X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    My mamy. Mała trochę z niego zjeżdża, więc najczęściej używamy wariantu na leżąco i wkładam do środka rożek albo zawijam ją w kocyk - mam więc z leżaczka takie mini łóżeczko w salonie z możliwością kołysania. Wibracji nie używamy. Jest pałąk z muzyczką i światełkami, szybsze melodyjki trochę lipne, ale za to kołysanki ładne - usypiające. Jest całkiem solidny, myślę, że posłuży nam długo. My mamy brązowy kolor, trochę smutny. Żałuję, że nie wzięłam czerwonego.

Isabelle a nie zapinasz w pasy? Tomek też zjeżdża, chyba że go zapnę, wtedy się trzyma :) My wibracji używamy jak widzę że Tomek jest zmęczony i chciałby zasnąć.
    A mój mąż dzisiaj na pytanie po co je włączył jak Tomek się bawi, odpowiedział że może mu się jeszcze odbije :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    A ja po odwiedzinach położnej. Tak mi zmaltretowała piersi że świeczki w oczach Invision-Board-France-512.gif
    No ale może jakoś ogarnę ten zastój. Kapucha w staniku już jest. Nawet o niej zapomniałam.

czasem mam wrazenie ze polozne do magiczne stworzenia;)

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud i co twój Tomek robi podczas tej przerwy między karmieniami? może to głupie pytanie, ale dla mnie nie do wyobrażenia, że mogłabym zająć mojego Antka czymkolwiek przez 2,5 godziny. Bo on jak nie śpi to głównie domaga się cyca i każde przeciągnięte 10 minut bez jedzenia to sukces

relgh371buf3k1xz.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud i co twój Tomek robi podczas tej przerwy między karmieniami? może to głupie pytanie, ale dla mnie nie do wyobrażenia, że mogłabym zająć mojego Antka czymkolwiek przez 2,5 godziny. Bo on jak nie śpi to głównie domaga się cyca i każde przeciągnięte 10 minut bez jedzenia to sukces

relgh371buf3k1xz.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, lezaczki, maty edukacyjne, machanie zabawkami. No niestety nie ma jak w tej reklanie " Alicjo-potrzebuje dzien zwolnienia, poradzisz sobie??"
    czesto jak klade Kostka na ate to pobawi sie i sam zasnie po chwili.
    Trzeba je jakos zajmować same sie sobą nie zajmą.
    Jestes pewna ze kazdy placz to o cycka??

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    czesc dziewczyny, dawno tutaj nie zaglądałam, bo miałam ciężkie dni jeżeli chodzi o moją psychikę. Często popłakuje i wydaje mi się, że nie dam rady. Nie myślałam, że macierzyństwo sprawi mi tyle problemów :(, a w szczególności karmienie piersią. Mój Antek domaga się ciągłej uwagi, po nakarmieniu leży w spokoju może z 20 minut czasami 30minut a czasami 10 i płacze. Sama nie wiem czy on się nie najada moim pokarmem, czy to normalne, że co chwile płacze i nie potrafi poleżeć spokojnie dłużej. Przystawiam go na żądanie czyli co chwile, jedynie w nocy budzi mi się co 2 godziny - wtedy mamy najdłuższe przerwy między karmieniami. Za dnia ma 2 drzemki po 1-2h. Dodatkowo podczas snu napina się, pręży i wygina do tyłu - bardzo niespokojnie śpi, przy tym są częste pierdzioszki, podaję mu espumisan, ale nie widzę większej poprawy. Kupki robi normalne, nie wiem sama czy to kolki. Zastanawiam się czy nie spróbować nakarmić go mlekiem modyfikowanym i sprawdzić jego reakcje. Może poleży w spokoju dłużej niż 20 minut. Poradźcie coś dziewczyny
    Moja zachowuje się tak samo jak Ty to opisujesz. Też miałam kilka razy myśli, żeby podać jej mm... Ale stwierdziłam, że jeszcze trochę ją przetrzymam... Karmię ją średnio co godzinę w ciągu dnia, ale po karmieniu zasypia na kilka minut, potem trzeba ją nosić...

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ja źle odbieram jego płacz, może on niekoniecznie chce jeść, ale skoro w żaden inny sposób nie chcę się uspokoić, ani bujanie, ani noszenie, ani melodyjka, dopiero jak dam mu cyca to znowu na chwile jest spokojny i tak w kółko, aż w końcu zaśnie. Położna powiedziała, że skoro przybiera na wadze i robi odpowiednie kupki to mam dalej karmić piersią. Ech już sama nie wiem, dostaje do głowy. Jedni mi mówią, ze to normalne i mam karmić na żądanie i że tak jest przez pierwsze 3 miesiące, inni że nie.

relgh371buf3k1xz.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Isabelle a nie zapinasz w pasy? Tomek też zjeżdża, chyba że go zapnę, wtedy się trzyma :) My wibracji używamy jak widzę że Tomek jest zmęczony i chciałby zasnąć.
    A mój mąż dzisiaj na pytanie po co je włączył jak Tomek się bawi, odpowiedział że może mu się jeszcze odbije :)

Ja jak małą zapnę pasy to ona i tak się przekręci. Strasznie ruchliwa jest.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana moze on nie jest glodny ale ma potrzebe ssania. dajesz smoka?

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak probuje, mam 4 różne, czasami załapie z Lovi, ale musze cały czas pilnowac bo mu wypada. To tak z 10 minut się z nim bawie i zaczyna już się denerwować i popłakiwać. Tak żeby sam zassał i ssał chociaż 2 minuty to nie da rady

relgh371buf3k1xz.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANtek często puszcza bąki, zastanawiam się czy nie męczą go wzdęcia i moze dlatego jest taki niespokojny.

relgh371buf3k1xz.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala, jak nie chce cyca to go po prostu wypluwa i nie wciśniesz jej za nic, a potrzebę ssania rewanżuje sobie smokiem, ale jak ma dość to też wypluwa.
    W przerwach, gdy nie śpi, gadam z nią. Jesteśmy bardzo komunikatywne, śpiewamy sobie (choć mi talentu zupełnie brakuje). Każdorazowe położenie na leżaczek czy matę kończy się snem :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana wychodzisz z Antkiem na spacery? Może to by Ci dało troszkę wytchnienia?
    Niektóre dzieciaczki po prostu wymagają ciągłej uwagi rodzica... Takie dni, kiedy dziecko w zasadzie nie śpi w ciągu dnia mam raz na jakiś czas. I wtedy też jest marudzenie, wołanie o cycka (którego nie da się oszukać smokiem). Chwilkę pocycka po czym zasypia a przy próbie położenia w łóżeczku się budzi i znów woła o pierś. Takie błędne koło powstaje a piersi są już zmęczone ciągłym przystawianiem... Nie wiem jak Ci pomóc, chyba po prostu musisz znaleźć sposób na swojego malca. Moja siostrzenicę np. uspokajał rap :D

201501145565.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze mam taki problem, że mój Antek nie potrafił zassać butelki jak probowała mu dać, nałykał się tylko powietrza bo tak go to rozzłościło. Mam butelkę z Aventu ten smoczek wydaje się bardzo twardy

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Nuskaw jakiś czas temu to wrzucałam :) my idziemy jutro :)

Byliśmy też w Luxmedzie w 5 tygodniu i okazało się że jakieś tam panewki jeszcze niedojrzałe :/ niby lekarz powiedział że do 6 tygodnia się może wszystko wyklarować no ale stres jest. Dlatego idziemy jutro jeszcze raz. Mam nadzieję że będzie ok.

A bo ja taka nie na czasie z postami :-) To trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. :-)

Maud11 lubi tę wiadomość

• ana7227 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spacery faktycznie pomagają, wtedy jest spokojny jak aniołek, ale nie daj boże jak gdzieś na chwilę przystanę od razu płacz

relgh371buf3k1xz.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście dzisiaj o rozpoznawaniu rodzaju płaczu. :)
    I tak sobie myślę, że ja też odróżniam rodzaje płaczu. :) Mąż się dziwi jak to możliwe. :D

Chociaż czasami to zrobi taki remix że ręce cycki opadają :D :P Nie można tego rozszyfrować. :D Wtedy to albo kolki albo zaparcia. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana ale od urodzenia tak się zachowuje? może to jak dziewczyny piszą ten skok rozwojowy?

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy którakolwiek z naszego grona ma ten problem, ale może warto poczytać
    http://dziecisawazne.pl/high-need-babies-wyjatkowe-dzieci/

201501145565.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez pierwsze dwa tygodnie byl spokojny

relgh371buf3k1xz.png
‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ