X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chrzcimy coś w kwietniu lub maju. :) Musimy jeszcze chrzestną znaleźć, bo moja siostra jie może być, ponieważ jest po ślubie cywilnym i ksiądz się nie zgadza.

Czekam właśnie na położną. Choć ma być o 12 dopiero to już jestem przygotowana, bo położne mają to do siebie że albo są wcześniej albo się spóźniają.. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez nie mamy jeszcze chrzestnych i w ogole nie chce jeszcze o ty wszystkim myslec w kategoriach zalatwiania i ustalania, zeby nikt sie nie obrazil

moj dopiero zasnal wiec wpadłam na chwile a teraz lece ogarnac siebie i chate, bo miedzy 13-14 ma wpasc pediatra na wizyte patronazowa

wpadne pozniej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki ;-)gratuluje nowo rozpakowany i życzę zdrówka maleństwom.
    nadrabiałam was nocą przy karmieniu, ale trochę mi to zajęło.
    Moja Hania to mały łakomy ssaczek i karmimy się średnio co 2h, a w dzień nawet co 3h, bo moje słoneczko jeszcze się przestawia w kwestii dzień/noc, więc nocki są średnie.
    My planujemy chrzcić w Wielkanoc, ale jeszcze dokładnie nie ustaliliśmy.
    Zamówiłam szumisia - wasze relacje mnie przekonały, a malutka lubi jak przy zasypianiu jej "szumimy" :-)
    Aaa i już od 3 dni się werandujemy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:33

relg8iikn5mn7s8i.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś noc jakaś fajna, poszłam wcześnie spać więc nawet pobudki co 2 godz pozwoliły się wyspać.
    Młodej furczy w nosie, odciągnęłam dziś trochę gila aspiratorem do odkurzacza. Nie wiem czy to od ulewania czy katar bo i ja i starsza córka smarkamy :/ nic jej z noska nie leci więc mam nadzieję, że to jednak sapka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:35

FITop1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:55

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, nie ma potrzeby to nie używaj.

Selene lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala śpi, więc czas na ogarnięcie mieszkania i siebie... Do zobaczenia po południu, Styczniówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 12:05

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    U nas jest chrzest w pierwszą ndz miesiąca.
    Najbliższy termin wypada na 1 marca.
    Trochę sie boję o małą bo teraz ludzie smarkają, kaszlą.
    Ja w malej parafii i kiedy sobie wymysle to wtedy ochrzci :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania my też nie chrzcimy.....a burza w rodzinie ogromna..............

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pieknie na zewnatrz, świecilo słonko,więc po wizycie polożnej, drugiej i ostatniej poszlysmy 15 minut na spacer.Klara spała, już nie krzyczała,że czapka:) We wtorek mamy iść na wizyte patronazową do pediatry.
    3940362598b01e8dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 12:54

Ag..., Wiki81, Chanela, isabelle, Anutka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:55

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ania my też nie chrzcimy.....a burza w rodzinie ogromna..............
    To mi jakoś raźniej :) Będziemy pierwszymi rodzicami w rodzinie z taką decyzją, więc na pewno będzie się działo ;)

Dzwonili do mnie z ZUSu ale nie zdążyłam odebrać. Będę się teraz głowić co jest nie tak z wnioskiem o macierzyński :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:02

201501145565.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy starszym tez rodzina byla troche zaskoczona. Ale nie zaluje decyzji. My z mezem nie wierzymy. Tesciowa jest wierzaca, wiec dzieci beda mialy rozne wzory i same w swoim czasie zdecyduja czego chca. Ja uwazam, ze kazdy powinien sam zdecydowac o s
    Wojej przynaleznosci do kosciola. Bardzo mi sie podoba to podejscie co u Selene - chrzest jak sie jest doroslym.

Selene lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.. kurcze ta noc była masakryczna :( Mateusz tak strasznie cierpiał bo kupki nie mógł zrobić :( To było coś okropnego prawie 3 h płakał bo tak go musiało boleć.. Mimo, że dałam mu z mlekiem te kropelki delicol (nie wiem czy one mogą na niego tak działać) po prostu masakra aż się wystraszyłam. Cały aż się spocił bidulek, cały czerwony aż spuchł na buzi :( dawałam mu też wody bo z płaczu i tego wysiłku tak mu się pić chciało. Dałam mu ziółek, potem termofor przyłożyłam do brzuszka i w końcu zrobił kupkę i mu ulżyło... ale to było okropne!!! Co mogę mu jeszcze kupić w razie gdyby miał taki napad, pomocy!! Boje się dawać mu tych kropli delikol może to nie tędy droga?

My chrzcimy w kwietniu po Wielkanocy jakoś (tak planuje)

Mam jeszcze takie pytanie, aż głupio w sumie pytać. 20 lutego dostaliśmy zaproszenie okolicznościowe i Mateusz będzie już miał miesiąc zastanawiam się czy przyjąć czy jednak ze względu na dziecko nie iść na imprezę. Mieszkamy z moją mamą i ona bardzo nam pomaga przy maluszku , z chęcią by się też nim zajęła ale nie wiem czy przypadkiem nie za wcześnie na takie wypady.. Gryzie się we mnie ta myśl.. Co byście zrobiły na moim miejscu?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w sylwestra na slubie, bylam na szkoleniu 2x po 5h i maly byl z moją mama. Nic mu nie ma:) zalezy na ile to wyjscie no i na ile mlody kojarzy babcie. Moj zna moją mame dobrze i nie balam sie zostawic.
    Gwiazdeczka a moze ten kateter windi na kupki? mi polozna to polecala.

z tesciową bym nie zostawila- z resztą w niedziele pokazala klase lamentując ze ona nie wie jak zmienic pampka bo za ich czasow nie bylo, jak wziela kostka na reke to glowka mu opadla bo zapomniala potrzymac, no i chciala go posadzic- wlasciwie to zrobila az jej powiedzialam ze do siadania troche czasu ma.
    no i chciala mlodego ponosic owinietego w kocykokolderke bo bala sie bez rozka a nie mialam go ze sobą, powiedzialam ze si spoci i jak nie umie go wziac bez kocyka to niech nie bierze... ehhh no taka moja francowata tesciówka.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metoda kontrowersyjna jak dziecko nie może zrobić kupki, ale mi nawet znajoma pielegniarka polecia,tylko nie za często- wsadzic termometr w pupkę.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdko co do wyjscia jeszcze to ty musisz tez wiedziec ze chcesz isc, i ze mlody nie zginie przez te pare godzin bo jak masz isc i wisiec na kom sprawdzając co 5 min co na froncie to tez nie ma sensu:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, Twoja tesciowa to jakiś kosmita chyba:)
    Moja jak przyjechala w sobote nawet nie chciala brac na ręce ani nic,więc luz:) A mojej mamie to bym Klarę nawet na tydzien zostawila:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej tez bym Kostolina powierzyła bez obaw:)

a ta kosmitka przyjezdza do wisly na weekend bo jedziemy na tydzien z mezem i moją mama. no i zaprosil ich na sobote do niedzieli:/ czekam tylko az sie czegos napije to wtedy jej sie jezyk rozwiązuje a ja na trzezwo mając pełną kontrolę sytuacji wygarne jej wszystko co mi lezy na serc, ot co taki mam plan:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:44

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko a chcesz tam iść? Bo to zasadnicze pytanie :) Mateuszkowi na pewno krzywda się nie stanie.
    12.02 wyjeżdżam do Krakowa i pewnie zajmie mi to z 10 godzin. Planuję zostawić Natalkę z tatą a na ten czas odciągnąć dla niuni pokarm. To akurat jest mus i mniejsze zło, niż gdybym miała ją ciągnąć ze sobą. Jak dziecko jest karmione mm a rodzice daleko i na długo nie wyjeżdżają, to nie widzę problemu z chwilowym pozostawieniem dziecka pod czyjąś (zaufaną) opieką :)

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ