X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam sposobu na mdlości.. juz się cieszyłam, że sie skonczyly a tu znowu nawrót.. Tak Jak napisała Agattee trzeba to przetrwać i już.. Jedynie co to nauczylam sie jest malutkimi porcjami ale z 8 razy dziennie i troszke to pomogło, bo nie czulam głodu.. ale to tez nie zawsze działa..

Ewelina88 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadłam coś będąc jeszcze w łóżku, banana, sucharka, jogurt i leżałam po tym jeszcze pare minut, ale to też nie zawsze działało, później dziewczyny poleciły witamine B6 ale nie wiem czy ona pomogła, na to chyba nie ma sposobu bo dziś też mnie naciągło

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam spać.. A dla Was zostawiam filmik o psim nauczycielu raczkowania :D.. http://3gracje.wrzuta.pl/film/1i0K21AXFDQ/buddy_s_baby_crawling_school myślę, że tak jak ja się uśmiechniecie :) Dobrej nocki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 20:49

Patrycha, Paula44 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ewuch Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! ja mam termin na 26.01:) rodzić będę w Gdańsku;) niestety o ile na początku chciałam się jakoś uaktywnić na tym forum to całodzienne mdłości zwalają mnie z nóg.. mam dziką nadzieję, że ten horror się skończy niedługo. A wam wszystkim życzę zero przykrych objawów!

Cynamonek30, MonikaDM, agnb6, jonka91 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i dobranoc mamuśki :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg genetycznym:) wszystko OK,wiec badan z krwi nie robie. moj bąbel ma 6,54cm i machal do mnie lapkami, a nozki mial skrzyzowane:) smialam sie jaką ma fajną szczękę no i filmik 4D:) jestem pod wrazeniem tej technologii:)
    zrobilo na mnie mega wrazenie:)
    i pan dr powiedzial ze nie zdziwi sie jak bedzie chłopak:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 21:34

Patrycha, ania_29, MonikaDM, Paula44, agnb6, jonka91, Gwiazdeczka27, Kawa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:35

MonikaDM, isabelle lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sposob na mdlosci to napar z melisy lub dwa lyki pepsi :-) czasem jeszcze sucharek pomagal :-) ale wszystkie sposoby dzialaly i mdlosci odchodzily :-)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje mdłości nic nie pomoże ;) Nie są z powodu głodu, choć głód potrafi je nasilić. Trzeba je po prostu przetrwać :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Paula44 zapisałam Cię na listę, Ewelina podaj dane to i Ciebie dopisze

Dziękuję Jonka! :*

jonka91 lubi tę wiadomość

• Agataa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! <3 Co do mdłości to mnie straszenie męczyły, często też wymiotowałam, teraz rzadziej mi się to zdarza. Może raz w tygodniu? Jakoś tak. BABCINA RADA, którą dostałam od mojej babci `na mdłości jedz kandyzowany imbir` i wręczyła mi paczkę takiego imbiru z lidla, nie wiem czy działa, bo nie jem codziennie, a mdłości mi już odpuszczają. ;)

Ja dziś dokonałam pierwszego zakupu! Nie wiem czy nosze pod serduszkiem dziewczynkę, czy chłopczyka, ale powstrzymać się nie mogłam, takie śliczności <3 Moim zdaniem unisex, ale mój M. twierdzi, że damskie :p
    bgegmkwjcb1k_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 21:55

Cynamonek30, agnb6, jonka91, Kawa, kejti91, MonikaDM lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na mdłości i wymioty nic nie pomagało! Próbowałam:
    - jeść zanim wstanę ( pomogło chyba 4 razy)
    - migdały ( nic nie pomogło)
    - cola z lodem - kilka łyków ( działało najlepiej,, ale nie zawsze)
    - imbir ( jeszcze gorzej po nim)
    - nie dopuścić do ssania w żołądku ( jak byl ucisk, wiedzuiałam, ze prędzej czy później puszczę Pawi)

Od 2 dni nie wymiotuje - dziś mąż w ostatniej chwili zdarzył z zupą

Dobranoc!

• Agataa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Mnie na mdłości i wymioty nic nie pomagało! Próbowałam:
    - jeść zanim wstanę ( pomogło chyba 4 razy)
    - migdały ( nic nie pomogło)
    - cola z lodem - kilka łyków ( działało najlepiej,, ale nie zawsze)
    - imbir ( jeszcze gorzej po nim)
    - nie dopuścić do ssania w żołądku ( jak byl ucisk, wiedzuiałam, ze prędzej czy później puszczę Pawi)

Od 2 dni nie wymiotuje - dziś mąż w ostatniej chwili zdarzył z zupą

Dobranoc!

FAKT! Nie można dopuścić do głodu, jak mnie już ssało i zjadłam, to zaraz poszłam zwymiotować. Teraz jem cały dzień praktycznie (co widać po mnie, bo brzuch mi wywaliło i ogólnie nieco mnie więcej ;)), może dlatego nie mam już takich problemów z mdłościami.
    Nie wiem jak Wy, ale ja jak zjem za dużo na raz, to nadmiar `zawracam` do kibelka, jem mniejsze porcje niżeli kiedyś, takiej porcji jak kiedyś np zupa+drugie danie, to nie jestem w stanie zjeść, bo po dużym talerzu zupy to często idę oddać nadmiar.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się ppchwaliłam....nie wymiotowałam 2 dni. Ale o 1:35 się obudziłam na sikanie i....rigoletto na maxa. Koszmar. Dopiero dochodzę do siebie. Jem kleik ryżowy i tylko się modlę, żeby zasnąć.

• blador Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myślałam, że tylko ja jestem taka pechowa i mam taaaaaaaakie mdłości, najgorsze zaczynają się ok. godziny 18, a 2 dni temu we własne urodziny, które przeleżałam w łóżku z miską u boku puściłam pierwszego pawia (chyba taki prezent od Dzidziolka, że u niego wszystko OK :) ) pocieszam się tylko tym, że już niedługo II trymestr i teoretycznie powinno odpuścić

genetyczne mam 10 lipca i cały czas zastanawiam się nad testem pappa, bo lekarz chciał żebym na wizytę przyszła już z wynikiem, ale chyba poczekam i jak na wizycie usłyszę, że wszystko w porządku to nie będę robiła krwi

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

U mnie wymioty na razie ustąpiły, ale nadal codziennie muli....

Ja test Pappa mam w pakiecie razem z usg....;)

Miłego, słonecznego i przyjemnego dnia życzę:)

Agataaa śliczne ubranko....ja się powoli zaczynam wkręcać, ale jeszcze nic nie kupiłam, jakoś jak jestem w sklepie, trzymam w dłoniach taki ciuszek i odkładam...jeszcze się "przemóc" nie dam rady...ale oglądać bardzo lubię...

• zielarka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwymiotowałam właśnie cały sok, którym popiłam leki, rzygałam do nocnika by wiedzieć czy poszły tabletki. Koszmar.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki, dzien dobry II trymestrze:)
    maly wg wyiarow juz wczoraj w nim byl ale kalendarzowo wkraczamy solidarnie dziś)
    chyba sie ucieszyl i postanowil mi opowiedziec o tym bo kolo polnocy wyladowalam w toalecie z takimi mdlosciami ze nie mailam sily wstac:/ jeszcze w srodku nocy nie mialam mdlosci a tu proszę:)
    nowy rymestr nowe doznania:) tylko niestety nie w tym kierunku:)

dziewczyny jak wasza waga? bo moja narazue stoi w miejscu:/ lekarz mnie wypytuje ale nic nie przybywa:/

Malenq, Selene, Cynamonek30, M4DZI4, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag..... nie dobijaj pytaniami o wagę, bo moja rośnie, chociaż uważam na to co jem i na ilość...ale produkty mączne i chleb prowadzą mnie zgubnie.....
    gratuluję II trymestru, ale współczuję przeżyć nocnych....

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj lepiej z mdłościami, ale nie chcę zapeszać. Wg usg jutro zaczynam drugi trymestr. :) Oficjalnie jednak zaczniemy go w poniedziałek. Szybko to zleciało.

Wczoraj wieczorem bolało mnie podbrzusze. Też tak macie czasami? Myślę, że może to efekt rozciągania tam wszystkiego na dole.

Zauważyłam też, że szybciej się męczę. Muszę wolniej wstawać z łóżka, bo kręci mi się w głowie. :); Muszę być ostrożniejsza w końcu jestem jestem w dwupaku. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ