X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też niby mam bóle od tygodnia po cc.Wyszło na zdjęciu jakieś skrzywienie,a może to tez coś od znieczulenia,bo wczoraj bolały i plecy i z przodu też.Cholera wie.Neurologa mam za miesiąc na nfz,ale jutro chyba wybiorę sie do lekarza-kregarza prywatnie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:54

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po karmieniu i przewijaniu i troszke przytulaniu tez odkładam Klarcie do kołyski, czasem od razu śpi,a czasem z 15 minut sobie steka i się kręci,ale nie płacze,więc nie biore jej znów na rece, chcę,żeby też troszkę sama nauczyła się zasypiać.I miała taki schemat- cycuś, przytulanie i w kołysce już sama zasypia.Rzadko ją bierzemy do łóżka, pierwsza noc w domu była w łóżku, później tez próbowaliśmy,ale chyba lepiej jej spać w kołysce.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:54

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:55

MartaKD, jonka91, jonka91, jonka91, Malenq, Malenq, zielarka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam jak mała się usmiecha przez sen:) Moja mama mówi,że wtedy aniołki do niej przychodzą, ja w to wierzę i wyczekuję tych usmiechów sennych:)
    Ogólnie wszystko mnie rozczula w mojej córce,jestem bardziej rozczulona niż w ciązy.
    Jak kłade do wanienki golaska tez cudowne.Wszystko cudowne,bo ona jest cudem Bozym:)
    Wczoraj ja leżałam na płasko,żeby kregosłup troche odciązyć,a mama mówi,ze Klarcia ogląda swoją raczkę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 09:21

Selene lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, śniło mi się dziś tak miedzy 6 a 7,że rodze naturalnie, normalnie widziałam dwie połozne koło łóżka, salę, wszystko i to,że byłam zdziwiona,bo mówię do nich,ze po cc to myslałam,ze wskazane jest drugie cc,a ja rodze naturalnie i nic mnie nie boli.
    I własnie mi kolezanka napisała,że po 7.urodziła córkę.Aż mnie sutki zaszczypały.Tez macie tak jak coś was wzruszy,poruszy?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

MartaKD lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspomnienia z ciązy na wesoło:) a koniec wzruszający:)
    https://www.youtube.com/watch?v=jOSl0FND_ys

Chanela, Maud11 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie najbardziej rozczula właśnie to spojrzenie jak kładę Alę sobie na brzuchu i patrzy na mnie tymi swoimi wielkimi oczami. :)

Uśmieszki też ma zabójcze. :D

Lubię patrzeć jak się przeciąga z rana. Robi wtedy taką fajna minę. :)

Selene lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Antoś ciągle mnie rozczula..Ale szczególnie to wtedy kiedy śpi i robi różne miny.. Od uśmiechu po takie kapryśne miny. Aż mi mleko z cycka cieknie. Mój mąż to wg. Jest straszny.. Podstawia mi Antosia pod twarz i mówi: patrz kochanie jaki słoodki synuś! I czeka, aż mi mleko pocieknie.. :-P

Selene, lwuska55592, szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec po rozmowie z neonatolog, odstawiłampierś od dzisiaj rana do jutra rano...:(na 24h i potem zrobimy krew, oby spadł poziom..i wtedy powrót do piersi.Mój synek dostał mleko nutramigen-strasznie śmierdzi..i biedny nie bardzo chce go pić a mnie serce sie kroi jak szuka cyca..no jak mus to mus

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja poczekam, aż wszystkie napiszecie co Was rozczula i się pod TYM PODPISZĘ...
    chyba jestem bardziej naładowana hormonami niż w ciąży...bo każdy gest, każda minka, i te oczyska mojej córy wprowadzają łzy szczęścia....

Selene, OliOla lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozbraja jak moja mała nagle zastyga, oczka robią się okrągłe jak 5zł, usta układa w dzióbek i widać na buźce skupienie. To oznaka że kupa idzie :D
    Kocham jej uśmiechy. Te delikatne jak i szerokie od ucha do ucha. We śnie, w półśnie albo po prostu po jedzeniu :)
    Rozczulają mnie momenty, kiedy jedząc obejmuje pierś obiema rączkami :)Jest tak słodko we mnie wtulona.
    A w nocy jak na mnie łypie tymi swoimi ślepkami ledwo się powstrzymuję by jej nie schrupać :)

Selene, jonka91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze rozczula moment w którym Ala sygnalizuje że jest głodna. :)

Nie zaczyna bowiem płakać, tylko słychać jak ciumka swoją piąstkę. :P Robi to cichutko co prawda, ale moje matczyne ucho słyszy każde kwęknięcie. :D

Malenq, Selene, agnesik lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiękam cały czas jak patrze na mojego synka (pewnie każda mama tak zresztą ma więc to nic nadzwyczajnego) uwielbiam patrzeć jak zaczyna się przebudzać i tak słodko się przeciąga i postękuje, kiedy się uśmiecha jeszcze nieświadomie, kiedy otwiera buzie dopominając się jedzenia, to jak robi minę prezesa kiedy idzie kupa :) Kiedy po jedzeniu jest taki zadowolony i szczęślwiutki.

Tak patrzę na ten mój mały wielki CUD i nie mogę czasami pojąć, że przecież kiedyś miał parę minimetrów kiedy patrzyłam na monitor przy badaniu prenatalnym i widziałam już zarys małego człowieka i jego bijące serduszko. Że razem z mężem stworzyliśmy nowe tak wspaniałe życie. Gdyby mój organizm na to pozwolił mogła bym tak nad nim stać 24h <3

Malenq, Selene lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal nie otrzworzyłam puszki Nutramigenu...wyłączyłam ze swojej diety jajka, nabiał całkowicie....i czekam do wizyty u prywatnej pediatry-alergolog...zobaczymy co powie...na razie małą dokarmiam Bebilon Pepti DHA...
    a co do butli.uhmmmm moja ładnie ciągnie pierś i butlę - u mnie medela calma...więc nie wiem jak to jest z zapominaniem ssania....

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorszy jest ten smak i zapach nutramigenu...jak stare skarpety:)24 gopdz...usimy przezyć ale czuje sie fatalnie psychicznie.

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz myslałam zeby kupić jakieś inne mleko zeby choć smacznie je zjadł...co myślicie?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
‹‹ 2036 2037 2038 2039 2040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ