X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie strajk trwa. Młody z zegarkiem w ręku ssie 5 minut i wypija do tego 60 ml mm albo mniej. W cyckach mam tyle ze mogłabym żłobek wykarmić wiec te 5 min to akurat starczy ze przynosi ulgę i nie jest twardy jak kamień.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania dzisiaj śpi jak zajączek pod miedzą. I co chwile łeee jeść!!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mam taki plan - dzisiaj nie śpię" ;)
    DSC0690-2_wxwsnhe.jpg

Gwiazdeczka27, Malenq, Kawa, Becia81, kasiakra, Agus89, Ewelina88, renia83, Paula44, szpilka, Maud11, rastafanka, jonka91, isabelle, Wiki81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Przy okazji chirurg obejrzała wędzidełko młodego i zaproponowała podcięcie, zrobiła to od razu, kazała tylko załatwić z dziś skierowanie od pediatry... ach ta papierologia.. Kubuś ma teraz piękny języczek :-)
    Kasiakra opowiedz coś więcej o tym podcięciu języczka.
    Nas to czeka i ja strasznie się boję. Jak lekarce udało się wsadzić Kubusiowi cokolwiek do buzi??? Czy płakał bardzo? Czym zrobiła podcięcie?
    A robiłaś to może u lekarza w Krakowie?

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy mierzycie swoim maluchom temperature bezdotykowym termometrem czoło-skroń? i jakie sa wskazania?
    przyszedł nam w pn i teraz go testuje rownież na dziecku i za kazdym razem wychodzi mi identyczna temperatura w gornej granicy normy (o roznych porach dnia, ale w spoczynku, bo wiadomo, ze jak je lub płacze to głowa od razu gorąca)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Jakie leki przeciwgorączkowe można brać karmiąc piersią?
    Ibuprofen też można brać, trzeba tylko pamiętać o min 6 godzinach przerwy między dawkami.

FITop1.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Kasiakra opowiedz coś więcej o tym podcięciu języczka.
    Nas to czeka i ja strasznie się boję. Jak lekarce udało się wsadzić Kubusiowi cokolwiek do buzi??? Czy płakał bardzo? Czym zrobiła podcięcie?
    A robiłaś to może u lekarza w Krakowie?

Wsadziła mu patyczek do buzi, odgięła go do góry, końcówkę trzymając na języku, dzięki temu otwarła mu szeroko buzię, ręką sobie trochę przytrzymała a drugą ręką ciachnęła takimi specjalnymi nożyczkami. Pielęgniarka i mąż trzymali Kubę, żeby się nie ruszał. Kuba trochę się krzywił, nie płakał, poleciała dosłownie kropelka krwi. Znieczulenia nie dawała żadnego, nie ma też zadnych zaleceń, bo to zwykła błona.
    Pani chirurg mówiła, ze lepiej u takich maluchów to robić, bo nie mają jeszcze zębów, są nieświadome.

Byliśmy u dr. Lewandowskiej przy ul. Rusznikarskiej w Krakowie na NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 15:31

Maud11 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    DSC0690-2_wxwsnhe.jpg
    Kuba ma ten sam kocyk, najbardziej go lubimy, a kosztował w biedrze 12 zł na wyprzedaży, inne drogie kocyki leżą nieodpakowane :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Hania dzisiaj śpi jak zajączek pod miedzą. I co chwile łeee jeść!!!

U nas było tak wczoraj... dziś jest na odwrót, dużo snu, mało jedzenia

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 3 dzień "jak zajączek pod miedzą".............. buuuuuuuuuuuuuuuuu

• renia83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo zero spania dużo darcia :/ ale to przez to że Filip ma zaburzony plan dnia przez tą moją chorobę, wczoraj był ledwo godzinkę na spacerze więc od 13 już nie spał i całe popołudnie był tak placzliwy że makabra a dziś dopiero mama moja po pracy zabrała go o 14.30 a do tego czasu bek i zero spania, łeb mi pęka w szwach i delektuje się ciszą, mam nadzieję że na dworze się wyspi i będzie miał lepszy humor po południu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 15:53

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    DSC0690-2_wxwsnhe.jpg
    Moja Klara tez taki plan ma:) zasnęła teraz,więc na obiad zeszłam.
    Waży 3800, czyli od wyjścia ze szpitala przybrała 700.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Wsadziła mu patyczek do buzi, odgięła go do góry, końcówkę trzymając na języku, dzięki temu otwarła mu szeroko buzię, ręką sobie trochę przytrzymała a drugą ręką ciachnęła takimi specjalnymi nożyczkami. Pielęgniarka i mąż trzymali Kubę, żeby się nie ruszał. Kuba trochę się krzywił, nie płakał, poleciała dosłownie kropelka krwi. Znieczulenia nie dawała żadnego, nie ma też zadnych zaleceń, bo to zwykła błona.
    Pani chirurg mówiła, ze lepiej u takich maluchów to robić, bo nie mają jeszcze zębów, są nieświadome.

Byliśmy u dr. Lewandowskiej przy ul. Rusznikarskiej w Krakowie na NFZ

Słyszałam o dr Lewandowskiej same dobre rzeczy!
    Kurcze też mieliśmy do niej iść ale pediatra dająca nam skierowanie mówiła że nie jest pewna czy dr Lewandowska takie rzeczy robi... W takim razie jednak do niej pójdziemy. A napisz proszę czy długo czekałaś na wejście do gabinetu? Wiem że tam nie ma zapisów tylko trzeba przyjść rano, tak?

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba mnie też coś rozkłada. Mam nadzieję że domowe sposoby pomogą bo boję się że Milusia się ode mnie zarazi a ja sama się nią zajmuje bo mąż tylko wieczorami może.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mój jadłospis:
    - śniadanie: inka (bez mleka), 1 bułka graham z wędliną (bez masła) z sałatą;
    - II śniadanie 2-5 krążki ryżowe z wędlinką drobiową lub pasztetem domowym
    - Obiad: rosół, i na drugie danie kurczak, indyk plus makaron orkiszowy lub ziemniaki
    - deser: paczuszka herbatników (bez mleka i jajek)
    między czasie do popicia: koper włoski, rumianek, melisa lub inne zioło...

na bezmlecznej jestem już ponad 10dni....

nie wiem już co mam robić:-/ malutka cała w wykwitach, pryszczyki na początku były, a teraz na całym ciele...

jak zdiagnozować malutką?? boszzzzzzzzzzzzzzzzzz przedwczorajsza wizyta u pediatry-alergologa nic nowego nie wniosła...

• zielarka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq może to potówki, położna mówiła mi, że często się je myli z alergią. Może mała za grubo ubrana lub grzejecie za mocno.

FITop1.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Słyszałam o dr Lewandowskiej same dobre rzeczy!
    Kurcze też mieliśmy do niej iść ale pediatra dająca nam skierowanie mówiła że nie jest pewna czy dr Lewandowska takie rzeczy robi... W takim razie jednak do niej pójdziemy. A napisz proszę czy długo czekałaś na wejście do gabinetu? Wiem że tam nie ma zapisów tylko trzeba przyjść rano, tak?

Tak, rejestracja jest na bieżąco. Ja najpierw ok. tygodnia próbowałam się dodzwonić tam, nikt nie odbierał, potem wysłałam męża przed pracą, żeby nas zarejestrował, ale okazało się, ze rejestrują w dzień wizyty. My byliśmy dziś ok. 9.30 to nie było kolejki w rejestracji, mąż mówi, że rano to kolejka od 7.. sami emeryci, koło 8 jest ich już tłum, jedni trzymają miejsca drugim, dlatego poszliśmy trochę później.
    Do dr. Lewandowskiej nie było kolejki, czekaliśmy tylko aż ktoś wyjdzie z gabinetu.
    Jak widzisz robi, a nawet sama zaproponowała i kazała donieść skierowanie :-) fajna lekarka polecam

Maud11 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    mała modeleczka :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6c5283ac4a0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5baea187a7d6.jpg

Cudeńko!

Selene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Malenq może to potówki, położna mówiła mi, że często się je myli z alergią. Może mała za grubo ubrana lub grzejecie za mocno.
    chyba nie...w domku mam 22-23C, mała ma body + pajac...
    ech....

dzisiaj zrobię jeszcze pranie z płatkach mydlanych zamiast Loveli....

na poważnie zaczynam myśleć czy aby z cyca nie zrezygnować, bo ewidentnie coś jej szkodzi...:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 16:19

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, piękna:)jakie włosy:)

Selene lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ