X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ktoś coś wie o tych kropelkach Colinox?
    Już myślałam aby kupić Espumisan ale tam jest przeciwskazane , żeby nie podawać tak małym dzieciom.

No Mateusz zna dobrze babcie w końcu codziennie ma z nim styczność i świetnie sobie radzi bardzo mi pomaga moja mama, dużo się od niej uczę :) Ale nie wiem czy dobre jest takie wyjście jeżeli dziecko ma dopiero miesiąc? Z jednej strony czuje , że nie powinnam wychodzić , a z drugiej w sumie przydał by się taki jeden wieczór na oderwanie się na trochę i relaks. To w końcu tylko jeden wieczór.. sama nie wiem no..

Ag współczuje Ci teściowej.. Twój mąż powinien może jej przemówić do rozsądku..

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanow sie na spokojnie- skoro masz dobrą opieke to pozostaje tylko to czy chcesz wyjsc, zdecyduj co bedzie dla ciebie lepsze.
    to ze ma miesiąc to nic nie znaczy- i tak pewnie polowe czasu przespi jak cie nie bedzie a kto ta butle ten da- byle mleko lecialo:) chyba taka ich filozofia zycia poki co.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    No Mateusz zna dobrze babcie w końcu codziennie ma z nim styczność i świetnie sobie radzi bardzo mi pomaga moja mama, dużo się od niej uczę :) Ale nie wiem czy dobre jest takie wyjście jeżeli dziecko ma dopiero miesiąc? Z jednej strony czuje , że nie powinnam wychodzić , a z drugiej w sumie przydał by się taki jeden wieczór na oderwanie się na trochę i relaks. To w końcu tylko jeden wieczór.. sama nie wiem no..
    Myślę że chwilowe wyjście jest nawet wskazane ;) Trzeba samemu nauczyć się powierzać swoje dziecko pod czyjąś opiekę :) Mama to mama, ale to nie oznacza że w innych ramionach stanie się dziecku krzywda ;) Później będzie trudniej rozstać się chwilowo z dzieckiem, bo będzie bardziej kumate a i przywiązanie będzie silniejsze :) Jak nie na imprezę, to ja bym nawet do fryzjera wyszła albo na zakupy, zostawiając Mateuszka pod opieką babci :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a czy ktoś coś wie o tych kropelkach Colinox?
    Już myślałam aby kupić Espumisan ale tam jest przeciwskazane , żeby nie podawać tak małym dzieciom.

Mi położna powiedziała że można podawać espumisan mimo przeciwwskazań.. dała zalecenie podawania 2 kropelek przed każdym karmieniem nie więcej niż 20 dziennie. Ja dałam kilka razy ale u mojego małego jakoś nie działają.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:55

Gwiazdeczka27, Malenq lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateterki ja kupilam na allegro na sztuki bo w aptece paczka 10 szt 37zl, chcialam 2 na probe w razie koniecznosci. jeszcze nie uzylam ale polozna tez mowila ze lepsze to niz leki.

espumisan czasem daje po 4 kropelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 14:29

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień śpiocha :) Za oknem sypie, więc dzisiaj spacer sobie odpuszczamy :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym poszla na spacer ale nie zniose wozka:( tak mnie polamało okropnie:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady, oczywiście jesteście jak zwykle NIEZASTĄPIONE
    368959bc81nd29tx.gif

Selene, Ag... lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... to pod kąderkę marsz i wygrzać kręgi :) weź Kostusia do łóżka, napewno będzie zadowolony :)

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna była. Ala waży 3750g.
    Rozwija się prawidłowo. Odruchy ma bardzo dobre. Jest niby strasznie ruchliwym dzieckiem. :)
    Jedyne co budziło zastrzeżenie to skóra. Pprzy rozbieraniu do ważenia, położna zauważyła że skóra Ali zrobiła się "marmurkowa". Szybko uwidoczniły się naczynka. Na dniach wpadnie do nas lekarka osłuchać serduszko. Zobaczymy czemu tak się dzieje. Może się okazać że nasze dziecko po prostu nie lubi chłodu.
    Dostaliśmy też kropelki na ropiejące oczko.

My wróciliśmy właśnie z godzinnego spaceru. :) Pogoda super, zero wiatru i ładnie biało więc aż szkoda by było nie wykorzystać tak pięknego zimowego dnia. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ag, Twoja tesciowa to jakiś kosmita chyba:)
    Moja jak przyjechala w sobote nawet nie chciala brac na ręce ani nic,więc luz:) A mojej mamie to bym Klarę nawet na tydzien zostawila:)
    Marta mamy chyba tę samą teściową. Ale jak to możliwe?

MartaKD lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ale pieknie na zewnatrz, świecilo słonko,więc po wizycie polożnej, drugiej i ostatniej poszlysmy 15 minut na spacer.Klara spała, już nie krzyczała,że czapka:) We wtorek mamy iść na wizyte patronazową do pediatry.
    3940362598b01e8dmed.jpg
    Tylko dwie wizyty poloznej ? My mamy az 8

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:54

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Mojej Alicji też się robi taka marmurkowa skóra jak ją rozbiorę. Myślicie, że może być jej za zimno? Karczek zawsze ma ciepły, a mieszkaniu staramy się trzymać temperaturę ok. 22 stopni, podczas kąpieli nieco wyższą.
    A popekane naczynka na policzkach ? Moja ma

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    A popekane naczynka na policzkach ? Moja ma

Nie, na skórze nie ma żadnych zmian.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz nie nadrobię Was...Szymi dziś maruda na maxa...ledwo żyję...nie śpi od 7 do 13 ...teraz zjadł i...znów po 30 min oczy jak 5 zł...
    aftinem smarowaliśmy pleśniawki przez 6 dni...można 5...i...zeszły tylko z języka.nie wiem, czy wchodzić od razu z nystatyną- antybiotyk, czy babciny sposób wodny roztwór gencjany? eh...jeszcze wczoraj krewka na pieluszce przy mega pierdzie...mam nadzieję, że to tylko naczynko strzliło przez to nadymanie. lekarz mówi, że jak się powtórzy, to badanie krwi...Boże...
    nie mam nawet kiedy włosów umyć...a jutro o 12 odwiedziny 2 koleżanek z pracy.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Pierwszy raz nie nadrobię Was...Szymi dziś maruda na maxa...ledwo żyję...nie śpi od 7 do 13 ...teraz zjadł i...znów po 30 min oczy jak 5 zł...
    aftinem smarowaliśmy pleśniawki przez 6 dni...można 5...i...zeszły tylko z języka.nie wiem, czy wchodzić od razu z nystatyną- antybiotyk, czy babciny sposób wodny roztwór gencjany? eh...jeszcze wczoraj krewka na pieluszce przy mega pierdzie...mam nadzieję, że to tylko naczynko strzliło przez to nadymanie. lekarz mówi, że jak się powtórzy, to badanie krwi...Boże...
    nie mam nawet kiedy włosów umyć...a jutro o 12 odwiedziny 2 koleżanek z pracy.
    Malo higoeniczne ake podobno na plesniawki pomaga zamoczenie pieluchy tetrowej w moczu dziecka i smyranie tym w buzi gdzie sa plesniaeki. Pisze podobno bo nie probowalam

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ktoras z was pisała że odrobina krwi pojawiła się na pepuszku. U nas wczoraj i dziś zauważyłam odrobinę i nie wiem czy jechać do lekarza czy czekać na piątek na polozna. Dosłownie maleńka kropka jest ale się martwię. Niby na internecie piszą że to normalne ale kikut odpadł nam już po tygodniu więc nie wiem skąd ta krew.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Mojej Alicji też się robi taka marmurkowa skóra jak ją rozbiorę. Myślicie, że może być jej za zimno? Karczek zawsze ma ciepły, a mieszkaniu staramy się trzymać temperaturę ok. 22 stopni, podczas kąpieli nieco wyższą.

Mi położna powiedziała żeby ja jak najszybciej ubierać, bo się wychładza dlatego skóra robi się marmurkowa. Karczek u nas też zawsze ciepły.

isabelle lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 2032 2033 2034 2035 2036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ