Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kiedyś pisalyscie o fajnych torbach do wózka.przypomnicie PLS jakie to były?
    Może macie jakiegoś sprawdzone go sprzedawcę?

Mała po porannych cyrkach spokojnie śpi.obudziła się na przewijanie,karmienie,przytulanie i znowu śpi.nie poznaje dziecka,a może powinnam zacząć juz się martwić o to jak minie noc?

Byłam dzisiaj na pobraniu krwi,ciekawe jak wyjdzie,nie spodziewam się niczego książkowego,bo ledwo żyje.wpadam tam dzisiaj rano a w kolejce kilkanascie osób i nic się nie rusza.ale wyblagalam pobranie krwi w innym gabinecie i poszło szybko.cudowny PAN z tribalami na rekach się ulitowal (pobierał nam tez krew w ciąży).

Pączków Wam zazdroszcze,ja się nie odwaze.

Bounia,strasznie mi przykro ze masz tak ciężko z tymi alergiami.trzymaj się.

Ps aha,juz się budzi.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szkodnik już ponad 2h śpi w łóżeczku :) Jest dzisiaj wyjątkowo grzeczna :) Chyba coś mlaszcze, ale to dobrze, bo cyc nabrzmiały, czeka na opróżnienie :)
    Możecie mi rzucić pączkiem :D Zjadłam 2, ale jeszcze by jakiś wszedł :D Niestety mamy braki w kuchni i ani pączków, ani faworków nie zrobimy :(

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv czemu się nie odważysz na paczka?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż właśnie zaopatrzył w paczki. Miałam robić faworki ale mąż stwierdził że mam się nie przemeczac. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo moja jest i tak taka maruda ze boje się ze jak do tego mi dojdzie marudzenie w związku z jakąś ew. kolka to wyskocze przez okno balonowe ;)
    Serio, mam nerwy na granicy.
    Ale chyba muszę zmienić nastawienie bo mnie odwioza do wariatkowa, wszystkiego sobie odmawiam, wszystko mnie przerasta,błędne kolo.
    Tylko rycze (bo ona ryczy i wygląda na to ze przede wszystkim tak na mnie reaguje bo do tatusia nawet się usmiecha )a miało minąć po ok 2 tygodniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv g..no prawda u mnie nie minęło.....czekam dalej...aż wrócą kolorowe dni...

Ps. Ja nakarmiłam małą, następnie odczekałam 30min, odciągnęłam 110ml mleka, zjadłam kilka faworków i pół pączka:-D
    Kolejne karmienie będzie butla z moim mlekiem, wieczorkiem mm, a w nocy dostanie cyca,.... Może jej za dużo nie zaszkodzę.... Wiem, ze to co jemu trawimy kilka godzin i u malej może dopiero jutro, albo pojutrze być reakcja...ale nie mogłam się oprzeć....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:12

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Malenqa bo myslalam ze tylko ja mam problem, ale życzę Ci oczywiście żeby to sobie poszło precz

Malenq lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv bo pewnie czuje twój niepokój i zdenerwowanie i jej się udziela. Wrzuć na luz i zjedz paczka:) wam obu będzie lepiej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:26

Viv78 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv nie jesteś sama
    u mnie też było bardzo żle teraz jest troche lepiej, płakało i dziecko i ja a jeszcze czasem mąż który jest cudownym tatusiem dowalił mi niechcący takim tekstem że nic tylko oddac mu cycki i lepiej by sobie poradzili beze mnie

dodatkowo po bolacym brzuszku 3 dni po wyjsciu ze szpitala dieta uboga

teraz zaczyna byc lepiej, jem juz wiecej dzis zaryzykowałam 1 paczkiem, w ogole od kiedy jem po 2 kostki czekolady jest troche lepiej, nie idealnie, bo wczoraj znow byl moj placz, ale lepiej

w koncu CIEBIE I MALENQ tez to lepiej czeka

Malenq lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Szpilka, po raz kolejny cieszę się ze jesteście :)
    Spokojnej nocy

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Hej, kiedyś pisalyscie o fajnych torbach do wózka.przypomnicie PLS jakie to były?
    Może macie jakiegoś sprawdzone go sprzedawcę?
    swojego czasu rzucilysmy się na torby BabyOno:)

Viv78 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilki mam nadzieję..... I Viv masz rację, dobrze ze jesteście :-D

Viv78 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej moje dziecko już godzinę wisi na cycu i nie chce puścić.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    swojego czasu rzucilysmy się na torby BabyOno:)
    I jesteś z niej zadowolona? Sprawdza się na spacerach?

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :) Pytanie do tych karmiących cycuchem. Jak ściągacie pokarm i podajecie dzieciom z butli, to jaką porcję maluszki zjadają? :)
    Pozdrawiam :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetestowalam moje dziecko.
    Jadł w tych swoich humorkach 3 do 5 minut z cyca i dostawał furii,ale ciagle był glodny do tego wypijał 60ml mm. chciałam wiedzieć ile wypije samego mm i wypił 130! Czyli jeśli je tyle to niezły mam wypływ z cycka ale w sumie zawsze przez pierwsze 5 minut sika jak z wozu strażackiego.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Hej mamuśki :) Pytanie do tych karmiących cycuchem. Jak ściągacie pokarm i podajecie dzieciom z butli, to jaką porcję maluszki zjadają? :)
    Pozdrawiam :)
    Moja dzisiaj zjadała po ok. 70ml, ale ona w dzień je częściej a mniej intensywnie :) W poniedziałek wsunęła od razu 100ml. Trudno przewidzieć :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odciagnelam laktatorem oceniając pi miękkości cycka ile młody ogarnie w te 3 minutki i wypłynęło 70ml! Wiec sporo zjada:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja odciągnęłam po godzinie od karmienia 50 ml z obu piersi...

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obecnej chwili te 70 to u mnie połowa jednego cycka:)
    Herbatka Humana tak działa chyba:) bo po hippie nie miałam mleka a wcześniej jak piłam humane to też mnie zalewało.

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2079 2080 2081 2082 2083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ