X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Jakieś 2 dni temu widziałam na papierze szew (byłam w środku zszywana) wydaje mi się, że to już jeden z ostatnich jak nie ostatni, gdyż od 2 tygodni nic już w środku nie wyczułam. Czyli jakoś 6 tygodni po porodzie.
    6 tygodni ? Ja po trzech panikuje ;( suply sa i to suzo, w srodku

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi czy mam sie martwić: mała od kilki dni jakąś godzinę, dwie po posiłku ulewa (jest to woda o zapachu mleka - czyli co? częściowo strawione mleczko?) łyżkę, dwie pokarmu...mimo wielokrotnego odbijania przed położeniem....???
    czy to może być oznaka refluksu?

u mnie szwy nadal są....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:06

• Chanela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:48

Anutka, szpilka, Selene, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka sił życzę w takim razie. Moje na ramionach usnęła, nie wiem tylko na jak długo. Pury dokuczały...
    A z karmieniem to się nie daj głupim myślom. Dopóki nic się szczególnego nie dzieje, to nie ma co się doszukiwać objawów. Na cycu nie wiadomo ile dzieci jedzą, ale trzeba zaufać, że dla nich jest to ilość wystarczająca :) A że kupa czy pierdy czasami męczą to chyba takie ich prawo. Układ pokarmowy musi mieć czas na to, by dojrzał. Inaczej dzieci by były aniołami a tak dobrze to raczej nie ma :D
    Da mi ten farfocel wysuszyć głowę? ;)

Mąż pojechał na łyżwy z moją siostrzenicą. Ciekawe czy wróci z potłuczonym tyłkiem :D

jonka91 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a powiedzcie mi czy mam sie martwić: mała od kilki dni jakąś godzinę, dwie po posiłku ulewa (jest to woda o zapachu mleka - czyli co? częściowo strawione mleczko?) łyżkę, dwie pokarmu...mimo wielokrotnego odbijania przed położeniem....???
    czy to może być oznaka refluksu?
    Nam polozna nie kazala sie marwic nawet jal beda fontanny... To niedostosowanie przewodu pokarmowego

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka: "tak.. dziś znowu jestem w domu sama i mam małego terrorystę... Wczoraj była moja mama i nie mogła się nadziwić jaki z Filipa Aniołek.. To już zaczyna być śmieszne.."

heheh to u mnie jest tak samo....jak są tylko dziadkowie, ciocia itp. to malutka jak aniołek, jak tylko zostaje sama ze mną to mam diabełka....

jonka91, szpilka, ania_29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Nam polozna nie kazala sie marwic nawet jal beda fontanny... To niedostosowanie przewodu pokarmowego
    kurczę, ale wcześniej tego nie miała....:-/ no nic w poniedziałek wizyta u pediatry zobaczymy....

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    kurczę, ale wcześniej tego nie miała....:-/ no nic w poniedziałek wizyta u pediatry zobaczymy....
    Mojej sie zdarzaja takie epizody :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis rycze bo dziecko nie chce spac ani w koszu ani w łóżeczku co odloze to wrzask a sutki juz bola od ciumkania, plecy od noszenia a lewa reka dretwieje, chyba wreszcie zasnal, bo wczesniej bylo max 10 min i wrzask

co mnie rozczula:
    jak usecha sie do cyca, jak sie wtula we mnie jak głóke ladnie trzyma gdy odbijamy i lezac u meza na brzuchu

nie dokończyłam posta i juz kweka, moze jeszcze zasnie ehhh

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wystarczy, ze jest ukochany tatus lub pochwalimy komus

w nocy dzis najpierw spal ladnie do 2.30, ale potem ciagle kwekał płakał, dalam cyca i od 5 do 6 pospałam no i moze medzy 3.30 a 4.30 miedzy kolejnymi kwekaniami udało mi sie na chwile przysnac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:48

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilko moja też nie śpi. Odłożyłam do łóżeczka i był ryk. Teraz je, ale takiego dojadania co chwilę też mam dość> Sutki potrzebują trochę odpocząć. ;)

Moje dziecko ma ostatnio bardzo często czkawkę. Ledwo się przymierzę do odbicia po odłączeniu cycka i już czka..

201501145565.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;-)
    My tez jedziemy tylko na cycu i mala pieknie przybiera na wadze bo dzis 2 tyg po urodzeniu ma juz pol kilo na plusie :-)
    Mnie rozczula w niej wszystko te malusie stopki i raczki ktore lapia cycusia podczas jedzenia, kochane bystre oczka jak odlatuje przy cycu i minki jakie robi - no można tak wymieniac w nieskończoność. Macierzynstwo jest piękniejsze niz myslalam :-)

szpilka, Maud11, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czkawka mój ma to samo Aniu

Chanela wprowadzłam twarog 2 dni temu, ale kupa normalna i nóżki z brzuszkiem nie wskazują na ból, pewnie poprostu marudny dzień, a ja mam troche załatwiania internetowo telefonicznego, bo chcielibysmy sie do 10 wyrobic z becikowym haha (akurat i sie uda)

a na wrzask na razie podziałała suszarka i nawet nie musi chodzić cały czas

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, nasza Ala trzyma głowę sztywno przy leżeniu na brzuchu i przy odbijaniu od samego początku. Nawet w szpitalu lekarze byli zdziwieni, ale w mojej rodzinie u dzieci tak jest. Są silne. Od wczoraj Ala zaczyna chwytać ręce i próbuje się podnieść. Nie wiem czy to wcześnie czy akurat, tak robi i już.
    Ogólnie nie mogę narzekać, zasypia gdy odkurzam lub suszę włosy. Śpi w nocy i w dzień do 17-18, potem ma chęć na życie rodzinne, bo przychodzi tata z pracy i trzeba pogaworzyć, pogadać z nim :) i tak do 23, ale ja już się przyzwyczaiłam, że tak ma... Ja też nocny marek w ciąży byłam i jak tak sobie przypomnę to zachowała pory aktywności z życia w brzuszku u mamy.

Mnie rozczulają jej uśmiechy, gdy ja się uśmiecham lub śmieję do niej. Dużo sobie gadamy, przynajmniej teraz mam do kogo usta w domu otworzyć w ciągu dnia, a też jestem gadułą. Kocham jej małe rączki i pierdzioszki, które uwielbia mieć robione na szyjce... To taka mała przytulanka jest :)
    No, i popełniam standardowe błędy młodych rodziców - bujam ją w wózki, czasem noszę na rękach i zasypia u nas w łóżku, ale ja to kocham i najwyżej później będę na siebie psioczyła... Takie życie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:05

karolina0522 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek dzis marudny nieziemsko- jesc nawet nie chce bo sie drze.
    po wizycie ok, wazy 4550;) wiec od ubieglego pon 250g przybral.
    bilirubina ciagle podwyzszona bo 5,2:/ no ale spadla o 1 od zeszlego tygodnia.
    narazie mam nieodstawiac od piersi, wyniki morfologii i CRP w normie.
    na wakacje jedziemy:D ale jak tu ogarnac pakowanie jak od niego nie mozna na 2 min odejsc dzis:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!!
    dzielne jesteście:) moja córa ma już 10 lat a druga będzie za 4 mieś i aż się boję , jak będzie...
    moja zuzanna była strasznie grzecznym niemowlakiem, spała całe noce już od drugiej doby życia, nigdy nie zauważyłam by miała kolkę, na karmienie to ja ją budziłam...ale spoko teraz nadrabia:) :)
    pozdrawiam wszystkie mamy trzymam kciuki dziewczyny:)

jonka91, Agus89, Maud11, Becia81, szpilka, Silatan lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie karmię Małą i idziemy na spacer. :)
    Mroźno dzisiaj co prawda ale bezwietrznie i pięknie świeci słońce. :) Pójdziemy tylko na 30min.

U nas dzień znośny. Ala czasem jęknie, ale ogólnie jest dobrze. Najgorzej jest od godziny 17 do ok. 21.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:D

Mam może trochę głupie pytanie ale napiszcie mi czy gotujecie wodę do kąpieli dla dziecka do wanienki? Czy przegotowaną tylko twarz dziecka myjecie?

A co do karmień to u nas różnie...ogólnie karmię tylko piersią i jest ok. W nocy mała przesypia ładnie i budzi się co 4 godziny, w dzień...różnie...raz ma tak że równo co 3 godzinki się przebudzi, a raz tak, że co 15-20 min, to chyba kwestia ulewania...Albo humorków ;p

Kocham strasznie tego naszego, małego szkraba, a miny po karmieniu i przy zasypianiu są przeurocze, aż mąż stwierdził, że trzeba je fotografować na pamiątkę :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue- nie gotuje wody do kąpieli:) tylko buźkę myję przegotowaną.

bluegirl89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ