*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula44 wrote:No witajcie ponownie, tym razem oficjalnie.
Jeszcze raz:
32 lata, Śląsk, 8 lat po ślubie, wiele zdrowotnych perypetii, hashimotka,pierwsza, upragniona ciąża - wyczekana, wyśniona i wymarzona - złoty strzał!
Dziś wizyta - wg. usg 8 tydzień i 6 dzień.
Termin porodu 29 stycznia 2015
Dzidziol ma 2,18 cm
Machał do nas dzisiaj rączkami i cały się wiercił - może dlatego, że oglądał Go w końcu Tatuś (tyłozgięcie macicy, więc przez brzuch nic nie było widać, pan dr zrobił dopochwowo, ale nikomu to nie przeszkadzało). Mąż zachwycony!
Nie wiem jak to tu wszytko działa, suwaczki, tabelki, więc proszę o wskazówki!
Pozdrawiam ciepło!
Witajto mamy termin porodu tego samego dnia
róweniż mam na 29 stycznia, ale z mężem jeszcze nie byłam na badaniu, pójdę z nim jak będzie przez brzuszek, gratulacje
Paula44 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia mój A. wczoraj pierwszy raz też był....i powiem, że takiego dumnego to ja go jeszcze nie widziałam;)
M4DZI4 a jak tam Twoje samopoczucie??? jak główka?? mam nadzieję, że już nie boli....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:57
-
nick nieaktualnyDziękuję za miłe przywitanie.
co do moich objawów, to zaczęło się jakoś na początku 6 tyg. najpierw bekanie,bolące sutki, potem biegunka, potem uderzenia gorąca, krwotoki z nosa i mega rzyganie. Wylądowałam na 3 dni w szpitalu z powodu odwodnienia. Wymiotowałam non stop.Głownie właśnie od 17 do 22.
Trwa to w sumie do dziś, ale już z mniejszym natężeniem. Piersi tkliwe.
Ciemniejsza kreska od spojenia łonowego do pępka.żyłki na piersiach - chociaż bufet nie jest większy.
Mdli mnie, teraz też. Zawroty głowy i senność. W sumie od miesiąca jestem na L4.
Czuję ssanie w żołądku i wtedy muszę natychmiast coś zjeść i wypić ciepłe.
Jak zaczynam ziewać, to wiem, że zaraz będzie paw!
Dość mocno boli mnie od 4 dni podbrzusze. ciągnie w pachwinach.
Śluz albo wodnisty albo gęsty biały. Ale mało go. Mam macicę w tyłozgięciu, więc może się prostuje i naciąga - mam teraz spać na brzuchu. Dziś próbowałam - koszmar!
Prenatalne mam 18 lipca i chyba osiwieję do tego czasu. Oczywiście znów schizuję, że dzidzia za mała...Bo na usg 8 tydz. i 6 dzień było 2,18. Ile Wasze kruszki miały?
Nie wiem, jak wpisać się do tej tabelki!!!!!!! Trochę techniki i się gubię - ale wstyd
Proszę kogoś, żeby zrobił to za mnie! pliss....
Nick Paula44, imię Paulina, wiek w sierpniu 33, okolice Bielska-Białej, @ 24.04.2015, PTP 29.01.2015, wg. usg 30.01.2015, dzieci - brak, płeć -?, wybrane imiona - Agatka/Szymuś -
Malenq wrote:Monia mój A. wczoraj pierwszy raz też był....i powiem, że takiego dumnego to ja go jeszcze nie widziałam;)
M4DZI4 a jak tam Twoje samopoczucie??? jak główka?? mam nadzieję, że już nie boli....Będę żyła hihi
-
Hej!
Z tego co czytałam sporo z Was ma dzisiaj badania prenatalne. Na pewno wszystko będzie dobrze :*
My byliśmy wczoraj. Nerwy na początku były, niestety jakoś nie potrafię siłą woli się ich wyzbyć, i z trzęsącymi się rękami jak narkomanki na głodzie zamiast karty ciąży dałam lekarzowi ulotkę Prenatalu
Po badaniu ginekologicznym byłam już jednak spokojna. Skoro macica się ładnie powiększa, szyjka ładnie ukształtowana, to z maluchem musiało być wszystko dobrze
Jest już śliczny profil. Nasz dzidziuś lewa rączkę miał uniesioną do góry a prawą chwytał się za kolankoPrzez większość badania leżał nieruchomo, dopiero pod koniec zaczął fikać nóżkami. 5,72cm - gigant
Pisałyście o seksie w ciąży. U nas od ubiegłego tygodnia pożycie kwitnieNie było żadnych niepokojących objawów po a dla pewności jeszcze wczoraj zapytałam lekarza czy nie ma przeciwwskazań.
Jeśli obydwie strony mają ochotę, nie ma fizycznych przeszkód, to szkoda się wzbraniać. Maluszek jest w brzuchu bezpieczny a endorfiny mamy mogą działać tylko na korzyść
Malenq, Paula44, M4DZI4, kejti91, jonka91, A.loth lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mój mąż na wizyty chodzi ze mną od samego początku, bo jak to gin powiedział "Autor musi być". I jak widzę ten uśmiech na twarzy i łzy w oczach, to wiem że będzie wspaniałym tatą.
Mam pytanie. Kto może mnie dopisać do tabelki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 11:25
Malenq, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Mamuśki. Ja dziś obudziłam się pierwszy raz bez mdłości!
Aż dziwne to dla mnie, że mogę zjeść na śniadanie coś innego niż chleb z masłem.
Mój mąż wczuł się w rolę ojca i pojechał na zakupy do M&S. Kupił całą torbę dziecięcych ubranek w neutralnych koloroch.Malenq, M4DZI4, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelina88 wrote:Dziewczyny jest może tutaj któraś z Kielc lub ze Świętokrzyskiego?
Trochę więcej o Kielcach piszemy na Forum > Starając się - ogólne > Staraczki z woj. świętokrzyskiego
Zapraszam - są tam też ciężarówki
m.in. JA
https://bellybestfriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/staraczki-z-woj-swietokrzyskiego,993,60.htmlEwelina88 lubi tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Czytam was na bieżąco, a z pisaniem różnie bywa.
Zakupiłam sobie adapter do pasów BeSafe - podbiłam też temat Forum > W ciąży - ogólne > Z brzuszkiem za kierownicą
Dużo ubrań kupuje w "ciucholandach" więc i ciążowe teżPierwsze moje spodnie ciążowe za 11zł drugie 23zł - mam czas i na spokojnie przymierzyłam obejrzałam i "nie przepłaciłam"
Bielizna - jedna z niewielu rzeczy w którą inwestuje sporo kasy (jak na mój skromny budżet) Dziś się wybieram do salonu z bielizną porozmawiać z brafiterką na temat obecnej bielizny, staniki są już na mnie przymałe. Do tej pory ratowałam się przedłużkami do obwodu. Po domu czy do leżenia używam sportowych z Lidla (wkładanych przez głowę). Najwygodniej się czuje w bieliźnie angielskich marek Freya czy Panache. Rozmiarówka sieciówek czy nawet Triumpha na moje cyce to porażka.
Wczoraj z mężem wybraliśmy się na spacer, ale zaczęło padać więc wylądowaliśmy w Smyku. Takie pierwsze rozeznanie zrobić. Mieszkam na 4 piętrze bez windy, a wózki trochę ważą. I chyba kupię dwa używane - jeden do mieszkania gondolka, a drugi 3w1 będzie w piwnicy albo samochodzie. To nasze pierwsze dziecko i nie mam w ogóle pojęcia co będzie nam potrzebne!!!! Wiele rzeczy które czytam są dla mnie nowością, np. że najbezpieczniej przewozić dziecko tyłem do kierunku jazdy.
Do lekarza chodzę prywatnie, ale za badania krwi nie płacę. Chyba lekarka mam umowę z laboratorium.
Malenq, Ewelina88, Viv78 lubią tę wiadomość
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
Pinia108 a jaki lekarz Cię prowadzi? I znasz jakieś fajne sklepy z akcesoriami dla maluszków? Bo ja na razie byłam w ABC niemowlaka na ul Zagnańskiej, ale wydaje mi się, że mały wybór.;p
Co do ciucholandów to w Kielcach jest ich naprawdę masa i faktycznie można kupić (czasem nawet nowe) ubrania ciążowe i nie płacąc kosmicznych cen.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 12:21
-
Fakt, w Kielcach jest ich duuużżżo. Ja zwykle chodzę to tych gdzie ciut drożej, ale można spokojnie przymierzyć w przymierzalni. I ciuchy swobodnie wiszą na wieszakach - grzebanie w koszach nie do końca lubię
Po sklepach prócz wczorajszego Smyka to nigdzie nie byłam. Trochę w necie przeglądałam, ale raczej żeby sobie pooglądać. Za tydzień mam USG i minie największe zagrożenie, więc pewnie w lipcu zaczną zwiedzać. Raczej nastawiam się na kupowanie rzeczy używanych - allegro lub tablica. Ale najpierw pochodzę po sklepach, zrobię porządny wywiad. I będę "polować" na okazje na necie. Mam duuużżżo czasu więc myślę że się udaMarianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
Jesteśmy w podobnych terminach. Ja mam 7 lipca wizytę. I wtedy też zacznę coś kupować bo tak nakazał lekarz.
Co do rzeczy dla bobaska to ja i tak już po rodzinie mam rozplanowane co kto chce kupić (mam 3 rodzeństwa, mąż 2, do tego rodzice i 2 babcię):p. Trochę średnio mi to pasuje więc chyba pozbieram kasę :p jak się zgodzą. Co używanych ubranek to na początek nie potrzeba dużo a są naprawdę tanie w tym ABC niemowlaka. Polecam. Mały wybór tylko łóżeczek u nich. Ja mam o tyle dobrze, że pracuję w studiu snu więc mam nadzieję ze łóżeczko i materacyk po kosztach tam mi zrobią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 12:44
-
Ja zapowiedziałam, że nie chce kupowania rzeczy przez osoby trzecie. U mnie w rodzince raczej jest zasada, że zawsze się pytamy co kupić np. na urodziny. Na urodziny chciałam suszarko-lokówkę więc wysłałam siostrze link jaki chce model
Mam nadzieje że to w przypadku dziecka też zadziała. Teściowej pewnie będę jeszcze musiała kilkakrotnie powtórzyć - ona do tych nadgorliwych należy... Ubranka dla dziecka raczej nowe na początek kupię
U mnie u rodziców jest jeszcze łóżeczko "po mnie", mój brat je odświeżył 10 lat temu dla swoich dzieciaków. Tylko nie ma wyjmowanych szczebelkówMuszę zrobić wywiad co się by nadawało jeszcze do użytku.
Jeszcze sobie też do komisów planuje pochodzić, choć chyba na tablicy można lepsze rzeczy wyhaczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 13:01
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
Ja jak byłam w tym ABC to jest komis na 1 maja ale powiem Ci ze żadnej rewelacji. Jedynie fajny fotelik do samochodu ale centa 280 zl to za tyle t nowy można kupić. Co do wózków to wszystko poplamione itp więc jednak chyba tablica. W sumie z ciekawość zajrzę.