*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Serca

Jakie wspaniałe dzieciaczki !!! Nic tylko ściskać i całować
Potwierdzam ze bright starts lezaczki sa cudne , ja odkupiła od kumpeli za 100! Nic nie zniszczony
Czy to możliwe ze po 6 tyg dostałam okres ? Masakra dopiero co 2 dni temu skończyłam plamic a dzis leci zywoczerwona krew a ja sie zastanawiam skąd u mnie od 2 dni chcica na słodkie i seks i kilka wyprysków na buzi :p
Zwariować mozna 7 tyg z Pielucha w gaciach -
slash wrote:Witajcie dziewczyny

Jestem przyszłą mamusią tzn majówką 2015
Zaglądnełam do Was - żeby Wam wszystkim pogratulować.
Niestety jakoś nie daje rady Was podczytywac.
A chciałam zapytać jakiego sprzedawcę polecacie w internecie z ciuszkami moze byc allegro albo sklep internetowy - chodzi mi o ciuszki fajne gatunkowo tzn 100% bawełna oczywiście w przyzwoitych cenach (co oznacza przyzwoita ? Taka normalna np spiochy 15 zł a moze i taniej to jeszcze lepiej) Będę wdzięczna za sugestie - bo pewnie jestescie juz po paru praniach i wiecie co jak się sprawdziło - w miarę możliwości poczytam wasze wpisy z kiedyś tam.
Jednak będę wdzięczna za jakies informacje - Pozdrawiam Was wszystkie i każdą z osobna z waszymi mleństwami
U nas najlepsza jakość ubranek to Pinokio http://pinokio.net.pl/- fajna gruba bawełna, nie zniekształca się w praniu i kolorki nie blakną. Ceny też atrakcyjne. Natomiast wielkim rozczarowaniem jest Smyk - zwłaszcza body w wielopakach - wyciągają się brzydko pod szyją. W Smyku warto tylko na wyprzedażach kupować, bo jakość tych ciuszków nie odpowiada ich regularnej cenie. -
Dziewczyny help,od dłuższego czasu walcze z odparzeniami u malej.od poniedziałku stosuje-wbrew sobie-tormentiol polecony i przez pediatrę i położna.minimalnie lepiej ale nadal mamy problem. Co u Was zadziałało?
Moze to uczulenie na pampersy?czy to by wyglądało jak odparzenia?
Mam juz tego serdecznie dość,tylko zmieniam pieluchy,smaruje,susze...suszarka.z gołym tylkiem nie mogę jej zostawić bo zaraz jest wrzask-chyba nie lubi chłodu (w domu i tak 23 stopnie)
Co robić?
I ogólnie straszna z niej maruda dzisiaj.w ciągu dnia 2 drzemki a poza tym ciągle wisi na cycku.
Ledwo żyje -
Spróbuj zmienić markę pieluszek, bo to różnie bywa, jednego uczulą oryginalne Pampersy, innego Bella, inne Dady. U mnie synek miał uczulenie na chusteczki Pampers i na inne też ma, Pupę myję zawsze ciepłą wodą i wacikiem.Viv78 wrote:Dziewczyny help,od dłuższego czasu walcze z odparzeniami u malej.od poniedziałku stosuje-wbrew sobie-tormentiol polecony i przez pediatrę i położna.minimalnie lepiej ale nadal mamy problem. Co u Was zadziałało?
Moze to uczulenie na pampersy?czy to by wyglądało jak odparzenia?
Mam juz tego serdecznie dość,tylko zmieniam pieluchy,smaruje,susze...suszarka.z gołym tylkiem nie mogę jej zostawić bo zaraz jest wrzask-chyba nie lubi chłodu (w domu i tak 23 stopnie)
Co robić?
I ogólnie straszna z niej maruda dzisiaj.w ciągu dnia 2 drzemki a poza tym ciągle wisi na cycku.
Ledwo żyje
U mnie sama ordynator oddziału noworodków poleciła na odparzenia maść Tormentalum w zielonym opakowaniu, pomogła bardzo szybko -
Viv78
Moja mama kazała mi, jak myje młodemu pupę, lekko ją dotykać, tak punktowo, a nie trzeć, bo skóra dziecka jest bardzo cienka i wrażliwa i to też pomaga.
Tak samo nakładam maści i kremy, jakby wklepuję, a nie wcieramWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 19:12
-
nick nieaktualnyMalenq wrote:dziewczyny mój jadłospis:(...)
na bezmlecznej jestem już ponad 10dni....
nie wiem już co mam robić
malutka cała w wykwitach, pryszczyki na początku były, a teraz na całym ciele...
jak zdiagnozować malutką?? boszzzzzzzzzzzzzzzzzz przedwczorajsza wizyta u pediatry-alergologa nic nowego nie wniosła...
Sprawdź czy w herbatnikach nie ma jakiejś serwatki albo białek mleka tu jest lista wszystkich składników, które są pochodną mleka:
Masło
masło bezwodne
kazeinian wapnia
kazeina
kazeinian
ser
czekolada
śmietana
demineralizowana serwatka
zamiennik tłuszczu
laktoalbumina
laktoglobulina
lekka śmietana
mleko w proszku
odtłuszczone mleko w proszku
mleko w postaci stałej
mleko beztłuszczowe
beztłuszczowe mleko w postaci stałej
kazeinian sodu
słodka serwatka w proszku
serwatka
białko serwatki
koncentrat serwatka w postaci stałej.
Inne silnie uczulające alergeny to gluten i jeszcze marchewka. (Wiem, ciężko w to uwierzyć!) Tu jest strona bardzo dobra:
http://www.alergologia.com.pl/porady-dla-pacjentow/89-alergeny-karotki
A tu bardzo fajna strona z przepisami, żebyś nie musiała cały czas jeść ziemniaków.
http://www.mamaalergikagotuje.pl/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymój kochany małżonek wziął małą do łóżka (ja byłam pod prysznicem) i śpiewa jej kołysanki...zapalił świece, włączył muzykę i śpiewa..
a mnie łzy ze szczęścia same spływają po policzkach...
cudowny widok...
zostawić faceta samego z córą i zamienia się w "Rynkowskiego"
Selene, ania_29, Kawa, Wiki81, slash, jonka91, szpilka, renia83, kamilaaa_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyuhmmmmmmmm to i ja się przywitam w TYM zacnym gronie....bo to krwawienie to na bank okres....Selene wrote:Witam w klubie
prawie 7 tyg połogu i od razu okres.. Dodatkowo walczę o laktację bo wraz z krwawieniem nagle przestało mleko wypływać.. Rozkręcam cyce jak w pierwsze dni po porodzie.. -
nick nieaktualnykasia86 wrote:dziewczyny czy któraś kupowała termometr na podczerwień jak tak to jaki?
ja mam termometr microlife nc 100- wa aptece zapłaciłam 119zł
w Biedronce od jutra ma być też taki:
https://biedronka.okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-biedronka-12-02-2015,11574/13/
Vitammy Sky 7 w 1 na podczerwieńWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 20:57
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny