X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaliczylam juz drugie karmienie tej nocy. Moje dziecko ma chyba zegarek w tylku. 3 godziny snu w nocy i ani chwili dluzej...

Paula44, szpilka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po drugim. . .
    Kurde. Musiałam łyknac Prenalen Grip , bo coś czuję, ze to swinstwo też mi się w gardle lokuje.
    Mój mąż też chrapie - słychać go az z salonu.
    Mały mi trzy razy ulał. Wszystko do przebrania. Wrrr... no i jak uporałam się z rękawami, to okazało się, że bodziak już za mały Hihi.

Teraz słodko zasypia trzymając mame za palec. Działa na niego kolysanka " na Szymonka z popielnika iskieteczka mruga. . .". Ale myślę sobie, że może tak szybko zasypia, bo nie chce słuchać tego mojego wycia Hihihi!

Selene, isabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/beb85010d10d.jpg

Dziś wielki dzień - ♥♥♥♥♥♥♥♥ Szymuś kończy miesiąc! ♥♥♥♥♥♥♥♥

Trudno mi pojąć jak ten czas leci! Jeszcze miesiąc temu o tej porze siedział mniej więcej w takiej pozycji jak na zdjęciu powyżej - w moim brzuchu, a o 20:45 usłyszeliśmy pierwszy krzyk.
    Nigdy tego nie zapomnę. Kocham Go taaaaak mocno, że bardziej już chyba nie można Hihi.
    Zdrowia skarbusiu - jesteś naszym całym światem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 05:20

Viv78, polaola, Ag..., jonka91, szpilka, Selene, renia83, Ewelina88, Agus89, isabelle, Gwiazdeczka27, rastafanka lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas nasypalo śniegu!!! Pięknie jest za oknem i nadal sypie :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dwa karmienia w nocy jak nie trzy bo w sumie po jednym za godzinę znowu chciała jeść. I nie wiem jak to liczyć.

Dziewczyny mam pytanie do tych co są po cc. Ja krwawiłam dość krótko, bo potem tylko plamiłam a teraz od kilku dni (trzy tygodnie od porodu) brak już nawet plamienia. Wizytę mam dopiero w poniedziałek ale bez usg bo dopiero dostanę skierowanie. I jak to powinno być? W internecie sprzeczne informacje. Co mówili wasi lekarze? Nic mnie nie boli, nie gorączkuję? Czy to normalne co CC, że tak krótko krwawiłam?

• Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgłaszam się jak zawsze z pytaniem: mój mały ma dzisiaj 2 tygodnie, werandowalam go od 5 dni. Myślicie, że już możemy iść na pierwszy spacerek? Wszędzie czytam, że dopiero po 3 tygodniu. Jak to było u Was? Doradzicie? U nas na zewnątrz plus 1.

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki pisałaś kiedyś o karmi na laktacje. Jakie to było? Karmelowe? Malej brzuszek nie bolał potem? Planuje przetestowac

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan u mnie połóg inaczej wygląda więc Ci nie doradzę...
    Witam z sypiących śniegiem kresów wschodnich ;)

Byliśmy wczoraj we trójkę u mojej siostry. Było ok, dopóki mała nie zrobiła się marudna. Miałam już dość przystawiania ją co chwilę i na chwilę a ululać w żaden sposób się nie dała. Przed 22 wyszliśmy w pośpiechu z ryczącym dzieckiem i z moimi łzami w oczach, bo nie nadaję się na ujarzmianie dziecka poza domem. W domu była histeria, aż gardło zdarła - pierwszy raz ją taką słyszałam. Jak się z nią położyłam w łóżku i podłączyłam to wróciło moje kochane dziecko i spała od północy do 4:30. Widocznie ma już ustalony schemat nocny i się zmianie otoczenia buntowała ;)

Odciągnęłam pierwsze 50ml mleka po karmieniu. Chyba dobry wynik i spokojnie uzbieram dla niej zapas na czwartek. :)

gwiazdeczko, paula super chłopaki :)

Dzisiaj idziemy na imieniny taty, więc mała będzie wędrowała z rąk do rąk ;) Odwieczny problem - w co się ubrać (x2) :D

Silatan, Paula44 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora, nam położna kazała werandować już od pierwszego tygodnia i w drugim wyszliśmy na pierwszy spacer. Ale moja koleżanka wyszła na pierwszy spacer bez werandowania w ogóle ( za konsultacją z lekarzem) i też nic dziecku się nie stało. Myślę, że ilu ludzi tyle szkół i zaleceń.

A tak poza tym to przeżywam kryzys ubrankowy. Bo moje dziecko wchodzi tylko w 62. Połowa szafy nam odeszła. Tata pojechał dzisiaj z rana kupić nam ubranek po promocji w Tesco. :-) Bo bez sensu prać codziennie. Porażka. Tym bardziej szkoda, że jestem uziemiona w domu bo wyszłabym sama do lumpeksu na tygodniu a tak to w weekend zamknięte. Jak myślicie od kiedy mogę wydłużyć spacer do półtorej godziny? :-) I czy w ogóle ktoś się pisze na takie długie spacery?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pytanie do dziewczyn z Warszawy, gdzie na kontrolę bioderek? Jeśli macie kogoś prywatnie to poprosiłabym o namiary. Chciałabym już bąka zapisać. :-)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora my bylismy na pierwszym spacerze 30 min dokladnie 2 tyg po urodzeniu bez werandowania wg zalecen poloznej, tez bylo odrobine na plusie, przez pierwsze tygodnie temp do -5 jak podrosnie do -10

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i witam sie niedzielnie, po karmieniu o 2.30 jakies pierdy dziecko dopadly cyc i lulanie do uspienia a potem dziesiec min spania, w koncu maz wzial malego lozka co spowodowalo, ze ja zle spalam w jednej pozycji, nie nadaje sie do spania z dzieckiem, no ale maly przynajmniej spal do po 7, oczywiscie od wtedy znow problem z uspieniem, bo co wlozony do lozeczka i dobrze zasnie to nagle prezenie wrzaski i pierdy, teraz pomogl smoczek (a mialam nie dawac dziecku smoczka poza naprawde awaryjnymi sytuacjami

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i znow pytanie z kategorii karmienie, kiedy powinny przestac bolec brodawki?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Nam się dziś zapowiada dzień Marudy. A tak grzeczna była ostatnio.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ala przespała prawie całą noc mimo burzy(!) i gradu.

Teraz lezymy jeszcze w łóżku i się lenimy. :) W końcu od tego jest niedziela. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas nocka standard czyli 2 budzenia - 3 rano i 6 30 ;)ja nie wiem co dzieci maja z tym budzenie mi 3 ;)

Mam pytanko , na jaka antykoncepcję sie decydujecie ? Ktos zakłada spiralę ? Jestem ciekawa bo kurcze nie chce sie truć hormonami :/ przy moim hashimoto to bym sobie do pieca dołożyła :/ zreszta od tabletek mam deprechę zawsze wiec odpadają :/

l22nhdge0qqepa6e.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi ja się zdecydowałam na spiralke zakładam przy kolejnym okresie o szczegóły możesz dopytać Wiki - ona ma i poleca :)

Passiflora ja małego nie werandowalam tylko od razu zabrałam na spacer, zacznij po prostu np od kwadransa na dworze a potem wydluzaj, ja małego już od dłuższego czasu targam na 2-2,5h i zdrowy (odpukać)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Mój Jaś dzisiaj dał popalić w nocy, nie płakał ale nie chciał w ogóle spać no i jak zasnął już po godzinie to za chwilę od nowa. Także jestem niewyspana...
    szpilka mnie bolą brodawki przy pierwszym zaciągnięciu/zassaniu a później już nie. I po skończonym karmieniu też nic nie boli także nawet niczym nie smaruję.
    A u nas dzisiaj ważenie jak co tydzień, ciekawe ile przybrał, ostatnio było 3630g...

Tymi, Wiki pisała że zakładała Mirene...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:39

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj piłam karmi karmelowe:) dobre! Smakuje jak wygazowana cola.
    W wisle masakra zawierucha śnieżna rano ale teraz spsokojniej i moze na spacer się uda wyjsc.
    Miłego dnia dziewczynki:)

Jakby ktoś kupował łóżeczko turystyczne to jestem mega zadowolona z babyono. Ma świetny przewijak, rozkłada się w minutę i naprawdę fajnie wygląda:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:43

Viv78, MartaKD, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:48

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 2056 2057 2058 2059 2060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ