X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z bebetto luca zadowolona jestem na sniegu blokuje przednie kola malej miekko jak jedziemy po wertepach :-) w domu obraca sie w miejscu wiec tez wygodnie, co do znoszenia to znosze na dwa razy spod i gondole osobno, do golfa 6 wchodzi caly wozek do bagaznika do skody fabia juz tylko podwozie
    :-) JEST koloru bezowego bardzo ladnie wyglada.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ojej tylko ja tak szubko chrzcze ???
    my już jesteśmy po chrzcinach, mieliśmy w tą niedzielę;) mały miał równe 4 tyg i ładnie przespał cała mszę:)

Viv78, Anutka, OliOla lubią tę wiadomość

• magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    metoda kontrowersyjna jak dziecko nie może zrobić kupki, ale mi nawet znajoma pielegniarka polecia,tylko nie za często- wsadzic termometr w pupkę.
    z termometrem nie znam metody ale ja mam rurkę antykolkową, kupuje sie w aptece i jak znalazł na gazy i kupki jak brzuszek boli;)

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u nas dziś położna. Jak do poniedziałku pępek nie odpadnie to idziemy do chirurga. Oglądała go dziś, nie sączy się nic i nie śmierdzi (wąchała go), ale coś wspomniała że robi się ziarniak?? Córcia dziś skończyła 4 tygodnie, od dwóch tygodni czyściłam pępuszek spirytusem.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nadrabiałam po weekendzie ;)

Wyjazd gdziekolwiek z małą to nie lada wyzwanie, spakować torbę, wózek, fotelik, ubrać siebie, małą. W poniedziałek obskoczyłyśmy już galerię i kawiarnię poraczyć się gorącą czekoladą. Wczoaraj miałyśmy badanie słuchu w Bielsku Delka była niezwykle grzeczna- jak zawsze w nowym miejscu:)
    Noo i obchodziła swój 1 miesiąc, a rodzice świętowali go w KFC- mamy nawet foto na pamiątkę! :)

Ja na bolący brzuszek maluszków mogę polecić:
    -cieplejszą kąpiel i zanurzenie całego brzuszka (u mnie gwarantuje to kupką we wanience/ręczniku lub na przewijaku)
    -i picie na wieczór herbatki na laktacje (tą co zawiera koperek) przenika do mleka matki i w czasie kp przekazujemy go :)

• A.loth Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, Gwiazdeczka, u nas kikut odpadł dopiero po 4 tygodniach. I wcześniej i zaraz po odpadnięciu normalnie go moczyłam w wodzie przy kąpieli.

Ja też jestem zadowolona z wózka, a mam baby design, szczególnie, że używam go w dość ekstremalnym terenie :) Przedwczoraj musiałam podjechać z nim do stajni i obmyć, bo błoto blokowało już przednie koła ;) Matka-wariatka, co nie może normalnie spacerować po chodnikach ;)
    A dzisiaj spacer w chuście.

Ania, my też nie chrzcimy, ale u nas rodzina była już na to przygotowana dawno, bo ślubu kościelnego też nie braliśmy.

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. O boziu... nie wiedzę siebie wciskającej mu gazik z moczem do Buzi. ...Aaaaaaaa!

Blador - jedna na dobę zazwyczaj. Czasem dwie. Ale lekarz powiedział, że może być nawet co 5 dni i to żadna tragedia - pod warunkiem że nie płacze.

Kawa - gdzie robiłaś badanie? Miałaś wskazanie bo kurde usg bioderek itd ale badanie słuchu? My mamy ze szpitala. Certyfikat w książeczce jest. To to?
    Jadłas w KFC? Ostre? Mała się po cycu nie darła? ;)

Ciężki dzień miałam. .jestem zmęczona. Szymi teraz śpi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w Eskulapie nie wykonywali po porodzie usg bioderek i bad słuchu i musiałam je zrobić we własnym zakresie. usg bioderek poszłam prywatnie 50zł a na bad słuchu dostałam skierowanie, czekałam miesiąc w BB na ul.Cyniarskiej 24 to jest tak jakby między Placem Wolności i Sferą2.
    Małej nic nie dolegało po KFC, ale to może przez to że w ciąży często tam bywałam i jadłam dużo ostrego :)

Tak to ten certyfikat (przykleili mi go na pierwszej stronie O_o)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 19:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym że od jutra jest promo w Lidlu:

Kupując jedno opakowanie ubranek marki Lupilu objętych promocją, otrzymacie 30% rabat na jeden produkt marki HiPP z oferty promocyjnej opisanej w Załączniku nr 1 do regulaminu akcji.
    Szczegóły na stronie: www.lidl.pl

isabelle lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:47

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście gazetkę z biedronki z kosmetykami dady? Ciekawe ile to jest warte :)

marrtka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie czy wasze maluchy tez często kichały , mój ma 6 dni i czesto psika , drugie pytanie czy wasze maluchy same obracały głowę raz w lewo raz w prawo
    , napinały sie i prostowały raczki , mój strasznie sie rozciąga i wypina.

82do20mmqzciyevf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c1f8389e431.jpg

"Pani ładna, jeszcze jedno piwko proszę! :)

Kawa!!!!

No na Łubinowej robili i to i to w takim razie. Ale usg bioderek powtarzamy teraz 25 lutego.
    Kawa, a może Ty też z małą wybierzesz się do Wisły, my wstępnie jesteśmy z Ag umówione na spacer, też masz blisko! :) Może się chłopcy o Twoją córkę nie pobiją ;)

"ostra" babka z ciebie hihihi!

CO DO WÓZKA-

ja z Camarello Carera jestem bbbbbaaaarrrdddzzzzoooo zadowolona! jest extra. na śniegu też!

Boże. Nie mogę już wchodzić na stronę Smyka....przeceny....u...wydałam ponad 500 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale w tym 300 za huśtawkę! :) reszta ciuchy 62-74....tak do przodu też trochę, bo nie mogłam się oprzeć. Jak ktoś chce....to polecam szlafroczek z Pluto! jest cudny!!!!!!

PS. Pamiętacie jak wklejałyśmy zdjęcia ciuszków....uuu...super...a teraz już nasze dzieci mają je na sobie. ba! nawet z niektórych już wyrosły! hihihi!

szpilka, Malenq, Maud11, isabelle, Kawa, renia83, jonka91, Anutka, rastafanka lubią tę wiadomość

• A.loth Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie czy wasze maluchy tez często kichały , mój ma 6 dni i czesto psika , drugie pytanie czy wasze maluchy same obracały głowę raz w lewo raz w prawo
    , napinały sie i prostowały raczki , mój strasznie sie rozciąga i wypina.

Na wszystkie pytania odpowiadam tak :) mój dosyć często kicha (na sucho, nic nie wylatuje przy tym) i rozciąga się mocno od początku, szczególnie po karmieniu. Lubi tak, nie jest to spowodowane bólem. Ale nie wiem, czy u Ciebie tak samo to wygląda, czy coś Cię niepokoi.

o14815nmahj2bgg1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Szymi, Ty na razie możesz prosić jedynie o dodatkową butelkę... MLEKA :D

Paula ja już mam odłożona jedną reklamówkę ciuszków za małych :) Lada dzień i w otulaczek przestanie się mieścić. Rosną te dzieciaczki jak na drożdżach :) Ale co tam, najlepsze kreacje mamy w r.62 a do tego jeszcze trochę :D

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loolii dziecko kichajac oczyszcza sobie drogi oddechowe, moj kicha kilka razy dziennie czasami jedno kichniecie czasami seria 3, a odruchy z prostowaniem rak i nog to najprawdoppdobniej odruch moro normalny do 3 m-ca zycia

Gwiazdeczka27, Anutka lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitora ja bardzo polecam snuza hero. Zakładam go jak śpi w wózku czy na spacer no i na noc.
    Czekam u gina na wizytę, kompletnie zielona o co zapytać. Młody dyżuruje z babcia:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie, nie wiem czy zdołam Was nadrobić z dwóch dni bo niestety złapała mnie gorączka i lekkie zapalenie piersi. W nocy obudziałm się z dreszczami i mega bolącą piersią. Nie jest twarda ani nabrzmiała tylko boli od strony pachy. Na gorączkę nic nie biorę bo nie tak aż tak wysoka, a na pierś kapusta, odciąganie i przystwainie małego jak najczęściej.

loolii moj mały też kicha często, ale nie ma kataru więc to chyba niegroźne, poza tym bardzo często ma czkawkę.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kostek dziś ma mega chrype, mam nadzieje ze nasza Wisła wypali. Zobaczymy jutro na wizycie.
    Kawa ale by było super jakbys wpadła z Adelka:)

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema mamuski:-) dzis konczymy pierwszy tydzien zycia. Byla u nas polozna, Iga wazy 3180, czyli od dnia wypisu w sobote przybrala 310g:-) karmimy piersia, zamowilam wczoraj medele mini electric, moze nie bede musiala uzywac, nie obraze sie;-) polozna pozwolila wydluzyc w nocy przerwe do 4h miedzy karmieniami. Do tej pory wybudzalam co 2,5 do 3h. Obejrzala tez krocze i zdziwila sie ze ja w ogole siadam... W wolnej chwili opisze Wam porod:-)

magdalenka lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ