X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wieje dzisiaj strasznie. Wychodzicie na spacer w taką pogodę?

Na Pomorzu ładnie, tzn. nie wieje tak jak czasem potrafi wiać, chociaż w cieniu bardzo zimno. Byłyśmy na 1,5 h spacerze, zasłoniłam małą pieluszką od wiatru, a sama chwytałam piękne słońce.

Malenq lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i obejrzałam najnowszy odcinek Chirurgów.
    Ehh.. typowy wyciskacz łez.

Dziękuję Bogu że mam zdrowe dziecko.
    Ala słodko śpi, a ja się na nią patrzę i podziwiam.

Ag..., renia83 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bounia u nas krostki i czerwone i białe, poza tym cała skóra jest chropowata........ od główki do stóp, nawet na uszach.......:-/
    mam plan wytrzymać jeszcze z 2 miechy na kp, a potem sama butla.............. bo chyba nie dam rady dłużej na takim jedzeniu "pociągnąć"

ja mam bujaczek tiny....jako kołyska super........

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, wybierzemy marzec albo maj, nie bede kombinowac:) w razie czego zostanie inna parafia.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym brała maj.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj nie byłyśmy na spacerze.
    Gdyby nie ten wiatr to byłoby przyjemnie.

Wyskoczliśmy na szybkie zakupy. Pampki z Rossmana kupione 66szt. za 22 złote. :)

Mieliśmy jechać w odwiedziny do mojej siostry, ale auto coś szwankuje. :/

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za chrzest 150 zł, tyle powiedział ksiadz za sporzadzenie aktu chrztu

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym brala maj ale moja sis ma matury i nie wiem czy nie zostanie marzec.
    dzis wieczorem ustalimy:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Marta ;) no nie powiedziala pani:P

dzwonilam bo na stronie pisze ze 3 nd miesiąca a ksiądz mowil ze w wielkanoc.
    no i dupa w kwietniu nie ma w 3 nd bo jest w 1 swieto wiec zostaje marzec albo maj.
    chcialam w wielkanoc ale ojciec chrzestny ma delegacje wtedy do Korei i sie nie da, a ze i tak mieszka w norwegii to juz wogole logistyczna masakra.
    U mnie w 4 nd, a przez wielkanoc w marcu nie ma, dlatego wybrałam swieta, wg mnie im mniejsza tym łatwiej przetrwac mszę z dzieckiem

Ag... lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wybralam zaproszenia;) ale fajnie bedzie znow cos organizowac:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.imed24.pl/aktualnosci/zdrowy-maluszek-to-szczesliwy-maluszek-program-bezplatnych-badan-profilaktycznych-dla-niemowlat

Dziewczyny z Krakowa polecam. Mąż zapisał dzisiaj nas na 2 marca. :-)

• OliOla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:38

l22nzbmh1lqdktpj.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    .

Dziewczyny jak często obcinacie maluszkom paznokcie?

Zaskakująco często! Po kilku dniach od obcięcia już drapie.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    http://www.imed24.pl/aktualnosci/zdrowy-maluszek-to-szczesliwy-maluszek-program-bezplatnych-badan-profilaktycznych-dla-niemowlat

Dziewczyny z Krakowa polecam. Mąż zapisał dzisiaj nas na 2 marca. :-)

Nuskaw jakiś czas temu to wrzucałam :) my idziemy jutro :)

Byliśmy też w Luxmedzie w 5 tygodniu i okazało się że jakieś tam panewki jeszcze niedojrzałe :/ niby lekarz powiedział że do 6 tygodnia się może wszystko wyklarować no ale stres jest. Dlatego idziemy jutro jeszcze raz. Mam nadzieję że będzie ok.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta myslam ze sam obrazki tworzyl

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, dawno tutaj nie zaglądałam, bo miałam ciężkie dni jeżeli chodzi o moją psychikę. Często popłakuje i wydaje mi się, że nie dam rady. Nie myślałam, że macierzyństwo sprawi mi tyle problemów :(, a w szczególności karmienie piersią. Mój Antek domaga się ciągłej uwagi, po nakarmieniu leży w spokoju może z 20 minut czasami 30minut a czasami 10 i płacze. Sama nie wiem czy on się nie najada moim pokarmem, czy to normalne, że co chwile płacze i nie potrafi poleżeć spokojnie dłużej. Przystawiam go na żądanie czyli co chwile, jedynie w nocy budzi mi się co 2 godziny - wtedy mamy najdłuższe przerwy między karmieniami. Za dnia ma 2 drzemki po 1-2h. Dodatkowo podczas snu napina się, pręży i wygina do tyłu - bardzo niespokojnie śpi, przy tym są częste pierdzioszki, podaję mu espumisan, ale nie widzę większej poprawy. Kupki robi normalne, nie wiem sama czy to kolki. Zastanawiam się czy nie spróbować nakarmić go mlekiem modyfikowanym i sprawdzić jego reakcje. Może poleży w spokoju dłużej niż 20 minut. Poradźcie coś dziewczyny

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po odwiedzinach położnej. Tak mi zmaltretowała piersi że świeczki w oczach Invision-Board-France-512.gif
    No ale może jakoś ogarnę ten zastój. Kapucha w staniku już jest. Nawet o niej zapomniałam.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:03

Malenq lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Marta a żadnych herbatek ani wody nie dajesz? Mi polozna kazała od czasu do czasu dawać.

Herbatkami przepaja się dzieci karmione MM, na samym mleku matki nie ma takiej potrzeby. Nam pediatra w piątek radziła podawać 2 razy dziennie herbatki, bo zaczęłam dokarmiać małą mm, a dzięki herbatkom jelita mają lepiej pracować.

OliOla lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    czesc dziewczyny, dawno tutaj nie zaglądałam, bo miałam ciężkie dni jeżeli chodzi o moją psychikę. Często popłakuje i wydaje mi się, że nie dam rady. Nie myślałam, że macierzyństwo sprawi mi tyle problemów :(, a w szczególności karmienie piersią. Mój Antek domaga się ciągłej uwagi, po nakarmieniu leży w spokoju może z 20 minut czasami 30minut a czasami 10 i płacze. Sama nie wiem czy on się nie najada moim pokarmem, czy to normalne, że co chwile płacze i nie potrafi poleżeć spokojnie dłużej. Przystawiam go na żądanie czyli co chwile, jedynie w nocy budzi mi się co 2 godziny - wtedy mamy najdłuższe przerwy między karmieniami. Za dnia ma 2 drzemki po 1-2h. Dodatkowo podczas snu napina się, pręży i wygina do tyłu - bardzo niespokojnie śpi, przy tym są częste pierdzioszki, podaję mu espumisan, ale nie widzę większej poprawy. Kupki robi normalne, nie wiem sama czy to kolki. Zastanawiam się czy nie spróbować nakarmić go mlekiem modyfikowanym i sprawdzić jego reakcje. Może poleży w spokoju dłużej niż 20 minut. Poradźcie coś dziewczyny

Ana, ja bym na Twoim miejscu już dawno spróbowała z butlą. Jeżeli już jest tak źle to powinnaś popatrzeć też na siebie - Ty też musisz być szczęśliwa i spokojna, bo jak tak nie jest to się odbija na Twoim synku.

Nie musisz od razu zaczynać od mm. Odciągnij swój pokarm i podaj w butelce i sprawdzisz w ten sposób ile Antek będzie spokojny. Jak mój Tomek miał 4 tygodnie to wciągał ok. 100 ml i to mu wystarczało na 2,5 - 3,5 h.

‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ