X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kiedyś pisalyscie o fajnych torbach do wózka.przypomnicie PLS jakie to były?
    Może macie jakiegoś sprawdzone go sprzedawcę?

Mała po porannych cyrkach spokojnie śpi.obudziła się na przewijanie,karmienie,przytulanie i znowu śpi.nie poznaje dziecka,a może powinnam zacząć juz się martwić o to jak minie noc?

Byłam dzisiaj na pobraniu krwi,ciekawe jak wyjdzie,nie spodziewam się niczego książkowego,bo ledwo żyje.wpadam tam dzisiaj rano a w kolejce kilkanascie osób i nic się nie rusza.ale wyblagalam pobranie krwi w innym gabinecie i poszło szybko.cudowny PAN z tribalami na rekach się ulitowal (pobierał nam tez krew w ciąży).

Pączków Wam zazdroszcze,ja się nie odwaze.

Bounia,strasznie mi przykro ze masz tak ciężko z tymi alergiami.trzymaj się.

Ps aha,juz się budzi.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szkodnik już ponad 2h śpi w łóżeczku :) Jest dzisiaj wyjątkowo grzeczna :) Chyba coś mlaszcze, ale to dobrze, bo cyc nabrzmiały, czeka na opróżnienie :)
    Możecie mi rzucić pączkiem :D Zjadłam 2, ale jeszcze by jakiś wszedł :D Niestety mamy braki w kuchni i ani pączków, ani faworków nie zrobimy :(

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv czemu się nie odważysz na paczka?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż właśnie zaopatrzył w paczki. Miałam robić faworki ale mąż stwierdził że mam się nie przemeczac. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo moja jest i tak taka maruda ze boje się ze jak do tego mi dojdzie marudzenie w związku z jakąś ew. kolka to wyskocze przez okno balonowe ;)
    Serio, mam nerwy na granicy.
    Ale chyba muszę zmienić nastawienie bo mnie odwioza do wariatkowa, wszystkiego sobie odmawiam, wszystko mnie przerasta,błędne kolo.
    Tylko rycze (bo ona ryczy i wygląda na to ze przede wszystkim tak na mnie reaguje bo do tatusia nawet się usmiecha )a miało minąć po ok 2 tygodniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv g..no prawda u mnie nie minęło.....czekam dalej...aż wrócą kolorowe dni...

Ps. Ja nakarmiłam małą, następnie odczekałam 30min, odciągnęłam 110ml mleka, zjadłam kilka faworków i pół pączka:-D
    Kolejne karmienie będzie butla z moim mlekiem, wieczorkiem mm, a w nocy dostanie cyca,.... Może jej za dużo nie zaszkodzę.... Wiem, ze to co jemu trawimy kilka godzin i u malej może dopiero jutro, albo pojutrze być reakcja...ale nie mogłam się oprzeć....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:12

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Malenqa bo myslalam ze tylko ja mam problem, ale życzę Ci oczywiście żeby to sobie poszło precz

Malenq lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv bo pewnie czuje twój niepokój i zdenerwowanie i jej się udziela. Wrzuć na luz i zjedz paczka:) wam obu będzie lepiej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:26

Viv78 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv nie jesteś sama
    u mnie też było bardzo żle teraz jest troche lepiej, płakało i dziecko i ja a jeszcze czasem mąż który jest cudownym tatusiem dowalił mi niechcący takim tekstem że nic tylko oddac mu cycki i lepiej by sobie poradzili beze mnie

dodatkowo po bolacym brzuszku 3 dni po wyjsciu ze szpitala dieta uboga

teraz zaczyna byc lepiej, jem juz wiecej dzis zaryzykowałam 1 paczkiem, w ogole od kiedy jem po 2 kostki czekolady jest troche lepiej, nie idealnie, bo wczoraj znow byl moj placz, ale lepiej

w koncu CIEBIE I MALENQ tez to lepiej czeka

Malenq lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Szpilka, po raz kolejny cieszę się ze jesteście :)
    Spokojnej nocy

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Hej, kiedyś pisalyscie o fajnych torbach do wózka.przypomnicie PLS jakie to były?
    Może macie jakiegoś sprawdzone go sprzedawcę?
    swojego czasu rzucilysmy się na torby BabyOno:)

Viv78 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilki mam nadzieję..... I Viv masz rację, dobrze ze jesteście :-D

Viv78 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej moje dziecko już godzinę wisi na cycu i nie chce puścić.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    swojego czasu rzucilysmy się na torby BabyOno:)
    I jesteś z niej zadowolona? Sprawdza się na spacerach?

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :) Pytanie do tych karmiących cycuchem. Jak ściągacie pokarm i podajecie dzieciom z butli, to jaką porcję maluszki zjadają? :)
    Pozdrawiam :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetestowalam moje dziecko.
    Jadł w tych swoich humorkach 3 do 5 minut z cyca i dostawał furii,ale ciagle był glodny do tego wypijał 60ml mm. chciałam wiedzieć ile wypije samego mm i wypił 130! Czyli jeśli je tyle to niezły mam wypływ z cycka ale w sumie zawsze przez pierwsze 5 minut sika jak z wozu strażackiego.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Hej mamuśki :) Pytanie do tych karmiących cycuchem. Jak ściągacie pokarm i podajecie dzieciom z butli, to jaką porcję maluszki zjadają? :)
    Pozdrawiam :)
    Moja dzisiaj zjadała po ok. 70ml, ale ona w dzień je częściej a mniej intensywnie :) W poniedziałek wsunęła od razu 100ml. Trudno przewidzieć :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odciagnelam laktatorem oceniając pi miękkości cycka ile młody ogarnie w te 3 minutki i wypłynęło 70ml! Wiec sporo zjada:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja odciągnęłam po godzinie od karmienia 50 ml z obu piersi...

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obecnej chwili te 70 to u mnie połowa jednego cycka:)
    Herbatka Humana tak działa chyba:) bo po hippie nie miałam mleka a wcześniej jak piłam humane to też mnie zalewało.

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2079 2080 2081 2082 2083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ