X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam narazie jedne body:) ale wczoraj dostalam wyplate wiec zaraz malemu zaczne kompletowac garderobe:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś cudne skarpeteczki! Reszta również fajna :)

Sweterek typowo chłopięcy, jak będzie dziewuszka oddam innemu chłopczykowi
    DSC1342jp_ewherhe.jpg
    a reszta uniwersalna
    DSC1343jp_ewherhw.jpg
    DSC1344jp_ewherhs.jpg
    DSC1345jp_ewherhq.jpg
    koszulka na pół roczku, ale nie mogłam się powstrzymać ;)
    DSC1346jp_ewherrr.jpg
    i nowe skarpeteczki, które kupiłam jak odebrałam wynik HCG
    DSC1347jp_ewherrx.jpg

Drożej jak 5zł/szt nie kupuję ;)

Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj byłam na wizycie, podstawowe badanie ginekologiczne, wszystko ok, umówiłam się na prenatalne na 13.07, już się nie mogę doczekać:) Co do ciszków to też przeglądałam, ale jakoś głupio mi było już kupować, stwierdziłam, że mamy jeszcze czas;p

Ag..., Malenq, Paula44, Gwiazdeczka27, M4DZI4, Patrycha lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka no niezle zakupy:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 moje dane to :
    Nick Ewelina88
    Imię Ewelina
    Wiek 26
    Miejscowość Kielce
    @ 06.04.2014
    PTP 11.01.2015
    Termin wg USG 13.01.2015
    Starszych dzieci brak
    Płeć jeszcze nie znana
    Wybrane imiona :Maja, Gabrysia, Kuba, Alan

Co do mdłości u mnie trochę lepiej, ale zależy od dnia. Rano jak wstanę ok 7.30 to od razu lecę do kibelka się przytulić bo to wpisałam już w rozkład dnia. Najważniejsze żeby nie być głodnym bo są o wiele większe mdłości a u mnie dodatkowo ból głowy. Jeżeli chodzi natomiast o ból w podbrzuszu mnie często boli ale to raczej nie ból tylko taki nacisk jakbym coś ciężkiego tam mi włożyli. Lekarz przepisał nospe i się z nią nie rozstaje. A ma któraś z was bóle kręgosłupa? Mnie niestety to też dopadło i gin kazał brać apap ale jak bardzo nie boli to wolę przecierpieć bo boję się, że dzidzia się nafaszeruje..:/

Śliczne macie te ubranka, ja się trochę boję, żeby nie zapeszyć ale powoli się rozglądam i myślę, że po 7 lipca (badania prenatalne) chyba coś kupię. Dziewczyny jest tutaj jakaś, która postanowiła ich nie robić?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    jonka91 moje dane to :
    Nick Ewelina88
    Imię Ewelina
    Wiek 26
    Miejscowość Kielce
    @ 06.04.2014
    PTP 11.01.2015
    Termin wg USG 13.01.2015
    Starszych dzieci brak
    Płeć jeszcze nie znana
    Wybrane imiona :Maja, Gabrysia, Kuba, Alan

Co do mdłości u mnie trochę lepiej, ale zależy od dnia. Rano jak wstanę ok 7.30 to od razu lecę do kibelka się przytulić bo to wpisałam już w rozkład dnia. Najważniejsze żeby nie być głodnym bo są o wiele większe mdłości a u mnie dodatkowo ból głowy. Jeżeli chodzi natomiast o ból w podbrzuszu mnie często boli ale to raczej nie ból tylko taki nacisk jakbym coś ciężkiego tam mi włożyli. Lekarz przepisał nospe i się z nią nie rozstaje. A ma któraś z was bóle kręgosłupa? Mnie niestety to też dopadło i gin kazał brać apap ale jak bardzo nie boli to wolę przecierpieć bo boję się, że dzidzia się nafaszeruje..:/

Śliczne macie te ubranka, ja się trochę boję, żeby nie zapeszyć ale powoli się rozglądam i myślę, że po 7 lipca (badania prenatalne) chyba coś kupię. Dziewczyny jest tutaj jakaś, która postanowiła ich nie robić?

mowisz o USG genetycznym? czy o testach z krwi?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie nie ma co wydawać kupy forsy na nowiuśkie ubranka (napewno dostaniemy takie od przyjaciół, rodziny) Dzidzia będzie szybciutko z tego wyrastać tak czy siak. np moja szwagierka ma 3 miesięcznego dzidziola i ma już rozmiar 74 bo rośnie jak na drożdżach, niektórych ubranek dziecko nawet nie miało na sobie... z pierwszego rozmiaru wystarczy 4-5kompletów i tak samo z kolejnych :) Uważam że w lumpku idzie wyrwać perełki, tylko teraz póki jest ciepło zauważyłam że jest mało z długim rękawem a przecież rodzimy w zimę! :) Ja za powyższe bodziaki dałam po 4zł. NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ :)

Ag..., jonka91, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, bo bym zapomniała...
    Wczoraj pytałam się swojego, czy będzie chciał być na USG połówkowym. Stwierdził, że jeśli będzie miał czas, to tak. Okazało się też, że chwalił się koleżance, że był na USG i widział naszego szkraba... Tak więc niektórzy mężczyźni są niepozorni, ale to nie oznacza, że się nie interesują dzieckiem. Przeżywają ciążę na swój sposób :)

M4DZI4, kejti91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja kupilam z długim rękawem a teraz same letnie na tapecie:)
    ale moze jeszcze zdazymy zalapac sie na zimowe wyprzedaze:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    A właśnie, bo bym zapomniała...
    Wczoraj pytałam się swojego, czy będzie chciał być na USG połówkowym. Stwierdził, że jeśli będzie miał czas, to tak. Okazało się też, że chwalił się koleżance, że był na USG i widział naszego szkraba... Tak więc niektórzy mężczyźni są niepozorni, ale to nie oznacza, że się nie interesują dzieckiem. Przeżywają ciążę na swój sposób :)
    No widzisz Ania:)kazdego to rusza:)
    moj M dzwonil do mnie wczoraj co chwile kiedy mu wysle zdjecia i filmiki z USG gen, bo niestety byl w Szwajcarii wczoraj i bardzo zalowal ze nie moze byc.
    mowil ze na nastepnych bedzie napewno bo nie chce tego przegapic:)
    wczoraj nawet filmy na national geographic ogladal zeby lepiej zrozumiec o co chodzi:) szalony:)
    ale cieszy sie to mu wybaczam:)

Paula44, Patrycha lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam kiedyś taki miękki, pluszowy kombinezon/pajacyk na noworodka za 16zł teraz żałuję że go nie wzięłam.. Byłby w sam raz na wyjście ze szpitala..W dalszym ciągu będę na niego polować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:45

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, większość ubranek jest teraz letnich, dlatego zwykłych bodziaków, bez fajnych nadruków, nie biorę :) Cudne sukieneczki widziałam dla dziewczynek.... :) A w najbliższy poniedziałek wstaję wcześniej, żeby mieć większy wybór. Na ciuchy dla siebie też patrzę. Ostatnio kupiłam sobie fajną, turkusową tunikę, a tych nigdy dość ;)

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag mówię o usg genetycznym.
    Dziewczyny a ja dostałam fajny poradnik od gina i tam jest napisane co i ile kupić na sam początek więc planowanie mam z głowy. U mnie w Kielcach jest taki fajny sklep gdzie nowe ubranka są od 10 zł więc raczej tam będę kupować. A i tak moje siostry zapowiedziały, że już maja masę rzeczy na oku więc jakoś nie mam zamiaru szaleć z ubrankami.

zplX18SyZp.gif
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie można z tego badania zrezygnować. Przecież tak czy siak widać na USG czy jest przegroda nosowa a zmierzenie przezierności karkowej to dosłownie chwilka :)

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka śliczne!! Czasami ubranka kupione w lumpkach są lepszej jakości niż te kupione w sieciówkach, a przede wszystkim o wiele tańsze! :)

Właśnie zauważyłam na suwaczku, że zostało mi już 200 dni do planowanej daty porodu :D

Super dziewczyny, że już jesteście w II trymestrze, u mnie jeszcze tylko 11 dni :)

A dziś czuję się fatalnie, mdłości od samego rana.. Podchodziłam 3 razy do zrobienia śniadania.. Teściowa wczoraj gotowała kalafiora i nie umyła garnka, zostawiła go na kuchni, a ja jak poczułam ten zapach, jak torpeda do łazienki i tak 3 razy.. :P w końcu z zatkanym nosem zakryłam garnek przykrywką i śniadanie zrobiłam :) A i dzisiaj jakieś straszne zawroty i ból głowy doszły..

Ale bądź co bądź uwielbiam ten stan! Uwielbiam być w ciąży!! :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mi np. lekarz nie proponowal czy chce usg genetyczne ale powiedzial ze bede je miala i kropka. pozatym jest to takie cudowne badanie ze warto je zrobić.
    decyzje zostawil mi co do testow z krwi, jednoczenie mowiac ze nie ma wskazan do ich zrobienia wiec nie robie.

Ale chyba ktoras z dziewczyn pisala ze nie robi musialabys sie wczytac bo nie pamietam ktora.

Sluchajcie czy wy tez tak macie ze jak spotykacie sie ze znajomymi to opowiadaja wam takie przypadki w ciazy czy po urodzeniu ze az ciarki się pojawiają? ja nie wiem ale mam wrazenia ze moje kumpele nie mają wyczucia i ostatnio zalilam sie mezowi ze nie mam zamiaru sie znimi widywac i sluchac o przypadkach zagrozen czy innych chorob.
    moze fakt, ze nie maja dzieci wydaje sie im normalny ale chyba powinny sobie darowac takie rozmowy przy kobiecie w ciazy.

dobrze ze wy jestescie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:03

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    a ja myślałam, że tylko ja jestem taka pechowa i mam taaaaaaaakie mdłości, najgorsze zaczynają się ok. godziny 18, a 2 dni temu we własne urodziny, które przeleżałam w łóżku z miską u boku puściłam pierwszego pawia (chyba taki prezent od Dzidziolka, że u niego wszystko OK :) ) pocieszam się tylko tym, że już niedługo II trymestr i teoretycznie powinno odpuścić

genetyczne mam 10 lipca i cały czas zastanawiam się nad testem pappa, bo lekarz chciał żebym na wizytę przyszła już z wynikiem, ale chyba poczekam i jak na wizycie usłyszę, że wszystko w porządku to nie będę robiła krwi

mój gin test pappa wpisywał w komputer i tam mu jakiś program przeliczał jakie jest prawdopodobieństwo urodzenia chorego dziecka...

Kupiłam 2 kurtki :) jedna na teraz bo mi się podobała a druga na większy brzuch :)

Dziś zaczynamy 2 trymestr, ale u mnie mdłości nie minęły, męczy mnie dziś okropnie a tu jeszcze 3 godziny w autobusie z pijanymi ludźmi..
    ehhh dam radę :)

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się w piątunio :) Niedawno wróciłam własnie z zakończenia roku szkolnego mojego starszego synalka :) Wy powrzucałyście zdjęcia ciuszków dla maleństwa a ja tak z innej beczki pochwalę się swoim starszym skarbem :) Świadectwo z czerwonym paskiem!Do tego 5 nagród książkowych i kilka dyplomów za różne konkursy a misio to nagroda w szkolnym konkursie "sześciu wspaniałych"-najlepszy i najmilszy uczeń IV klas! Duma mnie rozpiera :) <3 <3 <3 kvlag.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:17

Ewelina88, zielarka, Kawa, jonka91, Cynamonek30, anka8820, Paula44, Martaaa, kejti91, Malenq, marrtka, MonikaDM, Maud11 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE!!!!

M4DZI4 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie bardzo zrozumiałam lekarza o co mu chodzi z tymi badaniami bo oglądałam zdjęcie usg. I nie wiem czy ja mam 380zl zapłacić za samo to usg czy to jest razem z testem PAPPA. Kurde muszę do niego zadzwonić i się zapytać bo wydaje mi się, że za samo USG to dosyć duża cena.

zplX18SyZp.gif
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ