*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pewno przy myciu główki troszkę wody się dostało do uszek. Maluszki przecież w środowisku wodnym żyły w naszych brzuszkach, więc w czym by to miało zaszkodzić?looliii wrote:hej dziewczyny mam pytanie czy którejś z was podczas kąpieli malucha nalało się troszkę wody do jego uszka? Czy jest to szkodliwe?

Ehh... idę się kąpać i spać. Patrzę na moją kruszynkę i tak bardzo nie chcę jej jutro zostawiać
Płakać mi się chce.
-
nick nieaktualny
-
No i ja mam @, mini, mini... ale jest. Dobrze, że mam wkłądkę, bo moja płodnośc już szaleje.
Była dzisiaj u mnie koleżanka z 9 miesięcznym Antosiem i znowu jest w ciązy, skończyła 3 miesiąc. Ale ona planowała tak, wow!!!www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualnyWiki81 wrote:No i ja mam @, mini, mini... ale jest. Dobrze, że mam wkłądkę, bo moja płodnośc już szaleje.
Była dzisiaj u mnie koleżanka z 9 miesięcznym Antosiem i znowu jest w ciązy, skończyła 3 miesiąc. Ale ona planowała tak, wow!!!
Też dostałam wczoraj, a myślałam ze dłużej się naciesze "wolnością".
Co do koleżanki zazdroszczę, też tak chciałam ale zostaniemy przy jednym przez mojego "cudownego" meża
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Viv78 wrote:Dziewczyny help,od dłuższego czasu walcze z odparzeniami u malej.od poniedziałku stosuje-wbrew sobie-tormentiol polecony i przez pediatrę i położna.minimalnie lepiej ale nadal mamy problem. Co u Was zadziałało?
Moze to uczulenie na pampersy?czy to by wyglądało jak odparzenia?
Mam juz tego serdecznie dość,tylko zmieniam pieluchy,smaruje,susze...suszarka.z gołym tylkiem nie mogę jej zostawić bo zaraz jest wrzask-chyba nie lubi chłodu (w domu i tak 23 stopnie)
Co robić?
I ogólnie straszna z niej maruda dzisiaj.w ciągu dnia 2 drzemki a poza tym ciągle wisi na cycku.
Ledwo żyje
Hmm my zwalczyliśmy odparzenie w jakieś 3-4 dni, ale mieliśmy dość małe. A co stosowałam:
-mycie pupy samą wodą (zero chusteczek nawilżonych i zero dodawania czegokolwiek do wody)
-osuszanie ciałka wacikami bawełnianymi, tylko nie wycieranie, a takie przyklepywanie
-jak już była sucha pupcia to stosowałam na początku zamiennie do smarowania linogag maść w białej tubce z zielonymi napisami, bepanthen maść i dość krótko clotrimazolum.
-a i tak jak Kawa pisała wietrzenie pupki!
Teraz smaruje tylko linomagiem w tubce. Pupka wygląda ślicznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 22:10
Viv78 lubi tę wiadomość
-
Agus89 wrote:Hmm jutro Tłusty Czwartek, można zjeść pączka przy kp?

Hmm ja jadłam takie smażone samemu w domu, nie powiem w dużych ilościach, i mamy się dobrze!
(to były takie pączuszki z serem białym http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/01/szybkie-paczki-serowe.html - POLECAM!!!)
Agus89 lubi tę wiadomość