X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja mam TSH 1,07 wiec problemu nie mam ale jesli slyszy sie ze powinno ono oscylowac ok 1 a masz podwyzszone i do tego Selene mowi ze masz prawo isc do lekarza bez kolejki to odloz na bok uprzejmosc i powiedz dosadnie pani w rejestracji ze ma Cie zapisac:)
    Lepiej skonsultowac niz sie zamartwiac!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Odebrała wyniki badań i okazuje się, że jakieś zapalenie się przypałętało, cholerne bakterie w moczu i od wczoraj piecze :/ jem żurawinę i piję więcej wody, ale nie wiem co dalej. Iść do rodzinnego czy do Gina dzwonić, bo wizyta dopiero za tydzień, ale nie chce panikować, bo to przecież częste. Miała któraś?
    Witam nową koleżankę :)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj odebrałam badania, oto wyniki:
    TSH-0,621
    HB-13,5
    L-10,5
    E-4,55
    Ht-39,4
    płytki-279
    plus d.liczne bakterie w moczu:/
    określili mi też grupę krwi i alloprzeciwciał nie stwierdzono, to dobrze?

Chyba pójdę jednak prywatnie skonsultować te wyniki w czwartek, bo na nfz wizyta dopiero w lipcu...

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue to masz to samo co ja, prawdopodobnie jakieś zapalenie cholerne ;/

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa według najnowszych wytycznych TSH w ciąży nie powinno przekroczyć 2,5 !!!!!!.....około 1 jest dla kobiet starających się...
    prywatnie wcale nie czekasz 2miesięcy, w kolejnym tygodniu masz wizytę...
    ale tak jak kobietki piszą w ciąży MASZ PRAWO bez kolejki!!!!!!!!!

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj popołudnia mam straszny ból głowy.Najpierw myślałam że to od pogody bo ciśnienie mi spadło(mierzyłam w domu mam ciśnieniomierz)ale potem coraz bardziej z prawej strony bolało i oko i myślę że to ból migrenowy.Czasem mi się takie zdarzają,u nas to rodzinne :(Niestety całą noc się męczyłam i teraz dalej mnie boli :( Wracam więc do łożka leżec i czekac aż przejdzie...
    Witam nową koleżankę :) miłego dnia kochane! <3

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu współczuję, ja ostatnio miałam identyczny ból po prawej stronie...
    więc leż i odpoczywaj;)

• liliana Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Poszłabym prywatnie ale przecież to i tak długie czekanie a moje tsh 3,78 wynosi, chociaż moja gina twierdzi że się mieszczę w normie i nic nie muszę z tym robić bo norma jest do 4,30... Doradźcie mi!

Kawo, ja miałam 3,20 i lekarze zalecali obniżenie. Mam to szczęście, że endo przyjmuje nawet o 21:00 i w soboty, więc praktycznie z dnia na dzień mogę się zapisać. Otrzymałam Euthyrox 35, ale zbił TSH tylko do 2,2. Miesiąc temu zwiększyłam dawkę do 50 i obecnie już mam 0,8, czyli osiągnęłam poziom prawidłowy dla kobiety ciężarnej.
    Moim zdaniem powinnaś podzwonić po wszystkich prywaciarzach, dopóki nie znajdzie się taki, który przyjmie Cię wcześniej (może komuś zwolni się termin?). Ach i wcześniej sugerowałabym zrobienie sobie wyników dla świętego spokoju: FT3 i FT4 i może jeszcze anty-TPO i anty-TG. W ten sposób nie będziesz musiała wydawać na kolejne wizyty i może suma sumarum postawi diagnozę lub zastosuje leczenie już na 1. wizycie. Może dziewczyny coś jeszcze podpowiedzą :) Powodzenia!
    Agus89 wrote:
    Kaws ja miałam TSH 2,59 i mój gin już mnie skierował do endokrynologa. Uważam, że powinnaś się udać do endo. Zresztą tsh wpływa na inteligencję dziecka, a chcemy by nasze dzieci były mądre. :) Mój endo jak spojrzał na mój wynik to powiedział, że bardzo dobrze, że przyszłam, bo zaczyna się dziać coś niepokojącego i miał rację. Stwierdzono u mnie subkliniczną niedoczynność tarczycy.

też mam subkliniczną niedoczynność tarczycy. Całe szczęście, że tylko TSH szaleje :) u Ciebie też ?

relgcwa11d8kpmkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wcisnąć na czwartek (mimo że terminy są od 15 września..) Więc się wszystkiego dowiem. Dzięki za radę! :)

MonikaDM, Malenq lubią tę wiadomość

• liliana Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kawa! Czekamy na info z wizyty...

Ja jutro o 20:00 mam USG. Budzę się wczesnym rankiem i odliczam godziny.
    Bardzo bym chciała pożegnać już to plamienie i w pełni cieszyć się z tej ciąży jak Wy kochane (spodnie ciążowe, rozmowy o ciuszkach, wózkach, płci itp)

Uwierzcie mi na słowo - nigdy w życiu nie przeżyłam tak permanentnego stresu przez tyle tygodni.
    Przedwczoraj z rana zaczęłam tak płakać mężowi na ramieniu,że przez kilkanaście dobrych minut nie mogłam się uspokoić. Ja-wcześniej płaczka i panikara- trzymałam się dzielnie od początku i chyba musiałam zwyczajnie wszystko z siebie wydusić.

Ciężki rok się nam zaczął. W styczniu poronienie, a potem zmiana trybu życia pod kątem przygotowań. Dużo napięcia i w końcu upragniona ciąża, którą od początku trzeba otaczać wzmożoną ochroną.

Ale chcę wierzyć, że jutro będzie dobrze :)

Miłego dnia!

relgcwa11d8kpmkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście jakiś brudnawy śluz(od czasu do czasu) po odstawieniu Luteiny lub Dupka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja nie miałam, ale kiedyś wyczytałam, ze po odstawieniu Luteiny brązoway śluz się pojawia. Jak tak masz dłuzej niż 1 dzień to moze zadzwoń do lekarza, albo od razu jeżeli się martwisz.

Dziewczyny ja ok. 8:30 położyłam się znowu spać i wstałam o 11:00 - wstyd spać tyle ;) Hihi.

Malenq lubi tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    kawka ja od początku nic nie miałam żadnych plamień... a po mimo że wszystko ok było musiałam brać Luteinę jak to moja ginka powiedziała tak dla pewności lepiej chuchać na zimne...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dlaczego wstyd? ja odkąd jestem w ciąży to bym cały czas mogła spać i tak robię jestem w stanie robić obiad i stwierdzić że śpiąca jestem to odstawiam i muszę się położyć na 30min bo usypiam przy garach;p

Malenq, MonikaDM lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:08

Cynamonek30, Kawa, Buziulka, Malenq, MonikaDM, Monifah lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, spij ile wlezie ja tam korzystam, tez ostatnio wstalam 11:45 i jeszcze bylo mi malo.

Co do seksu to coz, moze nie bede sie wypowiadac bo mam od bardzo dawna pewien problem ktory towarzyszyl mi dlugo przed ciaza, mianowicie bol podczas stosunku. Nikt nie wie skad sie nagle wzial i czemu jest ale nie jest to przyjemne a raczej psuje nam pozycie. Ostatnio trafilam w jednym z Pamietnikow u ciezarnej dziewczyny, jak pisala o takim problemie jak Pochwica. Wygoglowalam to sobie i w sumie objawy by sie zgadzaly. Jedyne co sie nie zgadza to to, ze najczesciej ta 'choroba' bierze sie od traumatycznych wydarzen a u mnie takich nie bylo. Mnie to dopadlo tak nagle, po prostu. Wczesniej kochalismy sie normalnie, kilka razy dziennie, bez wspomagaczy, zeli itd, az tu nagle takie cos i trwa to juz ponad 2 lata... Mam cicha nadzieje, ze po porodzie naturalnym moze by cos sie zmienilo :P Oczywiscie zdarzaja sie i dobre chwile, kiedy bol jest bardzo maly albo nie ma wcale (akurat ten szczesliwy cykl byl tym bezbolesnym) mimo wszystko chcialabym sie tego pozbyc na zawsze.

Dzis jeszcze gardlo zaczelo mi dokuczac i w aptece dostalam jakies tabletki, jakies naturalne i ciezarne moga brac (w smaku troche przypominaja mi lukrecje ktorych nie cierpie, ale wazne ze dzialaja).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 14:31

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika żaden wstyd....ja właśnie wstałam po drzemce hehehe...i pewnie po południu będzie kolejna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Monika dlaczego wstyd? ja odkąd jestem w ciąży to bym cały czas mogła spać i tak robię jestem w stanie robić obiad i stwierdzić że śpiąca jestem to odstawiam i muszę się położyć na 30min bo usypiam przy garach;p

Ja się tak śmieję, ze "wstyd" bo oczywiście dynda mi to co by ktos powiedział :) Do niedawna robiłąm tak, ze najpier obowiązki, nawet jak mnie spanie łamało, ale teraz mam w nosie nie odkurzone mieszkanie...jak mi się chce to idę spać i już :) W zadnym wypadku nie miałam na myśli, ze my ciążowe śpiochy mamy się wstydzić tego, ze śpimy dużo, absolutnie, to było tylko tak przekornie :)

Aha...zaraz ide się znów położyć, bo znowu mi się chce drzemać :)

A znacie bajkę o naleśniku i drzemie??????
    Nie??..........: Leży leśnik na leśniku i drzemie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 15:00

Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    dziewczyny (te które go posiadają) co używacie na trądzik?? i jakie są skutki???

Duac, przepisany przez dermatologa i ginekologa, pomaga niewiele;)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hej Wróciłam od lekarza rodzinnego, chciałam dostać skierowanie do endokrynologa i tu szok! Skierowanie dostałam ale babeczka powiedziała mi że i tak czeka się po pół roku do roku, i żebym lepiej poszła prywatnie to dostanę się za dwa-cztery miesiące.. Poszłabym prywatnie ale przecież to i tak długie czekanie a moje tsh 3,78 wynosi, chociaż moja gina twierdzi że się mieszczę w normie i nic nie muszę z tym robić bo norma jest do 4,30... Doradźcie mi!

Moje TSH wynosi 4,150 lub 4,15, nie pamiętam, a nie mam przy sobie wyników i także muszę iść do endo, ale najpierw do rodzinnego po skierowanie. W szpitalu, gdzie jest dobry lekarz dowiedziałam się, że nie ma już punktów i miejsc, ale jeśli jestem w ciąży, to mnie przyjmą.

Także myślę, że jak jesteś w ciąży i powiesz, że to pilne, to znajdzie się miejsce;) I znowu nie masz tak wysokiego wyniku, głowa do góry!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 15:13

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ