Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaliczylam juz drugie karmienie tej nocy. Moje dziecko ma chyba zegarek w tylku. 3 godziny snu w nocy i ani chwili dluzej...

Paula44, szpilka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po drugim. . .
    Kurde. Musiałam łyknac Prenalen Grip , bo coś czuję, ze to swinstwo też mi się w gardle lokuje.
    Mój mąż też chrapie - słychać go az z salonu.
    Mały mi trzy razy ulał. Wszystko do przebrania. Wrrr... no i jak uporałam się z rękawami, to okazało się, że bodziak już za mały Hihi.

Teraz słodko zasypia trzymając mame za palec. Działa na niego kolysanka " na Szymonka z popielnika iskieteczka mruga. . .". Ale myślę sobie, że może tak szybko zasypia, bo nie chce słuchać tego mojego wycia Hihihi!

Selene, isabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/beb85010d10d.jpg

Dziś wielki dzień - ♥♥♥♥♥♥♥♥ Szymuś kończy miesiąc! ♥♥♥♥♥♥♥♥

Trudno mi pojąć jak ten czas leci! Jeszcze miesiąc temu o tej porze siedział mniej więcej w takiej pozycji jak na zdjęciu powyżej - w moim brzuchu, a o 20:45 usłyszeliśmy pierwszy krzyk.
    Nigdy tego nie zapomnę. Kocham Go taaaaak mocno, że bardziej już chyba nie można Hihi.
    Zdrowia skarbusiu - jesteś naszym całym światem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 05:20

Viv78, polaola, Ag..., jonka91, szpilka, Selene, renia83, Ewelina88, Agus89, isabelle, Gwiazdeczka27, rastafanka lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas nasypalo śniegu!!! Pięknie jest za oknem i nadal sypie :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dwa karmienia w nocy jak nie trzy bo w sumie po jednym za godzinę znowu chciała jeść. I nie wiem jak to liczyć.

Dziewczyny mam pytanie do tych co są po cc. Ja krwawiłam dość krótko, bo potem tylko plamiłam a teraz od kilku dni (trzy tygodnie od porodu) brak już nawet plamienia. Wizytę mam dopiero w poniedziałek ale bez usg bo dopiero dostanę skierowanie. I jak to powinno być? W internecie sprzeczne informacje. Co mówili wasi lekarze? Nic mnie nie boli, nie gorączkuję? Czy to normalne co CC, że tak krótko krwawiłam?

• Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgłaszam się jak zawsze z pytaniem: mój mały ma dzisiaj 2 tygodnie, werandowalam go od 5 dni. Myślicie, że już możemy iść na pierwszy spacerek? Wszędzie czytam, że dopiero po 3 tygodniu. Jak to było u Was? Doradzicie? U nas na zewnątrz plus 1.

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki pisałaś kiedyś o karmi na laktacje. Jakie to było? Karmelowe? Malej brzuszek nie bolał potem? Planuje przetestowac

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan u mnie połóg inaczej wygląda więc Ci nie doradzę...
    Witam z sypiących śniegiem kresów wschodnich ;)

Byliśmy wczoraj we trójkę u mojej siostry. Było ok, dopóki mała nie zrobiła się marudna. Miałam już dość przystawiania ją co chwilę i na chwilę a ululać w żaden sposób się nie dała. Przed 22 wyszliśmy w pośpiechu z ryczącym dzieckiem i z moimi łzami w oczach, bo nie nadaję się na ujarzmianie dziecka poza domem. W domu była histeria, aż gardło zdarła - pierwszy raz ją taką słyszałam. Jak się z nią położyłam w łóżku i podłączyłam to wróciło moje kochane dziecko i spała od północy do 4:30. Widocznie ma już ustalony schemat nocny i się zmianie otoczenia buntowała ;)

Odciągnęłam pierwsze 50ml mleka po karmieniu. Chyba dobry wynik i spokojnie uzbieram dla niej zapas na czwartek. :)

gwiazdeczko, paula super chłopaki :)

Dzisiaj idziemy na imieniny taty, więc mała będzie wędrowała z rąk do rąk ;) Odwieczny problem - w co się ubrać (x2) :D

Silatan, Paula44 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora, nam położna kazała werandować już od pierwszego tygodnia i w drugim wyszliśmy na pierwszy spacer. Ale moja koleżanka wyszła na pierwszy spacer bez werandowania w ogóle ( za konsultacją z lekarzem) i też nic dziecku się nie stało. Myślę, że ilu ludzi tyle szkół i zaleceń.

A tak poza tym to przeżywam kryzys ubrankowy. Bo moje dziecko wchodzi tylko w 62. Połowa szafy nam odeszła. Tata pojechał dzisiaj z rana kupić nam ubranek po promocji w Tesco. :-) Bo bez sensu prać codziennie. Porażka. Tym bardziej szkoda, że jestem uziemiona w domu bo wyszłabym sama do lumpeksu na tygodniu a tak to w weekend zamknięte. Jak myślicie od kiedy mogę wydłużyć spacer do półtorej godziny? :-) I czy w ogóle ktoś się pisze na takie długie spacery?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pytanie do dziewczyn z Warszawy, gdzie na kontrolę bioderek? Jeśli macie kogoś prywatnie to poprosiłabym o namiary. Chciałabym już bąka zapisać. :-)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora my bylismy na pierwszym spacerze 30 min dokladnie 2 tyg po urodzeniu bez werandowania wg zalecen poloznej, tez bylo odrobine na plusie, przez pierwsze tygodnie temp do -5 jak podrosnie do -10

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i witam sie niedzielnie, po karmieniu o 2.30 jakies pierdy dziecko dopadly cyc i lulanie do uspienia a potem dziesiec min spania, w koncu maz wzial malego lozka co spowodowalo, ze ja zle spalam w jednej pozycji, nie nadaje sie do spania z dzieckiem, no ale maly przynajmniej spal do po 7, oczywiscie od wtedy znow problem z uspieniem, bo co wlozony do lozeczka i dobrze zasnie to nagle prezenie wrzaski i pierdy, teraz pomogl smoczek (a mialam nie dawac dziecku smoczka poza naprawde awaryjnymi sytuacjami

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i znow pytanie z kategorii karmienie, kiedy powinny przestac bolec brodawki?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Nam się dziś zapowiada dzień Marudy. A tak grzeczna była ostatnio.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ala przespała prawie całą noc mimo burzy(!) i gradu.

Teraz lezymy jeszcze w łóżku i się lenimy. :) W końcu od tego jest niedziela. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas nocka standard czyli 2 budzenia - 3 rano i 6 30 ;)ja nie wiem co dzieci maja z tym budzenie mi 3 ;)

Mam pytanko , na jaka antykoncepcję sie decydujecie ? Ktos zakłada spiralę ? Jestem ciekawa bo kurcze nie chce sie truć hormonami :/ przy moim hashimoto to bym sobie do pieca dołożyła :/ zreszta od tabletek mam deprechę zawsze wiec odpadają :/

l22nhdge0qqepa6e.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi ja się zdecydowałam na spiralke zakładam przy kolejnym okresie o szczegóły możesz dopytać Wiki - ona ma i poleca :)

Passiflora ja małego nie werandowalam tylko od razu zabrałam na spacer, zacznij po prostu np od kwadransa na dworze a potem wydluzaj, ja małego już od dłuższego czasu targam na 2-2,5h i zdrowy (odpukać)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Mój Jaś dzisiaj dał popalić w nocy, nie płakał ale nie chciał w ogóle spać no i jak zasnął już po godzinie to za chwilę od nowa. Także jestem niewyspana...
    szpilka mnie bolą brodawki przy pierwszym zaciągnięciu/zassaniu a później już nie. I po skończonym karmieniu też nic nie boli także nawet niczym nie smaruję.
    A u nas dzisiaj ważenie jak co tydzień, ciekawe ile przybrał, ostatnio było 3630g...

Tymi, Wiki pisała że zakładała Mirene...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:39

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj piłam karmi karmelowe:) dobre! Smakuje jak wygazowana cola.
    W wisle masakra zawierucha śnieżna rano ale teraz spsokojniej i moze na spacer się uda wyjsc.
    Miłego dnia dziewczynki:)

Jakby ktoś kupował łóżeczko turystyczne to jestem mega zadowolona z babyono. Ma świetny przewijak, rozkłada się w minutę i naprawdę fajnie wygląda:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:43

Viv78, MartaKD, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:48

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 2056 2057 2058 2059 2060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ