Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z bebetto luca zadowolona jestem na sniegu blokuje przednie kola malej miekko jak jedziemy po wertepach :-) w domu obraca sie w miejscu wiec tez wygodnie, co do znoszenia to znosze na dwa razy spod i gondole osobno, do golfa 6 wchodzi caly wozek do bagaznika do skody fabia juz tylko podwozie
    :-) JEST koloru bezowego bardzo ladnie wyglada.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ojej tylko ja tak szubko chrzcze ???
    my już jesteśmy po chrzcinach, mieliśmy w tą niedzielę;) mały miał równe 4 tyg i ładnie przespał cała mszę:)

Viv78, Anutka, OliOla lubią tę wiadomość

• magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    metoda kontrowersyjna jak dziecko nie może zrobić kupki, ale mi nawet znajoma pielegniarka polecia,tylko nie za często- wsadzic termometr w pupkę.
    z termometrem nie znam metody ale ja mam rurkę antykolkową, kupuje sie w aptece i jak znalazł na gazy i kupki jak brzuszek boli;)

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u nas dziś położna. Jak do poniedziałku pępek nie odpadnie to idziemy do chirurga. Oglądała go dziś, nie sączy się nic i nie śmierdzi (wąchała go), ale coś wspomniała że robi się ziarniak?? Córcia dziś skończyła 4 tygodnie, od dwóch tygodni czyściłam pępuszek spirytusem.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nadrabiałam po weekendzie ;)

Wyjazd gdziekolwiek z małą to nie lada wyzwanie, spakować torbę, wózek, fotelik, ubrać siebie, małą. W poniedziałek obskoczyłyśmy już galerię i kawiarnię poraczyć się gorącą czekoladą. Wczoaraj miałyśmy badanie słuchu w Bielsku Delka była niezwykle grzeczna- jak zawsze w nowym miejscu:)
    Noo i obchodziła swój 1 miesiąc, a rodzice świętowali go w KFC- mamy nawet foto na pamiątkę! :)

Ja na bolący brzuszek maluszków mogę polecić:
    -cieplejszą kąpiel i zanurzenie całego brzuszka (u mnie gwarantuje to kupką we wanience/ręczniku lub na przewijaku)
    -i picie na wieczór herbatki na laktacje (tą co zawiera koperek) przenika do mleka matki i w czasie kp przekazujemy go :)

• A.loth Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, Gwiazdeczka, u nas kikut odpadł dopiero po 4 tygodniach. I wcześniej i zaraz po odpadnięciu normalnie go moczyłam w wodzie przy kąpieli.

Ja też jestem zadowolona z wózka, a mam baby design, szczególnie, że używam go w dość ekstremalnym terenie :) Przedwczoraj musiałam podjechać z nim do stajni i obmyć, bo błoto blokowało już przednie koła ;) Matka-wariatka, co nie może normalnie spacerować po chodnikach ;)
    A dzisiaj spacer w chuście.

Ania, my też nie chrzcimy, ale u nas rodzina była już na to przygotowana dawno, bo ślubu kościelnego też nie braliśmy.

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. O boziu... nie wiedzę siebie wciskającej mu gazik z moczem do Buzi. ...Aaaaaaaa!

Blador - jedna na dobę zazwyczaj. Czasem dwie. Ale lekarz powiedział, że może być nawet co 5 dni i to żadna tragedia - pod warunkiem że nie płacze.

Kawa - gdzie robiłaś badanie? Miałaś wskazanie bo kurde usg bioderek itd ale badanie słuchu? My mamy ze szpitala. Certyfikat w książeczce jest. To to?
    Jadłas w KFC? Ostre? Mała się po cycu nie darła? ;)

Ciężki dzień miałam. .jestem zmęczona. Szymi teraz śpi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w Eskulapie nie wykonywali po porodzie usg bioderek i bad słuchu i musiałam je zrobić we własnym zakresie. usg bioderek poszłam prywatnie 50zł a na bad słuchu dostałam skierowanie, czekałam miesiąc w BB na ul.Cyniarskiej 24 to jest tak jakby między Placem Wolności i Sferą2.
    Małej nic nie dolegało po KFC, ale to może przez to że w ciąży często tam bywałam i jadłam dużo ostrego :)

Tak to ten certyfikat (przykleili mi go na pierwszej stronie O_o)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 19:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym że od jutra jest promo w Lidlu:

Kupując jedno opakowanie ubranek marki Lupilu objętych promocją, otrzymacie 30% rabat na jeden produkt marki HiPP z oferty promocyjnej opisanej w Załączniku nr 1 do regulaminu akcji.
    Szczegóły na stronie: www.lidl.pl

isabelle lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:47

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście gazetkę z biedronki z kosmetykami dady? Ciekawe ile to jest warte :)

marrtka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie czy wasze maluchy tez często kichały , mój ma 6 dni i czesto psika , drugie pytanie czy wasze maluchy same obracały głowę raz w lewo raz w prawo
    , napinały sie i prostowały raczki , mój strasznie sie rozciąga i wypina.

82do20mmqzciyevf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c1f8389e431.jpg

"Pani ładna, jeszcze jedno piwko proszę! :)

Kawa!!!!

No na Łubinowej robili i to i to w takim razie. Ale usg bioderek powtarzamy teraz 25 lutego.
    Kawa, a może Ty też z małą wybierzesz się do Wisły, my wstępnie jesteśmy z Ag umówione na spacer, też masz blisko! :) Może się chłopcy o Twoją córkę nie pobiją ;)

"ostra" babka z ciebie hihihi!

CO DO WÓZKA-

ja z Camarello Carera jestem bbbbbaaaarrrdddzzzzoooo zadowolona! jest extra. na śniegu też!

Boże. Nie mogę już wchodzić na stronę Smyka....przeceny....u...wydałam ponad 500 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale w tym 300 za huśtawkę! :) reszta ciuchy 62-74....tak do przodu też trochę, bo nie mogłam się oprzeć. Jak ktoś chce....to polecam szlafroczek z Pluto! jest cudny!!!!!!

PS. Pamiętacie jak wklejałyśmy zdjęcia ciuszków....uuu...super...a teraz już nasze dzieci mają je na sobie. ba! nawet z niektórych już wyrosły! hihihi!

szpilka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, isabelle, nick nieaktualny, renia83, jonka91, Anutka, rastafanka lubią tę wiadomość

• A.loth Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie czy wasze maluchy tez często kichały , mój ma 6 dni i czesto psika , drugie pytanie czy wasze maluchy same obracały głowę raz w lewo raz w prawo
    , napinały sie i prostowały raczki , mój strasznie sie rozciąga i wypina.

Na wszystkie pytania odpowiadam tak :) mój dosyć często kicha (na sucho, nic nie wylatuje przy tym) i rozciąga się mocno od początku, szczególnie po karmieniu. Lubi tak, nie jest to spowodowane bólem. Ale nie wiem, czy u Ciebie tak samo to wygląda, czy coś Cię niepokoi.

o14815nmahj2bgg1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Szymi, Ty na razie możesz prosić jedynie o dodatkową butelkę... MLEKA :D

Paula ja już mam odłożona jedną reklamówkę ciuszków za małych :) Lada dzień i w otulaczek przestanie się mieścić. Rosną te dzieciaczki jak na drożdżach :) Ale co tam, najlepsze kreacje mamy w r.62 a do tego jeszcze trochę :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loolii dziecko kichajac oczyszcza sobie drogi oddechowe, moj kicha kilka razy dziennie czasami jedno kichniecie czasami seria 3, a odruchy z prostowaniem rak i nog to najprawdoppdobniej odruch moro normalny do 3 m-ca zycia

Gwiazdeczka27, Anutka lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitora ja bardzo polecam snuza hero. Zakładam go jak śpi w wózku czy na spacer no i na noc.
    Czekam u gina na wizytę, kompletnie zielona o co zapytać. Młody dyżuruje z babcia:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie, nie wiem czy zdołam Was nadrobić z dwóch dni bo niestety złapała mnie gorączka i lekkie zapalenie piersi. W nocy obudziałm się z dreszczami i mega bolącą piersią. Nie jest twarda ani nabrzmiała tylko boli od strony pachy. Na gorączkę nic nie biorę bo nie tak aż tak wysoka, a na pierś kapusta, odciąganie i przystwainie małego jak najczęściej.

loolii moj mały też kicha często, ale nie ma kataru więc to chyba niegroźne, poza tym bardzo często ma czkawkę.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kostek dziś ma mega chrype, mam nadzieje ze nasza Wisła wypali. Zobaczymy jutro na wizycie.
    Kawa ale by było super jakbys wpadła z Adelka:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema mamuski:-) dzis konczymy pierwszy tydzien zycia. Byla u nas polozna, Iga wazy 3180, czyli od dnia wypisu w sobote przybrala 310g:-) karmimy piersia, zamowilam wczoraj medele mini electric, moze nie bede musiala uzywac, nie obraze sie;-) polozna pozwolila wydluzyc w nocy przerwe do 4h miedzy karmieniami. Do tej pory wybudzalam co 2,5 do 3h. Obejrzala tez krocze i zdziwila sie ze ja w ogole siadam... W wolnej chwili opisze Wam porod:-)

magdalenka lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ