*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z bebetto luca zadowolona jestem na sniegu blokuje przednie kola malej miekko jak jedziemy po wertepach
w domu obraca sie w miejscu wiec tez wygodnie, co do znoszenia to znosze na dwa razy spod i gondole osobno, do golfa 6 wchodzi caly wozek do bagaznika do skody fabia juz tylko podwozie
JEST koloru bezowego bardzo ladnie wyglada.
-
MartaKD wrote:metoda kontrowersyjna jak dziecko nie może zrobić kupki, ale mi nawet znajoma pielegniarka polecia,tylko nie za często- wsadzic termometr w pupkę.
-
Była u nas dziś położna. Jak do poniedziałku pępek nie odpadnie to idziemy do chirurga. Oglądała go dziś, nie sączy się nic i nie śmierdzi (wąchała go), ale coś wspomniała że robi się ziarniak?? Córcia dziś skończyła 4 tygodnie, od dwóch tygodni czyściłam pępuszek spirytusem.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualnyAniu nadrabiałam po weekendzie
Wyjazd gdziekolwiek z małą to nie lada wyzwanie, spakować torbę, wózek, fotelik, ubrać siebie, małą. W poniedziałek obskoczyłyśmy już galerię i kawiarnię poraczyć się gorącą czekoladą. Wczoaraj miałyśmy badanie słuchu w Bielsku Delka była niezwykle grzeczna- jak zawsze w nowym miejscu:)
Noo i obchodziła swój 1 miesiąc, a rodzice świętowali go w KFC- mamy nawet foto na pamiątkę!
Ja na bolący brzuszek maluszków mogę polecić:
-cieplejszą kąpiel i zanurzenie całego brzuszka (u mnie gwarantuje to kupką we wanience/ręczniku lub na przewijaku)
-i picie na wieczór herbatki na laktacje (tą co zawiera koperek) przenika do mleka matki i w czasie kp przekazujemy go -
Spokojnie, Gwiazdeczka, u nas kikut odpadł dopiero po 4 tygodniach. I wcześniej i zaraz po odpadnięciu normalnie go moczyłam w wodzie przy kąpieli.
Ja też jestem zadowolona z wózka, a mam baby design, szczególnie, że używam go w dość ekstremalnym tereniePrzedwczoraj musiałam podjechać z nim do stajni i obmyć, bo błoto blokowało już przednie koła
Matka-wariatka, co nie może normalnie spacerować po chodnikach
A dzisiaj spacer w chuście.
Ania, my też nie chrzcimy, ale u nas rodzina była już na to przygotowana dawno, bo ślubu kościelnego też nie braliśmy. -
nick nieaktualnyDziękuję. O boziu... nie wiedzę siebie wciskającej mu gazik z moczem do Buzi. ...Aaaaaaaa!
Blador - jedna na dobę zazwyczaj. Czasem dwie. Ale lekarz powiedział, że może być nawet co 5 dni i to żadna tragedia - pod warunkiem że nie płacze.
Kawa - gdzie robiłaś badanie? Miałaś wskazanie bo kurde usg bioderek itd ale badanie słuchu? My mamy ze szpitala. Certyfikat w książeczce jest. To to?
Jadłas w KFC? Ostre? Mała się po cycu nie darła?
Ciężki dzień miałam. .jestem zmęczona. Szymi teraz śpi. -
nick nieaktualnyPaula w Eskulapie nie wykonywali po porodzie usg bioderek i bad słuchu i musiałam je zrobić we własnym zakresie. usg bioderek poszłam prywatnie 50zł a na bad słuchu dostałam skierowanie, czekałam miesiąc w BB na ul.Cyniarskiej 24 to jest tak jakby między Placem Wolności i Sferą2.
Małej nic nie dolegało po KFC, ale to może przez to że w ciąży często tam bywałam i jadłam dużo ostrego
Tak to ten certyfikat (przykleili mi go na pierwszej stronie O_o)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 19:20
-
nick nieaktualnyW związku z tym że od jutra jest promo w Lidlu:
Kupując jedno opakowanie ubranek marki Lupilu objętych promocją, otrzymacie 30% rabat na jeden produkt marki HiPP z oferty promocyjnej opisanej w Załączniku nr 1 do regulaminu akcji.
Szczegóły na stronie: www.lidl.plisabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c1f8389e431.jpg
"Pani ładna, jeszcze jedno piwko proszę!
Kawa!!!!
No na Łubinowej robili i to i to w takim razie. Ale usg bioderek powtarzamy teraz 25 lutego.
Kawa, a może Ty też z małą wybierzesz się do Wisły, my wstępnie jesteśmy z Ag umówione na spacer, też masz blisko!Może się chłopcy o Twoją córkę nie pobiją
"ostra" babka z ciebie hihihi!
CO DO WÓZKA-
ja z Camarello Carera jestem bbbbbaaaarrrdddzzzzoooo zadowolona! jest extra. na śniegu też!
Boże. Nie mogę już wchodzić na stronę Smyka....przeceny....u...wydałam ponad 500 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale w tym 300 za huśtawkę!reszta ciuchy 62-74....tak do przodu też trochę, bo nie mogłam się oprzeć. Jak ktoś chce....to polecam szlafroczek z Pluto! jest cudny!!!!!!
PS. Pamiętacie jak wklejałyśmy zdjęcia ciuszków....uuu...super...a teraz już nasze dzieci mają je na sobie. ba! nawet z niektórych już wyrosły! hihihi!szpilka, Malenq, Maud11, isabelle, Kawa, renia83, jonka91, Anutka, rastafanka lubią tę wiadomość
-
looliii wrote:Hej dziewczyny mam pytanie czy wasze maluchy tez często kichały , mój ma 6 dni i czesto psika , drugie pytanie czy wasze maluchy same obracały głowę raz w lewo raz w prawo
, napinały sie i prostowały raczki , mój strasznie sie rozciąga i wypina.
Na wszystkie pytania odpowiadam takmój dosyć często kicha (na sucho, nic nie wylatuje przy tym) i rozciąga się mocno od początku, szczególnie po karmieniu. Lubi tak, nie jest to spowodowane bólem. Ale nie wiem, czy u Ciebie tak samo to wygląda, czy coś Cię niepokoi.
-
Oj, Szymi, Ty na razie możesz prosić jedynie o dodatkową butelkę... MLEKA
Paula ja już mam odłożona jedną reklamówkę ciuszków za małychLada dzień i w otulaczek przestanie się mieścić. Rosną te dzieciaczki jak na drożdżach
Ale co tam, najlepsze kreacje mamy w r.62 a do tego jeszcze trochę
Paula44 lubi tę wiadomość
-
loolii dziecko kichajac oczyszcza sobie drogi oddechowe, moj kicha kilka razy dziennie czasami jedno kichniecie czasami seria 3, a odruchy z prostowaniem rak i nog to najprawdoppdobniej odruch moro normalny do 3 m-ca zycia
Gwiazdeczka27, Anutka lubią tę wiadomość
-
Witajcie, nie wiem czy zdołam Was nadrobić z dwóch dni bo niestety złapała mnie gorączka i lekkie zapalenie piersi. W nocy obudziałm się z dreszczami i mega bolącą piersią. Nie jest twarda ani nabrzmiała tylko boli od strony pachy. Na gorączkę nic nie biorę bo nie tak aż tak wysoka, a na pierś kapusta, odciąganie i przystwainie małego jak najczęściej.
loolii moj mały też kicha często, ale nie ma kataru więc to chyba niegroźne, poza tym bardzo często ma czkawkę. -
Siema mamuski:-) dzis konczymy pierwszy tydzien zycia. Byla u nas polozna, Iga wazy 3180, czyli od dnia wypisu w sobote przybrala 310g:-) karmimy piersia, zamowilam wczoraj medele mini electric, moze nie bede musiala uzywac, nie obraze sie;-) polozna pozwolila wydluzyc w nocy przerwe do 4h miedzy karmieniami. Do tej pory wybudzalam co 2,5 do 3h. Obejrzala tez krocze i zdziwila sie ze ja w ogole siadam... W wolnej chwili opisze Wam porod:-)
magdalenka lubi tę wiadomość