X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Odlewalam dzis dla Bell polowe sab simplexu i patrze ze na paragonie am napisane przez famaceute z niemiec ze to jest to samo co espumisan, no i co??
    nie jest- otoz espumisan to 40mg/ml sieticonum a sab simplex 69,19mg/ml.
    wiec jest mocniejszy prawie 2 razy.

Może tam mają mocniejszy espumisan?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja PESEL męża podawałam, ale u mnie w ZUSie mają gotowe druczki z wnioskiem o urlop macierzyński i rodzicielski (dla samozatrudnionych)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wzycie :D Zoja zdrowa jak rydz, waży 4200 przybrała 1,5 kg w 5 tygodni! Urosła 4 cm. Za tydzień szczepienia.

OliOla, MartaKD, Chanela, szpilka, Wiki81, M4DZI4, renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:39

l22nzbmh1lqdktpj.png

• OliOla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:39

ania_29, Viv78, zielarka, Ag..., isabelle, Ewelina88, Becia81, szpilka, Wiki81, Agus89, M4DZI4, renia83, jonka91, Maud11 lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• blador Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musialam dopisac pesel ojca na oswiadczeniu ze nie bierze urlopu, ksiegowej cofneli z zusu bez peselu

relgh3718o9n8rtv.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Po nocy potrafie zdjac nawet 200 ml. Terax wlasnie sciagam na liczniku juz 100 a jeszcze jestem na 7 min.
    W ciagu dnia tak po ok 3-4 godz ok 60-70ml.

Dzisiaj udalo mi sie nie podać na noc mm i jeszcze zostalo troche w lodowce.

Walczę jak lwica

Chciałabym tez rozbudzić laktacje ta metoda 7,5,3 ale boje się ze sciagne mleko a mała się obudzi głodna i nie będę miała jak jej nakarmić. smoczek się w miarę przyjął ale butelka jest fuj.
    Czytam o tych butlach z których korzystacie i sama nie wiem co jeszcze kupić.czy Wy najpierw cwiczylyscie z Maluchami korzystanie z butelki?
    Czy poszło jakoś tak od razu?
    Czy ta butelka avent to taka z nr 1 na smoczku?

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli, bardzo się cieszę, że idziecie do domu! Pora pomieszkać trochę u siebie :) Powiedz, jak u was się skończyła historia z tym odczynem poszczepiennym? Będziecie szczepić kolejną dawkę czy coś w związku z tym odczynem wam zmieniono?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    A ja musialam dopisac pesel ojca na oswiadczeniu ze nie bierze urlopu, ksiegowej cofneli z zusu bez peselu
    No właśnie musze dosłać.nie wiem kiedy kasę dostane

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dopiero teraz kończy się krwawienie połogowe. Ale czuję raz po raz jajniki i zdarza się śluz rozciągliwy, może owulka się szykuje....hmmmm

FITop1.png
  • szczesliwa89 Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula i Jonka, chetnie tez sie spotkam ;) dajcie znac kiedy planujecie spotkanie ;) Wprawdzie jestem malo odzywajaca sie na forum, ale podczytujaca ;) Pozdrawiam ;)

jonka91 lubi tę wiadomość

14vyx7t.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv butelka to avent natural, na smoczku jest 1, u nas mlody posmakowal butli przed cycem :( na poczatku krztusil sie przy butelkach tt a teraz mu to obojetne, tylko ta antykolkowa z czujnikiem ciepla strasznie mnie denerwuje bo trzeba nalac wode o idealnej temp. Bo inaczej sie zapowietrza, a jak maly glodomorek wola o jedzenie to kazda sekunda sie liczy a tu ciezko ostudzic czy podgrzac, odpowietrzyc, sprawdzic i ewentualnie wszystko powtorzyc

Viv78 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:52

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to jak idziesz dzisiaj do zusu to zaloz sobie konto na pue zus, bedziesz wiedziala juz o datach wyplaty przez caly rok, w domku 5 minut, a pozniej pokazujesz dowod i juz :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela nie wiedzialam, to moze nie warto tak walczyc o ten sab simplex skoro mamy to samo.

a u mnie ni widu ni slychu, owulki nie mam bo sluz lepki, @ tez nie widac na horyzoncie.
    no i jak ja mam wiedziec ktory to moment cyklu???

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja nie karmie juz 2 tyg. I cisza z @

relgh3718o9n8rtv.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Juz po wzycie :D Zoja zdrowa jak rydz, waży 4200 przybrała 1,5 kg w 5 tygodni! Urosła 4 cm. Za tydzień szczepienia.
    Gratuluję! Jak Ty to robisz, że mała tak ładnie przybiera. Kuba jest z 7 stycznia i na ta chwilę przybrał ok. 900g. Martwię się, że trochę mało...

relgtgf6uee8xud8.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Kolki, wzdęcia u dzieci są okropne :(
    Dzisiaj strasznie się wystraszyłam, bo mały płakał był marudny, często ulewał, dałam popić mu wody i w końcu ulał tą wodę, trochę pociekło mu mleko aż noskiem mu wypłynęło! Strasznie się wystraszyłam. Gorączki nie miał.
    Potem nagle odbeknęło mu się jak dorosłemu i to przyniosło mu ukojenie.

Ważne myślę pytanie, może któraś z Was wie .

jak odróżnić ulewanie od wymiotowania takiego małego dziecka?

Ostatnio nie wiem co się dzieje, jak do tej pory standardem było budzenie się synka co 3 max 4 godziny jak w zegarku, budził się , zaczynał kwękać sygnalizując , że jest głodny.. więc wstawało się robiło jedzonko i podawało butle. Wiadomo...
    Teraz jest tak, że nie wstaje jak w zegarku, a jak już się przebudzi o planowej godzinie i rozbudza się.. ja idę robić mu jedzonko , wracam do niego z butlą patrzę a on śpi... i nie wiem czy go wybudzić czy go zostawić.. przez to zamiast jeść np. 7 posiłków dziennie on zjadł dzisiaj tylko 5 (średnio do tej pory zjadał dziennie 600-700 ml a dzisiaj tylko 400 ml) o co tu chodzi??

Gwiazdka on rosnie;) schemat dnia bedzie mu sie zmieniac, pozatym pewnie nie spi mocno tylko sobie drzemie. Jak nie chcesz go budzic wloz butle do teroopakowania i poczekaj az sie obudzi. Moze się przejadl, albo mial jakis gorszy dzien jeden.
    Pozatym wg mnie nie ma schematu jak w zegarku- my tez nie jestesmy glodni zawsze o tej samej porze.
    Mi polozna mowila ze jak dziecko ma jedna przerwe w ciagu dnia nawet ponad 4h to tez jest OK.

co do wymiotow a ulewania- jest sporp art na ten temat w necie.
    wymioty są gwaltowne,pod strumieniem, ulewanie delikatniejsze i dziecko nawet sie nie wzdrygnie jak ulewa.
    Jak ci mocno ulewa to sprobuj dac mu herbatki rumiankowej. A jak sama piszesz ze beknięcie pomoglo to znaczy ze to zwykle ulewanie bylo.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa pisałaś kiedys że już ćwiczysz. Nie masz problemów z pokarmem?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki już kiedyś chciałam Ciebie podpytać o brzuch, jak na tym etapie, wchłanął się, bo ja też po cesarce mam mocno odstający... do tego mega rozstępy, wpływają na złą kondycję skóry.
    Nosisz jakieś pasy albo ćwiczysz? Jak teraz wygląda sytuacja?

relgtgf6uee8xud8.png
‹‹ 2103 2104 2105 2106 2107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ