X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny Isabelle:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIX też mam prenatalne 1-ego o godz. 16! :)

co do wózków wypatrzyłam u dziewczyny w Jastrzębiej Górze w restauracji firmy Pajero Sport-Adamex. Raczej na 99% go kupie, jest tani bo tylko 1500zł ok za 3w1, praktyczny (widziałam jak szybko go składała i obsługiwała) koła ma pompowane, przednie mniejsze i super skrętne. :) kolor oliwkowo-czarny lub granat albo beż? haha pożyjemy, zobaczymy :)

co do wizyt mam równo co miesiąc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Aaa mi się dziś wyśniło że będę mieć chłopca! :) Ciekawe ile w tym prawdy :)

Kawusia mi też...taki już był może 2-letni a jaki słodziak. W ogóle to trzeci raz mi się śniło ze mam chłopczyka :)

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze Wam tych snów, ja mam tak dziwne i niefajne sny że spać nie chcę, budzę się w nocy z płaczem, wystraszona, bolą mnie mięśnie bo za każdym razem uciekam przed kimś... mam nadzieje że to szybko minie bo już mam ich dość, a do tego są tak realne że nie wiem czy to się działo naprawdę czy tylko w śnie

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Ja tez juz sie rozgladam za wozkami ale narazie tylko w necie :-)
    Jak narazie to ten mi sie bardzo spodobal
    http://allegro.pl/tutek-grander-play-eco-skora-od-reki-i4346220116.html
    Najbardziej ten granatowo-bialo-czerwony :-)

Gosiaczek ten Twoj tez fajny.

Ja bym chciala sie zmiescic z wozkiem w 2 tys.

Ja właśnie u Tutka będę kupować, bo siedzibę, a raczej właściciel mieszka ulicę ode mnie i jest sąsiadem szwagra, więc może i co do ceny się dogadam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:31

kejti91 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ja pierwszy raz miałam taki sen :) mam nadzieję że się sprawdzi bo bardzo byśmy chcieli chłopca :)
    oprócz tego śniło mi się że byłam w wielkim centrum handlowym i nie umiałam znaleźć auta na parkingu haha :)

Ten wózek TUTEK przypomina mi sportowe samochody na rajdzie wisła, takie kolorowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:32

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i co tu się dziwic ze mnie głowa boli jak ciśnienie godzinę temu mierzyłam i było 94/46 a ja normalnie mam książkowe ok 125/75 :-/
    A jutro odstawiam duphaston, wg zaleceń gina.Ciekawe jak to będzie,mam nadzieję że nie odczuję tej zmiany wogóle.
    Zazdroszczę Wam że macie już te usg prenatalne,ja muszę czekac jeszcze niecałe 3 tygodnie...A co do wózków to też mi się podobają takie 3w1 jak podałyście tu linki tyle że ceny mnie trochę przerażają.Ja nie pracuję, tylko małż a mam jeszcze starszego syna i wydatki na niego, wiadomo ile książki i wszystko do szkoły kosztuje...Taki za 4 tys to na pewno odpada.Może chapnę jakiś za 1,5 tys :)
    A sny? heh, wczoraj to miałam chyba najdziwniejszy sen w życiu...Śniło mi się że byłam w kościele,modliłam się przed ogromnym krzyżem z Chrystusem a potem uniosłam się w powietrze, miałam stygmaty na dłoniach i Jezus do mnie przemawiał...Potem chciałam jego słowa na kartce zapisac żeby ludziom przekazac ale jak zaczełam pisac to kartka spłoneła i nic nie pamiętam ...

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene bardzo podbudowująca jest Twoja wiadomość o prenatalnych, i pewnie że my PRZED będziemy ise pewnie ciutkę stresować, ale Twoja wiadomość to miód na moje serce. Zawsze myślałam ze te prenatalne to takie sztywne, a tu jak się okazuje wszystko fajnie widać i pewnie mój lekarz też tak będzie nam wszystko opowiadał :)

Co do wizyt to ja mam tak co 4 tygodnie, teraz mi wypadną prenatalne 10 lipca i 17-go następna wizyta ale ta w ramach tych normalnych, a następna 14.08.

Mój typ jeśli chodzi o wózki to jak pisałam wcześiej ABC Design Turbo 6s, my tez często spacerujemy po lesie, a i na urlopach nie leniuchujemy, poza tym będą codzienne spacery z psem wiec wózek musi być dla nas jak czołg. Ten wózek na razie podoba nam się wizualnie, wybierzemy się do sklepu i pooglądamy i wtedy zapadnie decyzja końcowa :) Pokażę wam link, tylko koloru jeszcze nie jesteśmy pewni ale najpewniej z takich jasniejszych:

http://www.baby-walz.de/ABC-DESIGN-Kombikinderwagen-Turbo-6s-inkl-Regenverdeck-3in1-Tragewanne-Design-2014-5551285.html?group=125162754410

M4DZI4, Selene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 my też nie chcemy wózka droższego niż 400e; podoba mi sie bardzo jeszcze jeden, podobny do tego ABC Design, ale cena to 600e, i zobaczymy może ewentualnie ise na niego pokusimy jak będzie faktycznie lepszy bo moi rodzice powiedzieli, ze 400e na wózek nam dadzą :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika fajny ten wozik :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:43

M4DZI4, isabelle, Patrycha, zielarka, MonikaDM lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po cichu liczę że teściowe coś dołożą do wózka :p Ale nie wymagam od nich tego,nie są zbyt zamożni ale może przez te pare miesięcy coś odłożą i wyskrobią dla pierwszego wnusia/wnuczki :) Jakoś damy radę,dzieciak bedzie miał furę tak czy siak :)
    Miłego wieczorku kochane,ja uciekam film zaraz oglądac :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że na podstawie snów ciężarówek napisałoby się kilka książek i raczej nie byłyby to powieści obyczajowe :)

Ważne, żeby wózek spełniał normy bezpieczeństwa i był użyteczny dla swoich użytkowników i ich potrzeb. Wydaje mi się, że w granicach 1,5-2 tysiące za komplet 3w1 da się coś znaleźć spełniającego oczekiwania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:07

jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki a macie już pomysły na imiona dla dzieci?

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tydzień temu moja dzidzia na usg miała 29 mm

jonka91, MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit#gid=0

A oto nasz lista, zapraszam zapisz się i tam są również propozycje imion nad którymi się zastanawiamy :)

• marrtka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na ostatniej wizycie gin przepisał mi Luteinę dopochwowo. 1 opakowanie. Trochę mnie to przeraziło, bo oprócz mdłości nic się właściwie nie dzieje niepokojącego, lekkie pobolewanie i kłucie w podbrzuszu. Plamień nie mam. Czy po skonczeniu opakowania nagły spadek progesteronu nie zaszkodzi?

dxomkrhms4puy6o2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Dziewczyny, na ostatniej wizycie gin przepisał mi Luteinę dopochwowo. 1 opakowanie. Trochę mnie to przeraziło, bo oprócz mdłości nic się właściwie nie dzieje niepokojącego, lekkie pobolewanie i kłucie w podbrzuszu. Plamień nie mam. Czy po skonczeniu opakowania nagły spadek progesteronu nie zaszkodzi?

Marrtka, musisz zaufać lekarzowi, że wie co robi i stosować się do jego zaleceń. Nikt tu na forum nie ma takich kompetencji, żeby podważać jego decyzje (chyba, że jest na sali ginekolożka?:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    dziś byłam na usg kontrolnym, aby sprawdzić co tam z moją kosmówką. Przykleiła się prawie cała, ale jeszcze jest tam mała przerwa, wiec dalej progesteron i kontrola za 2 tyg.
    Badanie miałam najpierw jeszcze wciąż dopochwowo, ale już po chwili pani doktor powiedziała, ze zrobi przez brzuch, bo będzie lepiej widać, bo dziecko już duże:)
    Sposób na cukierka przed usg sprawdził się! Maleństwo tak fikało raczkami i nóżkami, że ciężko go było zmierzyć :) A mój mąż powiedział, ze wygląda jak taka kukiełka na żyłkach :))))
    Idę czytać, co tam naprodukowałyście przez dwa dni, bo mieliśmy gości z Polski (mieszkam we Włoszech) i nie miałam czasu na forum.

Chanela, Martaaa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja potwierdzam to co napisała Selene o USG genetycznym. Było pięknie, wzruszająco, długo (dla nas ok bo mogliśmy oglądać i oglądać) i wesoło. Gin też tłumaczyła że tu rączki, że proszę liczyć paluszki itp itd.
    Ja bym chętnie powtórzyła :)

Ja się w ogóle nie denerwowałam :)ogólnie rozmawiam z moim Maleństwem i jakoś wiem, że jest ok :P

MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ