X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez kapiemy w "kranowie" a tylko buzke przegotowana

bluegirl89 lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to samo jak wyżej:)

bluegirl89 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zważyłam dziś młodego i waży już 4,493g. 28 stycznia ważył 4,263g, więc przybrał w 8 dni 230g! :)
    Od wagi z dnia porodu przybrał już 713g, nie licząc spadku. Moje cyce dają radę :P Może w końcu przestanę się tak przejmować..

Selene lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Kostek dzis marudny nieziemsko- jesc nawet nie chce bo sie drze.

Ag a może to teraz jest skok rozwojowy?

Przewidywany czas skoków rozwojowych liczy się od daty porodu wg OM a nie wg porodu właściwego. Pierwszy skok rozwojowy jest ok. 5 tygodnia życia.
    Więc biorą pod uwagę że jesteśmy styczniówki to pierwsza fala nieznośnych dzieci powinna się zacząć z początkiem lutego :D

• renia83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nie chodzi o sex a o całokształt niestety, zachowanie mojego męża nie dziwiło by mnie gdyby miał lat 20 i byłoby to jego 1 spotkanie z małym dzieciątkiem ale ma lat 40 i 16letnią córkę z pierwszego małżeństwa plus wspólne wychowywanie mojej Patrycji więc granica tolerancji zachowania jako niedojrzałego do życia rodzinnego gówniarza jest już mocno przesunięta, mam wrażenie że nie może się odnaleźć w nowej sytuacji, mały mu raczej przeszkadza niż go cieszy, w ogóle nie ma wyobraźni jeśli chodzi o zdrowie małego i w zasadzie mam wrażenie niestety że ma to wszystko w dupie i jest mocno niezadowolony że chcąc nie chcąc mały poprzestawiał nasz świat i moje wartości a dodam że za swoją córką bez mrugnięcia jest w stanie w ogień skoczyć i to dosłownie - tymbardziej cała ta sytuacja mnie boli i przerasta bo nie tego kompletnie się spodziewałam, nie ma słów które opisałyby moje rozczarowanie, i wszelkie próby rozmowy tylko je niestety pogłębiają. Nasz syn zamiast scalić nasz związek, nasze małżeństwo - rozdzielił je i to dosłownie. aaaaaaaaa się wyżaliłam ale już nie mam siły czasem i musiałam to z siebie wyrzucić. sorki :/ a i dodam że nie zaniedbywałam męża i nie zmieniłam się w popapraną mamusię zapominając o reszcie świata i o nim, nie nie stało się tak, dbałam żeby zachować zdrową równowagę aby ani moja córka ani mój mąż nie poczuli się odrzuceni, ale jak co dzień człowiek styka się z podłym momentami zachowaniem, mega egoistycznym to wszelkie chęci odchodzą :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:17

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziś już 2 miesiące :)

jonka91, Ag..., Maud11, Kawa, Agus89, Wiki81, Selene lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś marudę. Żeby zrobić 2 śniadanie które właśnie zjadłam musiałam zapakować do chusty i mam względny spokój :)
    Teraz dojadam biszkoptami i muszę znów mu okruszki z włosów wyciągać, ale albo matka głodna albo brudne dziecko, wybieram brudne dziecko i pełny swój brzuch żeby mieć siłę na macierzyństwo....

szpilka, A.loth, marrtka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Zważyłam dziś młodego i waży już 4,493g. 28 stycznia ważył 4,263g, więc przybrał w 8 dni 230g! :)
    Od wagi z dnia porodu przybrał już 713g, nie licząc spadku. Moje cyce dają radę :P Może w końcu przestanę się tak przejmować..
    Jonka, mnie wczoraj położna na ostatniej wizycie "opieprzyła" za przejmowanie się, chodziło o brak mleka w piersiach, a młody przybrał 300 g w tydzień.

W każdym razie cudowna położna, po każdym spotkaniu z nią czułam się dużą lepszą matką, wczoraj mi powiedziała, że nawet jak kiedyś będzie mniej mleka, jak mu się pojawi wysypka, jak popłacze dłużej niż zwykle, to mam nie zapominać że zrobiłam wszystko co w mojej mocy żeby temu zapobiec, no a na pewne rzeczy po prostu nie ma się wpływu.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dlugo macie/miałyście po porodzie odchody (uwielbiam to slowo! hahaha). No bo się tak zastanawiam kiedy tu mozna z mężem znów spółkowac:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD- po kontroli lekarskiej najlepiej;)
    ja mialam dosc dlugo.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia może po prostu Twój mąż potrzebuje więcej czasu niż inni, ma duży odstęp w latach pomiędzy dziećmi, może musi się na nowo przestawić. A skoro dobrze zajmuje się swoją starszą córką to znaczy że potrafi być ojcem. Może potrzebuje żeby Filip był trochę bardziej kumaty, żeby mógł z nim robić różne rzeczy, wtedy na pewno będzie pękał z dumy jakiego ma syna.
    Jak mąż jest obok a Ty "gadasz" z Filipkiem to mów do niego, że np. jak będziesz duży to tata Cię zabierze tu i tu, będzie grał z tobą w piłkę, nauczy Cię pływać - tak żeby mąż to słyszał :)

MartaKD lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    MartaKD- po kontroli lekarskiej najlepiej;)
    ja mialam dosc dlugo.
    ja juz byłam u lekarza w sumie.no nic,jak coś za jakieś 3 tygodnie się wybiorę znow,bo jakąś antykoncepcję musze zastosowac.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zalecil srodki doraźne poki co, bo nie chcialam tabletek co tez poparł, a przy KP mam w sumie naturalną antykoncepcje jak narazie no ale to nigdy nie wiadomo.
    wkladki nie zakladam bo za jakis rok planujemy pewnie następne wiec sie nie oplaca.

a ciagle z ciebie leci?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam tak i wiele wiele innych rzeczy :) wiem że muszę poczekać z resztą nie mam innego wyjścia:/ pożyjemy zobaczymy, mam nadzieję że Filip mimo wszystko będzie miał kochającego ojca.

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta u mnie się skończył w 3tyg, ale u mnie od samego początku to było sporadyczne krwawienie, raczej plamieniem bym to nazwała bo było tylko jak się podcierałam.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie to,że leci,plamię powiedzmy.2 tygodnie i 2 dni od cc.
    Tez mówił mi gin,że na razie jak karmię,to jakies zabezpieczenie jest,ale nigdy nie wiadomo,ale faktycznie,nie będe chyba się tabletkami jeszcze zabezpieczała.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam na parenting,że miedzy 4 a 6 tygodniem po porodzie zanikają.no to jeszcze chwilkę.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja plamiłam do 18 stycznia dokladnie, wiec troche ponad miesiac od porodu.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    czytam na parenting,że miedzy 4 a 6 tygodniem po porodzie zanikają.no to jeszcze chwilkę.
    Marta ja jestem miesiąc i 6 dni od cc i jeszcze sporadycznie się zdarza.
    Prawie niezauważalnie ale jakieś ślady na wkładce raz na kilka dni są.
    Byłam na kontroli dokładnie 4 tygodnie po cc i po usg lekarz stwierdził że coś tam jeszcze zalega w macicy.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się jeszcze zdarzy plamienie.

Mąż dzisiaj zarejestrował Alę na USG bioderek na 13 marca.
    Ja idę na kontrolę do gina 26 lutego. Od razu załatwię sobie jakąś formę antykoncepcji. :)

My drugiego dziecka na razie nie planujemy. :D

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ