X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:04

Chanela lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :-)
    Witam sie po dluzszej nieobecności spowodowanej walka cyckow z moja Hania. Przez 3 dni wisiala non stop na cycu, jadla 2 godz przy tym kimajac na 5 minut potem ulewala i jadla dalej, a przy tym sie denerwowala i plakala :-/ ja ryczalam bo nie wiedzialam o co chodzi. W koncu posluchalam tesciowej i dalam jej butle i co? Najpierw walka 10 minut bo nie chciala pic a jak zassala to wypila az 15 ml i zwrocila fontanna. :-/ niepotrzebnie slucham innych. Stwierdziłam ze bedziemy sie meczyc na cycu. Minely 3 dni i wszystko wrocilo do normy, je i zasypia wiec wszystko ok :-) nie wiem co to bylo. Za to rezregulowala sie nam noc i.dupa co 2-2,5 h sie budzi na jedzenie.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiec Agus nie denerwuj sie, napewno u twojej Ali to tez jakis gorszy dzien i przejdzie ;-)
    Czy wasze sloneczka tez sypiaja niespokojnie? Moja spi ale caly czas steka i sie wierci :-/

Agus89 lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela u mnie tez byly jakies ciezsze dni jak Pawelek mial 2 tyg i kilka dni

ja za to dzis do poloznej bede dzwonic planowo jak maly zasnie i nie bedzie jadl i plakal, bo to wplywa na temperature a mi moj nowy sliczny termometr pokazuje stan podgoraczkowy, a moje zwykle dwa elektroniczne niestety cuda pokazuja po piknieciu a wiarygodny pomiar jest po wylaczeniu i nie wiem jak mam utrzymac termometr dziecku w tylku przez 20 minut az sie elektroniczny wylaczy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi jak mysz pod miotłą, na spacerze dopiero po godzinie czuwania wypluwa smoka i mocniej zasypia a w nocy wierci się mam wrażenie cały czas, mało śpi spokojnie niestety

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Mój śpi jak mysz pod miotłą, na spacerze dopiero po godzinie czuwania wypluwa smoka i mocniej zasypia a w nocy wierci się mam wrażenie cały czas, mało śpi spokojnie niestety
    Jakbys opisywała moje dziecię.....

renia83 lubi tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo przelykam ale co tam pączka już z kawą zaliczyłam :)
    Udało mi się przestawić młodego w nocy na jedno karmienie mniej :) wcześniej budził się 00.30,4,7 itd ale dwie pierwsze pobudki to było wmuszanie w dziecko jedzenia bo po kilku łykach zasypial i dla eksperymentu podałam mu wczoraj w nocy smoka przy pierwszej pobudce i pospal do 2 i wmucił butlę aż mu się uszy trzęsły a potem dopiero o 6.30 i dziś zrobiłam to samo :) kosztowało mnie to nieprzespane nocki ale i tak męczyłam się z gardłem, także jeszcze parę razy powtórzymy i jest szansa na prawie wysypianie się ;)
    U nas dziś piękne słońce za oknem,poowijam szyję kominem i sru na spacer po 12 :) a antybiotyk działa cuda,końska dawka robi swoje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 09:59

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słonka brak, a mała budziła się w nocy co 1,5h na chcą, od 3ciej natomiast miała ochotę na gaworzenie i tak do 5, następnie pobudka o 8smej i nadal nie śpi.... Teraz dostanie butle a po 12stej na spacer...jak tylko nic padać nie będzie.....
    Może jaw nocy na jedno karmienie dam smoka....

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Tak wiec Agus nie denerwuj sie, napewno u twojej Ali to tez jakis gorszy dzien i przejdzie ;-)
    Czy wasze sloneczka tez sypiaja niespokojnie? Moja spi ale caly czas steka i sie wierci :-/

U nas noce spokojne. Zazwyczaj Ala idzie spać ok 23 i śpi do 5-6. Dopiero przed obudzeniem zaczyna się wiercić i kwękać.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg bioderek :-). Lenka zdrowa :-)

Agus89, jonka91, Ag..., Malenq, lwuska55592, zielarka, kamilaaa_88, ania_29, Wiki81, Ewelina88, Paula44, renia83 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przestałam panikować i jesli nic sie nie zmieni, bede tylko obserwować
    młody je, spi i w okresach aktywności jest spokojny, troche mniej płacze, ale jest coraz wiekszy wiec chyba to wieksze zainteresowanie swiatem, kataru kaszlu brak

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam @, jako praktykująca od lat metody naturalne boję się czasu od porodu do pierwszej @. Za pierwszym razem przerwa trwała 1,5 roku, aż się boję powtórki...

FITop1.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie martwilam ze tylko moja tak niespokojnie spi. A dzisiaj pojawił sie nam pierwszy swiadomy.udmiech :-) bylismy na wizycie patronazowej u pediatry i mloda zdrowa, mimo ze w nocy cos charczala. Wazy juz 3800-waga urodzeniowa 3145 a po 3 dniach 2885, wiec pięknie rosniemy :-)
    Wiecie co te dzieci teraz jakos szybciej rosna i dojrzewaja, moja ma 3 tygodnie dzisiaj a jak lezy na brzuszku to potrafi na sztywnych raczkach uniesc nie tylko glowe ale i klatke, az pani doktor byla w szoku.
    A wczoraj Hania dostala od dziadków karuzelke, mama wybierala :-P jest swietna firmy vtech taka z listkami i pszczolkami :-) tylko ze .... spiewa po francusku hahaha bo moj tata kupowal przez internet i niedoczytal, a taka cena byla dobra i juz wiemy czemu :-P

relg8iikn5mn7s8i.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Tylko czas zmarnowałam, ALE:
    dziecko nakarmione, w domu "sobotnio" posprzątane, zastałam swojego męża na kanapie z leżącym obok grzecznie dzieckiem. Gdybym wróciła później byłby obiad i faworki gotowe. Facet mnie zdeklasował, bez dwóch zdań :D Tata sam w domu dał radę i spisał się na 6! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:45

jonka91, Selene, Ag..., Malenq, Wiki81, Ewelina88, bluegirl89, Paula44, Agus89, isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wróciłam. Tylko czas zmarnowałam, ALE:
    dziecko nakarmione, w domu "sobotnio" posprzątane, zastałam swojego męża na kanapie z leżącym obok grzecznie dzieckiem. Gdybym wróciła byłby obiad i faworki gotowe. Facet mnie zdeklasował, bez dwóch zdań :D Tata sam w domu dał radę i spisał się na 6! :D
    u mnie to samo jak meżu został z mlekiem w butli na 3 godziny to dziecko zadowolone, obiad na stole a ja czuje sie jak sierota jak mi dziecko 1,5 h na cycu wisi i nic nie zrobie (no moze poza pisaniem na styczniowkach jedna reka )

ania_29 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po spacerku i 2 paczkach:)
    Matko nie wyobrażam sobie być w ciąży cukrzycowej w tłusty czwartek:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na usg bioderek dopiero 16 marca.u nas w szpitalu chyba raz w miesiącu to robią.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mam nie dostac okresu przez rok albo więcej,to chyba muszę po połogu przejśc się do gina po antykoncepcje jakąś.Nie wiem czy chciałabym drugie dziecko, juz to jedno jest dla mnie cudem, nie wiem czy dalabym rade,gdybym znów poroniła...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 12 na szybko spakowałam małą w kombinezon bo słonko świeci i chciałam się na nie troszkę załapać iii świeci do teraz :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj pobiliśmy rekord i byliśmy na spacerze 1 godzinę i 45 minut. :)

Zeżarłam już 3 pączki! :D
    A to wszystko przez mojego Męża, bo kupił z bbudyniem, z toffi, z nadzieniem różanym, truskawkowym, jabłkowym i...w kształcie serca z bitą śmietaną! :D
    Mam pączkową ucztę. :)

ania_29, Kawa, Becia81, MartaKD, jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 2078 2079 2080 2081 2082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ