*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Odlewalam dzis dla Bell polowe sab simplexu i patrze ze na paragonie am napisane przez famaceute z niemiec ze to jest to samo co espumisan, no i co??
nie jest- otoz espumisan to 40mg/ml sieticonum a sab simplex 69,19mg/ml.
wiec jest mocniejszy prawie 2 razy.
Może tam mają mocniejszy espumisan?
-
OliOla wrote:Po nocy potrafie zdjac nawet 200 ml. Terax wlasnie sciagam na liczniku juz 100 a jeszcze jestem na 7 min.
W ciagu dnia tak po ok 3-4 godz ok 60-70ml.
Dzisiaj udalo mi sie nie podać na noc mm i jeszcze zostalo troche w lodowce.
Walczę jak lwica
Chciałabym tez rozbudzić laktacje ta metoda 7,5,3 ale boje się ze sciagne mleko a mała się obudzi głodna i nie będę miała jak jej nakarmić. smoczek się w miarę przyjął ale butelka jest fuj.
Czytam o tych butlach z których korzystacie i sama nie wiem co jeszcze kupić.czy Wy najpierw cwiczylyscie z Maluchami korzystanie z butelki?
Czy poszło jakoś tak od razu?
Czy ta butelka avent to taka z nr 1 na smoczku?
-
Viv butelka to avent natural, na smoczku jest 1, u nas mlody posmakowal butli przed cycem
na poczatku krztusil sie przy butelkach tt a teraz mu to obojetne, tylko ta antykolkowa z czujnikiem ciepla strasznie mnie denerwuje bo trzeba nalac wode o idealnej temp. Bo inaczej sie zapowietrza, a jak maly glodomorek wola o jedzenie to kazda sekunda sie liczy a tu ciezko ostudzic czy podgrzac, odpowietrzyc, sprawdzic i ewentualnie wszystko powtorzyc
Viv78 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję! Jak Ty to robisz, że mała tak ładnie przybiera. Kuba jest z 7 stycznia i na ta chwilę przybrał ok. 900g. Martwię się, że trochę mało...zielarka wrote:Juz po wzycie
Zoja zdrowa jak rydz, waży 4200 przybrała 1,5 kg w 5 tygodni! Urosła 4 cm. Za tydzień szczepienia. -
Gwiazdeczka27 wrote:Kolki, wzdęcia u dzieci są okropne

Dzisiaj strasznie się wystraszyłam, bo mały płakał był marudny, często ulewał, dałam popić mu wody i w końcu ulał tą wodę, trochę pociekło mu mleko aż noskiem mu wypłynęło! Strasznie się wystraszyłam. Gorączki nie miał.
Potem nagle odbeknęło mu się jak dorosłemu i to przyniosło mu ukojenie.
Ważne myślę pytanie, może któraś z Was wie .
jak odróżnić ulewanie od wymiotowania takiego małego dziecka?
Ostatnio nie wiem co się dzieje, jak do tej pory standardem było budzenie się synka co 3 max 4 godziny jak w zegarku, budził się , zaczynał kwękać sygnalizując , że jest głodny.. więc wstawało się robiło jedzonko i podawało butle. Wiadomo...
Teraz jest tak, że nie wstaje jak w zegarku, a jak już się przebudzi o planowej godzinie i rozbudza się.. ja idę robić mu jedzonko , wracam do niego z butlą patrzę a on śpi... i nie wiem czy go wybudzić czy go zostawić.. przez to zamiast jeść np. 7 posiłków dziennie on zjadł dzisiaj tylko 5 (średnio do tej pory zjadał dziennie 600-700 ml a dzisiaj tylko 400 ml) o co tu chodzi??
Gwiazdka on rosnie;) schemat dnia bedzie mu sie zmieniac, pozatym pewnie nie spi mocno tylko sobie drzemie. Jak nie chcesz go budzic wloz butle do teroopakowania i poczekaj az sie obudzi. Moze się przejadl, albo mial jakis gorszy dzien jeden.
Pozatym wg mnie nie ma schematu jak w zegarku- my tez nie jestesmy glodni zawsze o tej samej porze.
Mi polozna mowila ze jak dziecko ma jedna przerwe w ciagu dnia nawet ponad 4h to tez jest OK.
co do wymiotow a ulewania- jest sporp art na ten temat w necie.
wymioty są gwaltowne,pod strumieniem, ulewanie delikatniejsze i dziecko nawet sie nie wzdrygnie jak ulewa.
Jak ci mocno ulewa to sprobuj dac mu herbatki rumiankowej. A jak sama piszesz ze beknięcie pomoglo to znaczy ze to zwykle ulewanie bylo.

dajcie znac kiedy planujecie spotkanie