Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Serca ;)
    Jakie wspaniałe dzieciaczki !!! Nic tylko ściskać i całować
    Potwierdzam ze bright starts lezaczki sa cudne , ja odkupiła od kumpeli za 100! Nic nie zniszczony ;)

Czy to możliwe ze po 6 tyg dostałam okres ? Masakra dopiero co 2 dni temu skończyłam plamic a dzis leci zywoczerwona krew a ja sie zastanawiam skąd u mnie od 2 dni chcica na słodkie i seks i kilka wyprysków na buzi :p
    Zwariować mozna 7 tyg z Pielucha w gaciach

l22nhdge0qqepa6e.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Jestem przyszłą mamusią tzn majówką 2015 :)
    Zaglądnełam do Was - żeby Wam wszystkim pogratulować.
    Niestety jakoś nie daje rady Was podczytywac.
    A chciałam zapytać jakiego sprzedawcę polecacie w internecie z ciuszkami moze byc allegro albo sklep internetowy - chodzi mi o ciuszki fajne gatunkowo tzn 100% bawełna oczywiście w przyzwoitych cenach (co oznacza przyzwoita ? Taka normalna np spiochy 15 zł a moze i taniej to jeszcze lepiej) Będę wdzięczna za sugestie - bo pewnie jestescie juz po paru praniach i wiecie co jak się sprawdziło - w miarę możliwości poczytam wasze wpisy z kiedyś tam.
    Jednak będę wdzięczna za jakies informacje - Pozdrawiam Was wszystkie i każdą z osobna z waszymi mleństwami :)

U nas najlepsza jakość ubranek to Pinokio http://pinokio.net.pl/- fajna gruba bawełna, nie zniekształca się w praniu i kolorki nie blakną. Ceny też atrakcyjne. Natomiast wielkim rozczarowaniem jest Smyk - zwłaszcza body w wielopakach - wyciągają się brzydko pod szyją. W Smyku warto tylko na wyprzedażach kupować, bo jakość tych ciuszków nie odpowiada ich regularnej cenie.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help,od dłuższego czasu walcze z odparzeniami u malej.od poniedziałku stosuje-wbrew sobie-tormentiol polecony i przez pediatrę i położna.minimalnie lepiej ale nadal mamy problem. Co u Was zadziałało?
    Moze to uczulenie na pampersy?czy to by wyglądało jak odparzenia?
    Mam juz tego serdecznie dość,tylko zmieniam pieluchy,smaruje,susze...suszarka.z gołym tylkiem nie mogę jej zostawić bo zaraz jest wrzask-chyba nie lubi chłodu (w domu i tak 23 stopnie)
    Co robić?

I ogólnie straszna z niej maruda dzisiaj.w ciągu dnia 2 drzemki a poza tym ciągle wisi na cycku.
    Ledwo żyje

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Dziewczyny help,od dłuższego czasu walcze z odparzeniami u malej.od poniedziałku stosuje-wbrew sobie-tormentiol polecony i przez pediatrę i położna.minimalnie lepiej ale nadal mamy problem. Co u Was zadziałało?
    Moze to uczulenie na pampersy?czy to by wyglądało jak odparzenia?
    Mam juz tego serdecznie dość,tylko zmieniam pieluchy,smaruje,susze...suszarka.z gołym tylkiem nie mogę jej zostawić bo zaraz jest wrzask-chyba nie lubi chłodu (w domu i tak 23 stopnie)
    Co robić?

I ogólnie straszna z niej maruda dzisiaj.w ciągu dnia 2 drzemki a poza tym ciągle wisi na cycku.
    Ledwo żyje
    Spróbuj zmienić markę pieluszek, bo to różnie bywa, jednego uczulą oryginalne Pampersy, innego Bella, inne Dady. U mnie synek miał uczulenie na chusteczki Pampers i na inne też ma, Pupę myję zawsze ciepłą wodą i wacikiem.
    U mnie sama ordynator oddziału noworodków poleciła na odparzenia maść Tormentalum w zielonym opakowaniu, pomogła bardzo szybko

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78
    Moja mama kazała mi, jak myje młodemu pupę, lekko ją dotykać, tak punktowo, a nie trzeć, bo skóra dziecka jest bardzo cienka i wrażliwa i to też pomaga.
    Tak samo nakładam maści i kremy, jakby wklepuję, a nie wcieram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 19:12

relgtgf6uee8xud8.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasiakra.ta masc tez stosowalam.chusteczki dawno temu odstawilam tylko woda i waciki.jutro kupiec w rosmanie pieluchy. Ehhh :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    dziewczyny mój jadłospis:(...)

na bezmlecznej jestem już ponad 10dni....

nie wiem już co mam robić:-/ malutka cała w wykwitach, pryszczyki na początku były, a teraz na całym ciele...

jak zdiagnozować malutką?? boszzzzzzzzzzzzzzzzzz przedwczorajsza wizyta u pediatry-alergologa nic nowego nie wniosła...

Sprawdź czy w herbatnikach nie ma jakiejś serwatki albo białek mleka tu jest lista wszystkich składników, które są pochodną mleka:

Masło
    masło bezwodne
    kazeinian wapnia
    kazeina
    kazeinian
    ser
    czekolada
    śmietana
    demineralizowana serwatka
    zamiennik tłuszczu
    laktoalbumina
    laktoglobulina
    lekka śmietana
    mleko w proszku
    odtłuszczone mleko w proszku
    mleko w postaci stałej
    mleko beztłuszczowe
    beztłuszczowe mleko w postaci stałej
    kazeinian sodu
    słodka serwatka w proszku
    serwatka
    białko serwatki
    koncentrat serwatka w postaci stałej.

Inne silnie uczulające alergeny to gluten i jeszcze marchewka. (Wiem, ciężko w to uwierzyć!) Tu jest strona bardzo dobra:

http://www.alergologia.com.pl/porady-dla-pacjentow/89-alergeny-karotki

A tu bardzo fajna strona z przepisami, żebyś nie musiała cały czas jeść ziemniaków. :-)

http://www.mamaalergikagotuje.pl/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv jak moja miala odparzenie to po umycu pupki wietrzylismy na przewijaku gola. Przykrylam tylko tetra by nie zmarzla i zeby nie osiusiala itp i na noc grubo sudokrem;)

Viv78 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offtop polecam film teoria wszystkiego:)

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw DZIĘKUJĘ:)

Nuskaw lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś kupowała termometr na podczerwień jak tak to jaki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój kochany małżonek wziął małą do łóżka (ja byłam pod prysznicem) i śpiewa jej kołysanki...zapalił świece, włączył muzykę i śpiewa..:) a mnie łzy ze szczęścia same spływają po policzkach...
    cudowny widok...

zostawić faceta samego z córą i zamienia się w "Rynkowskiego" :)

Selene, ania_29, Kawa, Wiki81, slash, jonka91, szpilka, renia83, kamilaaa_88 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:03

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Witam w klubie :( prawie 7 tyg połogu i od razu okres.. Dodatkowo walczę o laktację bo wraz z krwawieniem nagle przestało mleko wypływać.. Rozkręcam cyce jak w pierwsze dni po porodzie..
    uhmmmmmmmm to i ja się przywitam w TYM zacnym gronie....bo to krwawienie to na bank okres....

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Microfile chyba modec 106 czy 109 :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:

ja mam termometr microlife nc 100- wa aptece zapłaciłam 119zł

w Biedronce od jutra ma być też taki:
    https://biedronka.okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-biedronka-12-02-2015,11574/13/

Vitammy Sky 7 w 1 na podczerwień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 20:57

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wprowadza również serię swoich kosmetyków- dla zainteresowanych link ;)

https://biedronka.okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-biedronka-05-02-2015,11500/17/

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dada wprowadza również serię swoich kosmetyków- dla zainteresowanych link ;)

https://biedronka.okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-biedronka-05-02-2015,11500/17/
    Ciekawe czy dobre beda :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2015/02/kosmetyki-dada-hit-czy-kit.html

według sroki są ok ;)

Kawa, szpilka lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te termometry są ok?bo mi za każdym razem inna temp pokazuje

‹‹ 2075 2076 2077 2078 2079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ