Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chrzcimy coś w kwietniu lub maju. :) Musimy jeszcze chrzestną znaleźć, bo moja siostra jie może być, ponieważ jest po ślubie cywilnym i ksiądz się nie zgadza.

Czekam właśnie na położną. Choć ma być o 12 dopiero to już jestem przygotowana, bo położne mają to do siebie że albo są wcześniej albo się spóźniają.. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez nie mamy jeszcze chrzestnych i w ogole nie chce jeszcze o ty wszystkim myslec w kategoriach zalatwiania i ustalania, zeby nikt sie nie obrazil

moj dopiero zasnal wiec wpadłam na chwile a teraz lece ogarnac siebie i chate, bo miedzy 13-14 ma wpasc pediatra na wizyte patronazowa

wpadne pozniej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki ;-)gratuluje nowo rozpakowany i życzę zdrówka maleństwom.
    nadrabiałam was nocą przy karmieniu, ale trochę mi to zajęło.
    Moja Hania to mały łakomy ssaczek i karmimy się średnio co 2h, a w dzień nawet co 3h, bo moje słoneczko jeszcze się przestawia w kwestii dzień/noc, więc nocki są średnie.
    My planujemy chrzcić w Wielkanoc, ale jeszcze dokładnie nie ustaliliśmy.
    Zamówiłam szumisia - wasze relacje mnie przekonały, a malutka lubi jak przy zasypianiu jej "szumimy" :-)
    Aaa i już od 3 dni się werandujemy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:33

relg8iikn5mn7s8i.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś noc jakaś fajna, poszłam wcześnie spać więc nawet pobudki co 2 godz pozwoliły się wyspać.
    Młodej furczy w nosie, odciągnęłam dziś trochę gila aspiratorem do odkurzacza. Nie wiem czy to od ulewania czy katar bo i ja i starsza córka smarkamy :/ nic jej z noska nie leci więc mam nadzieję, że to jednak sapka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:35

FITop1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:55

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, nie ma potrzeby to nie używaj.

Selene lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala śpi, więc czas na ogarnięcie mieszkania i siebie... Do zobaczenia po południu, Styczniówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 12:05

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    U nas jest chrzest w pierwszą ndz miesiąca.
    Najbliższy termin wypada na 1 marca.
    Trochę sie boję o małą bo teraz ludzie smarkają, kaszlą.
    Ja w malej parafii i kiedy sobie wymysle to wtedy ochrzci :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania my też nie chrzcimy.....a burza w rodzinie ogromna..............

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pieknie na zewnatrz, świecilo słonko,więc po wizycie polożnej, drugiej i ostatniej poszlysmy 15 minut na spacer.Klara spała, już nie krzyczała,że czapka:) We wtorek mamy iść na wizyte patronazową do pediatry.
    3940362598b01e8dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 12:54

Ag..., Wiki81, Chanela, isabelle, Anutka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:55

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ania my też nie chrzcimy.....a burza w rodzinie ogromna..............
    To mi jakoś raźniej :) Będziemy pierwszymi rodzicami w rodzinie z taką decyzją, więc na pewno będzie się działo ;)

Dzwonili do mnie z ZUSu ale nie zdążyłam odebrać. Będę się teraz głowić co jest nie tak z wnioskiem o macierzyński :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:02

201501145565.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy starszym tez rodzina byla troche zaskoczona. Ale nie zaluje decyzji. My z mezem nie wierzymy. Tesciowa jest wierzaca, wiec dzieci beda mialy rozne wzory i same w swoim czasie zdecyduja czego chca. Ja uwazam, ze kazdy powinien sam zdecydowac o s
    Wojej przynaleznosci do kosciola. Bardzo mi sie podoba to podejscie co u Selene - chrzest jak sie jest doroslym.

Selene lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.. kurcze ta noc była masakryczna :( Mateusz tak strasznie cierpiał bo kupki nie mógł zrobić :( To było coś okropnego prawie 3 h płakał bo tak go musiało boleć.. Mimo, że dałam mu z mlekiem te kropelki delicol (nie wiem czy one mogą na niego tak działać) po prostu masakra aż się wystraszyłam. Cały aż się spocił bidulek, cały czerwony aż spuchł na buzi :( dawałam mu też wody bo z płaczu i tego wysiłku tak mu się pić chciało. Dałam mu ziółek, potem termofor przyłożyłam do brzuszka i w końcu zrobił kupkę i mu ulżyło... ale to było okropne!!! Co mogę mu jeszcze kupić w razie gdyby miał taki napad, pomocy!! Boje się dawać mu tych kropli delikol może to nie tędy droga?

My chrzcimy w kwietniu po Wielkanocy jakoś (tak planuje)

Mam jeszcze takie pytanie, aż głupio w sumie pytać. 20 lutego dostaliśmy zaproszenie okolicznościowe i Mateusz będzie już miał miesiąc zastanawiam się czy przyjąć czy jednak ze względu na dziecko nie iść na imprezę. Mieszkamy z moją mamą i ona bardzo nam pomaga przy maluszku , z chęcią by się też nim zajęła ale nie wiem czy przypadkiem nie za wcześnie na takie wypady.. Gryzie się we mnie ta myśl.. Co byście zrobiły na moim miejscu?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w sylwestra na slubie, bylam na szkoleniu 2x po 5h i maly byl z moją mama. Nic mu nie ma:) zalezy na ile to wyjscie no i na ile mlody kojarzy babcie. Moj zna moją mame dobrze i nie balam sie zostawic.
    Gwiazdeczka a moze ten kateter windi na kupki? mi polozna to polecala.

z tesciową bym nie zostawila- z resztą w niedziele pokazala klase lamentując ze ona nie wie jak zmienic pampka bo za ich czasow nie bylo, jak wziela kostka na reke to glowka mu opadla bo zapomniala potrzymac, no i chciala go posadzic- wlasciwie to zrobila az jej powiedzialam ze do siadania troche czasu ma.
    no i chciala mlodego ponosic owinietego w kocykokolderke bo bala sie bez rozka a nie mialam go ze sobą, powiedzialam ze si spoci i jak nie umie go wziac bez kocyka to niech nie bierze... ehhh no taka moja francowata tesciówka.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metoda kontrowersyjna jak dziecko nie może zrobić kupki, ale mi nawet znajoma pielegniarka polecia,tylko nie za często- wsadzic termometr w pupkę.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdko co do wyjscia jeszcze to ty musisz tez wiedziec ze chcesz isc, i ze mlody nie zginie przez te pare godzin bo jak masz isc i wisiec na kom sprawdzając co 5 min co na froncie to tez nie ma sensu:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, Twoja tesciowa to jakiś kosmita chyba:)
    Moja jak przyjechala w sobote nawet nie chciala brac na ręce ani nic,więc luz:) A mojej mamie to bym Klarę nawet na tydzien zostawila:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej tez bym Kostolina powierzyła bez obaw:)

a ta kosmitka przyjezdza do wisly na weekend bo jedziemy na tydzien z mezem i moją mama. no i zaprosil ich na sobote do niedzieli:/ czekam tylko az sie czegos napije to wtedy jej sie jezyk rozwiązuje a ja na trzezwo mając pełną kontrolę sytuacji wygarne jej wszystko co mi lezy na serc, ot co taki mam plan:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:44

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko a chcesz tam iść? Bo to zasadnicze pytanie :) Mateuszkowi na pewno krzywda się nie stanie.
    12.02 wyjeżdżam do Krakowa i pewnie zajmie mi to z 10 godzin. Planuję zostawić Natalkę z tatą a na ten czas odciągnąć dla niuni pokarm. To akurat jest mus i mniejsze zło, niż gdybym miała ją ciągnąć ze sobą. Jak dziecko jest karmione mm a rodzice daleko i na długo nie wyjeżdżają, to nie widzę problemu z chwilowym pozostawieniem dziecka pod czyjąś (zaufaną) opieką :)

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ