*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy też po drugim. . .
Kurde. Musiałam łyknac Prenalen Grip , bo coś czuję, ze to swinstwo też mi się w gardle lokuje.
Mój mąż też chrapie - słychać go az z salonu.
Mały mi trzy razy ulał. Wszystko do przebrania. Wrrr... no i jak uporałam się z rękawami, to okazało się, że bodziak już za mały Hihi.
Teraz słodko zasypia trzymając mame za palec. Działa na niego kolysanka " na Szymonka z popielnika iskieteczka mruga. . .". Ale myślę sobie, że może tak szybko zasypia, bo nie chce słuchać tego mojego wycia Hihihi!
Selene, isabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/beb85010d10d.jpg
Dziś wielki dzień - ♥♥♥♥♥♥♥♥ Szymuś kończy miesiąc! ♥♥♥♥♥♥♥♥
Trudno mi pojąć jak ten czas leci! Jeszcze miesiąc temu o tej porze siedział mniej więcej w takiej pozycji jak na zdjęciu powyżej - w moim brzuchu, a o 20:45 usłyszeliśmy pierwszy krzyk.
Nigdy tego nie zapomnę. Kocham Go taaaaak mocno, że bardziej już chyba nie można Hihi.
Zdrowia skarbusiu - jesteś naszym całym światem!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 05:20
Viv78, polaola, Ag..., jonka91, szpilka, Selene, renia83, Ewelina88, Agus89, isabelle, Gwiazdeczka27, rastafanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas też dwa karmienia w nocy jak nie trzy bo w sumie po jednym za godzinę znowu chciała jeść. I nie wiem jak to liczyć.
Dziewczyny mam pytanie do tych co są po cc. Ja krwawiłam dość krótko, bo potem tylko plamiłam a teraz od kilku dni (trzy tygodnie od porodu) brak już nawet plamienia. Wizytę mam dopiero w poniedziałek ale bez usg bo dopiero dostanę skierowanie. I jak to powinno być? W internecie sprzeczne informacje. Co mówili wasi lekarze? Nic mnie nie boli, nie gorączkuję? Czy to normalne co CC, że tak krótko krwawiłam? -
Dziewczyny zgłaszam się jak zawsze z pytaniem: mój mały ma dzisiaj 2 tygodnie, werandowalam go od 5 dni. Myślicie, że już możemy iść na pierwszy spacerek? Wszędzie czytam, że dopiero po 3 tygodniu. Jak to było u Was? Doradzicie? U nas na zewnątrz plus 1.
-
Silatan u mnie połóg inaczej wygląda więc Ci nie doradzę...
Witam z sypiących śniegiem kresów wschodnich
Byliśmy wczoraj we trójkę u mojej siostry. Było ok, dopóki mała nie zrobiła się marudna. Miałam już dość przystawiania ją co chwilę i na chwilę a ululać w żaden sposób się nie dała. Przed 22 wyszliśmy w pośpiechu z ryczącym dzieckiem i z moimi łzami w oczach, bo nie nadaję się na ujarzmianie dziecka poza domem. W domu była histeria, aż gardło zdarła - pierwszy raz ją taką słyszałam. Jak się z nią położyłam w łóżku i podłączyłam to wróciło moje kochane dziecko i spała od północy do 4:30. Widocznie ma już ustalony schemat nocny i się zmianie otoczenia buntowała
Odciągnęłam pierwsze 50ml mleka po karmieniu. Chyba dobry wynik i spokojnie uzbieram dla niej zapas na czwartek.
gwiazdeczko, paula super chłopaki
Dzisiaj idziemy na imieniny taty, więc mała będzie wędrowała z rąk do rąkOdwieczny problem - w co się ubrać (x2)
Silatan, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPassiflora, nam położna kazała werandować już od pierwszego tygodnia i w drugim wyszliśmy na pierwszy spacer. Ale moja koleżanka wyszła na pierwszy spacer bez werandowania w ogóle ( za konsultacją z lekarzem) i też nic dziecku się nie stało. Myślę, że ilu ludzi tyle szkół i zaleceń.
A tak poza tym to przeżywam kryzys ubrankowy. Bo moje dziecko wchodzi tylko w 62. Połowa szafy nam odeszła. Tata pojechał dzisiaj z rana kupić nam ubranek po promocji w Tesco.Bo bez sensu prać codziennie. Porażka. Tym bardziej szkoda, że jestem uziemiona w domu bo wyszłabym sama do lumpeksu na tygodniu a tak to w weekend zamknięte. Jak myślicie od kiedy mogę wydłużyć spacer do półtorej godziny?
I czy w ogóle ktoś się pisze na takie długie spacery?
-
nick nieaktualny
-
a i witam sie niedzielnie, po karmieniu o 2.30 jakies pierdy dziecko dopadly cyc i lulanie do uspienia a potem dziesiec min spania, w koncu maz wzial malego lozka co spowodowalo, ze ja zle spalam w jednej pozycji, nie nadaje sie do spania z dzieckiem, no ale maly przynajmniej spal do po 7, oczywiscie od wtedy znow problem z uspieniem, bo co wlozony do lozeczka i dobrze zasnie to nagle prezenie wrzaski i pierdy, teraz pomogl smoczek (a mialam nie dawac dziecku smoczka poza naprawde awaryjnymi sytuacjami
-
Dzień dobry
U nas nocka standard czyli 2 budzenia - 3 rano i 6 30 ;)ja nie wiem co dzieci maja z tym budzenie mi 3
Mam pytanko , na jaka antykoncepcję sie decydujecie ? Ktos zakłada spiralę ? Jestem ciekawa bo kurcze nie chce sie truć hormonamiprzy moim hashimoto to bym sobie do pieca dołożyła
zreszta od tabletek mam deprechę zawsze wiec odpadają
-
Tymi ja się zdecydowałam na spiralke zakładam przy kolejnym okresie o szczegóły możesz dopytać Wiki - ona ma i poleca
Passiflora ja małego nie werandowalam tylko od razu zabrałam na spacer, zacznij po prostu np od kwadransa na dworze a potem wydluzaj, ja małego już od dłuższego czasu targam na 2-2,5h i zdrowy (odpukać) -
hej
Mój Jaś dzisiaj dał popalić w nocy, nie płakał ale nie chciał w ogóle spać no i jak zasnął już po godzinie to za chwilę od nowa. Także jestem niewyspana...
szpilka mnie bolą brodawki przy pierwszym zaciągnięciu/zassaniu a później już nie. I po skończonym karmieniu też nic nie boli także nawet niczym nie smaruję.
A u nas dzisiaj ważenie jak co tydzień, ciekawe ile przybrał, ostatnio było 3630g...
Tymi, Wiki pisała że zakładała Mirene...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:39
-
Wczoraj piłam karmi karmelowe:) dobre! Smakuje jak wygazowana cola.
W wisle masakra zawierucha śnieżna rano ale teraz spsokojniej i moze na spacer się uda wyjsc.
Miłego dnia dziewczynki:)
Jakby ktoś kupował łóżeczko turystyczne to jestem mega zadowolona z babyono. Ma świetny przewijak, rozkłada się w minutę i naprawdę fajnie wygląda:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:43
Viv78, MartaKD, Paula44 lubią tę wiadomość