X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:47

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a ja bym poszla na spacer ale nie zniose wozka:( tak mnie polamało okropnie:(
    Ag, wex sobie paracetamol i spij na plasko.Ja za miesiac ide do neurologa, dzięki znajomosciom za miesiąc,bo tak to w lipcu bym szla:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie należą nam się 4 wizyty patronażowe położnej środowiskowej. U mnie w piątek będzie już trzeci raz :)
    Pożyczy mi laktator i poinstruuje co i jak :)

Mam dzisiaj rozkoszniaka w domu. Leży sobie na moich kolanach i słuchamy kołysanek (mama trochę podśpiewuje ;) ). Taki błogi, nasz wspólny, czas... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 16:01

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Tylko dwie wizyty poloznej ? My mamy az 8

Anutka, moja dziś tylko zobaczyła pepuszek Klary, pozniej postala chwile i popatrzyła jak karmię, popytała o rożne rzeczy,pogadałyśmy i powiedziała,że ona nie ma już co tu przychodzic,bo wszystko jest super.I że spotkamy się we wtorek u pediatry.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dziewczyny Ktoras z was pisała że odrobina krwi pojawiła się na pepuszku. U nas wczoraj i dziś zauważyłam odrobinę i nie wiem czy jechać do lekarza czy czekać na piątek na polozna. Dosłownie maleńka kropka jest ale się martwię. Niby na internecie piszą że to normalne ale kikut odpadł nam już po tygodniu więc nie wiem skąd ta krew.
    Nam po odpadnieciu tez pojawiala się krew i zasychała,teraz już się nie pojawia.wszystko w porzadku.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko u nas pępuszek "podkrwawia" ale wczoraj pediatra uspokoiła, że wszystko w porządku i żeby nadal octoniseptem przemywać..

Aniu nasz decyzja o NIE chrzczeniu też jest pierwsza w rodzinie...więc przeboje i nerwy mamy...ja wyznaję zasadę, że mała sama zdecyduje...bo to świadoma decyzja musi być...

• Anutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Anutka, moja dziś tylko zobaczyła pepuszek Klary, pozniej postala chwile i popatrzyła jak karmię, popytała o rożne rzeczy,pogadałyśmy i powiedziała,że ona nie ma już co tu przychodzic,bo wszystko jest super.I że spotkamy się we wtorek u pediatry.
    Kurcze to u nas jest cos nie ta skoro az 8 wizyt bedzie ? Byly 3 do tej pory

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuu a u nas miesięczna walka o kp zakończyła się fiaskiem, a już przez 2 tygodnie było super, od soboty młody nerwowy, całe dnie wisiał na cycu, przerywał tylko żeby głośno zakomunikować, że jest głodny, a dzisiaj nie leci już praktycznie nic :(

pytanie do mam karmiących mm ile razy dziennie wasze dzieciaczki robią kupki? wczoraj były 3, ostatnia ok. 14 i do dzisiaj cisza, a ciągle daję mu kilka łyków ciepłej wody

relgh3718o9n8rtv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trafiła sie po prostu nadgorliwa i może ma mało pacjentow:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was używa monitora oddechu? Możecie coś polecić?

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawelka pepek tez podkrwawia lekarz dzis powiedzial ze jest ok, pewnie jakies naczynko jeszcze podkrwawia

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo już chciałam jechać do lekarza. Poczekamy do piątku chyba że coś jeszcze mnie zaniepokoi.
    A dziś wypróbowałam ta suszarke jak robiłam obiad i Milusia od razu usnela.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie a u nas ten kikut caly czas siedzi i odpasc nie chce! Psikam i na sucho patyczkiem wycieram i nadal siedzi... czy mam na patyczek do uszu spirytusem potraktowac? Bo tak to oceniseptem robilam tak jak kazano w szpitalu

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    buuu a u nas miesięczna walka o kp zakończyła się fiaskiem, a już przez 2 tygodnie było super, od soboty młody nerwowy, całe dnie wisiał na cycu, przerywał tylko żeby głośno zakomunikować, że jest głodny, a dzisiaj nie leci już praktycznie nic :(

pytanie do mam karmiących mm ile razy dziennie wasze dzieciaczki robią kupki? wczoraj były 3, ostatnia ok. 14 i do dzisiaj cisza, a ciągle daję mu kilka łyków ciepłej wody

na mm może być nawet 1 kupka na 2 dni i też będzie ok.
    u mnie na mm robi 1 dziennie....

• Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Sluchajcie a u nas ten kikut caly czas siedzi i odpasc nie chce! Psikam i na sucho patyczkiem wycieram i nadal siedzi... czy mam na patyczek do uszu spirytusem potraktowac? Bo tak to oceniseptem robilam tak jak kazano w szpitalu

Witam mi też mówiono, że najlepszy jest octenisept. Przyszła położna do domu i powiedziała żeby nie bać się, odchylić pępuszek i dobrze wysmarować patyczkiem do uszu nasączonym fioletem. Powiedziała trzy dni i będzie po sprawie. Też się martwię bo jak zaczęłam odchylać to dopiero widzę, że w środku nie jest suchy pępek. Ale widać, że fiolet daje rade i może do piątku nie będzie tego "kikuta".

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko nam też jeszcze nie odpadł. Nic się nie sączy, więc czekam cierpliwie :)

201501145565.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć,że nie tylko u mojego dziecka ten kikut się jeszcze trzyma :-) A jak juz odpadnie to też przez pare dni uważać aby nie moczyć tego pępuszka przy kąpieli?

Mamuśki , które już były na spacerach, zadowolone jesteście z wózków? My jesteśmy z naszego bardzo zadowoleni. Idealny jest dla nas i jak na razie sie sprawdza w 100% chociaz to dopiero początki jego użytkowania ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:55

mhsvp07w3ex0n696.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko dziękuję bardzo :* u nas od dołu się ślimaczyło więc potraktowałam spirytusem i za 2 dni było po sprawie, a jak kikut odpadł to i tak później ze 3 dni coś się delikatnie sączyło, ale z tym już ocenisept dał sobie radę

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa odezwij się co u Ciebie!

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez pepek odpadl w drugiej dobie zycia ady w 6 odpadla reszta tez skorupki myslalam ze jest ok az tu krew, po kladzeniu malej na brzuszku, kilka dni nie kladlam jej co przewijanie pryskalam osteniceptem i jaliwym gazikiem wycieralam, po kilku dniach bylo ok.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 2033 2034 2035 2036 2037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ