X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ja nadal nie otrzworzyłam puszki Nutramigenu...wyłączyłam ze swojej diety jajka, nabiał całkowicie....i czekam do wizyty u prywatnej pediatry-alergolog...zobaczymy co powie...na razie małą dokarmiam Bebilon Pepti DHA...
    a co do butli.uhmmmm moja ładnie ciągnie pierś i butlę - u mnie medela calma...więc nie wiem jak to jest z zapominaniem ssania....

podobno nutramigen jest bardzo dobry...my go od dziś mamy na 24 h. ale śmierdzi nieprzeciętnie, a bebilon pepti??je dzidzius chętnie?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:55

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    To zależy z jakich powodów macie to mleko, jeżeli to jest kwestia jakiś konkretnych witamin czy związków to raczej nie powinno się zmieniać. Jeżeli to jest tylko kwestia by mleko było dobre dla dziecka to tak naprawdę każde na rynku zdaje test.

Ja małej jak muszę daję NAN PRO z takich buteleczek, (1 buteleczka=1 posiłek)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c93bee9399b.jpg

Jest to super rozwiązanie, całą puszkę bym nie zużyła przez miesiąc (a nie powinno się trzymać dłużej po otwarciu). Bebilon chyba tez jest w takiej wersji. Ja w sumie innego mleka oprócz NAN nie próbowałam bo ono od razu małej podpasowało, je ze smakiem. Ale oczywiście najbardziej lubi moje mleczko :)

oj, nawet nie wiedziałam,że coś takiego jest..a gdzie do kupienia?ostatnio nie chodze po sklepach:)
    Mleczko dostaliśmy w zastępstwie piersi na 24 h, z powodu utzrymującej się żółtaczki...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, czy gdybym chciała dziś kupić inne mnleko bo nutamigen mojemu szkrabowi nie smakuje, czy nie będzie z tym problemu?tzn. dwa różne melczka w 1 dzień? podałam juz 1 porcję nutramigenu, teraz będzie druga ale widze że wypluwa i biedak będzie głodny...może kupić inne i podać przy kolejnej godzinie karmienia?nie będzie to kolidowało?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka Ile schodzi Ci MM?? Ile puszek już skończyliście, tych małych czy dużych? Pytam z ciekawości ;)

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ja w aptece kupiłam, ale nie wiem gdzie w sklepach stacjonarnych można by było kupić.. Co do zmiany mleka z posiłku na posiłek, to tutaj raczej nie pomogę :/ radzi się aby tak nagle nie zmieniać, ale w szpitalu mała została dokarmiona bebilonem, ja przyszłam do domu i dałam jej NAN bo tylko takie miałam i żadnego problemu nie widziałam, oprócz tego, że zjadła w mig całą butlę.

Sama musisz ocenić, czy na 24h to warto tak się bawić w zmiany mleka.. Myślę, że gdybyś musiała dłużej podawać to wtedy warto by było dać małemu takie jakie lubi i dobrze mu służy, ale na jeden dzień to może się przemęczycie.. :) ale oczywiście twoja decyzja :D

chyba masz racje, te 24 h musimy dac radę...dopajamy jeszcze glukozą.

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Jest to super rozwiązanie, całą puszkę bym nie zużyła przez miesiąc (a nie powinno się trzymać dłużej po otwarciu). Bebilon chyba tez jest w takiej wersji. Ja w sumie innego mleka oprócz NAN nie próbowałam bo ono od razu małej podpasowało, je ze smakiem. Ale oczywiście najbardziej lubi moje mleczko :)

Selen ja dokarmiałam na samym początku mm NAN pro zanim ruszyła porządnie u mnie laktacja, teraz mała dostaje butlę mm na noc ok 90-120ml(sporadycznie w dzień jak widzę że po dwukrotnym dostawianiu do obu piersi jest nadal głodna) i ta puszka w miesiąc zeszła. Zależy jak często podajesz małej te buteleczki, ale może przelicz sobie czy Ci się opłaca je kupować :)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Anutka Ile schodzi Ci MM?? Ile puszek już skończyliście, tych małych czy dużych? Pytam z ciekawości ;)
    Kupujemy 400 gramowe puszki, bo podajemy z ha a sa tylko takiej wielkosci. I zaczelusmy dzisiaj 4 puszke, mniej wiecej 1 na tydzien wychodzi :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzień marudy?

Anutka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

• Selene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    podobno nutramigen jest bardzo dobry...my go od dziś mamy na 24 h. ale śmierdzi nieprzeciętnie, a bebilon pepti??je dzidzius chętnie?

bardzo chętnie zjada ten BEBILON, a do tego bączki same się pojawiły (to mleko jest dla dzieci z podejrzeniem alergii na białko mleka krowiego i laktozę, oraz dla dzieci z problemami kolkowymi)...

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Dzisiaj dzień marudy?
    tak.. dziś znowu jestem w domu sama i mam małego terrorystę... Wczoraj była moja mama i nie mogła się nadziwić jaki z Filipa Aniołek.. To już zaczyna być śmieszne..

Selen nam udało się ominąć mm. Mały nie był do tej pory w ogóle dokarmiany. Lecimy tylko na cycu.
    Choć jak Was czytam to zaczynam dopatrywać się podobnych objawów, a to że mam mało mleka, a to alergia, a to nietolerancja laktozy, a to że charczy to źle, itp.. Ale tylko sobie wymyślam. Bo małemu nic nie jest.
    Całą ciąże nie schizowałam, a teraz ciągle coś.. Ale to chyba normalne.

Selene lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam po porodzie SN, które popękały w środku. Po jakim czasie wypadły Wam szwy?
    Ja po nacięciu szwy miałam zdjęte po tygodniu, a te które są wewnątrz nadal się trzymają.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia co masz na myśli pisząc o małżeństwie? Sex? Czy Wasze relacje sue popsuty?
    Co do karmienia to Hania spróbowała w szpitalu mleka Enfamil, a tak tylko pierś. Jutro jadę na chwile di pracy i sie zastanawiam czy otworzyc puszkę mm, czy odciągać dziś, tylko specjalnego nadmiaru nie mam więc pewnie 100 ml nie uda mi się odciągać. Czy jedno karmienie coś mi zmieni?

A bol pleców mam i ja. Ja to łącze z noszeniem malutkiej. No i zauważa ze jak karmie ti sie bardzo garnie, żeby bylo jej wygodnie. A ja cierpię.

Pogoda dziś strasznie bura.

Jak Wasze Skarby sie zachowują? Moja 17 lutego skończy 2 miesiące, a jest bardzo spokojna, aż za bardzo co mnie martwi. Tyle tych kroplówek i sterydów przyjęłam w ciąży. Uśmiecha sie bardzo sporadycznie, nie chce sie przekręcać sama i łapać zabawek. Czy Wasze juz to robią? Dr twierdziła tydzień temu ze by sie niepokoiła ze to juz mogłaby robić i że to za wcześnie. Główkę podnosi na brzuszku leżąc i jak ja trzymam pionowo, to tez trzyma sztywno juz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:54

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

jonka91 lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Mam pytanie do mam po porodzie SN, które popękały w środku. Po jakim czasie wypadły Wam szwy?
    Ja po nacięciu szwy miałam zdjęte po tygodniu, a te które są wewnątrz nadal się trzymają.
    U mnie nadal sa

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Renia co masz na myśli pisząc o małżeństwie? Sex? Czy Wasze relacje sue popsuty?
    Co do karmienia to Hania spróbowała w szpitalu mleka Enfamil, a tak tylko pierś. Jutro jadę na chwile di pracy i sie zastanawiam czy otworzyc puszkę mm, czy odciągać dziś, tylko specjalnego nadmiaru nie mam więc pewnie 100 ml nie uda mi się odciągać. Czy jedno karmienie coś mi zmieni?

A bol pleców mam i ja. Ja to łącze z noszeniem malutkiej. No i zauważa ze jak karmie ti sie bardzo garnie, żeby bylo jej wygodnie. A ja cierpię.

Pogoda dziś strasznie bura.

Jak Wasze Skarby sie zachowują? Moja 17 lutego skończy 2 miesiące, a jest bardzo spokojna, aż za bardzo co mnie martwi. Tyle tych kroplówek i sterydów przyjęłam w ciąży. Uśmiecha sie bardzo sporadycznie, nie chce sie przekręcać sama i łapać zabawek. Czy Wasze juz to robią? Dr twierdziła tydzień temu ze by sie niepokoiła ze to juz mogłaby robić i że to za wcześnie. Główkę podnosi na brzuszku leżąc i jak ja trzymam pionowo, to tez trzyma sztywno juz.
    Glowke lezac na brzuszku moja podniosla majac tydzien, bylam przerazona :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 2037 2038 2039 2040 2041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ