*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynamonek30 wrote:=========================================================================================
nie uwierze,że przy takiej ilosci wizyt zapomniałaś o leku podstawowym w ciazy...był taki watek na Ovu... Dziewczyny to sa lekki na recepte! nie można ich "odstepowac".. moj lekarz jest strasznie zakrecony- ale nie zapomniał mnie poinforowac o swoim urlopie..
Nie ukrywam, że bardzo zdenerwował mnie Twój post.. To, że ty o czymś nie zapominasz nie oznacza, że ja zapomnieć nie mogłam, prawda? Lek otrzymuję z wizyty na wizytę od ginekologa, który prowadzi moją ciąże od początku do końca i do którego trafiłam z bólami. Po co miałam brać receptę wcześniej od innego ginekologa skoro ostatnią wizytę miałam u tego " swojego" i od niego miałam go otrzymać? A to, że pomyliłam się w obliczeniach, że braknie mi na 7 dni, to chyba zdarza się, prawda? Może Ty jesteś taka idealna, ale niestety ja nie jestem, a pomyłka rzecz ludzka. Przynajmniej tak mi się do tej pory zdawało. Piszesz tak, jakbyś zarzucała mi, że tego leku nie biorę, a chce go tylko wyłudzić. Wiesz, niby mogłabym Ci przesłać zdjęcie swojej fasolki przy tym leku, żebyś mi nie zarzuciła zaraz, że zdjęcie z neta, ale nie widzę sensu... zawsze możesz wymyślić, że pożyczyłam opakowanie od kogoś...
Edit; Co do ginekologów, to już się wypowiadałam, że szukałam tego jedynego, byłam u dwóch i już znalazłam. Teraz wizyty mam tylko u jednego, prywatnie.
Na NFZ poszłam tylko po skierowanie, a i tak dostałam tylko na podstawowe bo krew, mocz i glukozę,a to i rodzinny mi mógł zlecić.
Zresztą, to moja sprawa do ilu chodzę...
Sorry dziewczyny jeśli kogoś uraziłam, ale już nie wytrzymałam, ech Nie lubię takiej anty życzliwości. Zapytałam czy nie mogłabym od Selene odkupić jednego listku leku, a Cynamonek tak na mnie naskoczył...Nie rozumiem po co tak dociekasz, skoro to nie od Ciebie ten lek miał być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 15:29
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
ja też ostatnio na wizycie zapomniałam zupełnie o tym, że kończy mi się opakowanie dupka. ( emocje jakie towarzyszą wizytom, stres również powoduje, że mamy prawo zapomnieć, zresztą nawet hormony u niektórych powodują "roztrzepanie" )
Mam nadzieje, że już dziewczyny sobie wyjaśniłyście ten zgrzyt i nie ma co ciągnąc już tej rozmowy. Nasze forum jest takie przyjemne , niech tak zostanie. Nie dajmy się ponieść hormonom
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 15:30
M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie, nie ma co się stresować, dzieciaczkowi to nie pomoże
Nie uważam, że jest coś złego w odstępowaniu leku, jeżeli wiemy, że nie mówimy tutaj o jakimkolwiek antybiotyku, czy hormonach nieznanego pochodzenia, ale o leku który w większości jest przepisywany w ciąży.
Zasada jest prosta, mam - nie potrzebuję - oddaję. Chętnie bym dała belldandy, ale już ubiegła ją inna forumowiczka. Inna dziewczyna na forum oferowała Luteinę, moim zdaniem to fajne, że możemy się wesprzeć tym co mamy.
Widziałam na innym forum, że dziewczyny, które już urodziły wymieniały się, oddawały rzeczy, które kupiły a były za małe / duże i utrzymują kontakt ze sobą nawet jak maluszek już jest na świecie. Fajnie jakby to się udało i na tym forumMartaaa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
A jaki jeden wniosek się nasuwa piszmy sobie listę pytań!!! Ja zawsze zapisuję i o lekach i o objawach itp
Głowy do góry Niestety hormony buzują
Selene - też myślę że byłoby super jak byśmy kontynuowały to forum długo po styczniu 2015Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 15:47
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Dziś się witam nieśmiało. Jutro napisze coś więcej.
32 lata, upragniona, pierwsza ciąża po 8 latach małżeństwa.
Jutro mam wizytę. Trzymajcie proszę kciukasy!M4DZI4, nix, Malenq, MonikaDM, jonka91, agnb6, Monifah lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Duac, przepisany przez dermatologa i ginekologa, pomaga niewiele;)
Tez stosowalam Duac i mi pomagal ale uwaga ! Pytalam ginekologa czy moge go dalej stosowac, szukala w komputerze i mowila ze nie pisze czy mozna czy nie, ale stwierdzila, ze lepiej nie. Cos tam wspominala tez o skladzie. Mowila tez ze tradzik sie moze nasilac i to normalne, u mnie tak bylo i jest dalej jednak glownie na dekolcie, problem z twarzy sie usunal i mam nadzieje, ze na dlugo
Jutro zaczynam II trymestr i moze dlatego, w koncu mowia ze w II trymestrze bedzie juz tylko lepiej, staram sie w to wierzyc
Dodam ze do pielegnacji stosuje kosmetyki z La-Roche Posay i jestem zadowolona.
Paula44, witaj i powodzenia ! Daj znac jak bedziesz po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 16:03
-
Ja też mam "załatwiany" duphaston a lekarza na oczy nie widziałam i nie widzę w tym nic złego zwłaszcza, że jest to lek który jeszcze nikomu nie zaszkodził
Przyznałam się dzisiaj w pracy do ciąży
Jeszcze rodzinę muszę powiadomić ale to jeszcze poczekamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 16:01
-
agattee wrote:Monia, spij ile wlezie ja tam korzystam, tez ostatnio wstalam 11:45 i jeszcze bylo mi malo.
Co do seksu to coz, moze nie bede sie wypowiadac bo mam od bardzo dawna pewien problem ktory towarzyszyl mi dlugo przed ciaza, mianowicie bol podczas stosunku. Nikt nie wie skad sie nagle wzial i czemu jest ale nie jest to przyjemne a raczej psuje nam pozycie. Ostatnio trafilam w jednym z Pamietnikow u ciezarnej dziewczyny, jak pisala o takim problemie jak Pochwica. Wygoglowalam to sobie i w sumie objawy by sie zgadzaly. Jedyne co sie nie zgadza to to, ze najczesciej ta 'choroba' bierze sie od traumatycznych wydarzen a u mnie takich nie bylo. Mnie to dopadlo tak nagle, po prostu. Wczesniej kochalismy sie normalnie, kilka razy dziennie, bez wspomagaczy, zeli itd, az tu nagle takie cos i trwa to juz ponad 2 lata... Mam cicha nadzieje, ze po porodzie naturalnym moze by cos sie zmienilo Oczywiscie zdarzaja sie i dobre chwile, kiedy bol jest bardzo maly albo nie ma wcale (akurat ten szczesliwy cykl byl tym bezbolesnym) mimo wszystko chcialabym sie tego pozbyc na zawsze.
Dzis jeszcze gardlo zaczelo mi dokuczac i w aptece dostalam jakies tabletki, jakies naturalne i ciezarne moga brac (w smaku troche przypominaja mi lukrecje ktorych nie cierpie, ale wazne ze dzialaja). -
olka25 wrote:Odebrałam część wyników - glukoza, mocz, krew, USR, HBs, HCV, TSH - wszystko idealnie Czekam jeszcze na wyniki toxo i HIV, mają być w ciągu dwóch tygodni.
-
Zazdroszcze wam mozliwosci pospania sobie w dzien.
Co do tradziku, ja nie stosuje zadnych lekow ani specjalistycznych kremow. Podobno szkodzi nawet zwykla masc cynkowa. Uzywam tylko kosmetykow Biodermy do mycia i tonizowania twarzy no i codziennie pelen makijaz z podkladem i korektorem. Na twarzy mam bolace wypryski, zaczerwienienia, luszczace sie skorki. Staram sie obrac taka strategie, ze najpierw patrze na twarz, potem na brzuch i wszystko jest latwiejsze do zniesieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:06
Anielle lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiele z was bierze duphaston, ja z reszta tez. Ale czy mialyscie przed jego przepisaniem badany poziom progesteronu? Mam wrazenie, ze ten lek przepisuje sie na wszelkie problemy wczesnej ciazy, nawet jesli nie wynikaja one z niskiego poziomu progesteronu.
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
A ja juz mialam nadzieje ze zobacze nasza kruszynke w poniedzialek, dzwonie zeby sie umowic, a lekarza tedy nie bedzie akurat. Dopiero za dwa tygdonie no nic bede musiala poczekac. Lekarz rzeczywiscie kazal mi przyjsc za miesiac na kolejna wizyte, ale ja dla swojego spokoju chcialam isc tydzien wczesniej
Powiedzcie mi, jak czesto macie wizyty? -
Isabelle ja mialam np progesteron po owulce wysoki ( nawet ponad 20) ale mialam plamienia przed @ i lekarz stwierdzil ze moga one byc powodem braku zagniezdzenia.
w 1 cyklu z dupkiem mi sie udalo, zrobilam od razu progesteron i miaam prawie 64 ale dupka podobno nie wolno odstawiac i biore dalej. Ostatnio moj gin mowil ze mam brac do 12 tyg ale sama zapytalam czy nie moge dluzej bo czuje sie z nim pewniej i powiedzial ze w sumie powinnam go brac dalej. -
kejti91 wrote:A ja juz mialam nadzieje ze zobacze nasza kruszynke w poniedzialek, dzwonie zeby sie umowic, a lekarza tedy nie bedzie akurat. Dopiero za dwa tygdonie no nic bede musiala poczekac. Lekarz rzeczywiscie kazal mi przyjsc za miesiac na kolejna wizyte, ale ja dla swojego spokoju chcialam isc tydzien wczesniej
Powiedzcie mi, jak czesto macie wizyty?
Mialam co 2 tyg ale teraz jak ustatalismy plan to moj M zapytal jak czesto sa wizyty bo chce zebym byla u niego a na badania ewentualnie latala do PL i mowil ze co 3 tyg bede miala wizyty . -
nix wrote:Dziewczyny, a ja mam za tydzień (wtorek 1-go) usg genetyczne i już umieram ze strachu… Napiszcie coś pocieszającego bo zejdę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 17:54
nix lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, a już myślałam że tylko ja się tak panicznie boję.. też mam w czwartek i umieram ze strachu, jedyne co mnie pociesza to to że może się dowiem kto mieszka w moim brzuszku
Chciałam Wam też napisać że polecono mi krem przeciw rozstępom mamamil, możne je dostać tylko w aptece, w niektórych trzeba zamawiać, kosztuje około 30zł ale powiem Wam że ten krem wydaje się być rewelacyjny. Posmarowałam się dla porównania dwoma kremami perfecta mama i właśnie mamamil i skóra po tym drugim rano była nawilżona a po pierwszym niestety sucha...
Do tego co za nim przemawia to to że drapałam się jak głupia, skóra mnie tak swędziała że drapałam aż do czerwonego a po tym kremie jeszcze mnie nie swędziało jestem bardzo zadowolona i wdzięczna koleżance która mi go poleciła, może i Wy spróbujecie jego magicznej mocy
aaa i co najważniejsze koleżanka smarowała się nim do 8 miesiąca(nie miała żadnych rozstępów) po czym chciała przejść na trochę tańszy i zmieniła właśnie na perfecte po paru dniach cały brzuch jej popękał.Ag..., nix, Monifah lubią tę wiadomość