*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
a czy ktoś coś wie o tych kropelkach Colinox?
Już myślałam aby kupić Espumisan ale tam jest przeciwskazane , żeby nie podawać tak małym dzieciom.
No Mateusz zna dobrze babcie w końcu codziennie ma z nim styczność i świetnie sobie radzi bardzo mi pomaga moja mama, dużo się od niej uczę
Ale nie wiem czy dobre jest takie wyjście jeżeli dziecko ma dopiero miesiąc? Z jednej strony czuje , że nie powinnam wychodzić , a z drugiej w sumie przydał by się taki jeden wieczór na oderwanie się na trochę i relaks. To w końcu tylko jeden wieczór.. sama nie wiem no..
Ag współczuje Ci teściowej.. Twój mąż powinien może jej przemówić do rozsądku.. -
zastanow sie na spokojnie- skoro masz dobrą opieke to pozostaje tylko to czy chcesz wyjsc, zdecyduj co bedzie dla ciebie lepsze.
to ze ma miesiąc to nic nie znaczy- i tak pewnie polowe czasu przespi jak cie nie bedzie a kto ta butle ten da- byle mleko lecialo:) chyba taka ich filozofia zycia poki co.
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Myślę że chwilowe wyjście jest nawet wskazaneGwiazdeczka27 wrote:No Mateusz zna dobrze babcie w końcu codziennie ma z nim styczność i świetnie sobie radzi bardzo mi pomaga moja mama, dużo się od niej uczę
Ale nie wiem czy dobre jest takie wyjście jeżeli dziecko ma dopiero miesiąc? Z jednej strony czuje , że nie powinnam wychodzić , a z drugiej w sumie przydał by się taki jeden wieczór na oderwanie się na trochę i relaks. To w końcu tylko jeden wieczór.. sama nie wiem no..
Trzeba samemu nauczyć się powierzać swoje dziecko pod czyjąś opiekę
Mama to mama, ale to nie oznacza że w innych ramionach stanie się dziecku krzywda
Później będzie trudniej rozstać się chwilowo z dzieckiem, bo będzie bardziej kumate a i przywiązanie będzie silniejsze
Jak nie na imprezę, to ja bym nawet do fryzjera wyszła albo na zakupy, zostawiając Mateuszka pod opieką babci
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:a czy ktoś coś wie o tych kropelkach Colinox?
Już myślałam aby kupić Espumisan ale tam jest przeciwskazane , żeby nie podawać tak małym dzieciom.
Mi położna powiedziała że można podawać espumisan mimo przeciwwskazań.. dała zalecenie podawania 2 kropelek przed każdym karmieniem nie więcej niż 20 dziennie. Ja dałam kilka razy ale u mojego małego jakoś nie działają. -
kateterki ja kupilam na allegro na sztuki bo w aptece paczka 10 szt 37zl, chcialam 2 na probe w razie koniecznosci. jeszcze nie uzylam ale polozna tez mowila ze lepsze to niz leki.
espumisan czasem daje po 4 kropelki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 14:29
-
Położna była. Ala waży 3750g.
Rozwija się prawidłowo. Odruchy ma bardzo dobre. Jest niby strasznie ruchliwym dzieckiem.
Jedyne co budziło zastrzeżenie to skóra. Pprzy rozbieraniu do ważenia, położna zauważyła że skóra Ali zrobiła się "marmurkowa". Szybko uwidoczniły się naczynka. Na dniach wpadnie do nas lekarka osłuchać serduszko. Zobaczymy czemu tak się dzieje. Może się okazać że nasze dziecko po prostu nie lubi chłodu.
Dostaliśmy też kropelki na ropiejące oczko.
My wróciliśmy właśnie z godzinnego spaceru.
Pogoda super, zero wiatru i ładnie biało więc aż szkoda by było nie wykorzystać tak pięknego zimowego dnia. 
-
Marta mamy chyba tę samą teściową. Ale jak to możliwe?MartaKD wrote:Ag, Twoja tesciowa to jakiś kosmita chyba:)
Moja jak przyjechala w sobote nawet nie chciala brac na ręce ani nic,więc luz:) A mojej mamie to bym Klarę nawet na tydzien zostawila:)
MartaKD lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Tylko dwie wizyty poloznej ? My mamy az 8MartaKD wrote:Ale pieknie na zewnatrz, świecilo słonko,więc po wizycie polożnej, drugiej i ostatniej poszlysmy 15 minut na spacer.Klara spała, już nie krzyczała,że czapka:) We wtorek mamy iść na wizyte patronazową do pediatry.

-
A popekane naczynka na policzkach ? Moja maisabelle wrote:Mojej Alicji też się robi taka marmurkowa skóra jak ją rozbiorę. Myślicie, że może być jej za zimno? Karczek zawsze ma ciepły, a mieszkaniu staramy się trzymać temperaturę ok. 22 stopni, podczas kąpieli nieco wyższą.
-
nick nieaktualnyPierwszy raz nie nadrobię Was...Szymi dziś maruda na maxa...ledwo żyję...nie śpi od 7 do 13 ...teraz zjadł i...znów po 30 min oczy jak 5 zł...
aftinem smarowaliśmy pleśniawki przez 6 dni...można 5...i...zeszły tylko z języka.nie wiem, czy wchodzić od razu z nystatyną- antybiotyk, czy babciny sposób wodny roztwór gencjany? eh...jeszcze wczoraj krewka na pieluszce przy mega pierdzie...mam nadzieję, że to tylko naczynko strzliło przez to nadymanie. lekarz mówi, że jak się powtórzy, to badanie krwi...Boże...
nie mam nawet kiedy włosów umyć...a jutro o 12 odwiedziny 2 koleżanek z pracy.
-
Malo higoeniczne ake podobno na plesniawki pomaga zamoczenie pieluchy tetrowej w moczu dziecka i smyranie tym w buzi gdzie sa plesniaeki. Pisze podobno bo nie probowalamPaula44 wrote:Pierwszy raz nie nadrobię Was...Szymi dziś maruda na maxa...ledwo żyję...nie śpi od 7 do 13 ...teraz zjadł i...znów po 30 min oczy jak 5 zł...
aftinem smarowaliśmy pleśniawki przez 6 dni...można 5...i...zeszły tylko z języka.nie wiem, czy wchodzić od razu z nystatyną- antybiotyk, czy babciny sposób wodny roztwór gencjany? eh...jeszcze wczoraj krewka na pieluszce przy mega pierdzie...mam nadzieję, że to tylko naczynko strzliło przez to nadymanie. lekarz mówi, że jak się powtórzy, to badanie krwi...Boże...
nie mam nawet kiedy włosów umyć...a jutro o 12 odwiedziny 2 koleżanek z pracy. -
Dziewczyny Ktoras z was pisała że odrobina krwi pojawiła się na pepuszku. U nas wczoraj i dziś zauważyłam odrobinę i nie wiem czy jechać do lekarza czy czekać na piątek na polozna. Dosłownie maleńka kropka jest ale się martwię. Niby na internecie piszą że to normalne ale kikut odpadł nam już po tygodniu więc nie wiem skąd ta krew.
-
isabelle wrote:Mojej Alicji też się robi taka marmurkowa skóra jak ją rozbiorę. Myślicie, że może być jej za zimno? Karczek zawsze ma ciepły, a mieszkaniu staramy się trzymać temperaturę ok. 22 stopni, podczas kąpieli nieco wyższą.
Mi położna powiedziała żeby ja jak najszybciej ubierać, bo się wychładza dlatego skóra robi się marmurkowa. Karczek u nas też zawsze ciepły.
isabelle lubi tę wiadomość