podałyście tu linki tyle że ceny mnie trochę przerażają.Ja nie pracuję, tylko małż a mam jeszcze starszego syna i wydatki na niego, wiadomo ile książki i wszystko do szkoły kosztuje...Taki za 4 tys to na pewno odpada.Może chapnę jakiś za 1,5 tys :)
    A sny? heh, wczoraj to miałam chyba najdziwniejszy sen w życiu...Śniło mi się że byłam w kościele,modliłam się przed ogromnym krzyżem z Chrystusem a potem uniosłam się w powietrze, miałam stygmaty na dłoniach i Jezus do mnie przemawiał...Potem chciałam jego słowa na kartce zapisac żeby ludziom przekazac ale jak zaczełam pisac to kartka spłoneła i nic nie pamiętam ...

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene bardzo podbudowująca jest Twoja wiadomość o prenatalnych, i pewnie że my PRZED będziemy ise pewnie ciutkę stresować, ale Twoja wiadomość to miód na moje serce. Zawsze myślałam ze te prenatalne to takie sztywne, a tu jak się okazuje wszystko fajnie widać i pewnie mój lekarz też tak będzie nam wszystko opowiadał :)

Co do wizyt to ja mam tak co 4 tygodnie, teraz mi wypadną prenatalne 10 lipca i 17-go następna wizyta ale ta w ramach tych normalnych, a następna 14.08.

Mój typ jeśli chodzi o wózki to jak pisałam wcześiej ABC Design Turbo 6s, my tez często spacerujemy po lesie, a i na urlopach nie leniuchujemy, poza tym będą codzienne spacery z psem wiec wózek musi być dla nas jak czołg. Ten wózek na razie podoba nam się wizualnie, wybierzemy się do sklepu i pooglądamy i wtedy zapadnie decyzja końcowa :) Pokażę wam link, tylko koloru jeszcze nie jesteśmy pewni ale najpewniej z takich jasniejszych:

http://www.baby-walz.de/ABC-DESIGN-Kombikinderwagen-Turbo-6s-inkl-Regenverdeck-3in1-Tragewanne-Design-2014-5551285.html?group=125162754410

M4DZI4, Selene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 my też nie chcemy wózka droższego niż 400e; podoba mi sie bardzo jeszcze jeden, podobny do tego ABC Design, ale cena to 600e, i zobaczymy może ewentualnie ise na niego pokusimy jak będzie faktycznie lepszy bo moi rodzice powiedzieli, ze 400e na wózek nam dadzą :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika fajny ten wozik :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:43

M4DZI4, isabelle, Patrycha, zielarka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po cichu liczę że teściowe coś dołożą do wózka :p Ale nie wymagam od nich tego,nie są zbyt zamożni ale może przez te pare miesięcy coś odłożą i wyskrobią dla pierwszego wnusia/wnuczki :) Jakoś damy radę,dzieciak bedzie miał furę tak czy siak :)
    Miłego wieczorku kochane,ja uciekam film zaraz oglądac :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że na podstawie snów ciężarówek napisałoby się kilka książek i raczej nie byłyby to powieści obyczajowe :)

Ważne, żeby wózek spełniał normy bezpieczeństwa i był użyteczny dla swoich użytkowników i ich potrzeb. Wydaje mi się, że w granicach 1,5-2 tysiące za komplet 3w1 da się coś znaleźć spełniającego oczekiwania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:07

jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki a macie już pomysły na imiona dla dzieci?

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tydzień temu moja dzidzia na usg miała 29 mm

jonka91, nick nieaktualny, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit#gid=0

A oto nasz lista, zapraszam zapisz się i tam są również propozycje imion nad którymi się zastanawiamy :)

• marrtka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na ostatniej wizycie gin przepisał mi Luteinę dopochwowo. 1 opakowanie. Trochę mnie to przeraziło, bo oprócz mdłości nic się właściwie nie dzieje niepokojącego, lekkie pobolewanie i kłucie w podbrzuszu. Plamień nie mam. Czy po skonczeniu opakowania nagły spadek progesteronu nie zaszkodzi?

dxomkrhms4puy6o2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Dziewczyny, na ostatniej wizycie gin przepisał mi Luteinę dopochwowo. 1 opakowanie. Trochę mnie to przeraziło, bo oprócz mdłości nic się właściwie nie dzieje niepokojącego, lekkie pobolewanie i kłucie w podbrzuszu. Plamień nie mam. Czy po skonczeniu opakowania nagły spadek progesteronu nie zaszkodzi?

Marrtka, musisz zaufać lekarzowi, że wie co robi i stosować się do jego zaleceń. Nikt tu na forum nie ma takich kompetencji, żeby podważać jego decyzje (chyba, że jest na sali ginekolożka?:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    dziś byłam na usg kontrolnym, aby sprawdzić co tam z moją kosmówką. Przykleiła się prawie cała, ale jeszcze jest tam mała przerwa, wiec dalej progesteron i kontrola za 2 tyg.
    Badanie miałam najpierw jeszcze wciąż dopochwowo, ale już po chwili pani doktor powiedziała, ze zrobi przez brzuch, bo będzie lepiej widać, bo dziecko już duże:)
    Sposób na cukierka przed usg sprawdził się! Maleństwo tak fikało raczkami i nóżkami, że ciężko go było zmierzyć :) A mój mąż powiedział, ze wygląda jak taka kukiełka na żyłkach :))))
    Idę czytać, co tam naprodukowałyście przez dwa dni, bo mieliśmy gości z Polski (mieszkam we Włoszech) i nie miałam czasu na forum.

Chanela, Martaaa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja potwierdzam to co napisała Selene o USG genetycznym. Było pięknie, wzruszająco, długo (dla nas ok bo mogliśmy oglądać i oglądać) i wesoło. Gin też tłumaczyła że tu rączki, że proszę liczyć paluszki itp itd.
    Ja bym chętnie powtórzyła :)

Ja się w ogóle nie denerwowałam :)ogólnie rozmawiam z moim Maleństwem i jakoś wiem, że jest ok :P

nick nieaktualny, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ