X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Serca ;)
    Jakie wspaniałe dzieciaczki !!! Nic tylko ściskać i całować
    Potwierdzam ze bright starts lezaczki sa cudne , ja odkupiła od kumpeli za 100! Nic nie zniszczony ;)

Czy to możliwe ze po 6 tyg dostałam okres ? Masakra dopiero co 2 dni temu skończyłam plamic a dzis leci zywoczerwona krew a ja sie zastanawiam skąd u mnie od 2 dni chcica na słodkie i seks i kilka wyprysków na buzi :p
    Zwariować mozna 7 tyg z Pielucha w gaciach

l22nhdge0qqepa6e.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Jestem przyszłą mamusią tzn majówką 2015 :)
    Zaglądnełam do Was - żeby Wam wszystkim pogratulować.
    Niestety jakoś nie daje rady Was podczytywac.
    A chciałam zapytać jakiego sprzedawcę polecacie w internecie z ciuszkami moze byc allegro albo sklep internetowy - chodzi mi o ciuszki fajne gatunkowo tzn 100% bawełna oczywiście w przyzwoitych cenach (co oznacza przyzwoita ? Taka normalna np spiochy 15 zł a moze i taniej to jeszcze lepiej) Będę wdzięczna za sugestie - bo pewnie jestescie juz po paru praniach i wiecie co jak się sprawdziło - w miarę możliwości poczytam wasze wpisy z kiedyś tam.
    Jednak będę wdzięczna za jakies informacje - Pozdrawiam Was wszystkie i każdą z osobna z waszymi mleństwami :)

U nas najlepsza jakość ubranek to Pinokio http://pinokio.net.pl/- fajna gruba bawełna, nie zniekształca się w praniu i kolorki nie blakną. Ceny też atrakcyjne. Natomiast wielkim rozczarowaniem jest Smyk - zwłaszcza body w wielopakach - wyciągają się brzydko pod szyją. W Smyku warto tylko na wyprzedażach kupować, bo jakość tych ciuszków nie odpowiada ich regularnej cenie.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help,od dłuższego czasu walcze z odparzeniami u malej.od poniedziałku stosuje-wbrew sobie-tormentiol polecony i przez pediatrę i położna.minimalnie lepiej ale nadal mamy problem. Co u Was zadziałało?
    Moze to uczulenie na pampersy?czy to by wyglądało jak odparzenia?
    Mam juz tego serdecznie dość,tylko zmieniam pieluchy,smaruje,susze...suszarka.z gołym tylkiem nie mogę jej zostawić bo zaraz jest wrzask-chyba nie lubi chłodu (w domu i tak 23 stopnie)
    Co robić?

I ogólnie straszna z niej maruda dzisiaj.w ciągu dnia 2 drzemki a poza tym ciągle wisi na cycku.
    Ledwo żyje

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Dziewczyny help,od dłuższego czasu walcze z odparzeniami u malej.od poniedziałku stosuje-wbrew sobie-tormentiol polecony i przez pediatrę i położna.minimalnie lepiej ale nadal mamy problem. Co u Was zadziałało?
    Moze to uczulenie na pampersy?czy to by wyglądało jak odparzenia?
    Mam juz tego serdecznie dość,tylko zmieniam pieluchy,smaruje,susze...suszarka.z gołym tylkiem nie mogę jej zostawić bo zaraz jest wrzask-chyba nie lubi chłodu (w domu i tak 23 stopnie)
    Co robić?

I ogólnie straszna z niej maruda dzisiaj.w ciągu dnia 2 drzemki a poza tym ciągle wisi na cycku.
    Ledwo żyje
    Spróbuj zmienić markę pieluszek, bo to różnie bywa, jednego uczulą oryginalne Pampersy, innego Bella, inne Dady. U mnie synek miał uczulenie na chusteczki Pampers i na inne też ma, Pupę myję zawsze ciepłą wodą i wacikiem.
    U mnie sama ordynator oddziału noworodków poleciła na odparzenia maść Tormentalum w zielonym opakowaniu, pomogła bardzo szybko

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78
    Moja mama kazała mi, jak myje młodemu pupę, lekko ją dotykać, tak punktowo, a nie trzeć, bo skóra dziecka jest bardzo cienka i wrażliwa i to też pomaga.
    Tak samo nakładam maści i kremy, jakby wklepuję, a nie wcieram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 19:12

relgtgf6uee8xud8.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasiakra.ta masc tez stosowalam.chusteczki dawno temu odstawilam tylko woda i waciki.jutro kupiec w rosmanie pieluchy. Ehhh :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    dziewczyny mój jadłospis:(...)

na bezmlecznej jestem już ponad 10dni....

nie wiem już co mam robić:-/ malutka cała w wykwitach, pryszczyki na początku były, a teraz na całym ciele...

jak zdiagnozować malutką?? boszzzzzzzzzzzzzzzzzz przedwczorajsza wizyta u pediatry-alergologa nic nowego nie wniosła...

Sprawdź czy w herbatnikach nie ma jakiejś serwatki albo białek mleka tu jest lista wszystkich składników, które są pochodną mleka:

Masło
    masło bezwodne
    kazeinian wapnia
    kazeina
    kazeinian
    ser
    czekolada
    śmietana
    demineralizowana serwatka
    zamiennik tłuszczu
    laktoalbumina
    laktoglobulina
    lekka śmietana
    mleko w proszku
    odtłuszczone mleko w proszku
    mleko w postaci stałej
    mleko beztłuszczowe
    beztłuszczowe mleko w postaci stałej
    kazeinian sodu
    słodka serwatka w proszku
    serwatka
    białko serwatki
    koncentrat serwatka w postaci stałej.

Inne silnie uczulające alergeny to gluten i jeszcze marchewka. (Wiem, ciężko w to uwierzyć!) Tu jest strona bardzo dobra:

http://www.alergologia.com.pl/porady-dla-pacjentow/89-alergeny-karotki

A tu bardzo fajna strona z przepisami, żebyś nie musiała cały czas jeść ziemniaków. :-)

http://www.mamaalergikagotuje.pl/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv jak moja miala odparzenie to po umycu pupki wietrzylismy na przewijaku gola. Przykrylam tylko tetra by nie zmarzla i zeby nie osiusiala itp i na noc grubo sudokrem;)

Viv78 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offtop polecam film teoria wszystkiego:)

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw DZIĘKUJĘ:)

Nuskaw lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś kupowała termometr na podczerwień jak tak to jaki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój kochany małżonek wziął małą do łóżka (ja byłam pod prysznicem) i śpiewa jej kołysanki...zapalił świece, włączył muzykę i śpiewa..:) a mnie łzy ze szczęścia same spływają po policzkach...
    cudowny widok...

zostawić faceta samego z córą i zamienia się w "Rynkowskiego" :)

Selene, ania_29, Kawa, Wiki81, slash, jonka91, szpilka, renia83, kamilaaa_88 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:03

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Witam w klubie :( prawie 7 tyg połogu i od razu okres.. Dodatkowo walczę o laktację bo wraz z krwawieniem nagle przestało mleko wypływać.. Rozkręcam cyce jak w pierwsze dni po porodzie..
    uhmmmmmmmm to i ja się przywitam w TYM zacnym gronie....bo to krwawienie to na bank okres....

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Microfile chyba modec 106 czy 109 :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:

ja mam termometr microlife nc 100- wa aptece zapłaciłam 119zł

w Biedronce od jutra ma być też taki:
    https://biedronka.okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-biedronka-12-02-2015,11574/13/

Vitammy Sky 7 w 1 na podczerwień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 20:57

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wprowadza również serię swoich kosmetyków- dla zainteresowanych link ;)

https://biedronka.okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-biedronka-05-02-2015,11500/17/

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dada wprowadza również serię swoich kosmetyków- dla zainteresowanych link ;)

https://biedronka.okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-biedronka-05-02-2015,11500/17/
    Ciekawe czy dobre beda :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2015/02/kosmetyki-dada-hit-czy-kit.html

według sroki są ok ;)

Kawa, szpilka lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te termometry są ok?bo mi za każdym razem inna temp pokazuje

‹‹ 2075 2076 2077 2078 2079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ