*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenq wrote:ja nadal nie otrzworzyłam puszki Nutramigenu...wyłączyłam ze swojej diety jajka, nabiał całkowicie....i czekam do wizyty u prywatnej pediatry-alergolog...zobaczymy co powie...na razie małą dokarmiam Bebilon Pepti DHA...
a co do butli.uhmmmm moja ładnie ciągnie pierś i butlę - u mnie medela calma...więc nie wiem jak to jest z zapominaniem ssania....
podobno nutramigen jest bardzo dobry...my go od dziś mamy na 24 h. ale śmierdzi nieprzeciętnie, a bebilon pepti??je dzidzius chętnie? -
Selene wrote:To zależy z jakich powodów macie to mleko, jeżeli to jest kwestia jakiś konkretnych witamin czy związków to raczej nie powinno się zmieniać. Jeżeli to jest tylko kwestia by mleko było dobre dla dziecka to tak naprawdę każde na rynku zdaje test.
Ja małej jak muszę daję NAN PRO z takich buteleczek, (1 buteleczka=1 posiłek)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c93bee9399b.jpg
Jest to super rozwiązanie, całą puszkę bym nie zużyła przez miesiąc (a nie powinno się trzymać dłużej po otwarciu). Bebilon chyba tez jest w takiej wersji. Ja w sumie innego mleka oprócz NAN nie próbowałam bo ono od razu małej podpasowało, je ze smakiem. Ale oczywiście najbardziej lubi moje mleczko
oj, nawet nie wiedziałam,że coś takiego jest..a gdzie do kupienia?ostatnio nie chodze po sklepach:)
Mleczko dostaliśmy w zastępstwie piersi na 24 h, z powodu utzrymującej się żółtaczki... -
mam pytanie, czy gdybym chciała dziś kupić inne mnleko bo nutamigen mojemu szkrabowi nie smakuje, czy nie będzie z tym problemu?tzn. dwa różne melczka w 1 dzień? podałam juz 1 porcję nutramigenu, teraz będzie druga ale widze że wypluwa i biedak będzie głodny...może kupić inne i podać przy kolejnej godzinie karmienia?nie będzie to kolidowało?
-
nick nieaktualny
-
Selene wrote:Ja w aptece kupiłam, ale nie wiem gdzie w sklepach stacjonarnych można by było kupić.. Co do zmiany mleka z posiłku na posiłek, to tutaj raczej nie pomogę
radzi się aby tak nagle nie zmieniać, ale w szpitalu mała została dokarmiona bebilonem, ja przyszłam do domu i dałam jej NAN bo tylko takie miałam i żadnego problemu nie widziałam, oprócz tego, że zjadła w mig całą butlę.
Sama musisz ocenić, czy na 24h to warto tak się bawić w zmiany mleka.. Myślę, że gdybyś musiała dłużej podawać to wtedy warto by było dać małemu takie jakie lubi i dobrze mu służy, ale na jeden dzień to może się przemęczycie..ale oczywiście twoja decyzja
chyba masz racje, te 24 h musimy dac radę...dopajamy jeszcze glukozą. -
nick nieaktualnySelene wrote:Jest to super rozwiązanie, całą puszkę bym nie zużyła przez miesiąc (a nie powinno się trzymać dłużej po otwarciu). Bebilon chyba tez jest w takiej wersji. Ja w sumie innego mleka oprócz NAN nie próbowałam bo ono od razu małej podpasowało, je ze smakiem. Ale oczywiście najbardziej lubi moje mleczko
Selen ja dokarmiałam na samym początku mm NAN pro zanim ruszyła porządnie u mnie laktacja, teraz mała dostaje butlę mm na noc ok 90-120ml(sporadycznie w dzień jak widzę że po dwukrotnym dostawianiu do obu piersi jest nadal głodna) i ta puszka w miesiąc zeszła. Zależy jak często podajesz małej te buteleczki, ale może przelicz sobie czy Ci się opłaca je kupować -
Kawa wrote:Anutka Ile schodzi Ci MM?? Ile puszek już skończyliście, tych małych czy dużych? Pytam z ciekawości
-
nick nieaktualnyjulaa85 wrote:podobno nutramigen jest bardzo dobry...my go od dziś mamy na 24 h. ale śmierdzi nieprzeciętnie, a bebilon pepti??je dzidzius chętnie?
bardzo chętnie zjada ten BEBILON, a do tego bączki same się pojawiły (to mleko jest dla dzieci z podejrzeniem alergii na białko mleka krowiego i laktozę, oraz dla dzieci z problemami kolkowymi)...
-
ania_29 wrote:Dzisiaj dzień marudy?
Selen nam udało się ominąć mm. Mały nie był do tej pory w ogóle dokarmiany. Lecimy tylko na cycu.
Choć jak Was czytam to zaczynam dopatrywać się podobnych objawów, a to że mam mało mleka, a to alergia, a to nietolerancja laktozy, a to że charczy to źle, itp.. Ale tylko sobie wymyślam. Bo małemu nic nie jest.
Całą ciąże nie schizowałam, a teraz ciągle coś.. Ale to chyba normalne.Selene lubi tę wiadomość
-
Renia co masz na myśli pisząc o małżeństwie? Sex? Czy Wasze relacje sue popsuty?
Co do karmienia to Hania spróbowała w szpitalu mleka Enfamil, a tak tylko pierś. Jutro jadę na chwile di pracy i sie zastanawiam czy otworzyc puszkę mm, czy odciągać dziś, tylko specjalnego nadmiaru nie mam więc pewnie 100 ml nie uda mi się odciągać. Czy jedno karmienie coś mi zmieni?
A bol pleców mam i ja. Ja to łącze z noszeniem malutkiej. No i zauważa ze jak karmie ti sie bardzo garnie, żeby bylo jej wygodnie. A ja cierpię.
Pogoda dziś strasznie bura.
Jak Wasze Skarby sie zachowują? Moja 17 lutego skończy 2 miesiące, a jest bardzo spokojna, aż za bardzo co mnie martwi. Tyle tych kroplówek i sterydów przyjęłam w ciąży. Uśmiecha sie bardzo sporadycznie, nie chce sie przekręcać sama i łapać zabawek. Czy Wasze juz to robią? Dr twierdziła tydzień temu ze by sie niepokoiła ze to juz mogłaby robić i że to za wcześnie. Główkę podnosi na brzuszku leżąc i jak ja trzymam pionowo, to tez trzyma sztywno juz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:54
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki81 wrote:Renia co masz na myśli pisząc o małżeństwie? Sex? Czy Wasze relacje sue popsuty?
Co do karmienia to Hania spróbowała w szpitalu mleka Enfamil, a tak tylko pierś. Jutro jadę na chwile di pracy i sie zastanawiam czy otworzyc puszkę mm, czy odciągać dziś, tylko specjalnego nadmiaru nie mam więc pewnie 100 ml nie uda mi się odciągać. Czy jedno karmienie coś mi zmieni?
A bol pleców mam i ja. Ja to łącze z noszeniem malutkiej. No i zauważa ze jak karmie ti sie bardzo garnie, żeby bylo jej wygodnie. A ja cierpię.
Pogoda dziś strasznie bura.
Jak Wasze Skarby sie zachowują? Moja 17 lutego skończy 2 miesiące, a jest bardzo spokojna, aż za bardzo co mnie martwi. Tyle tych kroplówek i sterydów przyjęłam w ciąży. Uśmiecha sie bardzo sporadycznie, nie chce sie przekręcać sama i łapać zabawek. Czy Wasze juz to robią? Dr twierdziła tydzień temu ze by sie niepokoiła ze to juz mogłaby robić i że to za wcześnie. Główkę podnosi na brzuszku leżąc i jak ja trzymam pionowo, to tez trzyma sztywno juz.